MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Tussen de Bedrijven | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Politie Haarlemmermeer

oktober 3, 2018

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een aanrijding op de A9 in de nacht van zaterdag op zondag.......

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een aanrijding op de A9 in de nacht van zaterdag op zondag.

september 28, 2018

Travellers, oftewel Ierse klusjesmannen, zijn weer actief in Haarlemmermeer......

Travellers, oftewel Ierse klusjesmannen, zijn weer actief in Haarlemmermeer.

In de wijk Floriande gingen zij weer langs bij inwoners met de vraag of zij klussen in de tuin of aan de bestrating kunnen uitvoeren.

Het is te verwachten dat zij zich niet alleen richten op de wijk Floriande maar ook op andere wijken en dorpen in Haarlemmermeer.

Zowel de politie als inwoners waarschuwen via Twitter op te passen om met deze mannen in zee te gaan. Vaak ontstaan achteraf problemen over de prijs of de kwaliteit van het uitgevoerde werk.
 

september 28, 2018

De politie heeft vrijdagmiddag een 19-jarige inwoner van Nieuw-Vennep aangehouden. De man wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een overval op Cafetaria Ridderhof aan de Venneperweg......

De politie heeft vrijdagmiddag een 19-jarige inwoner van Nieuw-Vennep aangehouden.

De man wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een overval op Cafetaria Ridderhof aan de Venneperweg in Nieuw-Vennep.

Dinsdag 25 september rond 18.30 uur kwam een man het cafetaria binnen. Hij bedreigde het personeel met een vuurwapen en eiste geld. Tijdens zijn vlucht heeft hij ook een klant bedreigd.

september 26, 2018

Een 25-jarige man uit Zwanenburg is aangehouden voor een schietpartij op 18 januari op het Maarsenhof in Amsterdam...........

Een 25-jarige man uit Zwanenburg is aangehouden voor een schietpartij op 18 januari op het Maarsenhof in Amsterdam. Daarbij raakte een 42-jarige man zwaargewond. De Zwanenburger is vorige week woensdag aangehouden, zo maakte de politie maandag bekend. Hij wordt verdacht van poging tot moord of poging tot doodslag. Verdachte is al eens eerder opgepakt voor een ander schietincident op het Maarsenhof op 9 februari en heeft daarvoor een aantal maanden in voorlopige hechtenis gezeten. In augustus werd hij vrijgelaten.

september 20, 2018

Na de verwoeste plofkraak op 8 augustus keert de pinautomaat in Floriande niet terug......

Na de verwoeste plofkraak op 8 augustus keert de pinautomaat in Floriande niet terug.

De ABN Amro automaat aan het Aalburgplein in Hoofddorp zorgde des tijds voor veel schrik en angst bij de bewoners van de appartementen boven de pinautomaat.

Tijdens de plofkraak werd de pui van het pand compleet verwoest.

Ook ontstonden in een woning erboven scheuren.

Dat de automaat niet terugkeert, heeft onder meer te maken met de veiligheid, verduidelijkt de woordvoerster van de bank.

september 1, 2018

Haarlemmermeer laat een forse stijging van burenoverlast zien, met name in Hoofddorp. In de eerste helft van 2017 waren er 71 meldingen; in 2018 is dat gestegen naar 85 meldingen......

Haarlemmermeer laat een forse stijging van burenoverlast zien, met name in Hoofddorp. In de eerste helft van 2017 waren er 71 meldingen; in 2018 is dat gestegen naar 85 meldingen.

Met de stralende zomer van 2018 zal dat aantal mogelijk verder stijgen.

Geluidsoverlast vormde bijna de helft van alle klachten. Drie van de vier meldingen kregen via buurtbemiddeling van Meerwaarde een oplossing.

Meerwaarde ontving geen enkele melding uit de kleinere kernen. In Boesingheliede, Aalsmeerderbrug, Burgerveen, Zwaanshoek en Cruquius lossen de inwoners het allemaal zelf op.

september 1, 2018

Afgelopen weekeinde vond de 25ste editie van het dancefestival Mysteryland plaats. Hoewel het festival volgens de politie goed is verlopen, viel met name het grote aantal telefoondiefstallen op.......

