MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Schiphol

september 12, 2018

Schiphol roept vliegtuigspotters en medewerkers van de luchthaven op om uit te kijken naar de vermiste kat Mars......

Schiphol roept vliegtuigspotters en medewerkers van de luchthaven op om uit te kijken naar de vermiste kat Mars.

Het dier ontsnapte op 2 augustus vlak voor een vlucht naar Curaçao uit zijn bench en is helaas nog niet terecht.

Eind augustus werd hij nog gezien op Schiphol. Nu schakelt de luchthaven hulp in van spotters en personeel om het diertje weer te vinden.

Mars is een Europese korthaar en rood-wit gekleurd. Mensen die de kater aantreffen kunnen contact leggen via 0900-0141.
 

september 7, 2018

De Aalsmeerbaan op Schiphol gaat tussen 10 en 17 september dicht voor onderhoud.....

SCHIPHOL - De Aalsmeerbaan gaat tussen 10 en 17 september dicht voor onderhoud. Daardoor wordt in deze periode vaker gebruik gemaakt van de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan om vliegtuigen te laten starten en landen.

Tijdens het geplande onderhoud wordt achtergebleven rubber van de start- en landingsbaan verwijderd. Verder krijgt het asfalt en beton een opknapbeurt en wordt de baanverlichting gepoetst.

Door het aangepaste baangebruik kunnen sommige gebieden rond Schiphol meer vliegtuiggeluid ervaren.

september 7, 2018

In de afgelopen zomervakantie van 7 juli tot en met 2 september, zijn op Schiphol 4.000 vluchten méér verwerkt dan vorig jaar....

SCHIPHOL - In de afgelopen zomervakantie van 7 juli tot en met 2 september, zijn op Schiphol 4.000 vluchten méér verwerkt dan vorig jaar in de vakantie. De luchthaven verwerkte deze zomervakantie ongeveer 44.000 vluchten.
Dat meldt AirHelp, een claimbureau dat opkomt voor de rechten van vliegtuigpassagiers.

september 6, 2018

De Franse pilotenbonden zijn woest over de salarisverhoging bij KLM....

PARIJS/SCHIPHOL/AMSTELVEEN - De Franse pilotenbonden zijn woest over de salarisverhoging bij KLM. De maatschappij bereikte maandagavond een voorlopig cao-akkoord met vakbond VNV. De daarin opgenomen loonsverhoging steekt de Fransen.
Air France ligt namelijk al tijden overhoop met de bonden, die meer salaris eisen. Om druk te zetten werd dit jaar al op vijftien dagen gestaakt, met honderden miljoenen euro’s schade tot gevolg.

september 5, 2018

KLM en pilotenvakbond VNV hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de piloten.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - KLM en pilotenvakbond VNV hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de piloten. De partijen hadden eerder de hulp ingeroepen van een bemiddelaar om tot een vergelijk te komen. Die had tot 6 september de tijd om de onderhandelingen weer vlot te trekken en is daarin geslaagd.
De VNV stopt in de aanloop naar een ledenraadpleging met het voorbereiden van werkonderbrekingen of andere acties.

augustus 2, 2018

Air France-KLM heeft ook het tweede kwartaal van het jaar flink last gehad van de stakingen bij Air France..........

Air France-KLM heeft ook het tweede kwartaal van het jaar flink last gehad van de stakingen bij Air France. Verder viel de brandstofrekening hoger uit. Toch was de operationele winst hoger dan verwacht door kostenbesparingen en de groei van het aantal passagiers en vooral die in het zogeheten premiumsegment. Het totale aantal passagiers dat de afgelopen maanden aan boord stapte van een vliegtuig van de combinatie steeg met 0,8 procent tot 26 miljoen. De omzet stabiliseerde op 6,6 miljard euro. Onder de streep hield Air France-KLM 109 miljoen euro over.

augustus 1, 2018

Vrachtvluchten zijn de dupe van de striktere regels rondom het verdelen van de zogenaamde ‘slots’ op Schiphol.....

