MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Jaap & Floris On Air | 00:00 - 02:00
Share |

Content about Schiphol

mei 22, 2018

Een storing aan de poortjes bij de automatische paspoortcontrole op Schiphol heeft dinsdagmorgen voor lange wachttijden gezorgd....

SCHIPHOL - Een storing aan de poortjes bij de automatische paspoortcontrole op Schiphol heeft dinsdagmorgen voor lange wachttijden gezorgd. Door de storing werkten de poortjes niet waar reizigingers zelf hun paspoort kunnen scannen.

De marechaussee heeft erg veel moeite gedaan om iedereen toch zo snel mogelijk langs de douane te krijgen.
Volgens een woordvoerder van de luchthaven duur de storing zo’n twee uren. Over de oorzaak van de storing kon nog niets worden gezegd.

Bron: luchtvaartnieuws.nl
 

mei 16, 2018

Organisaties van omwonenden van de zes vliegvelden in Nederland gaan hun krachten bundelen in een Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart.....

SCHIPHOL - Organisaties van omwonenden van de zes vliegvelden in Nederland gaan hun krachten bundelen in een Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart, dat zich gaat inspannen om de groei van de luchtvaart te beperken.

mei 16, 2018

De VVD in de Tweede Kamer vindt dat het aantal vluchten van en naar Schiphol moet kunnen stijgen boven de maximering van 500.000 vliegbewegingen per jaar.......

De VVD in de Tweede Kamer vindt dat het aantal vluchten van en naar Schiphol moet kunnen stijgen boven de maximering van 500.000 vliegbewegingen per jaar.Voor de VVD is een slot op de luchtvaart geen optie omdat dat funest zou zijn voor het vestigingsklimaat, voor de economie en omdat het banen kost.

Volgens Kamerlid Dijkstra was uitstel van Lelystad Airport wel een terechte beslissing, maar dan moet er een alternatief komen.

mei 15, 2018

De eerste Boeing 737 MAX 8 van Corendon arriveert donderdagochtend op Schiphol.....

SCHIPHOL - De eerste Boeing 737 MAX 8 van Corendon arriveert donderdagochtend op de nationale luchthaven. Het toestel krijgt het Turkse Antalya als thuisbasis, maar landt op de afleveringsvlucht vanaf de Boeing-fabriek in Seattle rond 10 uur op Nederlandse bodem.

Eenmaal in dienst zal de nieuwe aanwinst door Corendon International Airlines vanaf Antalya naar diverse bestemmingen worden ingezet, waaronder meerdere keren per week naar Amsterdam.
Corendon wordt hiermee één van de eerste luchtvaartmaatschappijen op Schiphol met de nieuwste Boeing 737-versie.

mei 10, 2018

De Marechausseevereniging heeft bij NHnieuws gewaarschuwd dat er marechaussees ontslag zullen nemen.....

SCHIPHOL - De Marechausseevereniging heeft bij NHnieuws gewaarschuwd dat er marechaussees ontslag zullen nemen, als het inzetten van burgers voor de grensbewaking op de luchthavens doorgaat.

De Koninklijke Marechaussee wil 120 burgers tijdens drukke vakantieperiodes paspoorten laten controleren, zodat wachtrijen verkort kunnen worden. Zij krijgen daarvoor een korte opleiding.

mei 10, 2018

De NS-hogesnelheidstreinen op het traject tussen Amsterdam, Schiphol en Rotterdam krijgen er nog dit jaar veel zitplaatsen bij........

De NS-hogesnelheidstreinen op het traject tussen Amsterdam, Schiphol en Rotterdam krijgen er nog dit jaar veel zitplaatsen bij. De NS gaat met spoed alle treinen verlengen van zes naar zeven rijtuigen om de explosieve groei van het aantal reizigers op het traject te kunnen opvangen. Vorig jaar steeg het aantal reizigers op het hsl-traject met 25%, terwijl op 10% was gerekend. Schiphol trekt steeds meer reizigers. De verlenging van de treinen komt boven op de geplande uitbreiding van het aantal ritten van vier naar vijf per uur op het hsl-traject.

mei 9, 2018

Het kabinet voelt er niets voor om geld te steken in Air France-KLM........

