MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about Tegenstroom

november 22, 2018

Voor het vierde jaar op rij is Tegenstroom met het collectief Tegenstroom verkozen tot groenste energieleverancier van Nederland........

Voor het vierde jaar op rij is Tegenstroom met het collectief Tegenstroom verkozen tot groenste energieleverancier van Nederland. In het jaarlijks terugkerende onafhankelijke onderzoek van WISE, Natuur & Milieu, Greenpeace en de Consumentenbond behaalt de lokale coöperatie opnieuw het rapportcijfer 10. Volgens directeur Andrea van de Graaf onderscheidt Tegenstroom zich van andere leveranciers door geen geld uit te geven aan reclamespotjes, zonder winstoogmerk te werken en doordat het als enig doel heeft om zoveel mogelijk lokale schone energie op te wekken.

juli 7, 2018

De bekende Haarlemmermeerse ondernemer Jos Koeckhoven heeft op het dak van zijn schuur aan de IJweg in Hoofddorp 1400 zonnepanelen laten leggen......

De bekende Haarlemmermeerse ondernemer Jos Koeckhoven heeft op het dak van zijn schuur aan de IJweg in Hoofddorp 1400 zonnepanelen laten leggen.

Deze panelen wekken 400.000 kWh per jaar op. Dat is veel meer dan hij zelf nodig heeft aan energie. Wat hij over heeft aan energie levert hij aan Tegenstroom, het eigen energiebedrijf van Haarlemmermeer.

De 400.000 kWh is voldoende voor het jaarverbruik van 100 huishoudens.

Meer informatie over de 100% zonne-energie van deze actie is te vinden op de site: stroomvanjos.nl
 

november 24, 2017

Voor het eerst in Nederland wordt een buurtbatterij in een woonwijk ingezet.....

RIJSENHOUT - Voor het eerst in Nederland wordt een buurtbatterij in een woonwijk ingezet.
In Rijsenhout testen 35 huishoudens het komende jaar deze batterij samen met Lyv smart Living, netbeheerder Liander en Tegenstroom, het lokale energiebedrijf van de gemeente Haarlemmermeer.

oktober 25, 2017

In het jaarlijkse onderzoek van de Consumentenbond, Wise, Greenpeace en Natuur & Milieu is Tegenstroom opnieuw als groenste energieleverancier gekozen......

In het jaarlijkse onderzoek van de Consumentenbond, Wise, Greenpeace en Natuur & Milieu is Tegenstroom opnieuw als groenste energieleverancier gekozen.

In de ranglijst staat het energiecollectief, waarmee Tegenstroom samenwerkt voor de inkoop van stroom en gas, bovenaan met het cijfer 10.

Tegenstroom is een professionele leverancier van stroom én gas, opgericht door de gemeente Haarlemmermeer.

De organisatie heeft geen winstoogmerk. Tegenstroom adviseert en investeert in lokale opwekking van schone energie in de polder.

oktober 7, 2016

Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, wordt op de basisscholen Tweemaster en Waterwolf de Haarlemmermeerse ‘schooldakrevolutie’ ontketend.....

VIJFHUIZEN - Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, wordt op de basisscholen Tweemaster en Waterwolf de Haarlemmermeerse ‘schooldakrevolutie’ ontketend.

Vijf scholen in Hoofddorp en omgeving worden groene stroomfabriekjes die zonnestroom gaan leveren aan alle 38 scholen in Hoofddorp, Vijfhuizen, Zwanenburg, Cruquius, en Rijsenhout. Én, vanaf 2018, in Halfweg en Haarlemmerliede.

oktober 29, 2015

DE Unie is uitgeroepen tot de groenste stroomleverancier............

HAARLEMMERMEER - Energiecoöperatie DE Unie is uitgeroepen tot de groenste stroomleverancier van Nederland.
Haarlemmermeers energiebedrijf Tegenstroom is daar heel trots op omdat het zijn stroom - voor het deel dat het niet zelf opwekt - bij DE Unie inkoopt. Volgens Andrea van de Graaf, directeur van Tegenstroom en Meermaker betekent dit dat haar klanten met recht kunnen zeggen dat zij de groenste stroom hebben omdat het bedrijf naast het deel dat het van De Unie afneemt de stroom opwekt met Nederlandse wind en heel veel Haarlemmermeerse zon.