Afgelopen weekeinde vond de 25ste editie van het dancefestival Mysteryland plaats. Hoewel het festival volgens de politie goed is verlopen, viel met name het grote aantal telefoondiefstallen op.

Op de Facebookpagina van Mysteryland wordt daarover door veel bezoekers geklaagd.

De politie heeft enkele mensen aangehouden die wellicht met de kwestie te maken hebben.

In dat kader worden alle slachtoffers van wie de telefoon is gestolen, opgeroepen aangifte te doen. Dit kan via de website van de politie: www.politie.nl.
 

augustus 31, 2018

In de nacht van woensdag op donderdag is rond 00.30 uur een man beroofd op de Maria Rutgerslaan. De politie is op zoek naar getuigen......

In de nacht van woensdag op donderdag is rond 00.30 uur een man beroofd op de Maria Rutgerslaan. De politie is op zoek naar getuigen.

Het 19-jarige slachtoffer uit Hoofddorp reed op zijn bromfiets toen hij werd aangesproken door drie onbekende mannen. Hij moest onder dwang zijn pinpas en pincode afstaan.

Eén van de mannen is op de bromfiets van het slachtoffer naar een pinautomaat gereden. De andere twee mannen bleven bij het slachtoffer. Nadat het pinnen was gelukt gaven de mannen de bromfiets en pinpas terug en gingen ervandoor.

augustus 30, 2018

De politie heeft maandagavond een 34-jarige man aangehouden in een weiland bij Abbenes........

De politie heeft maandagavond een 34-jarige man aangehouden in een weiland bij Abbenes. Rond acht uur zagen agenten op de A4 een auto rijden, waarvan vermoed werd dat deze was gestolen. De politie gaf de bestuurder van het voertuig een stopteken, maar die gaf hier geen gevolg aan. Er ontstond een achtervolging via Buitenkaag naar Abbenes. Daar stapte de man uit en rende weg om aan de politie te ontkomen. Inmiddels vloog boven het gebied ook een politiehelikopter die de voortvluchtige lokaliseerde in een nabijgelegen weiland. Hierop konden agenten op de grond de man aanhouden.

augustus 27, 2018

De vrachtwagen, die met zeer kostbare lading van ruim vijf miljoen eerder deze maand werd geroofd bij Schiphol, is in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgebrand teruggevonden......

De vrachtwagen, die met zeer kostbare lading van ruim vijf miljoen eerder deze maand werd geroofd bij Schiphol, is in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgebrand teruggevonden.

De wagen is in brand gestoken op een weg tussen Aarlanderveen en Ter Aar.

De chauffeur van de vrachtwagen werd op 14 augustus overvallen toen hij met een lading elektronische apparatuur wilde wegrijden bij een loods aan de Pelikaanweg bij Schiphol.

Een gewapende man nam de vrachtwagen over, mishandelde de chauffeur, bond hem vast en stopte hem in de kofferbak van een auto.

augustus 25, 2018

De politie heeft twee verdachten aangehouden van de poging tot overval op Haverhals Schoen- en Sportmode aan de Kerkhoflaan in Zwanenburg eerder dit jaar.....

De politie heeft twee verdachten aangehouden van de poging tot overval op Haverhals Schoen- en Sportmode aan de Kerkhoflaan in Zwanenburg eerder dit jaar.

Die dag stopte een motorscooter met drie mannen voor de winkel en twee vermomde mannen gingen de winkel binnen.

De eigenaar kwam de mannen tegemoet met een hockeystick, waarna zij op de wachtende motorscooter richting Amsterdam vluchtten.

De twee verdachten van 17 en 18 jaar uit Amsterdam zijn ingesloten in afwachting van verdere resultaten uit het onderzoek van de recherche.
 

augustus 24, 2018

De politie hield donderdagmiddag een snelheidscontrole op de Leimuiderweg (N207) in Nieuw Vennep, waar een maximum snelheid geldt van 80 km per uur.....

De politie hield donderdagmiddag een snelheidscontrole op de Leimuiderweg (N207) in Nieuw Vennep, waar een maximum snelheid geldt van 80 km per uur.

Vanwege cao-acties bij de politie werd pas bij snelheden vanaf 115 km per uur bekeurd.

Zestien bestuurders die werden geklokt met snelheden tussen 115 en 130 km per uur kregen een bekeuring.

