MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about Nova College

juli 9, 2018

De Onderwijsinspectie is lovend over het Nova College en onder de indruk van wat de inspecteurs bij het onlangs gehouden onderzoek hebben gezien en gehoord.......

De Onderwijsinspectie is lovend over het Nova College en onder de indruk van wat de inspecteurs bij het onlangs gehouden onderzoek hebben gezien en gehoord.

Dat blijkt uit het definitieve rapport, dat het College van Bestuur dinsdag van de inspectie ontving.

Volgens haarlemmermeer.nieuws.nl hebben twee opleidingen de hoogst haalbare beoordeling ‘goed’ verdiend.

Het gaat om ‘Coördinator sport, bewegen en gezondheid’ aan het CIOS en Nederlands als 2e taal in de opleiding Educatie.

juni 5, 2018

Studenten van het Nova College waarderen hun opleiding gemiddeld met een 7,3. In 2016 gaven ze een 7,2.....

Studenten van het Nova College waarderen hun opleiding gemiddeld met een 7,3. In 2016 gaven ze een 7,2.

Vergeleken met andere ROC’s in de Randstad geven studenten van het Nova College en MBO Utrecht gemiddeld de hoogste rapportcijfers voor hun opleiding.

Dat blijkt uit de JOB-monitor die de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs publiceert. Landelijk staat het Nova College op een gedeelde vierde plaats van alle ROC’s.

mei 21, 2018

Melissa Busscher uit Spaarndam, studente aan het Nova College richting Horeca, heeft de prestigieuze Bokkedoorns Award 2018 gewonnen......

Melissa Busscher uit Spaarndam, studente aan het Nova College richting Horeca, heeft de prestigieuze Bokkedoorns Award 2018 gewonnen.

Dat maakte de jury woensdag 16 mei bekend tijdens de feestelijke uitreiking in het Nova Grand Café Restaurant aan de Zijlweg in Haarlem.

Melissa won de prijs samen met studiegenoot Wessel te Boekhorst uit Velsen-Noord, zo meldt het Haarlems Dagblad.

mei 21, 2018

Melissa Busscher uit Spaarndam, studente aan het Nova College richting Horeca, heeft de prestigieuze Bokkedoorns Award 2018 gewonnen......

Melissa Busscher uit Spaarndam, studente aan het Nova College richting Horeca, heeft de prestigieuze Bokkedoorns Award 2018 gewonnen.

Dat maakte de jury woensdag 16 mei bekend tijdens de feestelijke uitreiking in het Nova Grand Café Restaurant aan de Zijlweg in Haarlem.

Melissa won de prijs samen met studiegenoot Wessel te Boekhorst uit Velsen-Noord, zo meldt het Haarlems Dagblad.

april 12, 2018

Adam Elzakalai, wethouder Economische zaken van Haarlemmermeer, geeft vandaag een gastles op het Nova College aan de Paxlaan in Hoofddorp.......

HOOFDDORP - Adam Elzakalai, wethouder Economische zaken van Haarlemmermeer, geeft vandaag een gastles op het Nova College aan de Paxlaan in Hoofddorp. De wethouder houdt voor de tweedejaars studenten van de opleidingen Junior accountmanager en Assistent manager internationale handel een presentatie over onder andere circulaire economie en het vestigingsklimaat in Haarlemmermeer. De presentatie vormt het uitgangspunt voor een uitwisseling tussen de wethouder en de studenten.

januari 31, 2018

Het Nova College houdt woensdag 7 februari van 18.00 - 21.00 uur Open huis voor alle mbo opleidingen waaronder die in Hoofddorp.......

Het Nova College houdt woensdag 7 februari van 18.00 - 21.00 uur Open Huis voor alle mbo opleidingen waaronder die in Hoofddorp.

In Hoofddorp kunnen bezoekers ook terecht voor informatie over het vavo: mavo, havo en vwo voor volwassenen.

