MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Spaarndam

november 12, 2018

Het door D66 Haarlemmermeer georganiseerde inloopuur over Schiphol in Spaarndam is geen succes geworden......

Het door D66 Haarlemmermeer georganiseerde inloopuur over Schiphol in Spaarndam is geen succes geworden.

In Spaarndam-Oost hebben mensen vaak last van geluidshinder door het vliegverkeer. Vooral nachtvluchten zorgen voor overlast.

Toch kwam er geen een dorpsbewoners langs op zaterdag 10 november.

Volgens D66 een gemiste kans, omdat Tweede Kamerlid Jan Paternotte in het dorpshuis aanwezig was. Hij heeft luchtvaart in zijn portefeuille.

In de gemeenteraadsverkiezingen van Haarlemmermeer speelt het onderwerp Schiphol een grote rol.

november 6, 2018

D66 Haarlemmermeer is komende zaterdag in Spaarndam aanwezig om met Tweede Kamerlid Jan Paternotte in gesprek te gaan over de ambities van D66 voor een groener Schiphol......

D66 Haarlemmermeer is komende zaterdag in Spaarndam aanwezig om met Tweede Kamerlid Jan Paternotte in gesprek te gaan over de ambities van D66 voor een groener Schiphol.

Volgens de politieke partij is Schiphol van groot belang voor de gemeente.

Ook is de nieuwe fractievoorzitter in Tweede Kamer Rob Jetten in het dorp om in gesprek te gaan met inwoners, en bezoekt hij de buurt MorgenWonen in SpaarneBuiten.

Hij zal ook langsgaan bij Albert Heijn Bouwens, een derde generatie familiebedrijf.

september 27, 2018

Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude benutte afgelopen zaterdag de Burendag om voor haar inwoners een informatiebeurs over Haarlemmermeer te organiseren vanwege de fusie....

Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude benutte afgelopen zaterdag de Burendag om voor haar inwoners een informatiebeurs over Haarlemmermeer te organiseren vanwege de fusie. Deze activiteit kreeg een extra feestelijke tintje vanwege het 155-jarig jubileum van de gemeente en de uitreiking van twee Penningen van Verdienste. In het Dorpscentrum van Spaarndam mocht kinderburgemeester Nikki Koot samen met burgemeesters Heiliegers en Hoes een twee meter lange verjaardagstaart aansnijden.

september 20, 2018

Een auto is woensdagmiddag 19 september op zijn kant terechtgekomen op de Spaarndammerdijk in Spaarndam......

Een auto is woensdagmiddag 19 september op zijn kant terechtgekomen op de Spaarndammerdijk in Spaarndam.

Het ongeluk gebeurde bij de onderdoorgang van de A9.

De auto botste tegen de twee muren van de tunnel, waarna hij op zijn kant terecht kwam.

De inzittenden konden zelfstandig de auto verlaten.
Twee personen raakten lichtgewond en zijn voor controle naar het ziekenhuis gevoerd.

Wat de precieze toedracht was van het ongeluk is niet duidelijk.
 

september 4, 2018

Hoogheemraadschap van Rijnland houdt open huis in het gemeentelandshuis aan de Spaarndammerdijk 23 in Spaarndam tijdens de Open Monumentendagen.......

Hoogheemraadschap van Rijnland houdt open huis in het gemeentelandshuis aan de Spaarndammerdijk 23 in Spaarndam tijdens de Open Monumentendagen.

Het programma is in samenwerking met de Historische Vereniging Spaarndam opgesteld met o.a. een bezoek met gids aan het terrein en de gebouwen, maar ook een ontdekkingstocht naar de rol van Spaandam in de palinghandel en een bezoek aan de expositie van twee beeldende kunstenaars uit Spaarndam.

Er is ook een curiosamarkt en een rondvaart om 10.30 uur en om 13.00 uur.

augustus 2, 2018

Vanaf morgenochtend sluit het Hoogheemraadschap van Rijnland de Grote Sluis in Spaarndam voor alle recreatievaart.......

