MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Max en Jaap On Air | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Zwanenburg

december 6, 2018

Met de JeugdSportpas kunnen kinderen in Haarlemmermeer kennismaken met winterse sporten als schaatsen, skiën en snowboarden...........

Met de JeugdSportpas kunnen kinderen in Haarlemmermeer kennismaken met winterse sporten als schaatsen, skiën en snowboarden. De nieuwe lessen starten in januari. Via Schaats- en Skatevereniging Zwanenburg leren kinderen van vijf tot twaalf jaar op een leuke en speelse manier de sportop de overdekte schaatsbaan in Haarlem. Bij Skicentrum Hoofddorp kunnen deelnemers kunnen kiezen voor les buiten op de borstelbaan of binnen op de indoorrolpiste. Deze lessen zijn geschikt voor kinderen van zeven jaar. De kosten voor vier lessen zijn dertig euro.

november 29, 2018

In de bibliotheek in Zwanenburg wordt een Oudhollandse muziekavond voor senioren gehouden.....

In de bibliotheek in Zwanenburg wordt een Oudhollandse muziekavond voor senioren gehouden. Op vrijdag 14 december wordt er ingehaakt en worden er samen met het muzikale ‘Man en Muis’-duo Hollandse hits uit vervlogen tijden gezongen. Je wordt in dit oudhollands liedjesprogramma mee teruggenomen naar toen met diverse liedjes en versjes van bijvoorbeeld Annie M. G. Schmidt. De avond - met een hoog meezinggehalte - begint al om 15.30 uur, de toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl. 

november 28, 2018

Haarlemmermeer gaat door met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) tot in het najaar van 2021.........

Haarlemmermeer gaat door met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) tot in het najaar van 2021. Uit onderzoek van GGD-Kennemerland afgelopen zomer blijkt dat JOGG qua leefstijl en overgewicht zijn vruchten afwerpt. Tot nu lag de focus op nul- tot twaalfjarigen in Hoofddorp-Overbos en Zwanenburg omdat obesitas daar het meest aan de orde was.

november 28, 2018

Een toerist is bij terugkomst in ons koude landje verrast door een exotische schorpioen..........

Een toerist is bij terugkomst in ons koude landje verrast door een exotische schorpioen. Het dier is giftig en van een steek kan een mens dan ook enorm veel last krijgen.De ongewenste medereiziger uit Miami is bij aankomst gevangen door personeel van de dierenambulance en naar de reptielenopvang in Zwanenburg gebracht, zo meldt de stichting dierenambulance uit Amsterdam.Het is overigens niet de eerste keer dat een ’Bark Scorpion’ via de koffer van een reiziger Nederland bereikt. In 2016 kwam een ander exemplaar vanuit Bonaire het land binnen.

Bron: De Telegraaf

november 20, 2018

In Zwanenburg is maandagmiddag 19 november de eerste paal geslagen van het nieuwe dorpshuis......

In Zwanenburg is maandagmiddag 19 november de eerste paal geslagen van het nieuwe dorpshuis.

Dit was een lang gekoesterde wens van veel inwoners. Door bezwaarmakers en fouten in de procedure hebben Zwanenburgers lang moeten wachten op de bouw.

Het nieuwe dorpshuis krijgt veel verschillende functies. Het wordt een ontmoetingsplek, een bibliotheek, een sporthal, een bar en veel verschillende activiteitenruimten en een dorpsplein.

november 15, 2018

Basisschool De Kameleon in Zwanenburg krijgt 350.000 euro van het Rijk om hun duurzame, innovatieve en ambitieuze renovatieplannen uit te kunnen voeren......

Basisschool De Kameleon in Zwanenburg krijgt 350.000 euro van het Rijk om hun duurzame, innovatieve en ambitieuze renovatieplannen uit te kunnen voeren.

Dat maakte minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken vandaag (nieuwslezer GISTEREN) bekend op de school. Nog tien andere scholen in Nederland ontvangen een bijdrage.

De plannen van De Kameleon zijn tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer en partners als NMCX en C-creators.

november 8, 2018

Ondernemingsvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesinghellede & omstreken houdt op 14 november een kwartaalbijeenkomst bij Keukenlade.nl.......

Ondernemingsvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesinghellede & omstreken houdt op 14 november een kwartaalbijeenkomst bij Keukenlade.nl, het nieuwe bedrijf van ondernemer Dick Verhoeve. Tijdens de bijeenkomst komt het Regionaal Platform Criminaliteitsbestrijding (RPC) de ondernemers informeren over camerabeveiliging. Veel beelden die de politie krijgt zijn niet bruikbaar omdat die niet goed is ingesteld. Het RPC is een initiatief van diverse overheidsinstellingen en politie en het biedt een gratis consult aan om dit bij bedrijven na te kijken.

november 7, 2018

Burgemeester Hoes heeft woensdagochtend – symbolisch – 300 euro betaald voor een ontbijt bij openbare basisschool Aldoende in Zwanenburg.......

Burgemeester Hoes heeft woensdagochtend – symbolisch – 300 euro betaald voor een ontbijt bij openbare basisschool Aldoende in Zwanenburg. Het bedrag is bestemd voor Stichting Kinderpostzegels die zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen.

oktober 31, 2018

CDA Haarlemmermeer roept het College van B&W op om de test met de knip in de Ringdijk in Zwanenburg per direct te beëindigen.......

CDA Haarlemmermeer roept het College van B&W op om de test met de knip in de Ringdijk in Zwanenburg per direct te beëindigen. De partij heeft van verschillende kanten signalen opgevangen dat de in de eerste fase van de proef ervaren problemen niet ‘substantieel’ zijn afgenomen. CDA-ers Mariëtte Sedee en Erik van der Peet citeren een brief van een inwoner aan de Kerkhoflaan waar hij naar eigen zeggen geen reactie op ontvangen heeft.

oktober 29, 2018

In Zwanenburg zijn twee witte Vlaamse reuzen uit een dierenweide meegenomen......

In Zwanenburg zijn twee witte Vlaamse reuzen uit een dierenweide meegenomen.

Het hek van de dierenweide stond nog open, daarom vermoeden de eigenaren dat de konijnen zijn gestolen. Volgens hen komt er ook regelmatig een vos, maar die zou sporen hebben achtergelaten.

De Vlaamse reuzen zijn vermoedelijk meegenomen, omdat het mooie dieren zijn. Er zijn nog geen tips binnengekomen, ondanks een oproep op Facebook.

oktober 17, 2018

Wethouder Reneman heeft bekendgemaakt dat de proef met de knip in de Zwanenburgerdijk wordt voortgezet maar dan wel op een andere locatie op de dijk.........

Wethouder Reneman heeft bekendgemaakt dat de proef met de knip in de Zwanenburgerdijk wordt voortgezet maar dan wel op een andere locatie op de dijk. Aanleiding voor de verplaatsing van de proefopstelling zijn bezwaren van ondernemers die bang zijn voor omzetdaling. De tweede proefknip wordt nu meer westelijk aangebracht ter hoogte van de Venenweg. Deze proef start 22 oktober en zal vier weken duren.

september 26, 2018

Een 25-jarige man uit Zwanenburg is aangehouden voor een schietpartij op 18 januari op het Maarsenhof in Amsterdam...........

Een 25-jarige man uit Zwanenburg is aangehouden voor een schietpartij op 18 januari op het Maarsenhof in Amsterdam. Daarbij raakte een 42-jarige man zwaargewond. De Zwanenburger is vorige week woensdag aangehouden, zo maakte de politie maandag bekend. Hij wordt verdacht van poging tot moord of poging tot doodslag. Verdachte is al eens eerder opgepakt voor een ander schietincident op het Maarsenhof op 9 februari en heeft daarvoor een aantal maanden in voorlopige hechtenis gezeten. In augustus werd hij vrijgelaten.

september 12, 2018

Op 25 september start de proefafsluiting voor het autoverkeer op de Zwanenburgerdijk. De afsluiting komt ter hoogte van de Lindenlaan en duurt twee maanden......

Op 25 september start de proefafsluiting voor het autoverkeer op de Zwanenburgerdijk. De afsluiting komt ter hoogte van de Lindenlaan en duurt twee maanden.