SCHIPHOL - Vrachtvluchten zijn de dupe van de striktere regels rondom het verdelen van de zogenaamde ‘slots’ op Schiphol. Hierdoor wijken vliegmaatschappijen uit naar buitenlandse luchthavens.

juli 31, 2018

De brede onrust bij Ryanair door opstandig personeel waait over naar Nederland.....

DUBLIN/SCHIPHOL - De brede onrust bij Ryanair door opstandig personeel waait over naar Nederland. De in Nederland werkzame piloten van de prijsvechter leggen het werk neer als Ryanair niet met betere voorstellen komt voor hun arbeidsvoorwaarden.

Pilotenvakbond VNV, die een raadpleging hield onder leden, spreekt van een laatste kans voor de maatschappij. Volgens een woordvoerder lijkt een knieval van de prijsvechter niet heel waarschijnlijk en daarmee acties onafwendbaar.

juli 27, 2018

Donderdag vond een seinstoring plaats die op NS-station Schiphol Airport tot volle perrons leidde......

Donderdag vond een seinstoring plaats die op NS-station Schiphol Airport tot volle perrons leidde. Naar aanleiding hiervan liet burgemeester Hoes bij Jinek weten dat er voor verbetering van het openbaar vervoer rond Schiphol zo’n 500 miljoen euro nodig is. De helft daarvan wordt betaald door de regio, maar voor de andere helft moet gelobbyd worden bij het Rijk. Volgens Hoes is de verbetering van het OV in ons aller belang, het is een groot bedrag maar omgerekend per passagier “gaat het nergens over”.

juli 27, 2018

De afgelopen- en komende dagen bereikt in Nederland het kwik extra hoge temperaturen. In Duitsland moest vanwege de hitte een vliegveld tijdelijk sluiten.....

SCHIPHOL - De afgelopen- en komende dagen bereikt in Nederland het kwik extra hoge temperaturen. In Duitsland moest vanwege de hitte een vliegveld tijdelijk sluiten. Luchtvaartnieuwssite Up in the Sky zocht uit welke maatregelen luchthaven Schiphol heeft getroffen.

Volgens een woordvoerster van de luchthaven wordt de temperatuur van alle rijbanen op de luchthaven continu worden gemeten. Komt de temperatuur boven een bepaalde graad dan worden de rijbanen preventief besproeid. Dit gebeurt nu al een aantal dagen.

juli 26, 2018

De afgelopen- en komende dagen bereikt in Nederland het kwik extra hoge temperaturen. In Duitsland moest vanwege de hitte een vliegveld tijdelijk sluiten.....

SCHIPHOL - De afgelopen- en komende dagen bereikt in Nederland het kwik extra hoge temperaturen. In Duitsland moest vanwege de hitte een vliegveld tijdelijk sluiten. Luchtvaartnieuwssite Up in the Sky zocht uit welke maatregelen luchthaven Schiphol heeft getroffen.

Volgens een woordvoerster van de luchthaven wordt de temperatuur van alle rijbanen op de luchthaven continu worden gemeten. Komt de temperatuur boven een bepaalde graad dan worden de rijbanen preventief besproeid. Dit gebeurt nu al een aantal dagen.

juli 26, 2018

Medewerkers van vrachtafhandelaar Menzies World Cargo op Schiphol hebben woensdagavond opnieuw het werk neergelegd om hun eisen voor een betere cao kracht bij te zetten.....

SCHIPHOL - Medewerkers van vrachtafhandelaar Menzies World Cargo op Schiphol hebben woensdagavond opnieuw het werk neergelegd om hun eisen voor een betere cao kracht bij te zetten. De staking duurde van 08 uur tot middernacht.

juli 25, 2018

Omwonenden van Schiphol die niet in het zwaarst gehinderde gebied wonen, mogen geen bezwaar maken tegen maatregelen op de luchthaven.....

SCHIPHOL - Omwonenden van Schiphol die niet in het zwaarst gehinderde gebied wonen, mogen geen bezwaar maken tegen maatregelen op de luchthaven.
Dat blijkt volgens dagblad Het Parool uit twee zaken tegen Schiphol die een inwoner van Baarn heeft aangekaart bij luchtvaartinspectie ILT.

