MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Jaap & Floris On Air | 00:00 - 02:00
Share |

Content about Vijfhuizen

mei 24, 2018

Monstertruckrijder Mario D. is woensdag door het gerechtshof in Arnhem in hoger beroep veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf.....

ARNHEM/VIJFHUIZEN - Monstertruckrijder Mario D. is woensdag door het gerechtshof in Arnhem in hoger beroep veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf.

De 53-jarige Vijfhuizenaar bestuurde de zogeheten monstertruck die op 28 september 2014 tijdens een evenement in Haaksbergen op het publiek inreed. Daarbij kwamen drie mensen om het leven en vielen 23 zwaargewonden.

mei 22, 2018

Autocoureur Danny Kroes heeft op tweede pinksterdag tijdens de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen zijn eerste podiumplaats in de toerwagenklasse gehaald.....

VIJFHUIZEN/ZANDVOORT - Autocoureur Danny Kroes heeft op tweede pinksterdag tijdens de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen zijn eerste podiumplaats in de toerwagenklasse gehaald.
Op het circuit van Zandvoort stuurde de achttienjarige rookie uit Vijfhuizen zijn Seat Cupra naar de derde plaats.
Een dag eerder was hij met zijn achtste plaats ook al in de punten geëindigd. Kroes staat nu op een knappe achtste plaats in het rijdersklassement.

mei 18, 2018

Op vrijdag 25 mei om 11.00 uur zullen Stichting Vliegramp MH17 en Stichting Monument MH17 bij het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen het boek ‘Voortleven’ presenteren.....

Op vrijdag 25 mei om 11.00 uur zullen Stichting Vliegramp MH17 en Stichting Monument MH17 bij het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen het boek ‘Voortleven’ presenteren.

In het boek staan interviews met nabestaanden, waarin zij vertellen over de impact van de vliegramp op hun leven.

De mensen die zich hebben ingezet voor de oprichting van het monument komen ook aan het woord. In het boek staan foto’s van de realisatie van het monument.

Het boek is na de presentatie verkrijgbaar in de boekhandel.
 

mei 14, 2018

Autocoureur Danny Kroes uit Vijfhuizen is bij zijn debuut in het TCR Europe-kampioenschap op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk direct in de punten geëindigd.......

Autocoureur Danny Kroes uit Vijfhuizen is bij zijn debuut in het TCR Europe-kampioenschap op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk direct in de punten geëindigd.

De achttienjarige rookie werd zondag in zijn Seat Cupra achtste in race twee. Daarmee bevestigde de rijder van PCR Sport dat hij de snelheid heeft om voorin mee te doen in het prestigieuze toerwagenkampioenschap.

Kroes rijdt 20 en 21 mei op het circuit van Zandvoort tijdens de Jumbo Racedagen.

mei 4, 2018

In navolging van steden als Berlijn, Amsterdam en Haarlem, krijgt Vijfhuizen komende zomer een eigen ’dorpsstrand’.....

VIJFHUIZEN - In navolging van steden als Berlijn, Amsterdam en Haarlem, krijgt Vijfhuizen komende zomer een eigen ’dorpsstrand’.
Vijfhuizenaar Joris van der Kleij, de organisator achter Vijfhuizen Culinair, is de bedenker van het nieuwe evenement.

Een plek aan de oever van de Ringvaart bleek om verschillende redenen onuitvoerbaar. Daarom komt het pop-up dorpsstrand nu op het evenemententerrein naast voetbalclub DSOV te liggen. Hier zijn voorzieningen als water en elektra aanwezig, evenals genoeg parkeergelegenheid.

mei 3, 2018

Komend weekeinde zijn in Expo Haarlemmermeer klassieke Citroëns maar ook moderne modellen van het Franse automerk te bewonderen tijdens de beurs CitroMobile........

VIJFHUIZEN – Komend weekeinde zijn in Expo Haarlemmermeer klassieke Citroëns maar ook moderne modellen van het Franse automerk te bewonderen tijdens de beurs CitroMobile. Het evenement biedt meer dan een veld vol mooie auto’s. Op de beursvloer zijn onderdelen, boeken, kunst en gereedschappen te vinden. Ook een racesimulator ontbreekt niet.

Bron: Haarlems Dagblad

mei 3, 2018

Sommige evenementen in het Haarlemmermeerse bos, in de Groene Weelde en in Expo Haarlemmermeer worden zo druk bezocht dat het in Vijfhuizen wemelt van de wildparkeerders.........

