MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerNL | 16:00 - 17:00
Share |

Content about Marjolein Steffens-van de Water

juni 19, 2018

De nieuwe loop- en fietsroute door Hoofddorp-Centraal vanaf het station naar het centrum van Hoofddorp wordt op woensdag 20 juni geopend.....

HOOFDDORP - De nieuwe loop- en fietsroute door Hoofddorp-Centraal vanaf het station naar het centrum van Hoofddorp wordt op woensdag 20 juni geopend. Ook het trapveldje in de Fruittuinen wordt dan officieel in gebruik genomen.

Op het trapveldje nemen jongens uit de wijk Graan voor Visch het op tegen het gemeenteteam van Hoofddorp-Centraal.

april 19, 2018

Wethouder Marjolein Steffens-Van de Water heeft woensdagmiddag op kantorenpark Beukenhorst-West een tijdelijke gedichtenroute geopend.....

HOOFDDORP  -  Wethouder Marjolein Steffens-Van de Water heeft woensdagmiddag op kantorenpark Beukenhorst-West een tijdelijke gedichtenroute geopend.

Op tal van plaatsen zijn op het trottoir gedichten te lezen die zijn gemaakt door kinderen die afgelopen zomervakantie meededen aan het project IJmuiden aan Zee dat in de Fruittuinen werd gehouden.
De 10- en 11-jarigen werden uitgedaagd om hun gedachten in letters te vangen.

april 13, 2018

Het 25ste bezoek in het kader van de Meer voor Elkaar-toer brengt wethouder Marjolein Steffens-van de Water op zaterdag 14 april naar de open dag van zwemgroep De Spetters .....

HOOFDDORP - Het 25ste bezoek in het kader van de Meer voor Elkaar-toer brengt wethouder Marjolein Steffens-van de Water op zaterdag 14 april naar de open dag van zwemgroep De Spetters in Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp.

Iedereen met een beperking is welkom, onder de 8 jaar alleen met eigen begeleiding.

november 10, 2017

De gemeente Haarlemmermeer trekt bijna 8 miljoen euro uit om vanaf volgend jaar slechte straten, fietspaden en stoepen opnieuw te verharden.....

HAARLEMMERMEER - De gemeente trekt bijna 8 miljoen euro uit om vanaf volgend jaar slechte straten, fietspaden en stoepen opnieuw te verharden. Dat staat in het jongste vernieuwingsplan voor de openbare ruimte, dat deze week door de wethouders Marjolein Steffens-van de Water, Derk Reneman en Adam Elzakalai is gepresenteerd.

september 21, 2017

Vrijdag 22 september reiken de wethouders John Nederstigt van Onderwijs en Marjolein Steffens-Van de Water van Jeugdzaken de eerste exemplaren van Terra Nova uit aan basisscholen De Achtbaan in Zwanenburg en Willibrord in Buitenkaag....

HAARLEMMERMEER - Vrijdag 22 september reiken de wethouders John Nederstigt van Onderwijs en Marjolein Steffens-Van de Water van Jeugdzaken de eerste exemplaren van Terra Nova uit aan basisscholen De Achtbaan in Zwanenburg en Willibrord in Buitenkaag.

Met het burgerschapsspel Terra Nova krijgen basisscholen een instrument in handen om aan burgerschapsvorming te doen.

Terra Nova draait om een schip dat op een eiland is gestrand. Alle opvarenden dragen bij aan de oplossing van allerlei vraagstukken waarmee zij zich geconfronteerd zien.

juli 14, 2017

Wethouder Marjolein Steffens–Van de Water opent zaterdag 15 juli in Nieuw-Vennep het eerste, gratis, Full Colour Festival Haarlemmermeer.....

NIEUW-VENNEP - Wethouder Marjolein Steffens–Van de Water opent zaterdag 15 juli het eerste, gratis, Full Colour Festival Haarlemmermeer. Dat doet zij met een korte toespraak vanuit de Muziekkoepel bij het Harmonieplein.
Na haar toespraak drukt de wethouder op een knop waarna een ‘sky diver’ met lucht wordt gevuld en in beweging komt.

