MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Zwanenburg

november 8, 2018

Ondernemingsvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesinghellede & omstreken houdt op 14 november een kwartaalbijeenkomst bij Keukenlade.nl.......

Ondernemingsvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesinghellede & omstreken houdt op 14 november een kwartaalbijeenkomst bij Keukenlade.nl, het nieuwe bedrijf van ondernemer Dick Verhoeve. Tijdens de bijeenkomst komt het Regionaal Platform Criminaliteitsbestrijding (RPC) de ondernemers informeren over camerabeveiliging. Veel beelden die de politie krijgt zijn niet bruikbaar omdat die niet goed is ingesteld. Het RPC is een initiatief van diverse overheidsinstellingen en politie en het biedt een gratis consult aan om dit bij bedrijven na te kijken.

november 7, 2018

Burgemeester Hoes heeft woensdagochtend – symbolisch – 300 euro betaald voor een ontbijt bij openbare basisschool Aldoende in Zwanenburg.......

Burgemeester Hoes heeft woensdagochtend – symbolisch – 300 euro betaald voor een ontbijt bij openbare basisschool Aldoende in Zwanenburg. Het bedrag is bestemd voor Stichting Kinderpostzegels die zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen.

oktober 31, 2018

CDA Haarlemmermeer roept het College van B&W op om de test met de knip in de Ringdijk in Zwanenburg per direct te beëindigen.......

CDA Haarlemmermeer roept het College van B&W op om de test met de knip in de Ringdijk in Zwanenburg per direct te beëindigen. De partij heeft van verschillende kanten signalen opgevangen dat de in de eerste fase van de proef ervaren problemen niet ‘substantieel’ zijn afgenomen. CDA-ers Mariëtte Sedee en Erik van der Peet citeren een brief van een inwoner aan de Kerkhoflaan waar hij naar eigen zeggen geen reactie op ontvangen heeft.

oktober 29, 2018

In Zwanenburg zijn twee witte Vlaamse reuzen uit een dierenweide meegenomen......

In Zwanenburg zijn twee witte Vlaamse reuzen uit een dierenweide meegenomen.

Het hek van de dierenweide stond nog open, daarom vermoeden de eigenaren dat de konijnen zijn gestolen. Volgens hen komt er ook regelmatig een vos, maar die zou sporen hebben achtergelaten.

De Vlaamse reuzen zijn vermoedelijk meegenomen, omdat het mooie dieren zijn. Er zijn nog geen tips binnengekomen, ondanks een oproep op Facebook.

oktober 17, 2018

Wethouder Reneman heeft bekendgemaakt dat de proef met de knip in de Zwanenburgerdijk wordt voortgezet maar dan wel op een andere locatie op de dijk.........

Wethouder Reneman heeft bekendgemaakt dat de proef met de knip in de Zwanenburgerdijk wordt voortgezet maar dan wel op een andere locatie op de dijk. Aanleiding voor de verplaatsing van de proefopstelling zijn bezwaren van ondernemers die bang zijn voor omzetdaling. De tweede proefknip wordt nu meer westelijk aangebracht ter hoogte van de Venenweg. Deze proef start 22 oktober en zal vier weken duren.

september 26, 2018

Een 25-jarige man uit Zwanenburg is aangehouden voor een schietpartij op 18 januari op het Maarsenhof in Amsterdam...........

Een 25-jarige man uit Zwanenburg is aangehouden voor een schietpartij op 18 januari op het Maarsenhof in Amsterdam. Daarbij raakte een 42-jarige man zwaargewond. De Zwanenburger is vorige week woensdag aangehouden, zo maakte de politie maandag bekend. Hij wordt verdacht van poging tot moord of poging tot doodslag. Verdachte is al eens eerder opgepakt voor een ander schietincident op het Maarsenhof op 9 februari en heeft daarvoor een aantal maanden in voorlopige hechtenis gezeten. In augustus werd hij vrijgelaten.

september 12, 2018

Op 25 september start de proefafsluiting voor het autoverkeer op de Zwanenburgerdijk. De afsluiting komt ter hoogte van de Lindenlaan en duurt twee maanden......

Op 25 september start de proefafsluiting voor het autoverkeer op de Zwanenburgerdijk. De afsluiting komt ter hoogte van de Lindenlaan en duurt twee maanden.

