MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

september 12, 2018

Na een bedrijfsongeval op een bedrijfsterrein aan de Staringstraat in Nieuw-Vennep is dinsdagmiddag een man zwaargewond geraakt......

Na een bedrijfsongeval op een bedrijfsterrein aan de Staringstraat in Nieuw-Vennep is dinsdagmiddag een man zwaargewond geraakt.

Hij is gereanimeerd en meerdere hulpdiensten boden hulp aan het slachtoffer.

De traumahelikopter met het mobiel medisch team landde naast de busbaan, achter het bedrijf.

Het slachtoffer is met spoed en onder begeleiding van politiemotoren naar het VU Medisch Centrum in Amsterdam overgebracht.

Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. De arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval.

Bron: Haarlems Dagblad

september 12, 2018

Protestantse Gemeente De Rank in Nieuw-Vennep heeft in Gert van de Meeberg een nieuwe predikant......

Protestantse Gemeente De Rank in Nieuw-Vennep heeft in Gert van de Meeberg een nieuwe predikant.

Hij wordt op zondag 30 september tijdens een feestelijke kerkdienst door Angelique Rijlaarsdam verbonden aan de kerkgemeente.

Van de Meeberg volgt Pieter van Winden op, die ongeveer twee jaar lang interim-predikant van De Rank was.
 

september 7, 2018

Een 19-jarige inwoner van Nieuw-Vennep die op 28 december vorig jaar een man meerdere keren stak met een mes.....

NIEUW-VENNEP - Een 19-jarige inwoner van Nieuw-Vennep die op 28 december vorig jaar een man meerdere keren stak met een mes, is eerder deze week veroordeeld tot 283 dagen jeugddetentie, waarvan 180 dagen voorwaardelijk. Ook moet de man het slachtoffer een schadevergoeding betalen.
De rechtbank in Haarlem achtte bewezen dat sprake was van poging tot doodslag.

september 6, 2018

Op donderdag 20 september van 16.00 – 17.00 uur opent Meerwaarde Welzijn het nieuwe PlusPunt aan de Venneperhof 30 in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Op donderdag 20 september van 16.00 – 17.00 uur opent Meerwaarde Welzijn het nieuwe PlusPunt aan de Venneperhof 30. Een laagdrempelige locatie waar inwoners terecht kunnen voor informatie, advies en vragen over welzijn, vrijwilligerswerk, vrijetijdsactiviteiten, hulp en dienstverlening.

Iedereen is welkom tijdens deze feestelijke opening.
Het nieuwe PlusPlunt ligt midden in het drukke winkelcentrum. Zo hoopt men meer mensen te bereiken en op weg te helpen.
 

september 5, 2018

Raadslid Anneke van der Veer doet met haar nieuwe politieke partij Politiek Sterk niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen .....

NIEUW-VENNEP - Raadslid Anneke van der Veer doet met haar nieuwe politieke partij Politiek Sterk niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november. Volgens HC Nieuws heeft zij dit bevestigd en tevens aangegeven komende donderdag tijdens de raadsvergadering een toelichting te geven op haar besluit.

augustus 13, 2018

Jorgos Skotadis is sinds dit weekend Nederlands Kampioen Marathon Zwemmen. Tijdens de tocht van 22 kilometer van Stavoren naar Medemblik werd de zwemmer uit Nieuw-Vennep 1ste in 5 uur, 7 minuten en 29 seconden.

STAVOREN/MEDEMBLIK - Jorgos Skotadis is sinds dit weekend Nederlands Kampioen Marathon Zwemmen. Tijdens de tocht van 22 kilometer van Stavoren naar Medemblik werd de zwemmer uit Nieuw-Vennep 1ste in 5 uur, 7 minuten en 29 seconden.

