MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about Wethouder John Nederstigt

september 29, 2018

Wethouder John Nederstigt heeft de Stimuleringsprijs 2018 van de Groene Kapstok uitgereikt aan scholen met de beste duurzaamheidsplannen.....

Wethouder John Nederstigt heeft de Stimuleringsprijs 2018 van de Groene Kapstok uitgereikt aan scholen met de beste duurzaamheidsplannen.

Zes scholen ontvingen een geldbedrag van 1500 euro.

Basisschool IKC De Lente in Abbenes is één van de winnaars met een watertappunt. De andere scholen die in de prijzen vielen zijn IKC Wereldwijs, PI-school De Ster, De Tovercirkel in Hoofddorp, en Bommelstein en 't Joppe in Nieuw-Vennep.

september 10, 2018

Veilig Verkeer Nederland roept ouders op om hun kinderen te voet of per fiets naar school te brengen. Zeker in de eerste schoolweek is dat belangrijk, omdat de kinderen weer moeten wennen aan de drukte van het verkeer.....

Veilig Verkeer Nederland roept ouders op om hun kinderen te voet of per fiets naar school te brengen.

Zeker in de eerste schoolweek is dat belangrijk, omdat de kinderen weer moeten wennen aan de drukte van het verkeer.

Onderwijswethouder John Nederstigt heeft vanmorgen om kwart over 8 het startschot van VVN bij basisschool De Zwanebloem in Zwaanshoek gegeven.

Hij deed dit door een speciale krijttekening op de grond bij de school te branden.
 

augustus 23, 2018

Mysteryland draait dit weekend voor een kwart op duurzame energie, opgewekt door de zonnepanelen op de naastgelegen schuur van Jos Koeckhoven..........

Mysteryland draait dit weekend voor een kwart op duurzame energie, opgewekt door de zonnepanelen op de naastgelegen schuur van Jos Koeckhoven. De organisatie van Mysteryland wil haar verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaamheid en wil in samenwerking met onder anderen de gemeente Haarlemmermeer toewerken naar een volledig circulair festival. Met het voorzien van een evenemententerrein van zonnestroom loopt Haarlemmermeer voorop in Nederland.

juli 21, 2018

Met de huidige 850 laadpunten voor elektrische voertuigen en de gemiddeld tien stuks die er maandelijks bij komen, ligt Haarlemmermeer nationaal gezien nog steeds op kop.........

Met de huidige 850 laadpunten voor elektrische voertuigen en de gemiddeld tien stuks die er maandelijks bij komen, ligt Haarlemmermeer nationaal gezien nog steeds op kop. Ook het aantal kWh per laadpaal per maand stijgt nog steeds. Volgens wethouder John Nederstigt moet de gemeente aan de vraag naar laadpalen voldoen om elektrisch rijden aan te moedigen.

juli 6, 2018

Wethouder John Nederstigt geeft met de notitie “Energietransitie Haarlemmermeer” de gemeenteraad informatie over de mogelijkheden om de transitie vorm te geven......

Wethouder John Nederstigt geeft met de notitie “Energietransitie Haarlemmermeer” de gemeenteraad informatie over de mogelijkheden om de transitie vorm te geven.

Hij is teleurgesteld in het beleid van de provincie Noord-Holland en zet in op samenwerking met het Rijk over de mogelijkheden.

In de notitie staat dat 65% van de huizen in Haarlemmermeer kunnen worden verwarmd via collectieve warmte-input, bijvoorbeeld van datacentra.

juni 22, 2018

Zondag 24 juni worden tijdens het Groene Loper Festival in Hoofddorp de prijzen voor het Groenste Idee 2018 uitgereikt.....

HOOFDDORP - Zondag 24 juni worden tijdens het Groene Loper Festival de prijzen voor het Groenste Idee 2018 door wethouder John Nederstigt uitgereikt.

De kanshebbers op het Groenste Idee 2018 zijn, in willekeurige volgorde:
Grow Your Own House, Jeugdland 2.0, Uw Deelfiets, De BioExpress zet voedselverspilling op de kaart, Waterproof in Pax, en Ponics 21.
Alle finalisten ontvangen een geldprijs om te besteden aan de realisering van hun idee.
 

mei 30, 2018

Op zaterdag 2 juni vindt de Young Solar Challenge race in Haarlemmermeer plaats. Zo’n 30 scholen racen met hun teams op de recreatieplas in het Haarlemmermeerse Bos tegen elkaar met boten op zonne-energie. Het Kaj Munk College doet mee met twee teams......