Het kabinet voelt er niets voor om geld te steken in Air France-KLM, zegt minister Hoekstra van Financiën. Hij benadrukt dat de staat geen aandelen in de holding gaat kopen om de Nederlandse belangen veilig te stellen. Zijn voorganger Dijsselbloem toonde zich in het najaar van 2015 wel bereid zo nodig tijdelijk bij te springen. Het concern verloor maandag een tiende van zijn waarde door het opstappen van topman Janaillac en het loonconflict bij Air France. Hoekstra spreekt van een zorgelijke situatie en gaat vrijdag met zijn Franse ambtgenoot praten.

mei 9, 2018

De Noorse prijsvechter Norwegian is dinsdagmiddag begonnen met rechtstreekse vluchten van Schiphol naar de New Yorkse luchthaven JFK.....

SCHIPHOL/NEW YORK - De Noorse prijsvechter Norwegian is dinsdagmiddag begonnen met rechtstreekse vluchten van Schiphol naar de New Yorkse luchthaven JFK.
Norwegian vloog al tussen Schiphol en de Scandinavische steden Kopenhagen, Oslo en Stockholm.

Met de nieuwe route gaat de prijsvechter de concurrentie aan met KLM en partner Delta Air Lines, die tot nu toe alleenheersers waren op deze verbinding.
Norwegian gaat vier keer per week tussen Schiphol en New York vliegen. KLM vliegt twintig keer per week naar New York, Delta doet dat veertien keer vanuit Amsterdam.

mei 8, 2018

Het omstreden besluit om auto- en treinreizigers naar Schiphol tegen te houden vanwege de stroomstoring vorige week, nam de Koninklijke Marechaussee op eigen houtje.....

HOOFDDORP - Het omstreden besluit om auto- en treinreizigers naar Schiphol tegen te houden vanwege de stroomstoring vorige week, nam de Koninklijke Marechaussee op eigen houtje.
Dat schrijft burgemeester Onno Hoes aan de gemeenteraad.

Hoes is als burgemeester het bevoegd gezag dat dit soort besluiten eigenlijk moet nemen, maar hij was slechts op de hoogte gebracht van de afsluitingen. Uitgezocht wordt nu of de luchthaven en de Marechaussee een fout hebben gemaakt.

mei 8, 2018

Het externe onderzoek dat Schiphol vorige week aankondigde na de stroomstoring op zondag 29 april, is maandag van start gegaan.....

SCHIPHOL - Het externe onderzoek dat Schiphol vorige week aankondigde na de stroomstoring op zondag 29 april, is maandag van start gegaan.

Het onderzoek door TNO richt zich op de toedracht van de verstoring van de elektra en IT-infrastructuur plus de bijbehorende beheersmaatregelen van Schiphol.

Het volledige TNO-onderzoek zal naar verwachting drie maanden in beslag nemen. Maar omdat het voor Schiphol van belang is om op korte termijn uitsluitsel te hebben over de gebeurtenissen, wordt over vier weken een tussentijdse rapportage opgeleverd met een eerste analyse.

mei 3, 2018

Bij het Justitieel Complex Schiphol hebben donderdagochtend vakbondsleden actie gevoerd voor een nieuwe cao....

SCHIPHOL - Bij het Justitieel Complex Schiphol hebben donderdagochtend vakbondsleden actie gevoerd voor een nieuwe cao. Ze deelden flyers uit met de boodschap dat rijksambtenaren moeten kunnen meeprofiteren van de aantrekkende economie.
Personeel en bonden hebben een ultimatum gesteld: als er vóór 14 mei geen overeenkomst ligt, volgen werkonderbrekingen.

mei 3, 2018

Werknemers van bagage- en vrachtafhandelaars Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport hebben donderdag, gespreid over de dag, een aantal werkonderbrekingen gehouden op Schiphol.....

SCHIPHOL - Werknemers van bagage- en vrachtafhandelaars Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport hebben donderdag, gespreid over de dag, een aantal werkonderbrekingen gehouden.

april 26, 2018

Air Europa zet aanstaande zaterdag een Boeing 787-9 Dreamliner in op de vlucht tussen Schiphol en Madrid.....

