MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Max en Jaap On Air | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Verkeerswethouder Derk Reneman

november 8, 2018

Verkeerswethouder Derk Reneman laat een aantal aanpassingen doen aan de rotonde op het Beursplein in Hoofddorp......

Verkeerswethouder Derk Reneman laat een aantal aanpassingen doen aan de rotonde op het Beursplein in Hoofddorp.

Op de rotonde gebeuren regelmatig ongelukken met fietsers en auto’s. Reneman stelt dat men denkt dat dit komt door het tweerichtingsfietspad.

Veel andere rotondes in Haarlemmermeer hebben dit niet, waar dan ook minder ongelukken gebeuren.

Volgens een onderzoek van een gespecialiseerd adviesbureau is tweerichtingsverkeer voor fietsers een juiste keuze, omdat fietsers dan de kortste route nemen.

oktober 20, 2018

De bouw van 700 woningen in de nieuwe wijk Schuilhoeve in Badhoevedorp is een stuk dichterbij gekomen.....

De bouw van 700 woningen in de nieuwe wijk Schuilhoeve in Badhoevedorp is een stuk dichterbij gekomen.

Eerder hield de Raad van State het plan tegen, omdat er te weinig maatregelen waren getroffen om grondlawaai van vliegtuigen tegen te gaan.

Wethouder Reneman noemt het nu voorliggende bestemmingsplan het best onderbouwde ooit. Een grote vernieuwing in het plan is dat een aantal woningen wordt voorzien van zogenoemde dove (geluidsluwe) gevels.

juni 1, 2018

Wethouder Derk Reneman reikt op zaterdagavond om 23.30 uur de prijzen uit van de Corendon International Big Band Competition......

Wethouder Derk Reneman reikt op zaterdagavond om 23.30 uur de prijzen uit van de Corendon International Big Band Competition.

Twintig amateur-bigbands meten zich met elkaar op zaterdag 2 juni in Het Cultuurgebouw aan het Raadshuisplein in Hoofddorp als onderdeel van het TAKE OFF Music Event.

De bands komen uit Nederland maar ook uit Duitsland, België, Tsjechië, Polen, Letland, Engeland en zelfs uit de Verenigde Staten.

Het event is zaterdag de hele dag vrij te bezoeken en start om 11.20 uur.
 

april 4, 2018

De Verkeersveiligheidscampagne “Op voeten en fietsen naar school” van de Vervoerregio Amsterdam is er om ouders aan te moedigen hun kinderen met de fiets of te voet naar school te brengen.......

De Verkeersveiligheidscampagne “Op voeten en fietsen naar school” van de Vervoerregio Amsterdam is er om ouders aan te moedigen hun kinderen met de fiets of te voet naar school te brengen.

Portefeuillehouder Verkeer van de Vervoerregio en wethouder in Haarlemmermeer Derk Reneman verzorgde dinsdag bij de start van de campagne samen met Haarlemmermeers raadslid Mieke Booij een les op de Antoniusschool in Nieuw-Vennep.

januari 31, 2018

Op de site van vakblad OV-Magazine betoogde wethouder Reneman dat het over tien jaar zo druk gaat worden op station Schiphol dat mensen van de perrons vallen.....

HAARLEMMERMEER - Op de site van vakblad OV-Magazine betoogde wethouder Reneman dat het over tien jaar zo druk gaat worden op station Schiphol dat mensen van de perrons vallen. Er zou niet genoeg gedaan worden om de metropoolregio Amsterdam bereikbaar te houden. Reneman baseert zich op een verkeers- en vervoeranalyse van station Schiphol uit 2014 van onder meer NS, ProRail en het toenmalige ministerie van Infrastructuur en Milieu.

januari 23, 2018

Een door de gemeente ingehuurd verkeers-adviesbureau komt met een kritische rapportage over de verkeerssituatie op de Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande in Hoofddorp,,,,,

Een door de gemeente ingehuurd verkeers-adviesbureau komt met een kritische rapportage over de verkeerssituatie op de Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande in Hoofddorp.

Het onderzoek dat is uitgevoerd, voordat buslijn 341 van start is gegaan, geeft aan dat er nu al te veel verkeer over de laan rijdt en dat de gemiddelde snelheid te hoog is.

De laan is niet voldoende ingericht als een dertigkilometerweg. De situatie dient aangepast te worden.

november 8, 2017

Verkeerswethouder Derk Reneman wil het betaald parkeren uitbesteden aan een bedrijf dat het parkeergeld int...........

HOOFDDORP - Verkeerswethouder Derk Reneman wil het betaald parkeren uitbesteden aan een bedrijf dat het parkeergeld int. Hoe het betaald parkeren verder wordt geregeld is dan aan dat bedrijf.Het is vooral de gebruiksonvriendelijkheid van de parkeermeters waar veel inwoners en ook de gemeente over vallen. Nu is het zo dat de gemeente eigenaar is van de parkeerautomaten die 615.000 euro kosten. Volgend jaar worden de meters versneld afgeschreven, een verliespost die de wethouder voor lief neemt. Hij wil zo snel mogelijk van de meters en van de zorg rond het betaald parkeren af.

oktober 23, 2017

De gemeente Haarlemmermeer laat per direct onderzoek doen naar de veiligheid op de Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande. Wethouder Derk Reneman heeft daartoe besloten nadat hij afgelopen week de verkeerssituatie heeft bekeken......

De gemeente Haarlemmermeer laat per direct onderzoek doen naar de veiligheid op de Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande.

Wethouder Derk Reneman heeft daartoe besloten nadat hij afgelopen week de verkeerssituatie heeft bekeken.

Bewoners maken zich zorgen over de weg, waar vanaf 10 december per uur zestien R-Netbussen van lijn 341 doorheen gaan rijden.

