MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about Politie Haarlemmermeer

november 17, 2018

Donderdag 15 november heeft de politie vier mannen aangehouden in Vijfhuizen......

Donderdag 15 november heeft de politie vier mannen aangehouden in Vijfhuizen.

Ze waren in het bezit van meer dan tienduizend kilo aan zwaar illegaal vuurwerk.

Een anonieme tip zorgde ervoor dat het illegale vuurwerk gevonden werd in een loods aan de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen.

Het vuurwerk is met behulp van twee vrachtwagens in beslag genomen.
 

november 2, 2018

Een 24-jarige man uit Hoofddorp is donderdagavond aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de autobranden aan de Savelsbos in de wijk Overbos......

Een 24-jarige man uit Hoofddorp is donderdagavond aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de autobranden aan de Savelsbos in de wijk Overbos.

In de afgelopen week zijn er in totaal vijf verschillende auto’s uitgebrand, maar waren er nog geen verdachten aangehouden.

De politie onderzoekt nu wat de verdachte te maken heeft met de autobranden.

Bron: HCnieuws.nl
 

oktober 26, 2018

Vrijdagochtend is in Hoofddorp een automobilist met zijn auto op de kruising Van Heuven Goedhartlaan en de Asserweg op een verkeerslicht gebotst......

Vrijdagochtend is in Hoofddorp een automobilist met zijn auto op de kruising Van Heuven Goedhartlaan en de Asserweg op een verkeerslicht gebotst.

De ambulance heeft de bestuurder gecontroleerd, maar het was niet noodzakelijk om hem mee te nemen naar het ziekenhuis.

Hij is wel aangehouden door de politie en meegenomen naar het politiebureau om zijn bloed te onderzoeken.

De bergingsdienst heeft de auto afgevoerd.

Bron: HCnieuws.nl
 

oktober 19, 2018

In de vroege vrijdagmorgen hield de politie drie mannen aan die kort daarvoor inbraken in een horecapand aan de Graftermeerstraat in Hoofddorp......

In de vroege vrijdagmorgen hield de politie drie mannen aan die kort daarvoor inbraken in een horecapand aan de Graftermeerstraat in Hoofddorp.

Bij aankomst van de politie bleken de mannen er al met een personenauto vandoor te zijn. De politie vond de rijdende auto en gaf de bestuurder een stopteken, maar die ging er op hoge snelheid vandoor.

Na een achtervolging reden de verdachten zich in Haarlem klem in een doodlopende straat en gingen er rennend vandoor.

oktober 19, 2018

Bij een steekpartij in een woning aan het Savelsbos in Hoofddorp is donderdagavond een 46-jarige man gewond geraakt......

Bij een steekpartij in een woning aan het Savelsbos in Hoofddorp is donderdagavond een 46-jarige man gewond geraakt.

De bewoonster van het huis zag bij thuiskomst de voordeur openstaan en vond haar man met een ernstige steekwond.

Politie, ambulances en een traumateam kwamen naar de woning. Na eerste hulp moest de man met spoed naar het ziekenhuis. Volgens een woordvoerster is de toestand van de man stabiel.

oktober 18, 2018

In de garagebox van bewoners van de Irene Vorrinkstraat in Hoofddorp is een mogelijke explosie voorkomen......

In de garagebox van bewoners van de Irene Vorrinkstraat in Hoofddorp is een mogelijke explosie voorkomen.

In de box lag namelijk een partij vuurwerk die volgens de politie voor een enorme explosie had kunnen zorgen.

Dit vuurwerk werd door een voorbijganger ontdekt omdat hij een sterke wietlucht rook, en dit aan de politie doorgaf.

Agenten gingen er met een warmtecamera op af en troffen ongeveer dertig wietplanten aan en 275 kilo vuurwerk, waarvan 75 kilo mortierbommen. De explosiekracht van dit vuurwerk wordt vergeleken met een granaat.

oktober 3, 2018

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een aanrijding op de A9 in de nacht van zaterdag op zondag.......

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een aanrijding op de A9 in de nacht van zaterdag op zondag.

september 28, 2018

Travellers, oftewel Ierse klusjesmannen, zijn weer actief in Haarlemmermeer......

