MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Jaap & Floris On Air | 00:00 - 02:00
Share |

Content about Politie Haarlemmermeer

mei 25, 2018

Vrijdagmorgen reed een motorrijder op de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen een verkeersregelaar omver, die door de klap viel en korte tijd bewusteloos raakte......

Vrijdagmorgen reed een motorrijder op de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen een verkeersregelaar omver, die door de klap viel en korte tijd bewusteloos raakte.

In verband met wegwerkzaamheden was een weghelft afgesloten. De motorrijder negeerde stoptekens van de verkeersregelaars, gaf gas, en is na de botsing met de verkeersregelaar doorgereden.

De motorrijder reed op een oud model motor, droeg een groene jas en een pothelm.

mei 22, 2018

Zaterdag 26 mei aanstaande houdt de politie in Hoofddorp een open dag voor de inwoners van Haarlemmermeer.....

Zaterdag 26 mei aanstaande houdt de politie in Hoofddorp een open dag voor de inwoners van Haarlemmermeer.

Thema van deze dag is “Beleef de veiligheid”. Het politiebureau aan de Hoofdweg 800 in Hoofddorp zal hiervoor tussen 10 en 4 uur deels worden opengesteld voor het publiek.

Er worden meerdere demonstraties gegeven door onder andere politiebikers, politiehondengeleiders en de Buitenbewaking Schiphol.

Voor kinderen is er de mogelijkheid om zich te laten fotograferen op een politiemotor.

mei 22, 2018

De politie heeft vrijdag in de namiddag in Hoofddorp vijf winkeldieven aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van diefstallen in het winkelhart van Hoofddorp.......

De politie heeft vrijdag in de namiddag in Hoofddorp vijf winkeldieven aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van diefstallen in het winkelhart van Hoofddorp.

Het gaat om vier mannen van 31, 32, 33 en 39 jaar oud en een 31-jarige vrouw. De verdachten hebben geen vast adres in Nederland, maar het vermoeden bestaat dat zij uit Rotterdam komen.

Bij verschillende winkels hebben de verdachten een flinke hoeveelheid kleding, schoenen en een aantal smartphones gestolen. Deze spullen zijn inbeslaggenomen.

mei 19, 2018

Na een botsing met een auto kwam een jongen op een scooter donderdagmiddag hard ten val in Zwanenburg.......

Na een botsing met een auto kwam een jongen op een scooter donderdagmiddag hard ten val in Zwanenburg.

De jongen reed over de IJweg, toen een afslaande automobilist hem over het hoofd zag. De jongen botste met zijn scooter tegen de auto en viel.

Ambulance en politie verleenden de gewonde jongen eerste hulp, waarna hij met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht.

De scooter raakte door de aanrijding flink beschadigd.

Bron: Haarlems Dagblad
 

mei 18, 2018

De politie meldt op Facebook dat op de A4 bij Nieuw-Vennep donderdagmiddag een automobilist is aangehouden.......

De politie meldt op Facebook dat op de A4 bij Nieuw-Vennep donderdagmiddag een automobilist is aangehouden.

Hij had een andere bestuurder een aantal keren geslagen, nadat de auto’s van de twee in botsing waren gekomen. Een andere automobilist had dit gezien, was gestopt en kon de twee uit elkaar houden.

De politie heeft de man die de klappen uitdeelde opgepakt en meegenomen naar het bureau. De recherche doet verder onderzoek naar de zaak.

Bron: Haarlems Dagblad/Landelijke Eenheid Noordwest
 

mei 11, 2018

Donderdagmiddag heeft er op Leenderbos in Hoofddorp op de rotonde met de Waddenweg een aanrijding plaatsgevonden. Twee auto’s kwamen met elkaar in botsing......

Donderdagmiddag heeft er op Leenderbos in Hoofddorp op de rotonde met de Waddenweg een aanrijding plaatsgevonden. Twee auto’s kwamen met elkaar in botsing.

Gelukkig waren er geen gewonden en kwamen de betrokkenen met de schrik vrij.

Een van de auto’s had zoveel schade dat een bergingsdienst de auto moest afvoeren. De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding.
 

mei 11, 2018

Er komt een jaar lang een inloopspreekuur naast het bestaande informatiepunt in het dorpshuis in Badhoevedorp.....