De organisatoren beschouwen nieuwe inwoners van Haarlemmermeer, vooral statushouders, als de voornaamste doelgroep van hun festival.

maart 9, 2017

Een aantal leden van het college van B en W van Haarlemmermeer is op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart actief tijdens de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet.....

HAARLEMMERMEER - Een aantal leden van het college van B en W is op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart actief tijdens de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet.

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water is behulpzaam bij het monteren van publicatieborden op wijkgebouw Linquenda. Daardoor komt er meer ruimte voor het publiceren van activiteiten voor jong en oud die worden georganiseerd.

Wethouder Derk Reneman helpt mee bij de schrobbeurt van de diverse kunstwerken op en rond het Fortterrein.

augustus 13, 2016

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water neemt zondag 21 augustus het nieuwe toegangshek van de wilde plantentuin van De Heimanshof officieel in gebruik.....

HOOFDDORP - Wethouder Marjolein Steffens-van de Water neemt zondag 21 augustus het nieuwe toegangshek van de wilde plantentuin van De Heimanshof officieel in gebruik.
Later die dag begint het zomerfestival in de heemtuin aan de Wieger Bruinlaan onder het motto ‘Geuren & Kleuren”.

Het was de bedoeling dat het toegangshek in het 40ste jubileumjaar al klaar zou zijn, maar het ontwerpproces nam meer tijd in beslag. Daarom organiseerde De Heimanshof er een aparte ceremonie voor, voorafgaand aan het zomerfestival.

september 30, 2015

Locoburgemeester Marjolein Steffens-van de Water een bezoekt donderdag het echtpaar Bomers- Jakobs uit Badhoevedorp om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.......

BADHOEVEDORP - Locoburgemeester Marjolein Steffens-van de Water een bezoekt donderdag het echtpaar Bomers-Jakobs uit Badhoevedorp om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Johan Hendricus en Maria Jakobs zijn beiden in Amsterdam geboren. Zij hebben elkaar ontmoet tijdens een vakantie in Duitsland.

Het echtpaar heeft tot 1960 in Amsterdam gewoond, maar zijn hierna naar Badhoevedorp verhuisd waar ze altijd zijn blijven wonen.

De heer Bomers heeft bij Fokker gewerkt en mevrouw Bomers verzorgde in eerste instantie hun tweeling.

april 11, 2015

Zondag 12 april gaan vertegenwoordigers van diverse geloofsgemeenschappen een dialoog aan vanwege het feit dat op veel plekken in de wereld onrustig is door extremistische aanhangers van de islam.....

HOOFDDORP –Zondag 12 april gaan vertegenwoordigers van diverse geloofsgemeenschappen een dialoog aan vanwege het feit dat op veel plekken in de wereld onrustig is door extremistische aanhangers van de islam.

mei 21, 2014

Het ‘mobiele team’ dat jeugdoverlast moet bestrijden, wordt vervangen. De opdracht aan welzijnsorganisatie Meerwaarde om een dergelijk team in te zetten, wordt ingetrokken...

HOOFDDORP – Het ‘mobiele team’ dat jeugdoverlast moet bestrijden, wordt vervangen. De opdracht aan welzijnsorganisatie Meerwaarde om een dergelijk team in te zetten, wordt ingetrokken. Dat stelt HAP-wethouder Marjolein Steffens in antwoord op vragen van VVD-raadslid Rob Koster.

Volgens Koster is het raar dat er nog jeugdoverlast bestaat, maar dat de gemeente subsidie aan Meerwaarde wil intrekken. Doch volgens Steffens presteert het mobiele onvoldoende en is een andere instelling om een offerte gevraagd.
 

april 30, 2014

De opwaardering van het gebied tussen Hoofddorp-centrum en NS-station Hoofddorp zal het eerste participatietraject nieuwe stijl worden......

