MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Nieuws

april 2, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

november 15, 2018

Basisschool De Kameleon in Zwanenburg krijgt 350.000 euro van het Rijk om hun duurzame, innovatieve en ambitieuze renovatieplannen uit te kunnen voeren......

Basisschool De Kameleon in Zwanenburg krijgt 350.000 euro van het Rijk om hun duurzame, innovatieve en ambitieuze renovatieplannen uit te kunnen voeren.

Dat maakte minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken vandaag (nieuwslezer GISTEREN) bekend op de school. Nog tien andere scholen in Nederland ontvangen een bijdrage.

De plannen van De Kameleon zijn tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer en partners als NMCX en C-creators.

november 15, 2018

Vanaf 21 november exposeren Elles de Jong en Carin van der Putten acrylschilderijen in Medisch Centrum De Meerkoet in Lisserbroek............

Vanaf 21 november exposeren Elles de Jong en Carin van der Putten acrylschilderijen in Medisch Centrum De Meerkoet in Lisserbroek. Zij schilderen al vele jaren en ook vaak samen op locatie. Elles woont in Nieuw-Vennep en Carin in Hillegom. De geëxposeerde schilderijen zijn zowel figuratief als abstract en hangen in de centrale hal van het Medisch Centrum.Dit is elke werkdag geopend, behalve woensdagmiddag. De expositie is vrij toegankelijk en te zien tot 23 januari. Het wordt op prijs gesteld als men na het bezoek een notitie achterlaat.

november 15, 2018

Een huiskamerfestival waarbij je bank de tribune is en jouw vloerkleed het podium........

Een huiskamerfestival waarbij je bank de tribune is en jouw vloerkleed het podium. Haarlemmermeer doet volgend jaar op zondag 10 februari mee aan het festival met de naam GLUREN bij de BUREN. Het is de bedoeling dat enthousiaste inwoners van Haarlemmermeer hun huiskamer beschikbaar stellen voor lokale acts zoals een singer-songwriter, theatermakers of een koor. Per huiskamer worden er drie optredens van 30 minuten gepland. Ga op ontdekkingstocht in eigen omgeving, leer je buren kennen en ontmoet talentvolle lokale artiesten.

november 15, 2018

De Hoofddorpse tennisverenigingen TC Arnolduspark, TV Hoofddorp en TV In den Boogaerd hebben onder begeleiding van Team Sportservice Haarlemmermeer en de KNLTB een uniek samenwerkingsconvenant getekend.......

De Hoofddorpse tennisverenigingen TC Arnolduspark, TV Hoofddorp en TV In den Boogaerd hebben onder begeleiding van Team Sportservice Haarlemmermeer en de KNLTB een uniek samenwerkingsconvenant getekend. Zij gaan aan het begin van het seizoen gezamenlijke open dagen organiseren, er komt een uitwisselingstoernooi voor jeugdleden en zij gaan scholieren kennis laten maken met tennis tijdens een schoolsporttoernooi. Tenslotte zullen tennissers uit de regio deel kunnen nemen aan het toernooi Hoofddorp Masters.

november 15, 2018

Het Spaarne Gasthuis heeft samen met Smart City Haarlem een innovatieprogramma voor startende ondernemers ontwikkeld...........

Het Spaarne Gasthuis heeft samen met Smart City Haarlem een innovatieprogramma voor startende ondernemers ontwikkeld. Afgelopen maandag tekenden 9 start ups een samenwerkingsovereenkomst met het ziekenhuis. De komende maanden gaan zij samen met verpleegkundigen en specialisten aan de slag met innovatieve pilots op verschillende afdelingen.

november 15, 2018

Aan het Raadhuisplein in Hoofddorp kan men vrijdag 16 november bij Pier-K de Mozaïekworkshop “Ervaar Gaudi” in het kader van Route 65 volgen......

Aan het Raadhuisplein in Hoofddorp kan men vrijdag 16 november bij Pier-K de Mozaïekworkshop “Ervaar Gaudi” in het kader van Route 65 volgen.

Tijdens deze workshop leert men spiegellijsten te mozaïeken van glasstukken in verschillende kleuren en formaten.

Het ontstaan van de mozaïek gaat ver terug, met Antoni Gaudi als een van de bekendste kunstenaars in de 20e eeuw. Hij bedekte grote oppervlakken van gebouwen met onregelmatige tegels en glasstukken, zoals de Segrada Familia in Barcelona.

november 15, 2018

Omwonenden van het toekomstige Hyde-Park in Hoofddorp hebben een vereniging opgericht om gezamenlijk hun belangen te behartigen.........