SCHIPHOL - Air Europa zet aanstaande zaterdag een Boeing 787-9 Dreamliner in op de vlucht tussen Schiphol en Madrid.
Het toestel is de nieuwste aanwinst van de maatschappij, en zal ook de komende zomer nog een paar keer te bewonderen zijn in Nederland.

Air Europa vliegt twee keer per dag tussen Schiphol en Madrid.
Doorgaans wordt gevlogen met een Boeing 737-800, maar op 28 april wordt vanwege de hogere vraag bij wijze van uitzondering een Boeing 787-9 Dreamliner naar Schiphol ingezet.

april 25, 2018

Werkgevers in het openbaar vervoer willen met een gang naar de rechter voorkomen dat werknemers in het streekvervoer gaan staken.....

LANDELIJK - Werkgevers in het openbaar vervoer willen met een gang naar de rechter voorkomen dat werknemers in het streekvervoer op maandag 30 april en dinsdag 1 mei gaan staken.

Een eerder onderhandelingsresultaat tussen de bonden en de werkgevers werd in maart door de vakbondsleden afgewezen. De werknemers willen onder meer dat de werkdruk afneemt.

Volgens de werkgevers lijken de bonden helemaal niet uit te zijn op een akkoord. Zij vrezen dat een grootschalige staking aan het begin van de meivakantie maatschappelijk ontwrichtend is.

april 20, 2018

Medewerkers van grondafhandelaars Aviapartner, Menzies en Swissport zijn vrijdaqochtend begonnen met de eerste stiptheidsacties op Schiphol.....

SCHIPHOL - Medewerkers van grondafhandelaars Aviapartner, Menzies en Swissport zijn vrijdaqochtend begonnen met de eerste stiptheidsacties op de nationale luchthaven. Het personeel klaagt onder meer over een te hoge werkdruk en achterlopende loonontwikkeling.
Eerder leidden de bezwaren al tot korte werkonderbrekingen.

april 18, 2018

Luchthaven Schiphol heeft vanaf nu haar eerste “eigen” windmolens.....

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol heeft vanaf nu haar eerste “eigen” windmolens.
De Royal Schiphol Group, het energiebedrijf Eneco en de gemeente Vianen openden afgelopen maandag windmolenpark Autena.

De twee windmolens leveren samen circa twintig gigawatt-uur aan energie per jaar, wat gelijk staat aan het jaarlijkse verbruik van zeventienduizend gemiddelde Nederlandse huishoudens.
In 2020 moet àlle stroom voor de luchthaven “groen” zijn.

april 17, 2018

FNV Luchtvaart heeft een ultimatum gesteld aan afhandelingsbedrijven Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport op Schiphol.....

SCHIPHOL - FNV Luchtvaart heeft een ultimatum gesteld aan afhandelingsbedrijven Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport.
Als de bedrijven niet vóór donderdagmiddag 12.00 uur ingaan op de eisen van de vakbond, volgen er acties in de meivakantie.
Bij de drie bedrijven werken op Schiphol 1.650 mensen, die zorgen voor de afhandeling van passagiers, bagage en vracht.

Volgens FNV Luchtvaart zijn de onderhandelingen met Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport stukgelopen op loon, werkdruk en roosters.

april 13, 2018

KLM experimenteert deze zomer op Schiphol met het boarden van passagiers via de achterdeur van de Boeing 737’s.....

SCHIPHOL - KLM experimenteert deze zomer op Schiphol met het boarden van passagiers via de achterdeur van de Boeing 737’s.
Door passagiers zowel via de voor- als de achterdeur te laten instappen, hoopt de maatschappij tijdwinst te boeken.

Vorig jaar al testte KLM het uitstappen door zowel de voorste als achterste deur van het toestel. Die pilot was succesvol en dit gebeurt nu op steeds meer vluchten.

april 13, 2018

Uit onderzoek van NH Nieuws en EenVandaag naar ruim 200 bruggen, tunnels en viaducten in Noord-Holland blijkt, dat de helft zou niet voldoen aan het minimale wettelijke onderhoudsniveau.....

