MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about wethouder Tom Horn

november 8, 2018

Vrijdag 9 november vindt de feestelijke oplevering plaats van de laatste sociale huurwoningen van het project Nieuwe Kom in Nieuw-Vennep........

Vrijdag 9 november vindt de feestelijke oplevering plaats van de laatste sociale huurwoningen van het project Nieuwe Kom in Nieuw-Vennep.Het afgelopen jaar heeft Ymere in de nieuwe buurt bij de Jonkheer van de Pollstraat 23 sociale eengezinswoningen, 41 sociale huurappartementen en 40 koopwoningen gerealiseerd. Dit stukje Nieuwe Kom heeft een echt dorps karakter gekregen. Voorafgaand aan het feest geeft wethouder Horn rond kwart over twee een rondleiding in het centrumgebied van Nieuw-Vennep met tekst en uitleg over andere ontwikkelingen in het centrumgebied.

oktober 10, 2018

Wethouder Tom Horn is vorige week tijdens de raadsvergadering onder vuur komen te liggen omdat een wet niet blijkt te bestaan......

Wethouder Tom Horn is vorige week tijdens de raadsvergadering onder vuur komen te liggen omdat een wet niet blijkt te bestaan.

Het ging over een wet die gemeenten boetes oplegt als het niet genoeg statushouders huisvest.

Horn beloofde de raad voor de raadsvergadering van a.s. donderdag met een verklaring te komen.

Fractievoorzitter Jurgen Nobel van de VVD en de fractie van Forza! zijn boos.

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! vindt dat de voorrangsregeling voor statushouders tenminste voorlopig moet worden uitgesteld.

 

oktober 10, 2018

Wethouder Tom Horn is donderdag 11 oktober één van de sprekers tijdens de Masterclass Sexucation..........

Wethouder Tom Horn is donderdag 11 oktober één van de sprekers tijdens de Masterclass Sexucation, een bijeenkomst in het kader van de Gezonde School. De masterclass, georganiseerd door het Team Gezonde School van GGD Kennemerland, vindt plaats in Claus Hoofddorp en wordt voornamelijk bezocht door leraren. Thema’s van de masterclass zijn de bevordering van seksualiteit die veilig, vrijwillig en prettig is en actuele fenomenen die daarbij een (negatieve) rol spelen: slutshaming, sexting, #metoo en breezermeisjes.

september 7, 2018

Wethouder Tom Horn van Wonen slaat dinsdag 11 september 2018 de - symbolische - eerste paal van het project Elzenhove .....

HOOFDDORP - Wethouder Tom Horn van Wonen slaat dinsdag 11 september 2018 de - symbolische - eerste paal van het project Elzenhove van Smit's Bouwbedrijf uit Beverwijk.

Elzenhove bestaat uit 17 villa's in het recreatie- en woongebied Boseilanden tussen de Hoofddorpse wijk Floriande en het dorp Zwaanshoek.

juli 21, 2018

De nieuwe parkeergarage die aan de Binnenweg in Hoofddorp-Centrum komt, zal niet 860 maar 450 tot 600 parkeerplaatsen tellen.......

HOOFDDORP - De nieuwe parkeergarage die aan de Binnenweg in Hoofddorp-Centrum komt, zal niet 860 maar 450 tot 600 parkeerplaatsen tellen. Volgens wethouder Tom Horn kan het oorspronkelijke plan voor een parkeervoorziening van zes verdiepingen bij nader inzien beter worden bijgesteld. Los van het feit dat omwonenden er niet zo blij mee waren, wordt met zo’n grote parkeervoorziening 'de balans uit het winkelcentrum' gehaald. Voor het restant van de benodigde parkeerplaatsen wil men ruimte zoeken in het noorden van het centrum.

juli 19, 2018

Samen met corporatie Ymere en bewoners van Sont en Grote Belt vierde wethouder Tom Horn woensdagmiddag het opleverfeest bij de grote poort ter hoogte van Sont 64-66..........