BADHOEVEDORP - Er komt een jaar lang een inloopspreekuur naast het bestaande informatiepunt in het dorpshuis in Badhoevedorp. Dat is de uitkomst van overleg tussen de gemeente en de dorpsraad naar aanleiding van zorgen uit het dorp over de sluiting van het servicecentrum eind 2017.

Vanaf 17 mei kunnen alle inwoners elke derde donderdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur langskomen met vragen die zij kunnen stellen aan de gebiedsmanager namens de gemeente, de wijkagent, Meerwaarde, Maatvast en zeer waarschijnlijk Ymere.

mei 7, 2018

De 15-jarige Rochana uit Hoofddorp is weer terecht. Het meisje bezocht zaterdag Bevrijdingspop in Haarlem, maar kwam daarvan niet op de afgesproken tijd thuis.......

De 15-jarige Rochana uit Hoofddorp is weer terecht. Het meisje bezocht zaterdag Bevrijdingspop in Haarlem, maar kwam daarvan niet op de afgesproken tijd thuis.

De familie deed een oproep via Facebook om naar het meisje uit te kijken. Ze was voor het laatste gezien op de bushalte van lijn 300.

Niet veel later kwamen er berichten dat ze was gezien met een jongen bij een bushalte in Hoofddorp.

Later op de zondagavond werd ook weer via Facebook bekend dat ze gevonden was. Hoe het met Rochana gaat, is niet duidelijk.
 

mei 3, 2018

De politie zoekt getuigen van een mishandeling aan de Leimuiderdijk in Rijsenhout op zondag 22 april.....

RIJSENHOUT - De politie zoekt getuigen van een mishandeling aan de Leimuiderdijk op zondag 22 april rond 5 uur in de ochtend. Het slachtoffer heeft eerder deze week aangifte gedaan.

Het slachtoffer hoorde kort nadat hij was thuisgekomen van een feestje ruzie op straat. De man ging kijken en kreeg vrijwel direct een klap in zijn gezicht, waarna hij op de grond viel en van een onbekend gebleven man een trap in zijn maag kreeg.

Door de mishandeling liep de man flink letsel op. Zo ernstig dat hij de volgende dag in het ziekenhuis geopereerd moest worden.

april 23, 2018

De politie hield zondagavond in de J.C. Beetslaan in Hoofddorp een opvallend inbrekerstrio aangehouden......

De politie hield zondagavond in de J.C. Beetslaan in Hoofddorp een opvallend inbrekerstrio aangehouden.

Rond half elf bleken er op een omheind terrein aan die straat drie mensen rond te lopen die daar niet hoorden te zijn.

Toen agenten poolshoogte gingen nemen, troffen ze er een man en een vrouw aan met in hun kielzog een 11-jarig kind.

Het stel bleek inbrekerswerktuig bij zich te hebben.
 

april 16, 2018

De politie in Hoofddorp heeft vrijdagmiddag een vrouw aangehouden die haar 3-jarige kleinzoon in het openbaar klappen gaf.......

De politie in Hoofddorp heeft vrijdagmiddag een vrouw aangehouden die haar 3-jarige kleinzoon in het openbaar klappen gaf.

Een agent die in zijn vrije tijd door het winkelcentrum liep, zag hoe een jongetje hard werd geslagen door een vrouw. Het geweld was zo ernstig dat de agent besloot zijn collega's op te roepen.

Na aankomst van de dienstdoende agenten in het winkelcentrum bleek de vrouw de oma van het jongetje te zijn.

De vrouw is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

april 13, 2018

Donderdagavond rond half 12 is in de Hoofddorpse wijk Graan voor Visch geschoten op een personenauto......

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er een schietpartij plaatsgevonden in de Hoofddorpse wijk Graan voor Visch.

Het slachtoffer is een 38-jarige man uit Hoofddorp. Hij zat in zijn auto toen er werd geschoten. Hij is niet levensgevaarlijk gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis.

Met behulp van de politiehelikopter is naar de dader gezocht, zonder resultaat.

De politie laat weten dat de aanleiding van de schietpartij nog niet bekend is. Het onderzoek wordt voortgezet en getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.

april 6, 2018

Een man uit Nieuw-Vennep is donderdag aangehouden, omdat hij iemand op de Zuiderdreef had bedreigd met een vuurwapen. De dader is op een scooter weggereden.......