Deze week dreigden de coalitiepartijen met een motie waarin Reneman werd opgeroepen haast te maken met een plan van aanpak. Die is nu ingetrokken.

september 11, 2017

MeerRadio moet professionaliseren. Dat heeft VVD-wethouder Derk Reneman van Cultuur gezegd in antwoord op vragen vanuit de fractie van de PvdA......

MeerRadio moet professionaliseren. Dat heeft VVD-wethouder Derk Reneman van Cultuur gezegd in antwoord op vragen vanuit de fractie van de PvdA.

Reneman vindt professionalisering nodig om de rol van de omroep bij de controle van de lokale democratie legitimiteit te geven. Hij is in gesprek met de lokale omroep. De lokale journalistiek staat onder druk. Daarom willen we de rol van MeerRadio vergroten, aldus Reneman in zijn reactie.

juli 18, 2017

Sinds de bloembakken op het wegdek zijn vervangen door plateaus hebben de woonbooteigenaren langs de Cruquiusdijk last van trillingen die worden veroorzaakt door afremmende voertuigen......

VIJFHUIZEN - Bij de entree van Vijfhuizen wordt op de Cruquiusdijk een markering aangebracht.

Sinds de bloembakken op het wegdek zijn vervangen door plateaus hebben de woonbooteigenaren langs de Cruquiusdijk last van trillingen die worden veroorzaakt door afremmende voertuigen.

De woonbooteigenaren hebben de gemeente Haarlemmermeer gevraagd om ook visuele wegversmallingen bij de plateaus aan te brengen om de snelheid uit het verkeer te halen.

juni 11, 2017

Wethouder Reneman heeft zaterdagavond de prijzen uitgereikt bij de Corendon International Big Band Competition......

HOOFDDORP - Wethouder Reneman heeft zaterdagavond de prijzen uitgereikt bij de Corendon International Big Band Competition.
Deze competitie in Schouwburg De Meerse vond plaats bij het TAKE OFF Music Event in het centrum van Hoofddorp.

juni 3, 2017

Dit plan voor een openbare fietsenstalling onder het raadhuis is de zoveelste poging van de gemeente om een structurele en veilige fietsenstalling in het centrum van Hoofddorp te realiseren......

HOOFDDORP – Verkeerswethouder Derk Reneman wil de mogelijkheid van een fietsenstalling onder het raadhuis laten bekijken.

Deze kelder is nu nog in gebruik als parkeergarage, maar na het klaarkomen van de nieuwbouw bij het raadhuis zal deze ruimte vrijkomen.

Dit plan voor een openbare fietsenstalling onder het raadhuis is de zoveelste poging van de gemeente om een structurele en veilige fietsenstalling in het centrum van Hoofddorp te realiseren.

mei 6, 2017

Gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Elisabeth Post en wethouder Derk Reneman openen 11 mei de beide nieuwe fietstunnels onder de N201 in Hoofddorp......

HOOFDDORP - Gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Elisabeth Post en wethouder Derk Reneman openen 11 mei de beide nieuwe fietstunnels onder de N201 in Hoofddorp.

Met deze officiële opening van de oostelijke en westelijke fietstunnels kunnen fietsers en voetgangers nu sneller en veiliger de N201 kruisen.

april 22, 2017

Het rondje op het verkeerspleintje op de kruising van de Venneperweg en de Doorbraak zal volgens de woordvoerster van verkeerswethouder Derk Reneman straks kleiner gemaakt worden......

NIEUW-VENNEP - Het rondje op het verkeerspleintje op de kruising van de Venneperweg en de Doorbraak zal volgens de woordvoerster van verkeerswethouder Derk Reneman straks kleiner gemaakt worden.

Een aantal betonnen delen op de rotonde zullen weggehaald worden om het bouwverkeer van en naar de Nieuwe Kom meer ruimte te bieden.

De dorpsraad van Nieuw-Vennep opperde eerder het idee om uit veiligheidsoogpunt alle betonnen obstakels weg te halen, maar dat ging de gemeente Haarlemmermeer toch iets te ver.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

maart 19, 2017

Gemeenteraad wil snelle aanpak parkeerknelpunten Hoofddorp.....De gemeenteraad wil dat verkeerswethouder Derk Reneman alle parkeerknelpunten in en rond het centrum van Hoofddorp snel aanpakt.....

HOOFDDORP – De gemeenteraad wil dat verkeerswethouder Derk Reneman alle parkeerknelpunten in en rond het centrum van Hoofddorp snel aanpakt.

Dit bleek tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag.

Hoeveel geld hiervoor nodig is moet nog blijken, maar Reneman schat dit tussen de dertig- en veertigduizend euro gaat kosten.

Van dat geld moeten er maatregelen getroffen worden rond de Draverslaan, de Hoofdweg, de Kruisweg en andere knelpunten die bij de inspraak rond het nieuwe parkeerbeleid zijn aangedragen.

Bron: haarlemsdagblad.nl

februari 28, 2017

Het speelparadijs ‘Meet In’ dat in Osdorp moet komen zal niet zorgen voor verkeersoverlast in Lijnden..... 

LIJNDEN – Het speelparadijs ‘Meet In’ dat in Osdorp moet komen zal niet zorgen voor verkeersoverlast in Lijnden.

Het overdekte centrum komt in Osdorp bij Lijnden, net aan de andere kant van de Haarlemmermeerse Ringvaart.

Er wordt verwacht dat het zalencentrum met speelparadijs bijna één miljoen bezoekers per jaar krijgt.

Veel omwonenden waren tegen de publiekstrekker naast hun wijk.

Volgens verkeerswethouder Reneman zullen Lijnden en Badhoevedorp weinig overlast hebben van de verwachte verkeerstoename.