HOOFDDORP - Samen met corporatie Ymere en bewoners van Sont en Grote Belt vierde wethouder Tom Horn woensdagmiddag het opleverfeest bij de grote poort ter hoogte van Sont 64-66. Er vonden onder het genot van hapjes en drankjes onder meer korte vraaggesprekken plaats met Remco Pols van Ymere en de wethouder. Ymere is in november begonnen met onderhoud en verbetering van 160 woningen aan Sont en Grote Belt. Er werd asbest verwijderd, geïsoleerd en de uitstraling van het complex werd verbeterd.

juli 7, 2018

De wachtlijst voor een sociale huurwoning is in de regio opgelopen tot minimaal 10 jaar. Voor alle partijen in de gemeenteraad is dit onacceptabel.....

De wachtlijst voor een sociale huurwoning is in de regio opgelopen tot minimaal 10 jaar. Voor alle partijen in de gemeenteraad is dit onacceptabel.

Oplossingen die werden aangedragen zijn: bouwen, scheef wonen aanpakken en bouwen in de duurdere segmenten voor een betere doorstroming.

Wethouder Tom Horn gaf aan dat er in Haarlemmermeer de komende jaren duizenden woningen gebouwd zullen worden door projectontwikkelaars, maar ook door de corporaties Ymere en Eigen Haard.

juni 30, 2018

Bij de beschouwingen in de gemeenteraad heeft PvdA woonwethouder Tom Horn aangegeven dat hij het streefcijfer van dertig procent sociale huurwoningen in nieuwbouwprojecten niet los wil laten,,,,,,

Bij de beschouwingen in de gemeenteraad Haarlemmermeer heeft PvdA woonwethouder Tom Horn aangegeven dat hij het streefcijfer van dertig procent sociale huurwoningen in nieuwbouwprojecten niet los wil laten.

Hij zei dit als antwoord op het idee van fractievoorzitter Nobel van de VVD om de norm los te laten en meer te bouwen in de hogere segmenten.

Volgens de wethouder hebben we vierduizend actieve woningzoekenden en is het aandeel sociale huur in Haarlemmermeer slechts 23 procent, tegen 37 procent in de hele stadsregio.

juni 28, 2018

Zaterdag 30 juni vindt op het Harmonieplein van elf tot vier uur het Full Colour Festival Haarlemmermeer plaats........

NIEUW-VENNEP - Zaterdag 30 juni vindt op het Harmonieplein van elf tot vier uur het Full Colour Festival Haarlemmermeer plaats. Het belangrijkste doel van het festival is de activering van statushouders en het tot stand brengen van verbinding tussen hen en de inwoners van onze gemeente. Na een openingstoespraak van wethouder Tom Horn zullen er uiteenlopende muzikale optredens te zien zijn van Eritrese, Syrische en Nederlandse artiesten. Spectaculair onderdeel van deze tweede editie van het evenement is De Modeshow met als thema 'Integratie in de Mode'.

juni 28, 2018

Wethouder Tom Horn heeft afgelopen zaterdag het startsein gegeven voor de campagne ‘Haarlemmermeer zoekt Maatjes’........

Wethouder Tom Horn heeft afgelopen zaterdag het startsein gegeven voor de campagne ‘Haarlemmermeer zoekt Maatjes’. In het project voeren de diverse maatjesprojecten in Haarlemmermeer samen campagne om maatjes te werven voor verschillende doelgroepen zoals migranten, eenzame ouderen, mensen met een beperking of een psychische aandoening of jongeren met een hulpvraag. De Vrijwilligers Centrale van Meerwaarde coördineert het project dat gefinancierd wordt door het Oranjefonds en de gemeente Haarlemmermeer.

juni 28, 2018

Op 4 juli om drie uur worden de PARK21 zomerweken officieel geopend met een spectaculaire e-skateboard demonstratie op klimpark21..........

Op 4 juli om drie uur worden de PARK21 zomerweken officieel geopend met een spectaculaire e-skateboard demonstratie op klimpark21. Klimpark21 aan het Kleilandpad 5 in Nieuw-Vennep is het eerste park in Nederland waar deze unieke activiteit beoefend kan worden. De PARK21 zomerweken duren tot 15 juli en er worden talloze activiteiten gehouden zoals een klimclinic, een skeelerclinic, een rondleiding bij boer Rus, een fietsexcursie met wethouder Tom Horn, een circustheater en een pop-up camping.

juni 16, 2018

Wethouder Tom Horn is woensdag 20 juni 2018 aanwezig op de feestelijke bijeenkomst in “Nassaupark De Vrijheid” aan de rand van Toolenburg in Hoofddorp......