Volgens de inspectie zijn bezwaren van mensen alleen ontvankelijk als zij binnen de geluidszone van Schiphol wonen én in een gemeente die is vertegenwoordigd in de Omgevingsraad van Hans Alders.

juli 20, 2018

De gemeente Heiloo sluit zich per 1 januari 2019 aan bij de Omgevingsraad Schiphol.....

SCHIPHOL/HEILOO - De gemeente Heiloo sluit zich per 1 januari 2019 aan bij de Omgevingsraad Schiphol. Door de groei van het vliegverkeer is de gemeente binnen de geluidszone van Schiphol van 48 decibel komen te liggen. Hierdoor voldoet Heiloo aan de eisen om lid te worden van de Omgevingsraad.

Heiloo houdt zich al langer bezig met klachten over de vlieghinder van Schiphol. In 2016 is een geluidsmeetpost op het gemeentehuis geïnstalleerd.

juli 19, 2018

Werknemers van Menzies World Cargo op Schiphol hebben donderdagochtend het werk neergelegd.....

SCHIPHOL - Werknemers van Menzies World Cargo op Schiphol hebben donderdagochtend het werk neergelegd. Vakbond FNV had hun werkgever tot woensdag 13:00 uur gegeven om op de eisen in te gaan voor een nieuwe cao.
Na het verstrijken van dat ultimatum is besloten om donderdagochtend vanaf 05:00 uur te staken.
FNV vindt dat de loonontwikkeling van de medewerkers bij Menzies World Cargo al jaren achterblijft bij de rest van Nederland. Er werken zo'n 350 mensen bij Menzies.

juli 19, 2018

Op Schiphol is woensdagavond een 22-jarige vrouw aangehouden, die vermoedelijk is teruggekeerd uit het strijdgebied van IS.....

SCHIPHOL - Op de luchthaven is woensdagavond een 22-jarige vrouw aangehouden, die vermoedelijk is teruggekeerd uit het strijdgebied van IS. Zij had haar baby van enkele maanden oud bij zich.

De vrouw wordt verdacht van deelname aan een terroristische organisatie en het voorbereiden van terroristische misdrijven. In 2016 zou ze uit Rotterdam naar Syrië zijn afgereisd.
De Rotterdamse werd destijds door haar vader opgegeven als vermist. Zij zou volgens haar familie sterk geradicaliseerd zijn. Ook was zij mogelijk getrouwd met een jihadstrijder.

juli 17, 2018

Schiphol wil reizigers die met de auto naar Schiphol komen of gebracht worden meer laten betalen.....

SCHIPHOL - Schiphol wil reizigers die met de auto naar de luchthaven komen of gebracht worden meer laten betalen.
Daarbij zal ook het slechts afzetten van reizigers, het zogenoemde 'kiss & ride', in rekening worden gebracht. Deze maatregel is bedoeld om de chaos in piekuren en de vervuiling op de drukke luchthaven terug te dringen. Dat meldt Chief Commercial Officer André van den Berg in Luchtvaartnieuws Magazine.

juli 13, 2018

KLM wil eind 2019 een groot deel van alle grondvoertuigen die nu nog op diesel rijden vervangen door elektrische voertuigen.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - KLM wil eind 2019 een groot deel van alle grondvoertuigen die nu nog op diesel rijden vervangen door elektrische voertuigen. Sinds 2017 is in de vervanging al 34 miljoen euro geïnvesteerd.

Recent nam KLM twee elektrisch aangedreven overdekte vliegtuigtrappen in gebruik, die ingezet kunnen worden voor de grootste vliegtuigen in de vloot. Door de zomerdrukte moeten steeds meer widebodies worden afgehandeld aan gates zonder aviobrug.

juli 13, 2018

Vaders of moeders die zonder de andere ouder met hun kinderen via Schiphol willen reizen, moeten daarvoor altijd onder meer een toestemmingsformulier meenemen.....