De zwemmer van het RTC-de Dolfijn werd voor deze gelegenheid begeleid door Sjaak Kagchelland (coach) en Robert Blokker als schipper (uit Medemblik) op zijn zeilboot "Skuum".

augustus 2, 2018

Afgelopen weekend heeft een restaurant in Nieuw-Vennep een gezin de toegang geweigerd.......

Afgelopen weekend heeft een restaurant in Nieuw-Vennep een gezin de toegang geweigerd. De geleidehond van de dochter mocht namelijk niet naar binnen om hygiënische redenen. Sinds 2016 is het volgens de wet verboden om geleidehonden te weigeren uit openbare ruimtes zoals de horeca.

augustus 1, 2018

Tijdens een barbecue bij kinderboerderij Dierenvreugd heeft wethouder Marjolein Steffens vier medewerkers in het zonnetje gezet en hen participatieproof verklaard.........

Tijdens een barbecue bij kinderboerderij Dierenvreugd heeft wethouder Marjolein Steffens vier medewerkers in het zonnetje gezet en hen participatieproof verklaard. Na een grote brand met veel schade in 2011 en onzekerheid over het voortbestaan van de Stichting Vrienden van Kinderboerderij Dierenvreugd in 2017 zijn de Dorpsraad Nieuw-Vennep, beheerders, vrijwilligers en donateurs er in geslaagd om de kinderboerderij er weer bovenop te helpen. De vier medewerkers zijn Cor en Danielle Bouterse, Michiel Schreijnders en Eric van Haeringen.

juli 31, 2018

Tallon Griekspoor heeft de eerste challengerfinale die hij in zijn carrière behaalde ook meteen gewonnen.....

TAMPERE/NIEUW-VENNEP - Tallon Griekspoor heeft de eerste challengerfinale die hij in zijn carrière behaalde ook meteen gewonnen. In het Finse Tampere was de 22-jarige tennisser uit Nieuw-Vennep met 2-1 te sterk voor de Argentijn Juan Ignacio Londero.
Griekspoor was als zesde geplaatst in Finland, terwijl zijn tegenstander als derde was geplaatst.

Griekspoor treedt met de eindzege in de voetsporen van zijn vijf jaar oudere broer Scott, die vorige maand in Blois voor het eerst een challenger op zijn naam schreef.

Bron: nhnieuws.nl.
 

juli 26, 2018

Het kunstwerk Ida komt met zekerheid in Park21.....

HOOFDDORP/NIEUW-VENNEP - Het kunstwerk Ida komt met zekerheid in Park21.
Het college van B&W antwoordt op vragen van politieke partij Forza dat “een weg terug zonder contractbreuk en financiële repercussies er niet is”.

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza vindt het niet kunnen, dat een gemeente waar mensen zijn aangewezen op de Voedselbank en kinderen opgroeien in armoede, een kunstwerk van 750 duizend euro koopt.

juli 26, 2018

Volgens Annemarie Das van gemeente Haarlemmermeer, één van de organisatoren van de PARK21 Zomerweken, is het evenement in alle opzichten geslaagd.........

Volgens Annemarie Das van gemeente Haarlemmermeer, één van de organisatoren van de PARK21 Zomerweken, is het evenement in alle opzichten geslaagd. Er waren 35 fietsers, 150 klimmers, 150 kinderen in het theater en bijna 200 kinderen op de slootjesdag. Op alle drie de rondleidingen bij de boeren zijn zo’n 25 tot 30 bezoekers afgekomen. De openluchtbioscoop op Landgoed Kleine Vennep was goed voor circa 375 bezoekers.

juli 21, 2018

CTS GROUP uit Nieuw-Vennep is toegetreden tot de Strategische Partners van voetbalclub AZ in Alkmaar........