VIJFHUIZEN - Sommige evenementen in het Haarlemmermeerse bos, in de Groene Weelde en in Expo Haarlemmermeer worden zo druk bezocht dat het in Vijfhuizen wemelt van de wildparkeerders. D66-raadslid Pablo Meegdes noemde ook het Keltfest dat eind deze maand weer in de Groene Weelde wordt gehouden en waar zo’n 10.000 bezoekers worden verwacht. Meegdes zei van de dorpsraad in Vijfhuizen te hebben vernomen dat zij zich zorgen maakt over het lukraak parkeren in het dorp.

april 25, 2018

Lokale politieke partij HAP houdt op woensdag 2 mei aanstaande haar maandelijkse fractiespreekuur op locatie.....

 VIJFHUIZEN - Lokale politieke partij HAP houdt op woensdag 2 mei aanstaande haar maandelijkse fractiespreekuur op locatie. Deze keer rijden raadsleden Abdul Salhi en Sophie van de Meeberg met de mobiele fractiekamer naar Vijfhuizen.

Van 7 tot 9 uur ’s avonds staan zij bij dorpshuis d’Oude Waterwolf in Vijfhuizen om met inwoners, ondernemers en organisaties in gesprek te gaan.
Ook mensen die gewoon eens willen kennismaken met HAP en van gedachten willen wisselen onder het genot van een kopje koffie zijn van harte welkom.

april 19, 2018

Wethouder sport Adam Elzakalai geeft zondag het startschot voor de family run van MudMasters......

Wethouder sport Adam Elzakalai geeft zondag het startschot voor de family run van MudMasters. Dit is een 3 kilometerloop waaraan ouders samen met hun kinderen kunnen deelnemen. Na het startschot loopt de wethouder samen met zijn oudste zoontje het parcours. Zij vertrekken om half elf vanaf Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen.

april 18, 2018

Zondag 22 april bezoekt locoburgemeester John Nederstigt mevrouw Elisabeth Johanna Beers-van Schie om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag.........

Zondag 22 april bezoekt locoburgemeester John Nederstigt mevrouw Elisabeth Johanna Beers-van Schie om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag. Mevrouw Beers werd op 22 april 1918 geboren in Haarlemmerliede en Spaarnwoude, is al 70 jaar woonachtig in Haarlemmermeer en woont nog steeds zelfstandig.De familie Beers is een van de eerste geslachten die in Haarlemmermeer een landbouwbedrijf uitoefende. Momenteel woont het zesde geslacht op de boerderij. Het bezoek vindt om drie uur plaats in zalencentrum De Poterne in Vijfhuizen.

april 18, 2018

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep vijftien maanden celstraf geëist tegen de 53-jarige Vijfhuizenaar Mario D..............

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep vijftien maanden celstraf geëist tegen de 53-jarige Vijfhuizenaar Mario D., de chauffeur van de zogeheten monstertruck die in 2014 tijdens een evenement in Haaksbergen op het publiek inreed. Het dramatische ongeval kostte drie mensen het leven, 23 mensen raakten gewond, veelal ernstig. Het OM wil ook dat D. vijf jaar lang een verbod krijgt om op te treden als (professioneel) stuntman. Volgens het OM zijn behalve Mario D.

april 14, 2018

Mud Masters op 21 en 22 april in recreatiepark Groene Weelde en het Haarlemmermeerse Bos kan doorgaan. De Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland verloor een kort geding voor de Haarlemse rechtbank.....

Mud Masters op 21 en 22 april in recreatiepark Groene Weelde en het Haarlemmermeerse Bos kan doorgaan. De Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland verloor een kort geding voor de Haarlemse rechtbank.

De werkgroep voerde aan dat de run met 16.000 deelnemers niet gehouden moet worden in het vogelbroedseizoen.

De rechter was er niet van overtuigd dat de vogels worden verstoord.

Vorig jaar is geen overtreding geconstateerd en de Mud Masters-organisatie heeft een professioneel bureau ingehuurd voor de ecologische effecten.

april 11, 2018

De werkgroep Haarlemmermeer van het IVN Zuid Kennemerland organiseert op vrijdagochtend 20 april van half 10 tot half 12 uur een “Mindful wandeling”.....