Wethouder Tom Horn is woensdag 20 juni 2018 aanwezig op de feestelijke bijeenkomst in “Nassaupark De Vrijheid” aan de rand van Toolenburg in Hoofddorp.

Op deze bijeenkomst slaat de wethouder samen met de bouwondernemer Wijnen en de eerste koper de eerste paal voor 20 woningen.

Het wordt een veelzijdige buurt omdat de kopers zélf gevelstenen en kozijnkleuren hebben gekozen, verder hebben alle woningen verschillende afmetingen.

De bijeenkomst op de bouwplaats is op 20 juni en start om 15.00 uur.
 

juni 8, 2018

Kinderburgemeester Julia Pieters en wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen delen op Buitenspeeldag, woensdag 13 juni, water en fruit uit aan de deelnemers.....

HOOFDDORP - Kinderburgemeester Julia Pieters en wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen delen op Buitenspeeldag, woensdag 13 juni, water en fruit uit aan de deelnemers.

Buitenspeeldag wordt gehouden rondom wijkgebouw De Boskern in de Hoofddorpse wijk Overbos.

De gezonde hapjes en drankjes voor de buitenspelers worden door AH Toolenburg, de eerste commerciële partner van JOGG-Haarlemmermeer, ter beschikking gesteld.

Meer informatie over de Buitenspeeldag is te vinden
haarlemmermeergemeente.nl.
 

juni 2, 2018

Op maandag 4 juni 2018 is wethouder Horn een spreker op de bouwplaats van Tudorpark aan de Bennebroekerweg in Hoofddorp-Zuid......

Op maandag 4 juni 2018 is wethouder Horn een spreker op de bouwplaats van Tudorpark aan de Bennebroekerweg in Hoofddorp-Zuid.

Om 15.45 uur is er een feestje, vooral bedoeld voor de kopers van de woningen in het plandeel Buckingham Quarter. Om 16.15 uur wordt de officiële handeling verricht: het slaan van de eerste paal.

De 78 woningen worden in kenmerkende Engelse Tudorstijl gebouwd. De oplevering is in de zomer van 2019
 

mei 12, 2018

Woensdag 16 mei 2018 zal wethouder Tom Horn de officiële opening verrichten van de kleinschalige woonlocatie voor 9 jongeren met een beperking in de wijk Pax in Hoofddorp.......

Woensdag 16 mei 2018 zal wethouder Tom Horn de officiële opening verrichten van de kleinschalige woonlocatie voor 9 jongeren met een beperking in de wijk Pax in Hoofddorp.

Hij zal daarbij ook een bord onthullen met de naam van het huis erop.

De initiatiefnemers zijn de ouders van de 18-25-jarige bewoners, die zich hebben verenigd in de Stichting ZilverEsdoorn, om deze huisvesting voor hun kinderen met een beperking te realiseren.

mei 12, 2018

Het Repair Café in Hoofddorp bestaat 5 jaar en dat is voor wethouder Tom Horn aanleiding om de vrijwilligers van het Café de gemeentelijke “Meer voor elkaar pluim” uit te reiken.....

Het Repair Café in Hoofddorp bestaat 5 jaar en dat is voor wethouder Tom Horn aanleiding om de vrijwilligers van het Café de gemeentelijke “Meer voor elkaar pluim” uit te reiken.

De pluim is bedoeld om inwoners die een bijdrage leveren aan de zorg, sociale cohesie of ondersteuning in een wijk, buurt of dorp, in het zonnetje te zetten.

De wethouder reikt de pluim uit op woensdag 16 mei 2018 om 15.00 uur in het Repair Café in De Ark aan het Muiderbos 36 in Hoofddorp.
 

mei 3, 2018

Op woensdag 16 mei viert Repair Café Hoofddorp in De Ark aan het Muiderbos zijn eerste lustrum.........

HOOFDDORP - Op woensdag 16 mei viert Repair Café Hoofddorp in De Ark aan het Muiderbos zijn eerste lustrum. Vanaf het begin was het een groot succes met veel vrijwilligers die diverse kleine reparaties en klusjes uitvoeren. Het feestelijk karakter wordt onderstreept met een peptalk van wethouder Tom Horn. Hij komt rond drie uur, als het Repair Café druk in bedrijf is. De Repair Cafés passen goed in het beleid van duurzaamheid, een kleinere afvalberg en kleinschalige buurtcontacten. Voor elke bezoeker is er een vrolijk feestgebakje bij de koffie.

april 12, 2018

Wethouder Tom Horn opent zaterdag 14 april rond half elf het Boshuisje, een logeerhuisje voor zieke en gehandicapte kinderen.......