Hierna wordt aan de hand van metingen en ervaringen bekeken of de afsluiting blijft.

De Zwanenburgerdijk is een van de drukste stukken Ringdijk.

Vooral tussen de Kerkhoflaan en Dennenlaan is het druk, met ongeveer 5.500 auto’s per dag.

Door de proefafsluiting neemt het doorgaand autoverkeer op de dijk af.

september 12, 2018

Het complex van VV Zwanenburg was zondag 9 september voor de tweede keer het decor van het Van Beem 09 Ultimate Football Tournament. Twintig deelnemers kwamen uit het binnen en buitenland......

Het complex van VV Zwanenburg was zondag 9 september voor de tweede keer het decor van het Van Beem 09 Ultimate Football Tournament. Twintig deelnemers kwamen uit het binnen en buitenland.

De finale werd gespeeld door Everton en het team van de Ultimate Football Academy.

Na de reguliere speeltijd was de stand 3-3. Het UFA won na strafschoppen met 4-3.

Naast Everton, FC Utrecht, Vitesse en ADO Den Haag waren er nog veel meer deelnemende clubs aanwezig.
 

juli 25, 2018

Om de Zwanenburgerdijk aantrekkelijker en leefbaarder te maken heeft de gemeente een plan gemaakt voor een afsluiting van de dijk voor doorgaand autoverkeer......

Om de Zwanenburgerdijk aantrekkelijker en leefbaarder te maken heeft de gemeente een plan gemaakt voor een afsluiting van de dijk voor doorgaand autoverkeer. Tijdens een inloopbijeenkomst vorige week in De Olm in Zwanenburg gaven veel van de meer dan 100 Zwanenburgers die naar de bijeenkomst kwamen aan dat zij vrezen dat het veel drukker wordt in de omliggende straten en dat vrachtverkeer zich door kleine straten gaat wurmen. Zij vragen zich af waar al het verkeer blijft dat nu over de dijk rijdt.

juli 14, 2018

Op 4 oktober vindt de tweede Award Night plaats van de Ondernemingsvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede & omstreken......

Op 4 oktober vindt de tweede Award Night plaats van de Ondernemingsvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede & omstreken. Tijdens deze avond kunnen er vier awards gewonnen worden door bedrijven die gevestigd zijn in het werkgebied van de vereniging. De categorieën zijn beste startup, beste retailer, ondernemer van het jaar en duurzaamheid & innovatie. Tijdens de Award Night in Het Zwaantje zal gesproken worden door Willem Middelkoop, landelijke bekend als marktcommentator bij RTLZ.

juli 3, 2018

De Friese 'Elfwegentocht', die van 1 tot en met 14 juli het hele land doortrekt, stond dinsdag in het teken van duurzame initiatieven in Noord-Holland.....

HOOFDDORP - De Friese 'Elfwegentocht', die van 1 tot en met 14 juli het hele land doortrekt, stond dinsdag in het teken van duurzame initiatieven in Noord-Holland.

De derde dag van de tocht met fossielvrije voertuigen begon dinsdagochtend in Hoofddorp en ging via Rijsenhout en Zwanenburg naar Alkmaar, Den Helder, Breezand en tenslotte Harlingen.

Onderweg is er stilgestaan bij diverse duurzame initiatieven, waaronder de teelt van algen in enorme bassins bij Algae Innovations in Rijsenhout.

juni 28, 2018

Tijdens een gezamenlijke actie van handhavingspartners afgelopen maandag op bedrijventerrein De Weeren bij Zwanenburg zijn enkele overtredingen aangetroffen...........

ZWANENBURG - Tijdens een gezamenlijke actie van handhavingspartners afgelopen maandag op bedrijventerrein De Weeren bij Zwanenburg zijn enkele overtredingen aangetroffen. Bij twee woningen was sprake van illegale bewoning. Daarnaast bleek de eigenaresse van een op het terrein gevestigd bedrijf haar inkomsten niet op te geven bij de Belastingdienst. Verder zijn er in een pand resten van een oude hennepkwekerij aangetroffen. Vanaf december 2016 zijn er in totaal vijf gezamenlijke handhavingscontroles uitgevoerd op De Weeren.

mei 25, 2018

Op 15 juni opent het jongerencentrum De Basis in Zwanenburg zijn nieuwe huiskamer.....