Vier andere bestuurders reden sneller dan 130 km per uur en moesten daarom hun rijbewijs inleveren.

augustus 22, 2018

Een automobilist is dinsdagochtend met zijn wagen in de Ringvaart terecht gekomen aan de Leimuiderdijk in Weteringbrug........

Een automobilist is dinsdagochtend met zijn wagen in de Ringvaart terecht gekomen aan de Leimuiderdijk in Weteringbrug. Rond kwart voor drie kwam de man in het water tot stilstand. Hij kon zijn voertuig droog verlaten. Bij een eerste test bleek dat de man had gedronken waarna hij is aangehouden en naar het politiebureau is gebracht. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig uit het water gehaald.

Bron: Haarlems Dagblad

augustus 13, 2018

Een 62-jarige man uit Den Helder is vrijdagochtend aangehouden op de N205 bij Vijfhuizen op voor het rijden onder invloed van drugs......

Een 62-jarige man uit Den Helder is vrijdagochtend aangehouden op de N205 bij Vijfhuizen op voor het rijden onder invloed van drugs.

Een weggebruiker alarmeerde de politie toen hij over de A9 achter de man reed.

Hij had beide rijstroken nodig en reed met wisselende snelheid.

Bij zijn staande houding op de N205 kwam hij niet goed uit zijn woorden en een speekseltest wees uit dat hij onder invloed was van cocaïne en amfetamine.

Een bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs.

augustus 11, 2018

In Haarlemmermeer hebben dieven afgelopen week acht keer ingebroken in woningen. Dat blijkt uit een inventarisatie van de politie......

In Haarlemmermeer hebben dieven afgelopen week acht keer ingebroken in woningen. Dat blijkt uit een inventarisatie van de politie.

In Hoofddorp zijn criminelen met drie inbraken het actiefst geweest. Badhoevedorp volgt op de voet met twee woninginbraken.

Vervolgens is er nog drie keer ingebroken in Nieuw-Vennep, Rijsenhout en Zwanenburg.

De politie meldt op Facebook dat bij de inbraken deuren opengebroken werden of sloten geforceerd waren.

augustus 10, 2018

Motordieven probeerden tevergeefs donderdagmorgen via een sloot aan de politie te ontkomen.....

Motordieven probeerden tevergeefs donderdagmorgen via een sloot aan de politie te ontkomen.

Om 07.15 uur belde een buurtbewoner naar zijn buurman, omdat hij op de Groeneweg in Halfweg twee mannen had zien lopen met een motorfiets die erg op die van zijn buurman leek.

Toen de gewaarschuwde politie ging kijken gingen twee mensen ervan door en probeerden via een sloot te ontkomen.

De politie sprong ook in de sloot en kon de verdachten aanhouden. Het gaat om een man en een vrouw. Later werd nog een tweede man aangehouden. De politie stelt onderzoek in.
 

augustus 9, 2018

Een auto met criminelen is in de nacht van woensdag op donderdag op de A4 bij Hoofddorp aan de kant gezet. Het kenteken bleek voor te komen in het systeem van de politie.....

Een auto met criminelen is in de nacht van woensdag op donderdag op de A4 bij Hoofddorp aan de kant gezet.

Het kenteken bleek voor te komen in het systeem van de politie.

De bestuurder was recent met een vuurwapen gezien en had geen rijbewijs.

Ook werd er in de auto een verboden mes gevonden.

De andere drie inzittenden, een vrouw en twee mannen, zijn gefouilleerd.

Er is een proces-verbaal opgemaakt en de auto mocht niet meer verder rijden.

Het mes is in beslag genomen.
 

augustus 7, 2018

Een bestelbusje is in de nacht van vrijdag op zaterdag in een sloot beland langs de Spoorlaan in Hoofddorp ter hoogte van de Johan Enschedelaan.......

Een bestelbusje is in de nacht van vrijdag op zaterdag in een sloot beland langs de Spoorlaan in Hoofddorp ter hoogte van de Johan Enschedelaan.

Gealarmeerde hulpdiensten, inclusief een traumahelikopter rukten uit omdat over het lot van de bestuurder en eventuele inzittenden nog niets bekend was.

Daar aangekomen bleek niemand in het busje te zitten en ook niet in de buurt te zijn.