VIJFHUIZEN - De werkgroep Haarlemmermeer van het IVN Zuid Kennemerland organiseert op vrijdagochtend 20 april van half 10 tot half 12 uur een “Mindful wandeling” door o.a. het Herdenkingsbos & De Groene Weelde.
De start is vanaf het parkeerterrein aan Spieringweg naast huisnummer 536 in Vijfhuizen.

Mindful wandelen is een rustgevende manier om de hectiek van alledag los te laten. Bij deze excursie gaat het dan ook niet alleen om het wandelen, maar vooral ook om het beleven van de natuur en het aanwezig zijn in het hier en nu.

maart 23, 2018

Op zondag 8 april start het nieuwe Kunstfortseizoen met de opening van twee bijzondere tentoonstellingen.....

VIJFHUIZEN - Op zondag 8 april start het nieuwe Kunstfortseizoen met de opening van twee bijzondere tentoonstellingen.

In de Genieloods toont de Zwitserse kunstenares Eva-Fiore Kovacovsky fotografisch werk, voortbouwend op 19e eeuwse reproductietechnieken en classificatiesystemen.

In het fort exposeert de in Berlijn woonachtige Catherine Biocca een even absurdistische als beklemmende 'site-specific' installatie met video, animatie en objecten.

maart 5, 2018

Afgelopen vrijdagmiddag zijn in Vijfhuizen twee automobilisten gewond geraakt door een ongeluk........

Afgelopen vrijdagmiddag zijn in Vijfhuizen twee automobilisten gewond geraakt door een ongeluk.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de dierenwinkel aan de Vijfhuizerdijk toen de bestuurster van de voorste wagen remde en de achterste wagen dit te laat in de gaten had.

Beide bestuurders raakten gewond, de bestuurster van de voorste wagen werd voor verdere zorg door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens een omstander stopte de voorste wagen voor overstekende eenden, waarvan eentje de oversteek niet heeft overleefd.
 

februari 13, 2018

De Stelling van Amsterdam houdt al ruim 100 jaar de gemoederen bezig. Wat is de stelling, waarom is de stelling gebouwd en wat voor betekenis heeft de stelling van Amsterdam voor Haarlemmermeer?......

De Stelling van Amsterdam houdt al ruim 100 jaar de gemoederen bezig. Wat is de stelling, waarom is de stelling gebouwd en wat voor betekenis heeft de stelling van Amsterdam voor Haarlemmermeer?

Op zaterdag 24 februari zal René Ros in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 een lezing geven over de Stelling van Amsterdam.

De lezing begint om 2 uur ’s middags.

Het museum is te vinden aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug.
 

februari 6, 2018

Het CRASH Luchtoorlog – en Verzetsmuseum ’40-’45 organiseert op zaterdag en zondag, 17 en 18 februari a.s. voor de 2e keer het CRASH Winter Radioweekend......

Het CRASH Luchtoorlog – en Verzetsmuseum ’40-’45 organiseert op zaterdag en zondag, 17 en 18 februari a.s. voor de 2e keer het CRASH Winter Radioweekend.

Het thema dit jaar is de B-17 ‘Flying Fortress’. Er zijn demonstraties van onder meer radiocommunicatie apparatuur uit de B-17 ‘Vliegende Fort’.

Zendamateurs kunnen gedurende dit weekend op gezette tijden verbinding maken met de radiokamer van het museum.

Tijdens de radiodagen is bestaat ook gelegenheid militaire radioapparatuur te koop aan te bieden.

januari 30, 2018

Maandagochtend 29 januari vond een bedreiging met een vuurwapen plaats bij een tankstation in Vijfhuizen......

Maandagochtend 29 januari vond een bedreiging met een vuurwapen plaats bij een tankstation in Vijfhuizen.

Dit is gebeurd naar aanleiding van een betalingsconflict tussen een medewerker en een klant. De verdachte is na de bedreiging van de medewerkers inderhaast weggereden.

Later vond de landelijke Eenheid van de politie de auto terug in Alkmaar. De verdachte is korte tijd later langs de A9 in Akersloot aangehouden.

januari 30, 2018

Het Vijfhuizen Ons Shantykoor (VOC) bestaat eind van dit jaar 20 jaar en organiseert op zondagmiddag 11 februari een optreden in dorpshuis d’ Oude Waterwolf in Vijfhuizen......

Het Vijfhuizen Ons Shantykoor (VOC) bestaat eind van dit jaar 20 jaar en organiseert op zondagmiddag 11 februari een optreden in dorpshuis d’ Oude Waterwolf in Vijfhuizen.