Een man uit Nieuw-Vennep is donderdag aangehouden, omdat hij iemand op de Zuiderdreef had bedreigd met een vuurwapen. De dader is op een scooter weggereden.

Agenten zagen de man op de Luzernstraat naast zijn scooter staan. Met zijn handen duidelijk in het zicht moest de man op het midden van de weg op zijn knieën gaan zitten, waarna hij zonder geweld kon worden geboeid.

Op de treeplank van de scooter lagen een alarmpistool en munitie. De politie onderzoekt de aanleiding voor de bedreiging.

Bron: Haarlems Dagblad
 

maart 30, 2018

In de bosschages bij de Gelderstraat in het oude buurtje in Hoofddorp is afgelopen donderdag een plank gevonden die het doel had vogels te vangen of te verminken. Op de houten plank was lijm aangebracht en pindakaas als lokmiddel.......

In de bosschages bij de Gelderstraat in het oude buurtje in Hoofddorp is afgelopen donderdag een plank gevonden die het doel had vogels te vangen of te verminken. Op de houten plank was lijm aangebracht en pindakaas als lokmiddel.

Een aantal vogels is vast komen te zitten en was al dood. De dierenambulance heeft nog enkele vogels kunnen redden.

Op Facebook geeft de politie aan dat er mogelijk meer vogellokplanken in de omgeving liggen.

maart 30, 2018

Afgelopen donderdagochtend heeft er op het fietspad bij Edelenburg in de wijk Toolenburg een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een scooterrijder......

Afgelopen donderdagochtend heeft er op het fietspad bij Edelenburg in de wijk Toolenburg een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een scooterrijder.

Na de aanrijding griste de scooterrijder zijn losgeraakte kentekenplaat van de grond en ging er vandoor zonder hulp te verlenen aan de gewonde fietser.

De scooter moet forse schade hebben aan de zwarte kappen.
De politie doet een oproep op Facebook aan de scooterrijder zich te melden, omdat de berijder zich anders schuldig maakt aan een strafbaar feit.

maart 28, 2018

Raadslid Anneke van der Veer was vorige week niet aanwezig bij de raadsvergadering........

Raadslid Anneke van der Veer was vorige week niet aanwezig bij de raadsvergadering. Zij werd eerder die week aangehouden en zat achter de tralies. Het is al langer bekend dat de naam van Van der Veer voorkomt in het dossier over twee internationale fraudezaken. Volgens haar hebben criminelen, onder wie de beruchte meesteroplichter Ari Olivier, haar onderneming misbruikt voor duistere zaken. Vorige week maandag moest Van der Veer zich melden bij het politiebureau in Hoofddorp.

maart 19, 2018

Zaterdag vonden op de A4 nabij Nieuw-Vennep meerdere ongevallen plaats. Het bleef in alle gevallen bij blikschade.......

Zaterdag vonden op de A4 nabij Nieuw-Vennep meerdere ongevallen plaats. Het bleef in alle gevallen bij blikschade.

Bij een van de botsingen ’s middags waren drie voertuigen betrokken. Later op de avond botsten bij het Ringvaart aquaduct maar liefst vijf auto’s op elkaar.

Ook hier kwamen de bestuurders er zonder kleerscheuren vanaf. Wel was sprake van flinke materiële schade. De meeste voertuigen moesten dan ook door de bergingsdienst worden afgevoerd.
 

maart 17, 2018

De politie zegt onvoldoende toegerust te zijn op psychiatrische problematiek en noemt als voorbeeld een psychotische man, die op het bureau met dwang onder controle moest worden gehouden tot de GGZ hulp kwam verlenen.....

Politie Haarlemmermeer maakt zich zorgen over de toename van verwarde mensen op straat.

De politie zegt onvoldoende toegerust te zijn op psychiatrische problematiek en noemt als voorbeeld een psychotische man, die op het bureau met dwang onder controle moest worden gehouden tot de GGZ hulp kwam verlenen.

De crisisdienst van GGZ InGeest heeft begrip voor de politie, maar zegt dat niet iedere verwarde persoon op straat een gevaar vormt en opgenomen hoeft te worden.

maart 13, 2018

De vrouw liep rond half 1 over de IJweg in Hoofddorp ter hoogte van de kruising met de N201, toen ze van achter werd ingehaald door een man......

Zaterdagmiddag 10 maart is een 21-jarige toerist uit Australië slachtoffer geworden van een straatroof.