Travellers, oftewel Ierse klusjesmannen, zijn weer actief in Haarlemmermeer.

In de wijk Floriande gingen zij weer langs bij inwoners met de vraag of zij klussen in de tuin of aan de bestrating kunnen uitvoeren.

Het is te verwachten dat zij zich niet alleen richten op de wijk Floriande maar ook op andere wijken en dorpen in Haarlemmermeer.

Zowel de politie als inwoners waarschuwen via Twitter op te passen om met deze mannen in zee te gaan. Vaak ontstaan achteraf problemen over de prijs of de kwaliteit van het uitgevoerde werk.
 

september 28, 2018

De politie heeft vrijdagmiddag een 19-jarige inwoner van Nieuw-Vennep aangehouden. De man wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een overval op Cafetaria Ridderhof aan de Venneperweg......

De politie heeft vrijdagmiddag een 19-jarige inwoner van Nieuw-Vennep aangehouden.

De man wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een overval op Cafetaria Ridderhof aan de Venneperweg in Nieuw-Vennep.

Dinsdag 25 september rond 18.30 uur kwam een man het cafetaria binnen. Hij bedreigde het personeel met een vuurwapen en eiste geld. Tijdens zijn vlucht heeft hij ook een klant bedreigd.

september 26, 2018

Een 25-jarige man uit Zwanenburg is aangehouden voor een schietpartij op 18 januari op het Maarsenhof in Amsterdam...........

Een 25-jarige man uit Zwanenburg is aangehouden voor een schietpartij op 18 januari op het Maarsenhof in Amsterdam. Daarbij raakte een 42-jarige man zwaargewond. De Zwanenburger is vorige week woensdag aangehouden, zo maakte de politie maandag bekend. Hij wordt verdacht van poging tot moord of poging tot doodslag. Verdachte is al eens eerder opgepakt voor een ander schietincident op het Maarsenhof op 9 februari en heeft daarvoor een aantal maanden in voorlopige hechtenis gezeten. In augustus werd hij vrijgelaten.

september 20, 2018

Na de verwoeste plofkraak op 8 augustus keert de pinautomaat in Floriande niet terug......

Na de verwoeste plofkraak op 8 augustus keert de pinautomaat in Floriande niet terug.

De ABN Amro automaat aan het Aalburgplein in Hoofddorp zorgde des tijds voor veel schrik en angst bij de bewoners van de appartementen boven de pinautomaat.

Tijdens de plofkraak werd de pui van het pand compleet verwoest.

Ook ontstonden in een woning erboven scheuren.

Dat de automaat niet terugkeert, heeft onder meer te maken met de veiligheid, verduidelijkt de woordvoerster van de bank.

september 1, 2018

Haarlemmermeer laat een forse stijging van burenoverlast zien, met name in Hoofddorp. In de eerste helft van 2017 waren er 71 meldingen; in 2018 is dat gestegen naar 85 meldingen......

Haarlemmermeer laat een forse stijging van burenoverlast zien, met name in Hoofddorp. In de eerste helft van 2017 waren er 71 meldingen; in 2018 is dat gestegen naar 85 meldingen.

Met de stralende zomer van 2018 zal dat aantal mogelijk verder stijgen.

Geluidsoverlast vormde bijna de helft van alle klachten. Drie van de vier meldingen kregen via buurtbemiddeling van Meerwaarde een oplossing.

Meerwaarde ontving geen enkele melding uit de kleinere kernen. In Boesingheliede, Aalsmeerderbrug, Burgerveen, Zwaanshoek en Cruquius lossen de inwoners het allemaal zelf op.

september 1, 2018

Afgelopen weekeinde vond de 25ste editie van het dancefestival Mysteryland plaats. Hoewel het festival volgens de politie goed is verlopen, viel met name het grote aantal telefoondiefstallen op.......

Afgelopen weekeinde vond de 25ste editie van het dancefestival Mysteryland plaats. Hoewel het festival volgens de politie goed is verlopen, viel met name het grote aantal telefoondiefstallen op.

Op de Facebookpagina van Mysteryland wordt daarover door veel bezoekers geklaagd.

De politie heeft enkele mensen aangehouden die wellicht met de kwestie te maken hebben.