NOORD-HOLLAND - Uit onderzoek van NH Nieuws en EenVandaag naar ruim 200 bruggen, tunnels en viaducten in Noord-Holland blijkt, dat de helft zou niet voldoen aan het minimale wettelijke onderhoudsniveau. Bij enkele tunnels en viaducten is zelfs kans op instorten.

In de Schipholtunnels zijn in 2012 en 2015 op meerdere plekken lekkages en andere mankementen geconstateerd die deels tussen 2015 en 2017 zijn aangepakt. Het gaat hierbij onder meer om slecht asfalt, onjuist afgewerkte brandwerende onderdelen en mankementen met de noodstroomvoorziening.

april 12, 2018

De Royal Schiphol Group heeft Ballast Nedam en TAV Construction de opdracht gegund voor de bouw van de nieuwe pier op de nationale luchthaven.....

SCHIPHOL - De Royal Schiphol Group heeft Ballast Nedam en TAV Construction de opdracht gegund voor de bouw van de nieuwe pier op de nationale luchthaven. Het Nederlands-Turkse consortium mag zowel de terminal als acht gates aanleggen.
Eind 2019 moet de A-pier klaar zijn.

De nieuwe pier heeft een oppervlakte van 55.000 vierkante meter, krijgt vijf gates voor narrowbody vliegtuigen aan de noordzijde en drie gates voor widebody vliegtuigen aan de zuidzijde.

De pier kan zowel voor Schengen- als non-Schengen vluchten worden ingezet.

Bron: luchtvaartnieuws.nl.

april 11, 2018

Co-piloot Casper van W., vorig jaar veroordeeld voor betrokkenheid bij een dodelijke straatrace in Loosdrecht, zal nooit meer een vliegtuig van Transavia besturen.....

SCHIPHOL - Co-piloot Casper van W., vorig jaar veroordeeld voor betrokkenheid bij een dodelijke straatrace in Loosdrecht, zal nooit meer een vliegtuig van Transavia besturen.

Transavia en Van W. zijn overeengekomen dat het dienstverband op korte termijn eindigt en dat Van W. tot die tijd geen werkzaamheden voor Transavia verricht.

Na de veroordeling wilde Transavia van Casper van W. af, maar de rechter verbood een ontslag.

april 10, 2018

Een 35-jarige piloot van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij is maandag door de luchtvaartpolitie op Schiphol aangehouden.....

SCHIPHOL - Een 35-jarige piloot van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij is maandag door de luchtvaartpolitie aangehouden.

Een alcoholcontrole aan boord wees uit dat de man ruim vier keer meer alcohol in zijn bloed had dan is toegestaan voor vliegtuigpersoneel.

In de luchtvaart mag vliegtuigpersoneel in de tien uur voorafgaand aan een vlucht geen alcohol nuttigen. Het is niet bekend of de piloot deze regel had overtreden, of dat hij eerder zoveel had gedronken dat zijn lichaam de alcohol nog niet had afgebroken.

april 10, 2018

Op de ranglijst van de 20 grootste luchthavens ter wereld is Schiphol in 2017 gestegen van de twaalfde naar de elfde plaats.....

SCHIPHOL - Op de ranglijst van de 20 grootste luchthavens ter wereld is Schiphol in 2017 gestegen van de twaalfde naar de elfde plaats.

Hartsfield-Jackson International Airport in Atlanta bleef de grootste ter wereld, zo blijkt uit de door Airports Council International gepubliceerde lijst.

De top drie, naast Atlanta bestaande uit Beijing en Dubai, bleef ongewijzigd.

april 6, 2018

Piloten maken zich zorgen over de mogelijk teruglopende veiligheid op en rond Schiphol.....

SCHIPHOL - Piloten maken zich zorgen over de mogelijk teruglopende veiligheid op en rond de luchthaven. Dat blijkt op internetfora naar aanleiding van een bijna-botsing op 29 maart en twee andere incidenten die nipt konden worden afgewend door vliegtuigen te laten doorstarten.