De vrouw liep rond half 1 over de IJweg in Hoofddorp ter hoogte van de kruising met de N201, toen ze van achter werd ingehaald door een man.

De man probeerde haar van haar tas te beroven. Bij de daarop volgende worsteling is de vrouw tegen een boom gegooid.

De dader is voortvluchtig. Het gaat volgens de politie om een man met een donkere huidskleur, gekleed in een blauwe spijkerbroek, een zwart T-shirt en een zwart vest met capuchon.

maart 13, 2018

Politie Haarlemmermeer heeft de afgelopen tijd diverse meldingen gekregen van gebruik van valse bankbiljetten. Het gaat in de meeste gevallen om vijftig euro biljetten die in Hoofddorp zijn uitgegeven……

Politie Haarlemmermeer heeft de afgelopen tijd diverse meldingen gekregen van gebruik van valse bankbiljetten.

Ze waarschuwen om voorzichtig te zijn en bankbiljetten goed te controleren.

Het gaat in de meeste gevallen om vijftig euro biljetten die in Hoofddorp zijn uitgegeven.

De politie geeft aan dat de valse biljetten voornamelijk door jongeren zijn gebruikt bij betalingen.

De recherche doet momenteel onderzoekt en roept mensen om betalingen met vals geld te melden op 0900 88 44.

maart 10, 2018

In de nacht van woensdag op donderdag hield de politie een Poolse auto staande bij een bedrijventerrein op de Leimuiderweg in Nieuw-Vennep......

In de nacht van woensdag op donderdag hield de politie een Poolse auto staande bij een bedrijventerrein op de Leimuiderweg in Nieuw-Vennep.

Bij controle bleek de bestuurder voor 2400 euro aan boetes open te hebben staan, die hij niet kon voldoen. De bestuurder en zijn bijrijder mochten de weg om die reden niet met de auto vervolgen.

De bijrijder, die de eigenaar van de auto bleek te zijn, begreep niets van de situatie. De politie zegt voertuigen buiten gebruik te mogen stellen als de bestuurder openstaande boetes niet onmiddellijk betaalt.
 

maart 8, 2018

Een 26-jarige Zeeuw is donderdagochtend in de kraag gevat door de politie van Haarlemmermeer, omdat hij zonder toestemming in de auto van zijn oma reed.....

HOOFDDORP - Een 26-jarige Zeeuw is donderdagochtend in de kraag gevat door de politie van Haarlemmermeer, omdat hij zonder toestemming in de auto van zijn oma reed. Hij werd aangehouden op de A4 bij Hoofddorp.

Na oma’s melding werd haar voertuig als gezocht geregistreerd. Hierdoor kon het gebeuren dat de politie van Haarlemmermeer de kleinzoon van de weg heeft gehaald.

De man wordt door de politie gehoord.
 

maart 6, 2018

De politie waarschuwt voor oplichters aan de deur in Haarlemmermeer. Vorige week werd een 76-jarige inwoner van Nieuw-Vennep de dupe van een laffe babbeltruc.....

De politie waarschuwt voor oplichters aan de deur in Haarlemmermeer. Vorige week werd een 76-jarige inwoner van Nieuw-Vennep de dupe van een laffe babbeltruc.

Een onbekende man belde aan en vertelde de bejaarde bewoner dat hij op visite kwam bij de buurvrouw, maar dat die niet thuis was.

Hij zei erg nodig naar het toilet te moeten en vroeg of hij even gebruik mocht maken van het toilet van de bejaarde bewoner.

maart 2, 2018

Ierse klusjesmannen zijn weer actief in Haarlemmermeer. In Badhoevedorp, Hoofddorp en Vijfhuizen gingen zij weer langs bij inwoners met de vraag of zij klussen in de tuin of aan de bestrating kunnen uitvoeren.......

Ierse klusjesmannen zijn weer actief in Haarlemmermeer. In Badhoevedorp, Hoofddorp en Vijfhuizen gingen zij weer langs bij inwoners met de vraag of zij klussen in de tuin of aan de bestrating kunnen uitvoeren.

Zowel de politie als inwoners waarschuwden via Twitter dat je moet oppassen om met deze werkers in zee te gaan. Vaak ontstaan achteraf problemen over de prijs of de kwaliteit van het uitgevoerde werk.

De politieke partij Forza Haarlemmermeer heeft inmiddels vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders over deze kwestie.