ZWANENBURG - Op 15 juni opent het jongerencentrum De Basis zijn nieuwe huiskamer.

Voor de inrichting van de huiskamer is echter nog wel wat geld nodig. Daarvoor hebben de circa 60 bezoekers van De Basis ingezet op een crowdfundingactie via nieuwepioniers.nl, een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer. Als zij op tijd 500 euro sponsorgeld binnenhalen, verdubbelt de gemeente dat bedrag.

april 17, 2018

Woensdag 16 mei organiseert de Ondernemersvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede en Omgeving de jaarlijkse ledenvergadering.....

Woensdag 16 mei organiseert de Ondernemersvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede en Omgeving de jaarlijkse ledenvergadering.

Plaats van handeling is de Olm in Zwanenburg. Leden zijn vanaf half 7 welkom. De agenda is ter vergadering beschikbaar.

Na de ledenvergadering verzorgt Wim Hut namens de Stichting Halfweg-Zwanenburg een presentatie over het nieuwe dorpshuis, de bouwplannen, de planning en de ontwikkeling hiervan.

Leden-ondernemers wordt gevraagd zich vooraf aan te melden.
 

april 12, 2018

Meldingen en verklaringen van getuigen, plus een Burgernet-actie, hebben er woensdagmiddag toe geleid dat 6 jonge Amsterdammers konden worden aangehouden.....

BADHOEVEDORP/ZWANENBURG - Meldingen en verklaringen van getuigen, plus een Burgernet-actie, hebben er woensdagmiddag toe geleid dat 6 jonge Amsterdammers, in de leeftijd van 16 tot en met 19 jaar, konden worden aangehouden.
Zij worden allen verdacht betrokken te zijn bij een woninginbraak aan de Franklinstraat in Badhoevedorp.

april 10, 2018

De Zwanenburgse Kelly Schuitemaker is een petitie begonnen om de pinautomaat van ABN Amro aan de Dennenlaan te behouden.....

ZWANENBURG - De Zwanenburgse Kelly Schuitemaker is een petitie begonnen om de pinautomaat van ABN Amro aan de Dennenlaan te behouden. De pinautomaat is vanaf deze week niet meer te gebruiken.

De bank heeft de automaat gesloten, omdat omwonenden vrezen voor een plofkraak en zich niet veilig voelen.
In 2010 werd met een mengsel van gas en zuurstof geprobeerd de pinautomaat op te blazen. Door de schokgolf van de explosie werd destijds het hele interieur van het bankkantoor verwoest.

maart 23, 2018

Het Zondagmiddagpodium sluit zondag 25 maart in cultureel centrum De Olm in Zwanenburg aan bij de Engelse maand van Route 65.....
 

ZWANENBURG - Het Zondagmiddagpodium sluit zondag 25 maart in cultureel centrum De Olm aan bij de Engelse maand van Route 65.
Dit gebeurt met twee beroemde werken van William Shakespeare, verteld door Joris Lehr.

Lehr vertelt twee van Shakespeare’s tragedies, Othello en King Lear, in één voorstelling.
Hartverscheurende intriges in Othello, het beroemde verhaal over onschuld, intriges en jaloezie. En een tragikomische versie van King Lear, verteld door zijn eigen nar.

maart 22, 2018

Op woensdagavond 28 maart is de gemeente Haarlemmermeer aanwezig in de dorpshuis de Olm in Zwanenburg om toelichting te geven op omvangrijke wegwerkzaamheden in De Weeren........

Op woensdagavond 28 maart is de gemeente Haarlemmermeer aanwezig in de dorpshuis de Olm in Zwanenburg om toelichting te geven op omvangrijke wegwerkzaamheden in De Weeren. Op dit bedrijventerrein wordt van eind mei en tot begin augustus rond de Venenweg gewerkt aan de riolering. Daarna wordt van september tot begin december de herbestrating aangepakt. Voorafgaand worden ook diverse nutswerkzaamheden verricht. De informatiemarkt, waarbij ook alle andere (verkeers-)projecten in Zwanenburg en Halfweg worden toegelicht begint om zeven uur.

maart 2, 2018

Schaats- en Skatevereniging Zwanenburg opende donderdag de landijsbaan voor schaatsers, die mede mogelijk is gemaakt met steun en medewerking van het Hoogheemraadschap van Rijnland......