Hierna wordt aan de hand van metingen en ervaringen bekeken of de afsluiting blijft.

De Zwanenburgerdijk is een van de drukste stukken Ringdijk.

Vooral tussen de Kerkhoflaan en Dennenlaan is het druk, met ongeveer 5.500 auto’s per dag.

Door de proefafsluiting neemt het doorgaand autoverkeer op de dijk af.

september 12, 2018

Het complex van VV Zwanenburg was zondag 9 september voor de tweede keer het decor van het Van Beem 09 Ultimate Football Tournament. Twintig deelnemers kwamen uit het binnen en buitenland......

Het complex van VV Zwanenburg was zondag 9 september voor de tweede keer het decor van het Van Beem 09 Ultimate Football Tournament. Twintig deelnemers kwamen uit het binnen en buitenland.

De finale werd gespeeld door Everton en het team van de Ultimate Football Academy.

Na de reguliere speeltijd was de stand 3-3. Het UFA won na strafschoppen met 4-3.

Naast Everton, FC Utrecht, Vitesse en ADO Den Haag waren er nog veel meer deelnemende clubs aanwezig.
 

juli 25, 2018

Om de Zwanenburgerdijk aantrekkelijker en leefbaarder te maken heeft de gemeente een plan gemaakt voor een afsluiting van de dijk voor doorgaand autoverkeer......

Om de Zwanenburgerdijk aantrekkelijker en leefbaarder te maken heeft de gemeente een plan gemaakt voor een afsluiting van de dijk voor doorgaand autoverkeer. Tijdens een inloopbijeenkomst vorige week in De Olm in Zwanenburg gaven veel van de meer dan 100 Zwanenburgers die naar de bijeenkomst kwamen aan dat zij vrezen dat het veel drukker wordt in de omliggende straten en dat vrachtverkeer zich door kleine straten gaat wurmen. Zij vragen zich af waar al het verkeer blijft dat nu over de dijk rijdt.

juli 14, 2018

Op 4 oktober vindt de tweede Award Night plaats van de Ondernemingsvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede & omstreken......

Op 4 oktober vindt de tweede Award Night plaats van de Ondernemingsvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede & omstreken. Tijdens deze avond kunnen er vier awards gewonnen worden door bedrijven die gevestigd zijn in het werkgebied van de vereniging. De categorieën zijn beste startup, beste retailer, ondernemer van het jaar en duurzaamheid & innovatie. Tijdens de Award Night in Het Zwaantje zal gesproken worden door Willem Middelkoop, landelijke bekend als marktcommentator bij RTLZ.

juli 3, 2018

De Friese 'Elfwegentocht', die van 1 tot en met 14 juli het hele land doortrekt, stond dinsdag in het teken van duurzame initiatieven in Noord-Holland.....

HOOFDDORP - De Friese 'Elfwegentocht', die van 1 tot en met 14 juli het hele land doortrekt, stond dinsdag in het teken van duurzame initiatieven in Noord-Holland.

De derde dag van de tocht met fossielvrije voertuigen begon dinsdagochtend in Hoofddorp en ging via Rijsenhout en Zwanenburg naar Alkmaar, Den Helder, Breezand en tenslotte Harlingen.

Onderweg is er stilgestaan bij diverse duurzame initiatieven, waaronder de teelt van algen in enorme bassins bij Algae Innovations in Rijsenhout.

juni 28, 2018

Tijdens een gezamenlijke actie van handhavingspartners afgelopen maandag op bedrijventerrein De Weeren bij Zwanenburg zijn enkele overtredingen aangetroffen...........

ZWANENBURG - Tijdens een gezamenlijke actie van handhavingspartners afgelopen maandag op bedrijventerrein De Weeren bij Zwanenburg zijn enkele overtredingen aangetroffen. Bij twee woningen was sprake van illegale bewoning. Daarnaast bleek de eigenaresse van een op het terrein gevestigd bedrijf haar inkomsten niet op te geven bij de Belastingdienst. Verder zijn er in een pand resten van een oude hennepkwekerij aangetroffen. Vanaf december 2016 zijn er in totaal vijf gezamenlijke handhavingscontroles uitgevoerd op De Weeren.

mei 25, 2018

Op 15 juni opent het jongerencentrum De Basis in Zwanenburg zijn nieuwe huiskamer.....