Het thema ‘Valentijn Shanty’ verraadt waarover gezongen wordt. Het wordt een reis om de wereld vol shanties en zeemansliederen die eindigt in Amsterdam.

Ga op zondagmiddag 11 februari van het optreden genieten in dorpshuis d’ Oude Waterwolf aan de Kromme spieringweg 436 in Vijfhuizen. De toegang is € 5,- en de zaal opent om 14.00 uur.
 

januari 29, 2018

Bij Vijfhuizen op de Drie Merenweg kwam zaterdagochtend een personenauto op zijn kop in het water van de naastgelegen sloot terecht.......

Bij Vijfhuizen op de Drie Merenweg kwam zaterdagochtend een personenauto op zijn kop in het water van de naastgelegen sloot terecht.

Hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder een traumahelikopter, maar die hoefde niet te landen.

De vier inzittenden zijn met letsel naar het ziekenhuis gebracht. Waarom de buitenlandse auto van de weg raakte was onduidelijk.

Door het ongeval was één rijstrook op de N205 afgesloten. De bergingsdienst heeft wagen uit de sloot gehaald en afgevoerd.
 

januari 26, 2018

Autocoureur Danny Kroes rijdt komend weekeinde de tweede ronde van de TCR Middle East International Series op de Dubai Autodrome.....

VIJFHUIZEN/DUBAI - Autocoureur Danny Kroes rijdt komend weekeinde de tweede ronde van de TCR Middle East International Series op de Dubai Autodrome.

De achttienjarige inwoner van Vijfhuizen zal op de baan in de Verenigde Arabische Emiraten uitkomen voor Pit Lane Competizioni in een Audi RS3 LMS. Hij vervangt in Dubai de Italiaan Alberto Vescovi die verhinderd was.

Kroes hoopt zich opnieuw in de kijker te rijden, na zijn debuut in de TCR vorig jaar tijdens de race in het TCR Benelux Touring Car-kampioenschap in Zandvoort.

januari 23, 2018

De kerkklok van de Verbondskerk in Vijfhuizen heeft het een tijdje zonder wijzerplaten moeten doen, omdat de klok eind vorig jaar dringend gerepareerd moest worden.......

De kerkklok van de Verbondskerk in Vijfhuizen heeft het een tijdje zonder wijzerplaten moeten doen, omdat de klok eind vorig jaar dringend gerepareerd moest worden.

De tijdsaanduiding op de kerktoren werd door veel inwoners van Vijfhuizen gemist. Op zaterdag 20 januari was het eindelijk zover; de wijzerplaten van de kerkklok werden met een hoogwerker teruggeplaatst.

Alle inwoners van Vijfhuizen kunnen nu weer vanuit alle richtingen op de kerkklok zien hoe laat het is.

Bron: Nieuwsblad Haarlemmermeer

januari 15, 2018

De inzameling van kerstbomen in Vijfhuizen heeft een recordopbrengst van 628 exemplaren opgeleverd......

De inzameling van kerstbomen in Vijfhuizen heeft een recordopbrengst van 628 exemplaren opgeleverd.

Kinderen hebben de afgelopen week jacht gemaakt op de afgedankte naaldbomen om ze voor een presentje naar de verzamelplaats te brengen.

Voor elke boom kregen de kinderen 50 cent en een lootje. De bomen worden verwerkt in een versnipperaar.

Onder de jonge inzamelaars leeft echter de wens om ze op te sparen voor een grote kerstbomenfik, zo vertelden ze aan het Haarlems Dagblad.

januari 11, 2018

Henri Das, voorzitter van de Ondernemersvereniging Vijfhuizen ontving donderdag uit handen van wethouder ondernemerschap Ap Reinders het predicaat ‘Participatieproof’..........

VIJFHUIZEN – Henri Das, voorzitter van de Ondernemersvereniging Vijfhuizen ontving donderdag uit handen van wethouder ondernemerschap Ap Reinders het predicaat ‘Participatieproof’. Volgens Reinders vertolkt de vereniging het geluid van de ondernemers en prikkelt startende ondernemers om betrokken te zijn bij het dorp en de verenigingen. Zo schonk de vereniging 25 fietsen aan de noodopvang van vluchtelingen en bedong dat het COA haar inkopen bij de lokale ondernemers deed.