Vanaf morgenochtend sluit het Hoogheemraadschap van Rijnland de Grote Sluis in Spaarndam voor alle recreatievaart.

Rijnland neemt dit besluit als gevolg van de aanhoudende droogte en de effecten op het watersysteem. Recreatievaartuigen kunnen uiterlijk donderdag 2 augustus de sluis passeren.

De stremming geldt tot nader order. Voor beroepsvaart worden wel enkele schuttingen per dag uitgevoerd.

De bedoeling van de stremming is om zoveel mogelijk zoet water binnen het systeem te houden. De natuur en landbouw hebben er dan profijt van.

juli 20, 2018

Na de fusie tussen Haarlemmermeer en de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude op 1 januari zal nog een onderzoek plaats vinden naar de positie van het duodorp Spaarndam.........

Na de fusie tussen Haarlemmermeer en de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude op 1 januari zal nog een onderzoek plaats vinden naar de positie van het duodorp Spaarndam. De discussie is bij welke gemeente Spaarndam-West en Spaarndam-Oost gaan horen en of Spaarndam gesplitst moet worden. Om Oost en West bij elkaar te laten horen is een gemeentelijke grenscorrectie nodig. In de Tweede Kamer is een motie aangenomen dat een eventuele grenscorrectie na de fusie moet worden onderzocht.

april 14, 2018

In Spaarndam heeft de nieuw opgerichte stichting “Dijk van een Dorp” zich ten doel gesteld om inwoners van Spaarndam, jong en oud, aan te zetten om deel te nemen aan één of meerdere activiteiten. Dit om het welzijn te verhogen.....

In Spaarndam heeft de nieuw opgerichte stichting “Dijk van een Dorp” zich ten doel gesteld om inwoners van Spaarndam, jong en oud, aan te zetten om deel te nemen aan één of meerdere activiteiten. Dit om het welzijn te verhogen.

Denk hierbij aan activiteiten op het gebied van sport en beweging maar ook op het gebied van kunst en cultuur, gezondheid en lifestyle, of gewoon eens gezellig samen eten ergens in een restaurant in Spaarndam.

Welke activiteiten er allemaal zijn is te vinden op de website: dijkvaneendorp.nl

januari 31, 2018

Lokale politieke partij HAP beschikt weer over een mobiele fractiekamer. De vorige, een Hymer camper, werd ruim twee jaar geleden door vandalen zwaar beschadigd........

Lokale politieke partij HAP beschikt weer over een mobiele fractiekamer. De vorige, een Hymer camper, werd in maart 2015 door vandalen zwaar beschadigd.

Toen bleek dat herstel vanwege het ontbreken van de benodigde onderdelen geen haalbare kaart meer was, leek het doek voor het concept van de mobiele fractiekamer gevallen. Nu is er dus een nieuwe bus.

Deze wordt voor het eerst ingezet woensdag 7 februari in Spaarndam. Hij parkeert dan tussen 7 en 8 uur aan de Ringweg 36.

Aan boord zijn fractievoorzitter Johan Rip en raadslid Sophie van de Meeberg.

december 1, 2017

De Haarlemmermeerse wethouder Derk Reneman onthult zaterdag 2 december in Spaarndam het nieuwe kunstwerk "Het Paviljoen".....

SPAARNDAM - De Haarlemmermeerse wethouder Derk Reneman onthult zaterdag 2 december in Spaarndam het nieuwe kunstwerk "Het Paviljoen". Hij doet dat samen met Nikki Koot en Pieter Heiliegers, respectievelijk kinderburgemeester en burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

“Het Paviljoen” komt in de plaats van het beeld “Rust Roest” van kunstenaar Jan Jacobs Mulder, dat door de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is verwijderd omdat de ijzeren punten die aan het werk zaten, gevaar konden opleveren.