Omwonenden van het toekomstige Hyde-Park in Hoofddorp hebben een vereniging opgericht om gezamenlijk hun belangen te behartigen. De naam van de vereniging is: Maak Beukenhorst Mooi. Men is niet tegen woningbouw in Beukenhorst-West, maar wel tegen te veel en te hoge bebouwing. De omwonenden gaan voor voldoende parkeerruimte, groen en speelplaatsen: een groot-stedelijk plan hoort volgens hen niet thuis in de polder. Naar de mening van “Maak Beukenhorst Mooi” laat de gemeente het qua participatie door de omwonenden afweten.

november 15, 2018

Het PostNL gebouw aan de Siriusdreef in Hoofddorp is woensdagmiddag 14 november voor korte tijd ontruimd geweest......

Het PostNL gebouw aan de Siriusdreef in Hoofddorp is woensdagmiddag 14 november voor korte tijd ontruimd geweest.

Dit omdat enkele werknemers last van hun ogen kregen.

Iedereen moest buiten wachten en een aantal personeelsleden werd door ambulancemedewerkers gecontroleerd. De brandweer ging op zoek naar het probleem.

Volgens metingen was er geen sprake van gevaarlijke stoffen. Uiteindelijk werd er een storing gevonden aan het luchtbehandeling- klimaatbeheersingssysteem.

november 15, 2018

Beeldengroep De Recreanten van kunstenaar Karel Gomes neemt naar verwachting volgend jaar zomer haar plek op een bankje aan de rand van het meer van het Haarlemmermeerse Bos weer in.....

Beeldengroep De Recreanten van kunstenaar Karel Gomes neemt naar verwachting volgend jaar zomer haar plek op een bankje aan de rand van het meer van het Haarlemmermeerse Bos weer in. De gemeente heeft officiële toestemming binnen om replica’s te maken van de bronzen beelden.De beelden werden in het voorjaar van 2017 gestolen, het ging de dieven waarschijnlijk om het brons. Het gaat om replica’s omdat de mal van het originele beeld niet meer bestaat. Volgens wethouder Reneman zullen dit keer voor de beeldengroep extra beveiligingsmaatregelen worden getroffen.

november 15, 2018

Vrijdag 16 november is het de Dag van de Ondernemer en rijden wethouders Elzakalai en Reinders door de polder om bedrijven een bezoekje te brengen......

Vrijdag 16 november  is het de Dag van de Ondernemer en rijden wethouders Elzakalai en Reinders door de polder om bedrijven een bezoekje te brengen.

Gemeente Haarlemmermeer heeft de sterkste economie van Nederland en is mede hierdoor een aantrekkelijke vestigingslocatie voor bedrijven.

Adam Elzakalai focust zich vooral op bedrijven in de aerospace. Hij bezoekt onder andere JetSupport Service Center, Happy Tosti en Aircraft Development and Systems Engineering.

november 14, 2018

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude op 21 november komen extra stembureaus.....

HAARLEMMERMEER/HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE - Voor de gemeenteraadsverkiezingen van Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude op 21 november komen extra stembureaus.
In Welgelegen in Nieuw-Vennep komt een extra stembureau in het Herbert Vissers College. In Toolenburg-Zuid in Hoofddorp komt een extra stembureau in Tudorhouse aan de Bennebroekerweg.

Omdat het raadhuis in Halfweg gesloten is, zijn de stembureaus hier in basisschool Jong Geleerd aan de Schoolstraat en bij Don Bosco aan de Dr. Schaepmanstraat.

november 14, 2018

De HAP blijft de Zuidelijke variant van de Duinpolderweg nog steeds als de beste oplossing zien....

De HAP blijft de Zuidelijke variant van de Duinpolderweg nog steeds als de beste oplossing zien. Uit gesprekken die de lokale politieke partij recent heeft gevoerd met omwonenden blijkt dat men vooral in Beinsdorp en Zwaanshoek de ‘Middenvariant’, waar de provincies nu voor gekozen hebben, niet ziet zitten. HAP kiest niet voor deze middenvariant. Als dit toch werkelijkheid wordt, dan is wat de partij betreft alleen te praten over een tracé dat verdiept wordt aangelegd en met een aquaduct onder de Ringvaart.

november 14, 2018

De 18-jarige Joris Bouman uit Hoofddorp is afgelopen maandag bij zijn debuut tijdens de jaarlijkse Scoutler DebatChallenge in Amsterdam op de tweede plaats geëindigd........

De 18-jarige Joris Bouman uit Hoofddorp is afgelopen maandag bij zijn debuut tijdens de jaarlijkse Scoutler DebatChallenge in Amsterdam op de tweede plaats geëindigd. Voor de gevoerde debatten haalde hij na beoordeling op inhoud en presentatie een rapportcijfer van 8.2.

november 14, 2018

De redactie van Weerklank, het kerkmagazine van de Protestantse kerk in Hoofddorp, heeft alle twaalf lokale politieke partijen gevraagd naar hun standpunt t.a.v. religie, kerk en moskee..........