In dat kader worden alle slachtoffers van wie de telefoon is gestolen, opgeroepen aangifte te doen. Dit kan via de website van de politie: www.politie.nl.
 

augustus 31, 2018

In de nacht van woensdag op donderdag is rond 00.30 uur een man beroofd op de Maria Rutgerslaan. De politie is op zoek naar getuigen......

In de nacht van woensdag op donderdag is rond 00.30 uur een man beroofd op de Maria Rutgerslaan. De politie is op zoek naar getuigen.

Het 19-jarige slachtoffer uit Hoofddorp reed op zijn bromfiets toen hij werd aangesproken door drie onbekende mannen. Hij moest onder dwang zijn pinpas en pincode afstaan.

Eén van de mannen is op de bromfiets van het slachtoffer naar een pinautomaat gereden. De andere twee mannen bleven bij het slachtoffer. Nadat het pinnen was gelukt gaven de mannen de bromfiets en pinpas terug en gingen ervandoor.

augustus 30, 2018

De politie heeft maandagavond een 34-jarige man aangehouden in een weiland bij Abbenes........

De politie heeft maandagavond een 34-jarige man aangehouden in een weiland bij Abbenes. Rond acht uur zagen agenten op de A4 een auto rijden, waarvan vermoed werd dat deze was gestolen. De politie gaf de bestuurder van het voertuig een stopteken, maar die gaf hier geen gevolg aan. Er ontstond een achtervolging via Buitenkaag naar Abbenes. Daar stapte de man uit en rende weg om aan de politie te ontkomen. Inmiddels vloog boven het gebied ook een politiehelikopter die de voortvluchtige lokaliseerde in een nabijgelegen weiland. Hierop konden agenten op de grond de man aanhouden.

augustus 27, 2018

De vrachtwagen, die met zeer kostbare lading van ruim vijf miljoen eerder deze maand werd geroofd bij Schiphol, is in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgebrand teruggevonden......

De vrachtwagen, die met zeer kostbare lading van ruim vijf miljoen eerder deze maand werd geroofd bij Schiphol, is in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgebrand teruggevonden.

De wagen is in brand gestoken op een weg tussen Aarlanderveen en Ter Aar.

De chauffeur van de vrachtwagen werd op 14 augustus overvallen toen hij met een lading elektronische apparatuur wilde wegrijden bij een loods aan de Pelikaanweg bij Schiphol.

Een gewapende man nam de vrachtwagen over, mishandelde de chauffeur, bond hem vast en stopte hem in de kofferbak van een auto.

augustus 25, 2018

De politie heeft twee verdachten aangehouden van de poging tot overval op Haverhals Schoen- en Sportmode aan de Kerkhoflaan in Zwanenburg eerder dit jaar.....

De politie heeft twee verdachten aangehouden van de poging tot overval op Haverhals Schoen- en Sportmode aan de Kerkhoflaan in Zwanenburg eerder dit jaar.

Die dag stopte een motorscooter met drie mannen voor de winkel en twee vermomde mannen gingen de winkel binnen.

De eigenaar kwam de mannen tegemoet met een hockeystick, waarna zij op de wachtende motorscooter richting Amsterdam vluchtten.

De twee verdachten van 17 en 18 jaar uit Amsterdam zijn ingesloten in afwachting van verdere resultaten uit het onderzoek van de recherche.
 

augustus 24, 2018

De politie hield donderdagmiddag een snelheidscontrole op de Leimuiderweg (N207) in Nieuw Vennep, waar een maximum snelheid geldt van 80 km per uur.....

De politie hield donderdagmiddag een snelheidscontrole op de Leimuiderweg (N207) in Nieuw Vennep, waar een maximum snelheid geldt van 80 km per uur.

Vanwege cao-acties bij de politie werd pas bij snelheden vanaf 115 km per uur bekeurd.

Zestien bestuurders die werden geklokt met snelheden tussen 115 en 130 km per uur kregen een bekeuring.

Vier andere bestuurders reden sneller dan 130 km per uur en moesten daarom hun rijbewijs inleveren.

augustus 22, 2018

Een automobilist is dinsdagochtend met zijn wagen in de Ringvaart terecht gekomen aan de Leimuiderdijk in Weteringbrug........