SCHIPHOL  -  Vaders of moeders die zonder de andere ouder met hun kinderen via Schiphol willen reizen, moeten daarvoor altijd onder meer een toestemmingsformulier meenemen. Ook grootouders die met hun kleinkinderen reizen moeten de juiste documenten kunnen overhandigen.
De toestemming is nodig om internationale kindontvoeringen te voorkomen.

juli 11, 2018

Opening van Lelystad Airport met lage vliegroutes is „niet acceptabel”, oordeelt de Regiegroep die door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is ingesteld naar aanleiding van de testvlucht op 30 mei jongstleden........

Opening van Lelystad Airport met lage vliegroutes is „niet acceptabel”, oordeelt de Regiegroep die door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is ingesteld naar aanleiding van de testvlucht op 30 mei jongstleden. De milieueffectrapportage (MER) bevat mogelijk weer fouten. Lelystad Airport kan pas worden geopend voor commerciële vluchten nadat het Nederlandse luchtruim opnieuw is ingedeeld en lage vliegroutes boven de Veluwe en Noordoost-Nederland niet langer nodig zijn.

juli 11, 2018

Vrijdag 13 juli wordt in het perscentrum van Schiphol Airport het eerste zelfhulpboek voor kinderen met vliegangst gepresenteerd.....

SCHIPHOL - Vrijdag 13 juli wordt in het perscentrum van Schiphol Airport het eerste zelfhulpboek voor kinderen met vliegangst gepresenteerd.

Auteur van het boek, getiteld “Ik wil niet wel vliegen”, is Lucas van Gerwen, klinisch psycholoog, oprichter van Stichting VALK en zelf piloot.
In het rijk geïllustreerde boek neemt de mascotte VALKIE het lezertje bij de hand om samen de vliegangst aan te pakken. Ook is er een hoofdstuk voor de medereiziger met tips om het kind zo goed mogelijk te helpen voor én tijdens de reis.

juli 6, 2018

Bart de Vries, hoofd Vliegdienst bij KLM, legt zijn functie neer.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - Bart de Vries, hoofd Vliegdienst bij KLM, legt zijn functie neer. Oorzaak is een conflict met de piloten, die collectief het vertrouwen in hem opzegden vanwege het uitblijven van een oplossing voor de hoge werkdruk. Daardoor werd deze week al een CAO-akkoord afgewezen.

Het afwijzen van het principe-akkoord over een nieuwe CAO door pilotenbond VNV vormde de druppel voor De Vries, die met zijn vertrek afstand neemt van de ontstane situatie.

juli 5, 2018

Peter Pronk is afgelopen weekend feestelijk geïnstalleerd als nieuwe voorzitter van de Rotaryclub Haarlemmermeer Schiphol...........

Peter Pronk is afgelopen weekend feestelijk geïnstalleerd als nieuwe voorzitter van de Rotaryclub Haarlemmermeer Schiphol. Hij volgt de reglementair aftredende voorzitter Gert-Jan Bürmann op. Peter Pronk (52) is geen onbekende in onze regio. In 2000 kwam hij werken bij vastgoedontwikkelaar Timpaan die bouwprojecten had in Lisse, Voorhout en Katwijk. Dichter bij huis was Pronk eindverantwoordelijke bij de bouw van 750 woningen in de VINEX-locaties Floriande en Getsewoud in Haarlemmermeer.

juli 5, 2018

Deze zomervakantie zullen 12,7 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol vliegen.....

SCHIPHOL - Deze zomervakantie zullen 12,7 miljoen passagiers van, naar of via de nationale luchthaven vliegen. Wat een stijging betekent van 2,4 procent ten opzichte van vorig jaar.
Schiphol rekent vanaf zaterdag, als de vakantie in het zuiden van het land begint, per dag op gemiddeld 220.000 passagiers.
Maandag 30 juli wordt met 233.000 passagiers de drukste dag.

Schiphol treft extra maatregelen om de drukte op te vangen. Zo wordt 20 procent meer personeel ingezet en moeten speciale teams bij grote drukte alle passagiersstromen in goede banen leiden.