MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Nieuws

april 3, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

juli 16, 2018

Zaterdagavond brandde in de middenberm van de Driemerenweg een auto volledig uit Volgens 112Meerlanden hoorde de bestuurder ineens geluid onder zijn auto....

Zaterdagavond brandde in de middenberm van de Driemerenweg een auto volledig uit Volgens 112Meerlanden hoorde de bestuurder ineens geluid onder zijn auto.

Vanaf ongeveer de locatie waar de bestuurder dat geluid hoorde, was een spoor van een vloeistof op de weg terug te vinden.

De brandweer van Haarlem-Oost rukte uit en heeft de auto geblust.

Ook de middenberm moest worden geblust omdat die vlam had gevat. De auto is afgesleept door een bergingsbedrijf.

juli 16, 2018

Aanstaande donderdag, 19 juli om 5 uur, zullen meerdere insprekers bij de gemeenteraad aandacht vragen voor behoud van het CRASH Museum......

Aanstaande donderdag, 19 juli om 5 uur, zullen meerdere insprekers bij de gemeenteraad aandacht vragen voor behoud van het CRASH Museum.

Wethouder Reneman wil graag dat het museum naar elders gaat verhuizen, zodat het Fort verbouwd kan worden.

Wat daarna de bestemming wordt, is nog niet duidelijk.

De Dorpsraad Rijsenhout stelt op haar website al meerdere keren bij de gemeente aangegeven te hebben het museum Crash en alle andere activiteiten van en op ’t Fort, belangrijk te vinden.

juli 16, 2018

Zaterdagochtend zijn op de Kruising Rijkerdreef - de N201 – met de zogenaamde Cargo Entrance, een taxibusje en een personenwagen hard tegen elkaar gebotst.....

Zaterdagochtend zijn op de Kruising Rijkerdreef - de N201 – met de zogenaamde Cargo Entrance, een taxibusje en een personenwagen hard tegen elkaar gebotst.

Ondanks de harde klap raakte niemand ernstig gewond. Wel zijn enkele inzittenden gecontroleerd door ambulancepersoneel. Niemand hoefde naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

De schade was aanzienlijk. Door het ongeval was de N201 in de richting van Hoofddorp afgesloten.

Beide voertuigen zijn door de bergingsdienst afgevoerd. De passagier van de taxi is overgenomen door een collega.

juli 16, 2018

Het jongetje van 4 jaar dat gistermiddag uit het water bij de Toolenburgerplas in Hoofddorp werd gehaald, is gisteravond overleden. Dat bevestigt de politie aan NH Nieuws......

HOOFDDORP - Het jongetje van 4 jaar dat gistermiddag uit het water bij de Toolenburgerplas in Hoofddorp werd gehaald, is gisteravond overleden. Dat bevestigt de politie aan NH Nieuws.

De jongen uit Hoofddorp werd gereanimeerd en met grote spoed naar het ziekenhuis gebracht en is daar in de loop van de avond overleden.

Volgens ooggetuigen werd hij onder begeleiding van politiemotoren naar het ziekenhuis gebracht. Toen het jongetje uit het water werd gehaald, was het erg druk bij de Hoofddorpse plas.

Bron: NH-Nieuws 

juli 16, 2018

Paul Meijer is opnieuw lijsttrekker voor Forza! Haarlemmermeer. Dat werd op 13 juli bekend gemaakt tijdens een openbare bijeenkomst in Hoofddorp......

Paul Meijer is opnieuw lijsttrekker voor Forza! Haarlemmermeer. Dat werd op 13 juli bekend gemaakt tijdens een openbare bijeenkomst in Hoofddorp.

Eerder vorige week hadden de kandidaat-raadsleden bij een fractievergadering, Meijer unaniem verkozen om deze taak tot zich te nemen.

Dit zal voor Meijer de derde keer zijn dat hij namens Forza! de lijst aanvoert.

Na de zomer zal de partij de overige kandidaten bekend maken. Volgens de partij zal die een mix zijn van veel nieuwe en een paar oude, bekendere namen.
 

juli 14, 2018

Op 4 oktober vindt de tweede Award Night plaats van de Ondernemingsvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede & omstreken......

Op 4 oktober vindt de tweede Award Night plaats van de Ondernemingsvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede & omstreken. Tijdens deze avond kunnen er vier awards gewonnen worden door bedrijven die gevestigd zijn in het werkgebied van de vereniging. De categorieën zijn beste startup, beste retailer, ondernemer van het jaar en duurzaamheid & innovatie. Tijdens de Award Night in Het Zwaantje zal gesproken worden door Willem Middelkoop, landelijke bekend als marktcommentator bij RTLZ.

juli 14, 2018

De douane op Schiphol verbetert haar voorlichting over de controle van ruimbagage van passagiers op risicovluchten...........