Een automobilist is dinsdagochtend met zijn wagen in de Ringvaart terecht gekomen aan de Leimuiderdijk in Weteringbrug. Rond kwart voor drie kwam de man in het water tot stilstand. Hij kon zijn voertuig droog verlaten. Bij een eerste test bleek dat de man had gedronken waarna hij is aangehouden en naar het politiebureau is gebracht. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig uit het water gehaald.

Bron: Haarlems Dagblad

augustus 13, 2018

Een 62-jarige man uit Den Helder is vrijdagochtend aangehouden op de N205 bij Vijfhuizen op voor het rijden onder invloed van drugs......

Een 62-jarige man uit Den Helder is vrijdagochtend aangehouden op de N205 bij Vijfhuizen op voor het rijden onder invloed van drugs.

Een weggebruiker alarmeerde de politie toen hij over de A9 achter de man reed.

Hij had beide rijstroken nodig en reed met wisselende snelheid.

Bij zijn staande houding op de N205 kwam hij niet goed uit zijn woorden en een speekseltest wees uit dat hij onder invloed was van cocaïne en amfetamine.

Een bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs.

augustus 11, 2018

In Haarlemmermeer hebben dieven afgelopen week acht keer ingebroken in woningen. Dat blijkt uit een inventarisatie van de politie......

In Haarlemmermeer hebben dieven afgelopen week acht keer ingebroken in woningen. Dat blijkt uit een inventarisatie van de politie.

In Hoofddorp zijn criminelen met drie inbraken het actiefst geweest. Badhoevedorp volgt op de voet met twee woninginbraken.

Vervolgens is er nog drie keer ingebroken in Nieuw-Vennep, Rijsenhout en Zwanenburg.

De politie meldt op Facebook dat bij de inbraken deuren opengebroken werden of sloten geforceerd waren.

augustus 10, 2018

Motordieven probeerden tevergeefs donderdagmorgen via een sloot aan de politie te ontkomen.....

Motordieven probeerden tevergeefs donderdagmorgen via een sloot aan de politie te ontkomen.

Om 07.15 uur belde een buurtbewoner naar zijn buurman, omdat hij op de Groeneweg in Halfweg twee mannen had zien lopen met een motorfiets die erg op die van zijn buurman leek.

Toen de gewaarschuwde politie ging kijken gingen twee mensen ervan door en probeerden via een sloot te ontkomen.

De politie sprong ook in de sloot en kon de verdachten aanhouden. Het gaat om een man en een vrouw. Later werd nog een tweede man aangehouden. De politie stelt onderzoek in.
 

augustus 9, 2018

Een auto met criminelen is in de nacht van woensdag op donderdag op de A4 bij Hoofddorp aan de kant gezet. Het kenteken bleek voor te komen in het systeem van de politie.....

Een auto met criminelen is in de nacht van woensdag op donderdag op de A4 bij Hoofddorp aan de kant gezet.

Het kenteken bleek voor te komen in het systeem van de politie.

De bestuurder was recent met een vuurwapen gezien en had geen rijbewijs.

Ook werd er in de auto een verboden mes gevonden.

De andere drie inzittenden, een vrouw en twee mannen, zijn gefouilleerd.

Er is een proces-verbaal opgemaakt en de auto mocht niet meer verder rijden.

Het mes is in beslag genomen.
 

augustus 7, 2018

Een bestelbusje is in de nacht van vrijdag op zaterdag in een sloot beland langs de Spoorlaan in Hoofddorp ter hoogte van de Johan Enschedelaan.......

Een bestelbusje is in de nacht van vrijdag op zaterdag in een sloot beland langs de Spoorlaan in Hoofddorp ter hoogte van de Johan Enschedelaan.

Gealarmeerde hulpdiensten, inclusief een traumahelikopter rukten uit omdat over het lot van de bestuurder en eventuele inzittenden nog niets bekend was.

Daar aangekomen bleek niemand in het busje te zitten en ook niet in de buurt te zijn.

De getraceerde eigenaar verklaarde dat hij niet reed ten tijde van het ongeval.

Omdat er geen getuigen zijn wordt er geen proces-verbaal opgemaakt.