MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerNL | 16:00 - 17:00
Share |

Content about Tweede Wereldoorlog

april 13, 2018

In een akker aan de Aalsmeerderweg in Rijsenhout zijn op grote diepte 3 bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden......

In een akker aan de Aalsmeerderweg in Rijsenhout zijn op grote diepte 3 bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

Op het terrein gaat tomatenkweker Schenkeveld een megakas bouwen, nadat de bommen onschadelijk zijn gemaakt.

Twee bommen kunnen worden uitgegraven om elders tot ontploffing te worden gebracht.

Van de derde bom kan het type niet worden vastgesteld en die moet mogelijk ter plekke – ondergronds - tot ontploffing worden gebracht.

januari 3, 2018

Een fietspad, gelegen nabij Hoofddorp vanaf de IJweg, langs de Geniedijk, parallel lopend aan de Drie Merenweg en uitkomend bij de Vijfhuizerweg, zal voortaan de naam dragen van J.D. Collins III.......

Een fietspad, gelegen nabij Hoofddorp vanaf de IJweg, langs de Geniedijk, parallel lopend aan de Drie Merenweg en uitkomend bij de Vijfhuizerweg, zal voortaan de naam dragen van J.D. Collins III.

Met de vernoeming naar Jimmie Collins III wordt de destijds 22 jarige inzittende van de nabij Zwanenburg neergestorte B-24 Liberator geëerd, en met hem de bemanning die daarbij – op 1 overlevende na - omkwam.

oktober 1, 2016

Afgelopen donderdag zijn tussen de A4 en Aalsmeerderweg bij Rijsenhout opnieuw twee vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.....

RIJSENHOUT – Afgelopen donderdag zijn tussen de A4 en Aalsmeerderweg bij Rijsenhout opnieuw twee vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

Volgens de gemeente Haarlemmermeer gaat het hierbij om twee bommen van 250 kilo.

Deze nieuwe vondst brengt het aantal gevonden bommen op een totaal van negentien stuks.

Tot hun ontmanteling zijn de bommen veilig zijn afgedekt met stalen platen en zand.

Op deze locatie bij Rijsenhout hadden de Duitsers tijdens de oorlog een schijnvliegveld gemaakt die eventuele aanvallers moest misleiden.

mei 5, 2015

Vandaag zal de officiële opening van een fototentoonstelling over Haarlemmermeerse verzetshelden in de passage van Het Cultuurgebouw in Hoofddorp plaatsvinden.......

Vandaag zal de officiële opening van een fototentoonstelling over Haarlemmermeerse verzetshelden in de passage van Het Cultuurgebouw in Hoofddorp plaatsvinden.

Het Historisch Museum Haarlemmermeer en Crash luchtoorlog- en verzetsmuseum namen het initiatief om via een fototentoonstelling deze helden een gezicht moet geven.

De ontwerper van deze tentoonstelling, Joost Kroon, heeft de foto’s met informatie hierbij op grote banners laten afdrukken.

april 23, 2015

Op bevrijdingsdag verzorgen de gemeente, Stichting Crash ’40-’45 en Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius’ in het Cultuurgebouw een fototentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding........

HOOFDDORP – Op bevrijdingsdag verzorgen de gemeente, Stichting Crash ’40-’45 en Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius’ in Het Cultuurgebouw een fototentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding.
In Schouwburg De Meerse vindt om 14:30 en 20:00 uur een bevrijdingsconcert plaats, uitgevoerd door Muziekvereniging Excelsior en Koor Odyssee.
Het programma begint in een sfeer van herdenken, maar na 1 minuut stilte en het Wilhelmus zal de stemming omslaan in feestelijke muziek en zang uit de jaren '40.

april 7, 2015

Omdat het in mei 70 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter is vanaf deze week iedere dinsdagavond om 9 uur “De Terugblik – Voor de Lieve Vrede” te horen. Een programma van Jan Rijpkema en Ton van Draanen…….

Omdat het in mei 70 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter is vanaf deze week iedere dinsdagavond om 9 uur “De Terugblik – Voor de Lieve Vrede” op MeerRadio te horen.

Een programma van Jan Rijpkema en Ton van Draanen in samenwerking met het Historisch Museum Haarlemmermeer waar tot en met 10 januari 2016 de tentoonstelling “Voor de lieve Vrede – Bezetting, bevrijding en wederopbouw in Haarlemmermeer” te zien is.

maart 26, 2015

Dit jaar vieren wij dat Nederland 70 jaar bevrijd is. Ook in Haarlemmermeer zal een feestelijk tintje aan deze herdenking gegeven worden......

HOOFDDORP - Dit jaar vieren wij dat Nederland 70 jaar bevrijd is. Ook in Haarlemmermeer zal een feestelijk tintje aan deze herdenking gegeven worden.

Zo toont het Historisch Museum Haarlemmermeer een tentoonstelling over de Tweede Oorlog en verzorgt MeerRadio van 7 april tot en met 5 mei hierover op dinsdag enkele uitzendingen om 21:00 uur.

Verder start Atletiek Vereniging Haarlemmermeer een speciale Estafetteloop op 4 mei welke op 5 mei eindigt bij Het Cultuurgebouw.