HOOFDDORP – De opwaardering van het gebied tussen Hoofddorp-centrum en NS-station Hoofddorp zal het eerste participatietraject nieuwe stijl worden.

Dit meldde Wethouder Marjolein Steffens –van de Water aan de gemeenteraad. Het gaat om Beukenhorst-West, het Wandelbos en de Fruittuinen.

Het plan van de gemeente is om een groene corridor te creëren tussen het station en het centrum.

De Belangengroep Stadspark Hoofddorp en het college van B en W zitten echter nog niet helemaal op één lijn.

april 29, 2014

De soap rond sportcomplex Het Spectrum krijgt een vervolg. Wethouder Marjolein Steffens -van de Water van HAP heeft als raadslid altijd gestreden tegen de sluiting van het sportcomplex....

HOOFDDORP – De soap rond sportcomplex Het Spectrum krijgt een vervolg. Wethouder Marjolein Steffens -van de Water van HAP heeft als raadslid altijd gestreden tegen de sluiting van het sportcomplex. Zij wil ondernemers nog tot 1 oktober de gelegenheid geven om met een plan te komen zodat de maatschappelijke functie van Het Spectrum behouden blijft.

maart 9, 2014

In aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen organiseert MeerRadio iedere zondagmiddag een debat tussen twee politici van verschillende partijen uit Haarlemmermeer. Vandaag met Marjolein Steffens- van de Water van de HAP en Denise Abbas van D66…..

In aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen organiseert MeerRadio iedere zondagmiddag een debat tussen twee politici van verschillende partijen uit Haarlemmermeer.

Vanavond om kwart over 6 een debat over de stelling:
“Lokale partijen zijn beter voor de lokale politiek dan ook landelijk werkende politieke partijen.”

In de studio: Marjolein Steffens- van de Water, fractievoorzitter van de HAP en Denise Abbas, fractievoorzitter van D’66.

Na het nieuws van half 7 aandacht voor de sport van dit weekend met Hans Jacké.

februari 12, 2014

Na vragen van HAP-fractievoorzitter Marjolein Steffens-van de Water, zal verantwoordelijk wethouder John Nederstigt de Stichting AED Nieuw-Vennep uitnodigen voor een goed gesprek.....

NIEUW-VENNEP – Na vragen van HAP-fractievoorzitter Marjolein Steffens-van de Water, zal verantwoordelijk wethouder John Nederstigt de Stichting AED Nieuw-Vennep uitnodigen voor een goed gesprek.

John Nederstigt wil dan bespreken hoe de gemeente de stichting zal kunnen helpen

De Stichting AED Nieuw-Vennep wil namelijk in Nieuw-Vennep een netwerk van defibrillatoren opzetten waarmee mensen met een hartaanval gered kunnen worden.

december 4, 2013

Tijdens een goed bezochte Algemene Ledenvergadering heeft HAP Haarlemmermeer haar lijsttrekker gekozen........

HAARLEMMERMEER - Tijdens een goed bezochte Algemene Ledenvergadering heeft HAP Haarlemmermeer haar lijsttrekker gekozen en de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld.
Marjolein Steffens-van de Water voert voor de derde keer de lijst aan en vindt het een eer dat de leden het vertrouwen in haar hebben uitgesproken.
De lijst is verder is samengesteld uit een goede mix van ervaring en vernieuwing.
Peter van Groenigen en Ron Heimerikx staan respectievelijk op de tweede en derde plaats van de lijst.

oktober 29, 2013

Wanneer wordt de in slechte staat verkerende brug bij de kruising Hoofdvaart/Vijfhuizerweg eindelijk opgeknapt? Dat wil HAP van burgemeester en wethouders weten. De lokale politieke partij heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld..... 