De douane op Schiphol verbetert haar voorlichting over de controle van ruimbagage van passagiers op risicovluchten. Dat gebeurt nadat reizigers bij de ombudsman hadden geklaagd over de informatieverstrekking. Passagiers op diverse zogeheten risicovluchten konden al wel op de website van de douane lezen dat douaniers op het vliegveld van bestemming bevoegd zijn hun koffers te openen zonder dat ze daar zelf bij aanwezig zijn. Vanaf nu wordt die informatie ook in de douane-app opgenomen en worden reizigers bij de gate op die bevoegdheid geattendeerd.

juli 14, 2018

Donderdagavond rond kwart over negen werd de brandweer opgeroepen voor een natuurbrand aan de Meermanstraat..........

HOOFDDORP – Donderdagavond rond kwart over negen werd de brandweer opgeroepen voor een natuurbrand aan de Meermanstraat. Ter plaatse trof de brandweer vlak bij een voetbalveldje een brandende hooibaal aan. De tankautospuit kon de locatie moeilijk bereiken. Twee leden van de brandweer begonnen met het uit elkaar "plukken" van de hooibaal, terwijl  andere spuitgasten keken hoe ze de tankautospuit dichtbij konden zetten. Door het "plukken" van de gloeiende grasplukken ontvlamde de hooibaal weer.

juli 14, 2018

Uit de evaluatie onder leiding van het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement van de stroomstoring op Schiphol op zondag 29 april blijkt dat er eerder opgeschaald had kunnen en moeten worden..........

Uit de evaluatie onder leiding van het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement van de stroomstoring op Schiphol op zondag 29 april blijkt dat er eerder opgeschaald had kunnen en moeten worden. Het initiatief hiertoe kan komen van Schiphol, de Koninklijke Marechaussee, de Veiligheidsregio Kennemerland of de gemeente.

juli 14, 2018

Vandaag vindt de achtste editie plaats van de Kortebaandraverij in Hoofddorp.......

Vandaag vindt de achtste editie plaats van de Kortebaandraverij in Hoofddorp. De Kruisweg wordt dan over een lengte van circa 300 meter tussen Hotel De Beurs en de Joannes de Doperkerk voorzien van een dikke laag zand en is daarom afgesloten tussen vanmorgen 6 uur en vanavond 9 uur.

juli 14, 2018

Op 11 juli hebben ontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout en aannemers IBB Kondor en Bébouw Midreth een realisatieovereenkomst voor 84 gasloze woningen in Hoofddorp ondertekend..........

Op 11 juli hebben ontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout en aannemers IBB Kondor en Bébouw Midreth een realisatieovereenkomst voor 84 gasloze woningen in Hoofddorp ondertekend. Het betreft het project Het Gemaalhuis, waarvan de architectuur gebaseerd is op de historische gemalen van Haarlemmermeer. Het project wordt gerealiseerd aan de Kruisweg bij de entree van Hoofddorp. In het plan komen 30 grondgebonden woningen en 54 appartementen die zijn voorzien van een duurzaam en energiezuinig klimaatsysteem.

juli 14, 2018

Voor de bewaking van strategische plekken bij een terreuraanslag of als er een ernstige dreiging is, zoals bijvoorbeeld Schiphol worden straks geen beroepsmilitairen, maar reservisten ingezet......

Voor de bewaking van strategische plekken bij een terreuraanslag of als er een ernstige dreiging is, zoals bijvoorbeeld Schiphol worden straks geen beroepsmilitairen, maar reservisten ingezet. Nu werken politie en marechaussee samen met het leger, maar Defensie zegt dat reservisten heel goed kunnen invallen, zodat de beroepsmilitairen tijd hebben voor ander werk. Defensie benadrukt dat het verlenen van militaire bijstand voor het handhaven van de openbare orde een van de taken is van de Nationale Reserve.

juli 13, 2018

De brandweer heeft donderdag aan het einde van de middag de begroeiing van de Damsluis in de Hoofdvaart geblust.....

HOOFDDORP - De brandweer heeft donderdag aan het einde van de middag de begroeiing van de Damsluis in de Hoofdvaart geblust. De sluis bevindt zich dichtbij bij molen De Eersteling. In afwachting van de brandweer had een passant al geprobeerd de brand te blussen met een brandblusser. De brandweer had het vuur snel onder controle. Tijdens de recente renovatie is
de Damsluis gedeeltelijk opgebouwd uit piepschuim blokken om de oude sluis lichter te maken. De Damsluis is een onderdeel van de Stelling van Amsterdam. 

juli 13, 2018

Woensdagavond is het restaurant Trattoria Buoni Amici aan de Concourslaan in Hoofddorp enige tijd ontruimd geweest vanwege een brand.....

HOOFDDORP - Woensdagavond is het restaurant Trattoria Buoni Amici aan de Concourslaan enige tijd ontruimd geweest vanwege een brand. De brand woedde tegen de gevel, ter hoogte van de eerste verdieping.
De brandweer slaagde erin de brand snel te blussen.