De redactie van Weerklank, het kerkmagazine van de Protestantse kerk in Hoofddorp, heeft alle twaalf lokale politieke partijen gevraagd naar hun standpunt t.a.v. religie, kerk en moskee. Tien partijen reageerden. Zes daarvan spreken uit dat ze graag met kerk en moskee willen samenwerken. Dit zijn CDVP, CDA, HAP, GroenLinks, Forza! en PvdA. Het gaat dan vooral over thema’s die politiek en kerk gemeenschappelijk hebben: mensen verbinden, de leefbaarheid van de aarde, duurzaamheid, opkomen voor zwakkeren.

november 14, 2018

Aanstaande zaterdag 17 november om 11 uur zal minister president Mark Rutte in Hoofddorp zijn......

Aanstaande zaterdag 17 november om 11 uur zal minister president Mark Rutte in Hoofddorp zijn om samen met  lijstrekker Jurgen Nobel van VVD Haarlemmermeer koffie uit te delen op straat en tegelijkertijd in gesprek te gaan met inwoners voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Mark Rutte zal ontvangen worden bij Snel & Verzzz aan de Marktlaan.

november 14, 2018

Een Boeing 737-800 van Transavia is maandagmiddag door Portugese F-16's onderschept .....

SCHIPHOL - Een Boeing 737-800 van Transavia, die op weg was van Funchal naar Schiphol, is maandagmiddag door Portugese F-16's onderschept nadat het toestel technische problemen had gemeld. Dat heeft een woordvoerder van Transavia bevestigd aan NH Nieuws.
De Boeing werd omgeleid naar Faro.
Bij het opstijgen vanaf de luchthaven op het eiland Madeira had het toestel met de achterkant van de romp de startbaan geraakt, een zogenaamde 'tailstrike'.

november 14, 2018

De komende dagen is Prorail druk met werkzaamheden rond het treinstation op Schiphol.....

SCHIPHOL - De komende dagen is Prorail druk met werkzaamheden rond het treinstation op Schiphol. Door de vernieuwing van het spoor rijden op vrijdag, zaterdag en zondag geen treinen tussen Schiphol en Leiden.
De Intercity Direct rijdt niet tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam en de internationale treinen worden omgeleid.

Op zaterdag 17 november is Schiphol helemáál niet per trein bereikbaar. Dan rijden ook op de trajecten naar Amsterdam Sloterdijk en Amsterdam Zuid bussen in plaats van treinen.

november 14, 2018

Dinsdagavond 20 november staat Poppodium Duycker in het teken van STEMFEST: de feestelijke verkiezingsnacht van de gemeenteraadsverkiezingen .....

HOOFDDORP - Dinsdagavond 20 november staat Poppodium Duycker in het teken van STEMFEST: de feestelijke verkiezingsnacht van de gemeenteraadsverkiezingen van Haarlemmermeer.
Alle 8820 jongeren in Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude die op 21 november voor het eerst mogen stemmen, zijn voor STEMFEST persoonlijk uitgenodigd door de burgemeesters Onno Hoes en Pieter Heiliegers.

november 14, 2018

Negen studenten van de opleiding Bouwkunde van het ROC Nova College in Hoofddorp en twee studenten van ICT hebben afgelopen weken gewerkt aan een stempotlood .....

HOOFDDORP - Negen studenten van de opleiding Bouwkunde van het ROC Nova College en twee studenten van ICT hebben afgelopen weken gewerkt aan een stempotlood van formaat. Het bouwwerk, van hout en gedeeltelijk kunststof, meet ruim 2 meter.

november 13, 2018

Een personenwagen is maandagmiddag volledig uitgebrand op de A5 bij Schiphol.....

SCHIPHOL - Een personenwagen is maandagmiddag volledig uitgebrand op de A5. De wagen vatte vlam nadat de bestuurder de macht over het stuur was verloren en eerst tegen de middenvangrail aan reed en vervolgens twee keer tegen de betonnen muur van het viaduct botste.

Het voertuig kwam op de vluchtstrook tot stilstand en vloog direct in brand. De bestuurder van de wagen kwam met de schrik vrij.

Door het ongeval en de afhandeling ontstond er een lange file op de A5 in de richting van de A4.
 

november 13, 2018

Twee docenten van het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep hebben deze week een bijzondere onderscheiding gekregen van de Nederlandse Bridgebond....

NIEUW-VENNEP - Twee docenten van het Herbert Vissers College hebben deze week een bijzondere onderscheiding gekregen van de Nederlandse Bridgebond. Aardrijkskundeleraar Romano de Bock en Sam Spaargaren, docent Frans, kregen de zogeheten Hunebedtrofee uitgereikt.
De Hunebedtrofee wordt jaarlijks vergeven aan mensen die iets bijzonders hebben gedaan voor de bridgesport.