De getraceerde eigenaar verklaarde dat hij niet reed ten tijde van het ongeval.

Omdat er geen getuigen zijn wordt er geen proces-verbaal opgemaakt.

augustus 6, 2018

De politie betrapte in de nacht van donderdag op vrijdag een 65-jarige beschonken automobilist in Weteringbrug......

De politie betrapte in de nacht van donderdag op vrijdag een 65-jarige beschonken automobilist in Weteringbrug.

Omdat hij drie keer meer had gedronken dan toegestaan werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Twee uur later zagen agenten de man slingerend wegrijden.

Bij zijn aanhouding weigerde hij op het bureau alle medewerking.

Naast het rijden met een ingevorderd rijbewijs, kreeg hij ook een boete voor het weigeren van de ademanalyse op het bureau en het rijden met een rijverbod.

De man moet zich verantwoorden bij de rechtbank.

juli 31, 2018

Een 31-jarige vrouw is vrijdagochtend slachtoffer geworden van een straatroof bij een bushokje aan de Operaweg in Nieuw-Vennep......

Een 31-jarige vrouw is vrijdagochtend slachtoffer geworden van een straatroof bij een bushokje aan de Operaweg in Nieuw-Vennep.

Terwijl zij naar het bord met vertrektijden kijkt rukt een man haar tas van haar schouder.

De vrouw rent achter de man aan richting de Griseldalaan, waar een man op een grijze scooter de dader staat op te wachten.

Ze rijden over de Rigolettosingel in de richting van de Fideliolaan, waar ze uit het oog worden verloren.

De politie is op zoek naar getuigen.

juli 30, 2018

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie in Hoofddorp twee Bulgaren aangehouden op verdenking van diefstal en heling van staal......

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie in Hoofddorp twee Bulgaren aangehouden op verdenking van diefstal en heling van staal.

De bestelauto werd herkend door de automatische nummerplaatherkenning en zou toebehoren aan een criminele organisatie, gespecialiseerd in het stelen van metalen.

De bestelauto viel op door de zware belading.

De twee mannen verklaarden dat ze spullen voor familie aan het vervoeren waren, maar in de auto lagen rollen plat staal.

Beide mannen zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

juli 6, 2018

De politie doet onderzoek naar een steekincident dat in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 juni plaatsvond .....

HOOFDDORP - De politie doet onderzoek naar een steekincident dat in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 juni plaatsvond in de omgeving van winkelcentrum ’t Paradijs in Hoofddorp. Daarbij raakte een 16-jarige Hoofddorper gewond.

Omdat nog steeds niet duidelijk is wat zich die zondagochtend tussen half 2 en kwart over 2 precies heeft afgespeeld, roept de politie getuigen van het incident, of mensen die over andere informatie beschikken die de recherche kan helpen bij het opsporen van de dader, op om zich te melden bij de recherche in Haarlem.

juli 2, 2018

In de nacht van zaterdag op zondag is een geparkeerde auto in brand gevlogen voor de deur van het politiebureau aan de Eugenie Previnaireweg in Nieuw-Vennep......

In de nacht van zaterdag op zondag is een geparkeerde auto in brand gevlogen voor de deur van het politiebureau aan de Eugenie Previnaireweg in Nieuw-Vennep.

De brand is vermoedelijk is aangestoken en de brandweer
heeft de auto geblust.

Waarschijnlijk heeft de dader ook geprobeerd het toegangshek van het bureau in brand te steken, maar dit bleef enkel bij een poging.

Lange tijd heeft een politiehelikopter boven Lisserbroek gezocht naar de dader, maar voor zover bekend is nog niemand aangehouden.

juli 2, 2018

Een bestuurder onder invloed van alcohol heeft zondagochtend drie geparkeerde auto’s geraakt op de Aalsmeerderdijk in Aalsmeerderbrug......

Een bestuurder onder invloed van alcohol heeft zondagochtend drie geparkeerde auto’s geraakt op de Aalsmeerderdijk in Aalsmeerderbrug.

De bestuurder reed in de richting van Amsterdam toen hij de drie voertuigen raakte. Niemand raakte gewond.

Een blaastest wees uit dat de man had gedronken.

Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een uitgebreide ademanalyse.