Het Nova College is volgens de Keuzegids MBO 2018 het beste ROC in de Randstad, staat landelijk op de 11de plaats en heeft 19 opleidingen met het predicaat ‘topopleiding 2018’ in 8 verschillende vakgebieden.

december 28, 2017

In het Nova College aan de Paxlaan kunnen mensen die werken en leren in de kinderopvang willen combineren, speeddaten met potentiële werkgevers in de kinderopvang...........

HOOFDDORP - In het Nova College aan de Paxlaan kunnen mensen die werken en leren in de kinderopvang willen combineren, speeddaten met potentiële werkgevers in de kinderopvang. De vraag naar geschoold personeel in de kinderopvang is groot en zal naar verwachting nog toenemen. Het Nova College in Hoofddorp start in februari met een 2-jarige opleiding voor 21-plussers tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker.Belangstellenden kunnen maandagavond 15 januari van zes uur tot half acht alvast kennismaken met de diverse werkgevers waarmee het college samenwerkt.

december 15, 2017

Het Nova College is volgens de gisteren verschenen Keuzegids MBO 2018 het beste roc in de Randstad en staat landelijk op de 11de plaats.....

HAARLEM/HOOFDDORP - Het Nova College is volgens de gisteren verschenen Keuzegids MBO 2018 het beste roc in de Randstad en staat landelijk op de 11de plaats.

Ook blijkt uit de Keuzegids MBO dat Nova College in Haarlem en Hoofddorp 19 opleidingen heeft met het predicaat ‘topopleiding 2018’ in 8 verschillende vakgebieden.

december 12, 2017

Studenten Pedagogisch werk van het Nova College aan de Paxlaan in Hoofddorp houden donderdag 21 december van 16.00 - 18.00 uur een feestelijke benefiet kerstmarkt......

Studenten Pedagogisch werk van het Nova College aan de Paxlaan in Hoofddorp houden donderdag 21 december van 16.00 - 18.00 uur een feestelijke benefiet kerstmarkt.

Publiek is van harte welkom. De eerstejaars studenten Pedagogisch medewerker kinderopvang en Onderwijsassistent toveren de kantine van hun school om tot een sfeervolle kerstmarkt met kraampjes vol zoete en hartige hapjes, kerstcadeautjes en kerstversieringen.

november 11, 2017

Het Nova College breidt het aanbod mbo opleidingen Horeca en Facility uit met drie nieuwe opleidingen Fastservice......

Het Nova College breidt het aanbod mbo opleidingen Horeca en Facility uit met drie nieuwe opleidingen Fastservice.

Op de vestiging aan de Paxlaan in Hoofddorp kunnen studenten komend schooljaar een opleiding volgen om te werken in een fastservicebedrijf zoals een koffiebar, strandpaviljoen, healthfoodbar, de vestiging van een foodketen of een bezorgdienst.

juni 23, 2017

Studenten van het Nova College in Hoofddorp houden op woensdag 28 juni in Hoofddorp een speelgoedinzamelingsactie.......

HOOFDDORP – Studenten van het Nova College in Hoofddorp houden op woensdag 28 juni in Hoofddorp een speelgoedinzamelingsactie.

Het bij deze actie gedoneerde speelgoed is voor minder bedeelde kinderen en zal verdeeld worden onder de speelgoedbanken Haarlemmermeer en Amsterdam.

Inwoners van Hoofddorp die aan deze actie mee willen worden verzocht om dit door te geven aan Kevin Stut van het Nova College en het gedoneerde speelgoed aanstaande woensdag in hun voortuin te plaatsen.

februari 25, 2017

Basisschoolleerlingen uit de regio en MBO-leerlingen van het Nova College bouwen in de maanden februari en maart een mini-windmolenpark in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – Basisschoolleerlingen uit de regio en MBO-leerlingen van het Nova College bouwen in de maanden februari en maart een mini-windmolenpark in Hoofddorp.

Dit park met 15 energieleverende windmolens van 6 meter hoog maakt deel uit van het project “Laat maar Waaien! In The Valley”.