Meerdere mensen zijn door ambulancepersoneel nagekeken. Eén persoon is, na controle ter plaatse, overgebracht naar een ziekenhuis.

De brand is zeer waarschijnlijk veroorzaakt door een brandende sigaret.
 

juli 13, 2018

Lelystad Airport doet zijn best om van de luchthaven een aantrekkelijk vakantievliegveld te maken om in de toekomst vluchten van Schiphol over te nemen........

Lelystad Airport doet zijn best om van de luchthaven een aantrekkelijk vakantievliegveld te maken om in de toekomst vluchten van Schiphol over te nemen. Vorig jaar werd de start- en landingsbaan verlengd. Daarnaast wordt er ook een nieuwe terminal gebouwd om het groeiend aantal passagiers goed kunnen faciliteren. Donderdag werd de verkeerstoren weer officieel in gebruik genomen door de Verkeersinformatiedienst van de luchthaven na een verhoging van 9 naar 22.4 meter. De toren biedt door deze dertien extra meters nu meer en beter zicht over het gehele luchthaventerrein.

juli 13, 2018

De Hoofddorpse goudsmid Eric van Limpt heeft bij een grote, internationale wedstrijd rond de beste concepten en designs op het gebied van creatieve disciplines een A’ Design Bronze Award gewonnen...........

De Hoofddorpse goudsmid Eric van Limpt heeft bij een grote, internationale wedstrijd rond de beste concepten en designs op het gebied van creatieve disciplines een A’ Design Bronze Award gewonnen. Van Limpt deed met een ring mee in de ‘jewellery department’. Het is voor het eerst dat een Nederlander in deze categorie in de prijzen is gevallen.

juli 13, 2018

KLM wil eind 2019 een groot deel van alle grondvoertuigen die nu nog op diesel rijden vervangen door elektrische voertuigen.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - KLM wil eind 2019 een groot deel van alle grondvoertuigen die nu nog op diesel rijden vervangen door elektrische voertuigen. Sinds 2017 is in de vervanging al 34 miljoen euro geïnvesteerd.

Recent nam KLM twee elektrisch aangedreven overdekte vliegtuigtrappen in gebruik, die ingezet kunnen worden voor de grootste vliegtuigen in de vloot. Door de zomerdrukte moeten steeds meer widebodies worden afgehandeld aan gates zonder aviobrug.

juli 13, 2018

Imkerij In de Buitenlucht aan de Spieringweg 1131A in Zwaanshoek houdt op zaterdag 14 juli Open Dag.....

ZWAANSHOEK - Imkerij In de Buitenlucht aan de Spieringweg 1131A houdt op zaterdag 14 juli Open Dag van ’s morgens 10 tot ‘s middags 4 uur.

Imker Joke Hoogendoorn vertelt op die dag over het leven van de honingbij en demonstreert wat er komt kijken bij uitoefenen van haar hobby en werk.
Verder kan er vers gewonnen honing worden geproefd en is er elk halfuur een rondleiding met uitleg over de bloemen, gewassen en fruitbomen waar de bijen hun stuifmeel en nectar vandaan halen.

juli 13, 2018

Een meerderheid van de gemeenteraad van Haarlemmermeer is akkoord met een kettingbeding voor kopers van nieuwe woningen op plekken waar men vliegtuiglawaai kan verwachten......

Een meerderheid van de gemeenteraad van Haarlemmermeer is akkoord met een kettingbeding voor kopers van nieuwe woningen op plekken waar men vliegtuiglawaai kan verwachten. In hun koopcontract wordt dan uitdrukkelijk gewezen op het feit dat deze huiseigenaren rekening moeten houden met eventueel vlieglawaai. De beleidsregel is ingevoerd om nieuwbouw van woningen in de geluidszone rond Schiphol toch mogelijk te maken. De VVD-fractie noemde het eerlijk en transparant naar de nieuwe huiseigenaren toe.

juli 13, 2018

De politie heeft woensdagavond een 19-jarige man uit Nieuw-Vennep aangehouden op verdenking van poging tot doodslag.....

NIEUW-VENNEP - De politie heeft woensdagavond een 19-jarige man uit Nieuw-Vennep aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De man reed rond 9 uur in de Bosstraat in op een politieagent.

juli 13, 2018

Vaders of moeders die zonder de andere ouder met hun kinderen via Schiphol willen reizen, moeten daarvoor altijd onder meer een toestemmingsformulier meenemen.....

SCHIPHOL  -  Vaders of moeders die zonder de andere ouder met hun kinderen via Schiphol willen reizen, moeten daarvoor altijd onder meer een toestemmingsformulier meenemen. Ook grootouders die met hun kleinkinderen reizen moeten de juiste documenten kunnen overhandigen.
De toestemming is nodig om internationale kindontvoeringen te voorkomen.