CTS GROUP uit Nieuw-Vennep is toegetreden tot de Strategische Partners van voetbalclub AZ in Alkmaar. CTS was al een jaar sponsor van de club. De Venneper specialist in Europese distributie en logistiek tekende voor één seizoen, met de optie voor nog twee jaar. Volgens algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ is het mooi om te zien dat het afgelopen jaar van beide kanten zo goed is bevallen dat CTS nu is doorgegroeid naar Strategisch Partner.

juli 18, 2018

Donderdag 19 juli gaat een pilot met deelfietsen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep van start.........

Donderdag 19 juli gaat een pilot met deelfietsen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep van start. Volgens wethouder Derk Reneman - in zijn hoedanigheid van bestuurder van Vervoerregio Amsterdam – moet het OV fungeren als een goed alternatief voor de auto. De combinatie fiets en bus vindt hij een gouden combinatie.

juli 13, 2018

De politie heeft woensdagavond een 19-jarige man uit Nieuw-Vennep aangehouden op verdenking van poging tot doodslag.....

NIEUW-VENNEP - De politie heeft woensdagavond een 19-jarige man uit Nieuw-Vennep aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De man reed rond 9 uur in de Bosstraat in op een politieagent.

juli 10, 2018

Landgoed De Kleine Vennep aan de Hoofdweg 1041 in Nieuw-Vennep staat in het weekend van 14 en 15 juli in het teken van Hoppig Hoofddorp.....

NIEUW-VENNEP - Landgoed De Kleine Vennep aan de Hoofdweg 1041 staat in het weekend van 14 en 15 juli in het teken van Hoppig Hoofddorp, een kleinschalig speciaalbierfestival.
Hoppig Hoofddorp organiseert bierfestivals met Nederlandse brouwerijen.

Tijdens deze tweede editie, waarvoor wordt samengewerkt met Park21, staan 6 lokale brouwerijen klaar om hun 30 soorten speciaalbier met het publiek te delen.

Buiten de bieren is er tijdens het festival volop lekker eten en andere drank, muziek en diverse attracties voor de kinderen.

juli 5, 2018

LTO Noord, de dorpsraad, omliggende landbouwbedrijven en bewonersvereniging van Nieuw-Vennep maken zich grote zorgen over de komst van vervuilde grond naar het recreatiegebied Park 21........

NIEUW-VENNEP - LTO Noord, de dorpsraad, omliggende landbouwbedrijven en bewonersvereniging van Nieuw-Vennep maken zich grote zorgen over de komst van vervuilde grond naar het recreatiegebied Park 21. De zorgen zijn onder meer dat de giftige stoffen in het grondwater en vervolgens in de voedselketen terechtkomen. Omdat de gemeente zelf onvoldoende grond heeft voor de geplande recreatieve heuvels van vier meter hoog, is het plan om daarvoor licht verontreinigde grond uit Amsterdam te gebruiken.

juli 4, 2018

De Douglas DC-2 uit 1934, die een maand geleden aan het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep werd geschonken,.....

NIEUW-VENNEP - De Douglas DC-2 uit 1934, die een maand geleden aan het Nederlands Transport Museum werd geschonken, wordt op 13 juli in gerestaureerde staat onthuld.

juni 28, 2018

In een loods waar hout was opgeslagen, naast een boerderij aan de Rijnlanderweg bij Nieuw-Vennep, heeft woensdagmiddag brand gewoed.....

NIEUW-VENNEP - In een loods waar hout was opgeslagen, naast een boerderij aan de Rijnlanderweg bij Nieuw-Vennep, heeft woensdagmiddag brand gewoed.

De brandweer schaalde de brand snel op naar een zeer grote brand.
De enorme rookontwikkeling hinderde het verkeer op de A44. In verband hiermee werd de maximum snelheid teruggebracht naar 70 kilometer per uur en de afrit volledig afgesloten om de hulpdiensten veilig hun werk te laten doen.

Bij de brand raakte niemand gewond en er werd geen asbest aangetroffen.
 

juni 28, 2018

Zaterdag 30 juni vindt op het Harmonieplein van elf tot vier uur het Full Colour Festival Haarlemmermeer plaats........