Bij dit duurzaamheidsproject leren scholieren onder meer hoe windenergie werkt en welke techniek daarbij hoort.

Het mini-windmolenpark met aan de Rijnlanderweg wordt op 10 maart geopend en zal gedurende zes maanden te bezichtigen zijn.

december 13, 2016

Studenten van het Nova College Logistiek aan de Paxlaan in Hoofddorp houden van 7 tot en met 14 december een inzamelactie voor de Voedselbank Haarlemmermeer..... 

HOOFDDORP – Studenten van het Nova College Logistiek aan de Paxlaan in Hoofddorp houden van 7 tot en met 14 december een inzamelactie voor de Voedselbank Haarlemmermeer.

Vorige week woensdag hebben studenten huis-aan-huis flyers uitgedeeld om bewoners te vragen bij te dragen aan de actie.

Woensdag 14 december zullen studenten langs de deuren gaan om goedgevulde tasjes met houdbare producten op te halen voor de Voedselbank.

december 11, 2015

Studenten van het Nova College uit Hoofddorp houden een inzamelactie voor de Voedselbank.....

Studenten van het Nova College uit Hoofddorp houden een inzamelactie voor de Voedselbank.

Onder het motto “Samen voor de Voedselbank” voeren studenten van de opleiding logistiek van dinsdag 8 tot met donderdag 17 december actie voor de Voedselbank.

Hun grootste uitdaging is om zoveel mogelijk kerstpakketten samen te stellen voor mensen die hulp krijgen van de Voedselbank.

Dinsdag 8 december hebben de studenten 3.000 Novatasjes met een oproepflyer huis-aan-huis verspreid in de wijken rondom hun school.

november 25, 2015

Donderdag 26 november wordt voor de achtste keer het Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi in Hoofddorp gehouden..... 

HOOFDDORP – Donderdag 26 november wordt voor de achtste keer het Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi in Hoofddorp gehouden.

Naast het Haarlemmermeer Lyceum, het Herbert Vissers College, de KSH en het Kaj Munk College, doet dit jaar ook het Nova College mee.

In vier poules debatteren in totaal zestien teams van deze scholen om zich hierna één jaar lang de beste debaters van Haarlemmermeer te mogen noemen.

Het toernooi in het Raadhuis begint om 10.30 uur en de finale zal om 15.00 uur plaatsvinden.

mei 31, 2015

Samuel Ruan uit Hoofddorp heeft de Bart Bongersprijs van het Nova College gewonnen.  

HOOFDDORP – Samuel Ruan uit Hoofddorp heeft de Bart Bongersprijs van het Nova College gewonnen.  Het Nova College heeft deze prijs in het leven geroepen voor de leerling die de grootste progressie heeft doorgemaakt. Deze student autotechniek won hierbij een sculptuur en mag verder 500 euro besteden aan zijn persoonlijke ontwikkeling. Ruan ontving de prijs, welke is vernoemd naar de oud-voorzitter van het college van bestuur, Bart Bongers, tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Nova College.

augustus 13, 2014

Op woensdagavond 20 augustus is er Open Huis over MAVO/VMBO-tl, HAVO en VWO op het Nova College op de Steve Bikostraat 75 in Hoofddorp...................

HOOFDDORP – Op woensdagavond 20 augustus is er Open Huis over MAVO/VMBO-tl, HAVO en VWO op het Nova College op de Steve Bikostraat 75 in Hoofddorp.

De voorlichtingsavond duurt van half acht tot negen uur. Iedereen die alsnog een diploma of certificiaat wil behalen is welkom.

Kijk voor meer informatie op: www.novacollege.nl/vavo

december 10, 2013

Studenten van het Nova College komen in actie voor de voedselbank. Woensdag bellen ze aan bij huizen rond het schoolgebouw aan de Steve Bikostraat in Hoofddorp om eten en drinken op te halen. Een week geleden werden er maar liefst 2000 tasjes en flyers door de studenten verspreid.