Op zaterdag 2 juni vindt de Young Solar Challenge race in Haarlemmermeer plaats. Zo’n 30 scholen racen met hun teams op de recreatieplas in het Haarlemmermeerse Bos tegen elkaar met boten op zonne-energie. Het Kaj Munk College doet mee met twee teams.

Het project Young Solar Challenge is bedoeld om jongeren enthousiast te maken voor techniek. Door ze te leren hoe ze zelf een zonneboot kunnen bouwen, komen ze in contact met techniek, innovatie en duurzaamheid.

mei 10, 2018

Op dinsdag 15 mei onthult wethouder John Nederstigt de tentoonstelling HaarlemmermeerWaterproof over klimaatadaptatie in Haarlemmermeer.........

Op dinsdag 15 mei onthult wethouder John Nederstigt de tentoonstelling HaarlemmermeerWaterproof over klimaatadaptatie in Haarlemmermeer. De tentoonstelling in het Cruquiusmuseum is ontwikkeld in het kader van de bewustwordingscampagne Haarlemmermeerwaterproof en omvat zes panelen over de uitdagingen die we in de polder hebben met (overtollig) water. Gemalen en riolen hebben moeite om heftige regenbuien en het grondwater goed te verwerken.

april 13, 2018

Afgelopen donderdag heeft wethouder John Nederstigt de publieke internationale basisschool De Optimist geopend........

Afgelopen donderdag heeft wethouder John Nederstigt in de Hoofddorpse wijk Floriande de publieke internationale basisschool De Optimist geopend.

Vanwege de internationale werkgelegenheid in deze regio is het van belang dat er een internationale basisschool is gestart.

Buitenlandse bedrijven kijken naar de mogelijkheden die er geboden worden op het gebied van onderwijs, sport en cultuur alvorens te besluiten waar zij zich vestigen.

april 13, 2018

Sedumplantjes zijn dol op fijnstof. Vooral als de vetplant bloeit, lust hij er wel pap van.....

HOOFDDORP - Sedumplantjes zijn dol op fijnstof. Vooral als de vetplant bloeit, lust hij er wel pap van. Om de proef op de som te nemen, is de rotonde op de Pudongweg-Naritaweg beplant met sedum: een vetplantje dat fijnstof uit de lucht filtert.

John Nederstigt, wethouder duurzame economische ontwikkeling, neemt op vrijdag 13 april deze natuurlijke fijnstoffilter 'in gebruik'.

Met de proef op de rotonde op de Pudongweg en Naritaweg in Haarlemmermeer wordt onderzocht hoe het systeem fungeert bij lagere fijnstofconcentraties.
 

april 10, 2018

Er is bezorgdheid over hoe de gemeente burgers informeert in kernen waar geen lokaal nieuwsblad wordt bezorgd met het informatiekatern ‘Informeer’.......

Er is bezorgdheid over hoe de gemeente burgers informeert in kernen waar geen lokaal nieuwsblad wordt bezorgd met het informatiekatern ‘Informeer’.

Volgens HAP-raadslid Tim van Essen valt die lokale krant her en der in Haarlemmermeer, zoals in Buitenkaag, niet op de deurmat en blijven inwoners verstoken van het gemeentelijke nieuws.

Andere raadsleden meldden ook bezorgproblemen in Rijsenhout.

maart 14, 2018

Op donderdag 15 maart vanaf 9.15 uur houdt de gemeente Haarlemmermeer in het raadhuis het jaarlijkse event 'De Dag van de Leerplicht'...........

HOOFDDORP - Op donderdag 15 maart vanaf 9.15 uur houdt de gemeente Haarlemmermeer in het raadhuis het jaarlijkse event 'De Dag van de Leerplicht'. Dit jaar staat die in het teken van social media. Tijdens het event spreken jongeren over social media en de gevolgen daarvan voor hun leerprestaties. Twee HBO-stagiairs bij de gemeente hebben dit onderwerp opgepakt met #7daysofflineafter7: geen social media meer na 7 uur ‘s avonds, om zo een nieuwe balans te vinden in het gebruik van de hedendaagse communicatie.

maart 14, 2018

Op donderdag 15 maart ondertekenen wethouders jeugdzorg John Nederstigt van Haarlemmermeer en Raymond van Haeften van Haarlemmerliede en Spaarnwoude het nieuwe jeugdzorgcontract met jeugdhulpaanbieder Altra.......