Schaats- en Skatevereniging Zwanenburg opende donderdag de landijsbaan voor schaatsers, die mede mogelijk is gemaakt met steun en medewerking van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Afgelopen zomer is speciaal voor de landijsbaan een aanvoerbuis van 1300 meter naar de Ringvaart aangelegd.

Zolang het winterweer het toelaat is de natuurijsbaan aan de Kinheim 7 in Zwanenburg van 10.00 tot 21.30 uur geopend. Voor leden is de toegang gratis, een dagkaart kost €1,50 voor kinderen en €2,50 voor volwassenen.

maart 1, 2018

De Bridge Combinatie Haarlemmermeer “Harten 4” , een samenwerkingsverband van 4 bridgeclubs uit Zwanenburg, Badhoevedorp, Spaarndam en Vijfhuizen organiseert een laagdrempelige bridgecursus........

ZWANENBURG - De Bridge Combinatie Haarlemmermeer “Harten 4” , een samenwerkingsverband van 4 bridgeclubs uit Zwanenburg, Badhoevedorp, Spaarndam en Vijfhuizen organiseert een laagdrempelige bridgecursus. Het eerste cursusdeel vindt plaats op donderdagmiddag 15 maart van een tot vier uur in de Olm aan de Olmenlaan. De kosten per les bedragen drie euro pp, de laatste cursusdag is 28 juni. In aansluiting op de cursus is er in juli en augustus elke donderdagmiddag vrije inloop bridge in de Olm. Men kan zich opgeven via bc.ahrend@hotmail.com.

februari 24, 2018

De voorbereidingen voor het nieuwe dorpshuis in Zwanenburg kunnen beginnen. Er dreigde alweer vertraging te ontstaan door een bezwaar op bomenkap op de locatie.....

De voorbereidingen voor het nieuwe dorpshuis in Zwanenburg kunnen beginnen. Er dreigde alweer vertraging te ontstaan door een bezwaar op bomenkap op de locatie.

Wethouder ‘fysieke leefomgeving’ Marjolein Steffens – van de Water sprak woensdag op eigen initiatief met de bezwaarmaker tegen de afgegeven kapvergunning, waarna die het bezwaar introk.

februari 9, 2018

Tijdens een gezamenlijke handhavingsactie van politie, gemeente en belastingdienst zijn deze week op bedrijventerrein De Weeren in Zwanenburg diverse overtredingen geconstateerd.....

ZWANENBURG - Tijdens een gezamenlijke handhavingsactie van politie, gemeente en belastingdienst zijn deze week op bedrijventerrein De Weeren diverse overtredingen geconstateerd.

In de 7 onderzochte bedrijfspanden werd onder meer illegale bewoning en verbouwing vastgesteld.
In een aantal gevallen bleek de boekhouding geheel of gedeeltelijk niet op orde en stond er een handelsvoorraad auto’s op de openbare weg.

januari 23, 2018

Rond middernacht van maandag op dinsdag is een 32-jarige inwoner van Zwanenburg bedreigd en bestolen van een product, dat hij op internet aangeboden had.......

Rond middernacht van maandag op dinsdag is een 32-jarige inwoner van Zwanenburg bedreigd en bestolen van een product, dat hij op internet aangeboden had.

Toen de man het product had overhandigd kreeg hij geen geld maar werd hij door twee ongeveer 20-jarige mannen bedreigd. De bedreigers gingen er in een kleine auto vandoor.

Beide verdachten zijn lichtgetint. Eén had kort donker haar en een fors postuur, de ander een ringbaardje en een slank postuur.

De politie vraagt getuigen zich te melden via 0 900 – 88 44.

december 15, 2017

Een voetganger en een scooterrijder zijn woensdagmiddag in Zwanenburg met elkaar in botsing gekomen.....

ZWANENBURG - Een voetganger en een scooterrijder zijn woensdagmiddag met elkaar in botsing gekomen. Dat gebeurde op de kruising van de Zwanenburgerdijk en de Dennenlaan.
Beide weggebruikers raakten gewond.

Gezien de ernst van de verwondingen van de voetganger werd ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam opgeroepen.
De bestuurder van de snorscooter bleek er met lichte verwondingen van af te zijn gekomen.
De voetganger is mede vanwege zijn verwondingen aan het hoofd per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.