HOOFDDORP - Studenten van het Nova College komen in actie voor de voedselbank. Woensdag bellen ze aan bij huizen rond het schoolgebouw aan de Steve Bikostraat in Hoofddorp om eten en drinken op te halen. Een week geleden werden er maar liefst 2000 tasjes en flyers door de studenten verspreid. Hopelijk krijgen ze veel goed gevulde tassen om minderbedeelden mee te verrassen. Tot en met vrijdag kan er ook eten en drinken naar het NOVA College worden gebracht. Breng alsjeblieft houdbare producten.

oktober 8, 2013

Mieke Noordermeer, 33 jaar en docente aan het Nova College Hoofddorp, is niet de mbo-leraar van het jaar geworden.....

HOOFDDORP - Mieke Noordermeer, 33 jaar en docente aan het Nova College Hoofddorp, is niet de mbo-leraar van het jaar geworden.
Toch is zij trots dat ze voorgedragen en doorgestoten is tot de finale van dit weekeinde, terwijl ze pas drie jaar les geeft.
Mieke is blij dat ze maandag gewoon weer voor de klas staat na alle drukte van de laatste tijd.
De Heemskerkse geeft les op de opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener. Na die studie zijn banen mogelijk bij bijvoorbeeld Vluchtelingenwerk of ouderenzorg.
 

januari 29, 2013

Een belangrijk bericht voor ouders die op zoek zijn naar een (vervolg)opleiding voor hun kinderen. Het Nova College in Hoofddorp houdt woensdagavond open huis......

HOOFDDORP - Een belangrijk bericht voor ouders die op zoek zijn naar een (vervolg)opleiding voor hun kinderen. Het Nova College in Hoofddorp houdt woensdagavond open huis.
De avond begint om 18.00 uur.
Je kunt dan naar het gebouw aan de Steve Bikstraat komen om kennis te maken met het onderwijsaanbod. Het Nova College biedt mbo opleidingen economie, techniek en zorg & welzijn.
Ook worden er vakken op mavo, havo en vwo nivo gegeven.
 

december 18, 2012

Vrijdagmorgen hebben studenten van ROC Nova College in Hoofddorp de gevulde Novatasjes opgehaald........

HOOFDDORP - Vrijdagmorgen hebben studenten van ROC Nova College in Hoofddorp de gevulde Novatasjes opgehaald. Deze hadden zij een week eerder huis-aan-huis rond hun school verspreid voor de inzamelactie voor de Voedselbank Haarlemmermeer.
Het doel om veel kerstpakketten samen te stellen voor mensen die hulp krijgen van de Voedselbank is bereikt.
Ook de inzamelactie in de kantine van de Novalocatie heeft vele dozen en kratten vol bruikbare producten opgeleverd.
De studenten brachten de oogst vrijdagmiddag naar de Voedselbank.
 

december 18, 2012

Cursisten Welzijn van ROC Nova College houden woensdag 19 december van 16.00-19.00 uur een kerstmarkt......

HOOFDDORP - Cursisten Welzijn van ROC Nova College houden woensdag 19 december van 16.00-19.00 uur een kerstmarkt op de locatie aan de Steve Bikostraat 75 in Hoofddorp.
De opbrengst gaat naar Stichting Kinderhulp Indonesië voor het verbeteren van de hygiënische omstandigheden van kansarme kinderen op Midden Java.

december 3, 2012

Studenten Transport & Logistiek Nova College Hoofddorp houden van 6 t/m 14 december een inzamelactie voor kerstpakketten voor de Voedselbank Haarlemmermeer....

HOOFDDORP - Studenten Transport & Logistiek Nova College Hoofddorp houden van 6 t/m 14 december een inzamelactie voor kerstpakketten voor de Voedselbank Haarlemmermeer.
De actie begint op 6 december met het huis-aan-huis verspreiden van 2000 Novatasjes met een oproepflyer in de buurt van de school.
De studenten halen de tasjes op 13 december weer op in de hoop dat die gevuld zijn met houdbare voedingsmiddelen.