NIEUW-VENNEP - Zaterdag 30 juni vindt op het Harmonieplein van elf tot vier uur het Full Colour Festival Haarlemmermeer plaats. Het belangrijkste doel van het festival is de activering van statushouders en het tot stand brengen van verbinding tussen hen en de inwoners van onze gemeente. Na een openingstoespraak van wethouder Tom Horn zullen er uiteenlopende muzikale optredens te zien zijn van Eritrese, Syrische en Nederlandse artiesten. Spectaculair onderdeel van deze tweede editie van het evenement is De Modeshow met als thema 'Integratie in de Mode'.

juni 28, 2018

Zaterdag 30 juni om elf uur bezoekt locoburgemeester Adam Elzakalai mevrouw Filius-van Dasselaar om haar te feliciteren met haar 100e verjaardag.........

NIEUW-VENNEP - Zaterdag 30 juni om elf uur bezoekt locoburgemeester Adam Elzakalai mevrouw Filius-van Dasselaar om haar te feliciteren met haar 100e verjaardag. Mevrouw is dan precies 100 jaar geleden in Haarlemmermeer geboren. In haar jeugd woonde zij in Hoofddorp, daarna in Oude Meer. Haar man had een kwekerij, na zijn overlijden 35 jaar geleden is zij naar Rijsenhout verhuisd. Zij heeft één dochter, drie kleindochters en twee achterkleinkinderen. Mevrouw Filius houdt enorm van zingen, ze heeft altijd in een koor gezongen.

juni 28, 2018

Op 4 juli om drie uur worden de PARK21 zomerweken officieel geopend met een spectaculaire e-skateboard demonstratie op klimpark21..........

Op 4 juli om drie uur worden de PARK21 zomerweken officieel geopend met een spectaculaire e-skateboard demonstratie op klimpark21. Klimpark21 aan het Kleilandpad 5 in Nieuw-Vennep is het eerste park in Nederland waar deze unieke activiteit beoefend kan worden. De PARK21 zomerweken duren tot 15 juli en er worden talloze activiteiten gehouden zoals een klimclinic, een skeelerclinic, een rondleiding bij boer Rus, een fietsexcursie met wethouder Tom Horn, een circustheater en een pop-up camping.

juni 26, 2018

Een vrouw is maandagavond gewond geraakt bij een ongeluk op de A44 bij Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Een vrouw is maandagavond gewond geraakt bij een ongeluk op de A44. Rond kwart voor tien wilde zij vanaf de A4 de toerit van de A44 oprijden, toen zij van het talud reed.

De vrouw is voor behandeling aan haar verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. In de auto zat ook een hond. Agenten hebben zorggedragen voor het huisdier.

Het is niet bekend waardoor de vrouw van het talud reed; de politie heeft haar nog geen verklaring kunnen afnemen.
 

juni 26, 2018

Lunchroom De BioExpress in Nieuw-Vennep is afgelopen zondag tot winnaar uitgeroepen van het Groenste Idee 2018.....

NIEUW-VENNEP - Lunchroom De BioExpress is afgelopen zondag tot winnaar uitgeroepen van het Groenste Idee 2018. Vincent van Munster en zijn collega’s zetten met dit idee voedselverspilling op de kaart.

juni 22, 2018

Vanaf 1 juli 2018 sluiten de publieksbalies van politiebureaus in Nieuw-Vennep en in Halfweg.....

HAARLEMMERMEER - Vanaf 1 juli 2018 sluiten de publieksbalies van politiebureaus in Nieuw-Vennep en in Halfweg.
De meeste contacten met de politie verlopen tegenwoordig telefonisch en via het internet. Hierdoor loopt het aantal bezoekers van kleinere bureaus steeds verder terug, zo ook in Nieuw-Vennep en Halfweg. Daarom is besloten dat deze politiebureaus niet meer voor publiek toegankelijk zijn.