ZWANENBURG - Op 15 juni opent het jongerencentrum De Basis zijn nieuwe huiskamer.

Voor de inrichting van de huiskamer is echter nog wel wat geld nodig. Daarvoor hebben de circa 60 bezoekers van De Basis ingezet op een crowdfundingactie via nieuwepioniers.nl, een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer. Als zij op tijd 500 euro sponsorgeld binnenhalen, verdubbelt de gemeente dat bedrag.

april 17, 2018

Woensdag 16 mei organiseert de Ondernemersvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede en Omgeving de jaarlijkse ledenvergadering.....

Woensdag 16 mei organiseert de Ondernemersvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede en Omgeving de jaarlijkse ledenvergadering.

Plaats van handeling is de Olm in Zwanenburg. Leden zijn vanaf half 7 welkom. De agenda is ter vergadering beschikbaar.

Na de ledenvergadering verzorgt Wim Hut namens de Stichting Halfweg-Zwanenburg een presentatie over het nieuwe dorpshuis, de bouwplannen, de planning en de ontwikkeling hiervan.

Leden-ondernemers wordt gevraagd zich vooraf aan te melden.
 

april 12, 2018

Meldingen en verklaringen van getuigen, plus een Burgernet-actie, hebben er woensdagmiddag toe geleid dat 6 jonge Amsterdammers konden worden aangehouden.....

BADHOEVEDORP/ZWANENBURG - Meldingen en verklaringen van getuigen, plus een Burgernet-actie, hebben er woensdagmiddag toe geleid dat 6 jonge Amsterdammers, in de leeftijd van 16 tot en met 19 jaar, konden worden aangehouden.
Zij worden allen verdacht betrokken te zijn bij een woninginbraak aan de Franklinstraat in Badhoevedorp.

april 10, 2018

De Zwanenburgse Kelly Schuitemaker is een petitie begonnen om de pinautomaat van ABN Amro aan de Dennenlaan te behouden.....

ZWANENBURG - De Zwanenburgse Kelly Schuitemaker is een petitie begonnen om de pinautomaat van ABN Amro aan de Dennenlaan te behouden. De pinautomaat is vanaf deze week niet meer te gebruiken.

De bank heeft de automaat gesloten, omdat omwonenden vrezen voor een plofkraak en zich niet veilig voelen.
In 2010 werd met een mengsel van gas en zuurstof geprobeerd de pinautomaat op te blazen. Door de schokgolf van de explosie werd destijds het hele interieur van het bankkantoor verwoest.

maart 23, 2018

Het Zondagmiddagpodium sluit zondag 25 maart in cultureel centrum De Olm in Zwanenburg aan bij de Engelse maand van Route 65.....
 

ZWANENBURG - Het Zondagmiddagpodium sluit zondag 25 maart in cultureel centrum De Olm aan bij de Engelse maand van Route 65.
Dit gebeurt met twee beroemde werken van William Shakespeare, verteld door Joris Lehr.

Lehr vertelt twee van Shakespeare’s tragedies, Othello en King Lear, in één voorstelling.
Hartverscheurende intriges in Othello, het beroemde verhaal over onschuld, intriges en jaloezie. En een tragikomische versie van King Lear, verteld door zijn eigen nar.

maart 22, 2018

Op woensdagavond 28 maart is de gemeente Haarlemmermeer aanwezig in de dorpshuis de Olm in Zwanenburg om toelichting te geven op omvangrijke wegwerkzaamheden in De Weeren........

Op woensdagavond 28 maart is de gemeente Haarlemmermeer aanwezig in de dorpshuis de Olm in Zwanenburg om toelichting te geven op omvangrijke wegwerkzaamheden in De Weeren. Op dit bedrijventerrein wordt van eind mei en tot begin augustus rond de Venenweg gewerkt aan de riolering. Daarna wordt van september tot begin december de herbestrating aangepakt. Voorafgaand worden ook diverse nutswerkzaamheden verricht. De informatiemarkt, waarbij ook alle andere (verkeers-)projecten in Zwanenburg en Halfweg worden toegelicht begint om zeven uur.