NIEUW-VENNEP - Wethouder Tom Horn opent zaterdag 14 april rond half elf het Boshuisje, een logeerhuisje voor zieke en gehandicapte kinderen. Het huis staat naast kinderopvang De Boshoeve die veel vraag heeft naar logeermogelijkheden. Een weldoener heeft het huis voor de kinderopvang gekocht en is zo ruim dat het perfect kon worden ingericht als logeerhuis met verpleegkundige en pedagogische begeleiding. Volgens directeur Eva Toele is het huis de kers op de taart.

april 9, 2018

JOGG-Haarlemmermeer – wat staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht - ondertekent een samenwerkingsovereenkomst met Albert Heijn in Toolenburg.......

JOGG-Haarlemmermeer – wat staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht - ondertekent een samenwerkingsovereenkomst met Albert Heijn in Toolenburg.

Het doel is om de jeugd in Hoofddorp samen op gezond gewicht te brengen en te houden door een leefstijl met gezonde voeding en voldoende sport en beweging.

Wethouder Horn is blij met de nieuwe partner en zegt met de supermarkt erbij nog meer jongeren te bereiken dan alleen via scholen en sportverenigingen.

maart 16, 2018

Wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen bezoekt komende zondag in het kader van de Meer voor Elkaar toer het Zondagmiddagpodium.....

NIEUW-VENNEP - Wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen bezoekt komende zondag in het kader van de Meer voor Elkaar toer het Zondagmiddagpodium Haarlemmermeer in Pier K aan het Harmonieplein.

maart 12, 2018

Als het aan de fractie van Forza! ligt, is er voor mensen in Haarlemmermeer met acute psychische nood altijd een noodbed beschikbaar.......

Als het aan de fractie van Forza! ligt, is er voor mensen in Haarlemmermeer met acute psychische nood altijd een noodbed beschikbaar.

Tijdens een sessie met de gemeenteraad zei verantwoordelijk wethouder Tom Horn, dat dit nu niet altijd het geval is.

De lokale politieke partij wil ook dat er per direct 24 uur per dag een hulpverlener beschikbaar is die de politie kan ontlasten.

Forza! noemt in een persbericht het cijfer van 635 meldingen in 2017. Dat zou een stijging zijn van 19% ten opzichte van 2016.

januari 30, 2018

Afgelopen donderdag vergaderde de gemeenteraad over 20.000 nieuwe woningen die Haarlemmermeer tot 2040 bouwt. Er moet beter worden gekeken naar toekomstige woonbehoeften van inwoners........

Afgelopen donderdag vergaderde de gemeenteraad over 20.000 nieuwe woningen die Haarlemmermeer tot 2040 bouwt. Er moet beter worden gekeken naar toekomstige woonbehoeften van inwoners.

De PvdA pleitte voor meer sociale woningbouw, de VVD juist voor minder. GroenLinks opperde flexibele, aanpasbare bouw en Forza! wil aanpak van scheefwonen. Sommige fracties vroegen om een onderzoek naar lokale woonbehoeften in Haarlemmermeer.

december 27, 2017

Forza! heeft de aandacht gevestigd op de vele boze reacties van inwoners op een persbericht van de gemeente waarin wordt gesteld dat zij erg succesvol is geweest met het huisvesten van statushouders........

HOOFDDORP – Forza! heeft de aandacht gevestigd op de vele boze reacties van inwoners op een persbericht van de gemeente waarin wordt gesteld dat zij erg succesvol is geweest met het huisvesten van statushouders.

december 23, 2017

De berichtgeving over het wegwerken van de achterstand bij het huisvesten van statushouders leidt tot felle reacties op sociale media.......

De berichtgeving over het wegwerken van de achterstand bij het huisvesten van statushouders leidt tot felle reacties op sociale media.

Sommige inwoners nemen het de gemeente kwalijk dat ze blij is met de inhaalslag en leiden daaruit af dat zij de reguliere woningzoekenden laat ‘verrekken’.

In een reactie stelt verantwoordelijk wethouder Tom Horn, dat minstens vijftig procent bestemd is voor reguliere woningzoekenden.