Op donderdag 15 maart ondertekenen wethouders jeugdzorg John Nederstigt van Haarlemmermeer en Raymond van Haeften van Haarlemmerliede en Spaarnwoude het nieuwe jeugdzorgcontract met jeugdhulpaanbieder Altra. De komende twee jaar biedt Altra jeugdhulp, waaronder schoolcoaches, aan beide gemeenten. Uniek in Nederland is dat Altra ook drangtrajecten kan uitvoeren. Voorheen kon dit alleen door gecertificeerde instellingen zoals de Jeugdbescherming of het Leger des Heils.

maart 10, 2018

Het verplaatsen van licht vervuilde grond van Schiphol naar Aalsmeerderbrug was in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 8 maart onderwerp van gesprek.......

Het verplaatsen van vervuilde grond van Schiphol naar Aalsmeerderbrug was in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 8 maart onderwerp van gesprek.

Veel fracties waren blij met de verhelderende brief die D66-wethouder John Nederstigt aan de raad heeft gezonden.

In de brief schrijft hij dat de berichtgeving door de provincie over de mate van de vervuiling niet juist was.

Nederstigt riep de provincie op een voorlichtingsbijeenkomst te houden voor inwoners.

februari 8, 2018

Volgens wethouder John Nederstigt heeft afvalverwerker Meerlanden de geurhinder serieus en met succes aangepakt........

RIJSENHOUT – Volgens wethouder John Nederstigt heeft afvalverwerker Meerlanden de geurhinder serieus en met succes aangepakt. Sinds 2015 zijn hiertoe in overleg met de Omgevingsdienst Noordzeekanaal Gebied diverse maatregelen genomen. Het aantal klachten is in 2017 met de helft afgenomen. Het laatste half jaar zijn er nauwelijks meer klachten gemeld, afgezien van de maand oktober. Dat had echter te maken met een stagnatie bij het bedrijf waar Meerlanden haar afval naar afvoert.

januari 20, 2018

Provincie Noord-Holland en gemeente Haarlemmermeer houden op 1 februari de 9e editie van het Duurzaam Gebouwd Congres in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp......

Provincie Noord-Holland en gemeente Haarlemmermeer houden op 1 februari de 9e editie van het Duurzaam Gebouwd Congres in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

Wethouder van duurzaamheid John Nederstigt vertelt op het congres hoe Haarlemmermeer van het gas af kan. Verdere aspecten van de energietransitie zijn bewonerscommunicatie, de woonomgeving van de toekomst en circulaire economie in gasloos wonen.

december 6, 2017

De gemeenteraad houdt ook na 2022 zeggenschap over de verwerking van huishoudelijk afval..........

HOOFDDORP - De gemeenteraad houdt ook na 2022 zeggenschap over de verwerking van huishoudelijk afval. Tijdens een debat in de raad over de verlenging van het contract met afvalverwerker AEB verklaarde wethouder John Nederstigt dat het contract voor vijf jaar is verlengd. De gemeenteraad krijgt in 2022 wederom de vraag voorgelegd of het afval opnieuw door AEB zal worden verwerkt of dat er dan inmiddels betere alternatieven zijn. De overeenkomst houdt in dat AEB de komende vijf jaar het huisvuil uit Haarlemmermeer verwerkt.

oktober 26, 2017

De meeste fracties in de gemeenteraad van Haarlemmermeer maken zich grote zorgen over de situatie bij het algemeen bestuur van het recreatieschap Spaarnwoude.........

HOOFDDORP - De meeste fracties in de gemeenteraad van Haarlemmermeer maken zich grote zorgen over de situatie bij het algemeen bestuur van het recreatieschap Spaarnwoude.Een onderzoek van de Randstedelijke Rekenkamers heeft aangetoond dat er ernstige financiële problemen dreigen bij Spaarnwoude en dat het bestuur geen visie heeft op de toekomst. Het bestuur wordt gevormd door gedeputeerde Tekin van de provincie Noord-Holland en vijf wethouders van deelnemende gemeenten, onder wie wethouder John Nederstigt van Haarlemmermeer.

oktober 9, 2017

Dinsdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Scholen, bewoners en bedrijven in Haarlemmermeer zijn al volop bezig met het thema. Tijdens de Dag van de Duurzaamheid vinden verschillende activiteiten plaats........

Dinsdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Scholen, bewoners en bedrijven in Haarlemmermeer zijn al volop bezig met het thema. Tijdens de Dag van de Duurzaamheid vinden verschillende activiteiten plaats.

Zo is er een voorleesmiddag met de titel 'De Wereld van Voedsel', wordt het eerste Zwamcafé georganiseerd in De Beren aan het Raadhuisplein en is er ’s avonds vanaf half 8 in het gemeentehuis een informatieavond over het project 'Winst uit je woning'.

Informatie is te vinden via de website van NMCX Centrum voor duurzaamheid.

oktober 9, 2017

Een meerderheid in de Haarlemmermeerse gemeenteraad vindt dat het duurzaamheidsbeleid van de gemeente concreter moet. Een motie met die strekking werd donderdagavond 5 oktober aangenomen........

Een meerderheid in de Haarlemmermeerse gemeenteraad vindt dat het duurzaamheidsbeleid van de gemeente concreter moet. Een motie met die strekking werd donderdagavond 5 oktober aangenomen.

Er is in het duurzaamheidsbeleid, onder verantwoordelijkheid van D66 wethouder John Nederstigt, behoefte aan focus.

Op dit moment lopen er dertig projecten die zijn gericht op de hoofdthema’s energie, water en afval. De vraag van de indieners was om voor het eind van het jaar een duidelijke focus aan te brengen.

oktober 3, 2017

Gisteravond trapte wethouder duurzame economische ontwikkeling John Nederstigt de pilot ‘Mazzelkontjes’ af tijdens een bijeenkomst in de Burgerzaal in het raadhuis in Hoofddorp.....

Gisteravond trapte wethouder duurzame economische ontwikkeling John Nederstigt de pilot ‘Mazzelkontjes’ af tijdens een bijeenkomst in de Burgerzaal in het raadhuis in Hoofddorp.

Ouders met kinderen in de luiers konden zich tot 26 september aanmelden voor Mazzelkontjes.

In de wetenschap dat per kind op jaarbasis maar liefst 260 kilo aan luiers wordt gebruikt, biedt de gemeente Haarlemmermeer ouders met kinderen in de luiers de mogelijkheid om acht weken lang wasbare luiers uit te proberen.

juli 25, 2017

Wethouder Onderwijs John Nederstigt verwacht de komende 3 tot 4 jaar geen lerarentekort in de gemeente Haarlemmermeer.......

HOOFDDORP – Wethouder Onderwijs John Nederstigt verwacht de komende 3 tot 4 jaar geen lerarentekort in de gemeente Haarlemmermeer.

Dit zei Nederstigt tijdens de gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdag.

PvdA-raadslid Willem Klijn had hierover mondelinge vragen gesteld en kwam daarbij met het voorbeeld van Amsterdam waar men leerkrachten van elders lokt met een dikke reiskostenvergoeding.

Wethouder Nederstigt gaf verder aan met diverse schoolbesturen in Haarlemmermeer gebeld te hebben, maar die verwachten de komende jaren geen lerarentekort.

mei 30, 2017

Woensdag 31 mei kan men in het raadhuis in Hoofddorp kennis maken met het Burgerschapsspel dat op alle basisscholen in Haarlemmermeer wordt geïntroduceerd.......

HOOFDDORP - Woensdag 31 mei kan men in het raadhuis in Hoofddorp kennis maken met het Burgerschapsspel dat op alle basisscholen in Haarlemmermeer wordt geïntroduceerd.

Lisa Hu zal als ontwerpster van dit spel uitleg geven over de werking van dit bordspel.

Bij de introductie van het spel zullen leerlingen van deelnemende scholen en de Haarlemmermeerse wethouders John Nederstigt en Marjolein Steffens en de wethouder Raymond van Haeften van Haarlemmerliede en Spaarnwoude aanwezig zijn.
 

mei 25, 2017

Volgens diverse gemeenteraadsleden lukt het B & W maar niet om de vorderingen van het duurzaamheidsbeleid concreet en behapbaar te rapporteren.......

HAARLEMMERMEER – Volgens diverse gemeenteraadsleden lukt het B & W maar niet om de vorderingen van het duurzaamheidsbeleid concreet en behapbaar te rapporteren. Dit ondanks een onderzoek van de rekenkamercommissie van de gemeenteraad die met aanbevelingen kwam om de voortgang van het beleid overzichtelijk te maken. Verder dan toezeggingen van wethouder Nederstigt dat hij probeert het ieder jaar beter te doen, komt het niet.