HAARLEMMERMEER - Wanneer wordt de in slechte staat verkerende brug bij de kruising Hoofdvaart/Vijfhuizerweg eindelijk opgeknapt? Dat wil HAP van burgemeester en wethouders weten. De lokale politieke partij heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld. In september 2012 beloofde wethouder Bak dat er een opknapbeurt zou komen. Sindsdien zijn er volgens HAP geen concrete maatregelen genomen om de betonschade en het verwaarloosde uiterlijk van de brug aan te pakken.
 

september 25, 2013

HAP heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over het centrum van Nieuw-Vennep. Bij de lokale politieke partij komen regelmatig opmerkingen binnen van Haarlemmermeerders die zich zorgen maken over de leefbaarheid.....

NIEUW-VENNEP - HAP heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over het centrum van Nieuw-Vennep. Bij de lokale politieke partij komen regelmatig opmerkingen binnen van Haarlemmermeerders die zich zorgen maken over de leefbaarheid. Sinds 2010 zijn er plannen om het centrumgebied aantrekkelijker te maken, maar door de economische crisis worden er geen concrete stappen gezet.
Fractievoorzitter Marjolein Steffens-van de Water verzoekt het college om een korte en lange termijnvisie te geven.
 

augustus 7, 2013

Als de ruiten van een bushokje worden ingegooid, dan is het wel zo verstandig en veilig om het glas zo snel mogelijk op te ruimen. In Nieuw-Vennep duurt het best lang. Afgelopen zaterdag zijn er volgens de politie een aantal hokjes gesloopt......

NIEUW-VENNEP - Als de ruiten van een bushokje worden ingegooid, dan is het wel zo verstandig en veilig om het glas zo snel mogelijk op te ruimen. In Nieuw-Vennep duurt het best lang. Afgelopen zaterdag zijn er volgens de politie een aantal hokjes gesloopt.

Onder meer ter hoogte van de kruising Westerdreef-Venneperweg

Daar lag maandagavond nog een hele berg glas. Via Twitter is ondertussen een discussie aan de gang. De fractie-voorzitter van de politieke partij HAP, Marjolein Steffens-van de Water ,vraagt zich af waarom het opruimen zo lang moet duren.
 

augustus 7, 2013

Komkommertijd? Niet voor de Haarlemmermeerse Actieve Politiek. Ook in de zomer trekken de dames en heren van de lokale partij de regio in. Op vrijdagavond 16 augustus staat de mobiele fractiekamer in de wijk Toolenburg in Hoofddorp......

HOOFDDORP - Komkommertijd? Niet voor de Haarlemmermeerse Actieve Politiek. Ook in de zomer trekken de dames en heren van de lokale partij de regio in. Op vrijdagavond 16 augustus staat de mobiele fractiekamer in de wijk Toolenburg in Hoofddorp.

Inwoners die met een raadslid of een bestuurslid van HAP willen praten kunnen van 19.00 tot 21.00 uur naar het parkeerterrein aan de Markenburg, tegenover bloemenwinkel Pierrot komen.

Vragen, ideeën en problemen. Het is allemaal van harte welkom. HAP hoort het graag en onderneemt, als dat mogelijk is, actie.
 

december 11, 2012

De fractie van de HAP heeft het college van Burgemeester en wethouders vragen gesteld over de forse investeringen, speciaal voor het synchroonzwemmen, in het Huis van de Sport.....

HAARLEMMERMEER - De fractie van de HAP heeft het college van Burgemeester en wethouders vragen gesteld over de forse investeringen, speciaal voor het synchroonzwemmen, in het Huis van de Sport.
Aanleiding hiervoor is de herverdeling van de budgetten door het NOC*NSF richting de Olympische Spelen 2016.
Er is besloten dat de gelden voor sporten, waarvan voorlopig geen prestaties worden verwacht (o.a. het synchroonzwemmen), binnen twee jaar worden afgebouwd naar nul.
De fractie vraagt zich af of, en zo ja wanneer, het college hier al van op de hoogte was.

juli 11, 2012

Gaat er een “cultuurbus” rijden door Haarlemmermeer? Als het aan Marjolein Steffens-van de Water, fractievoorzitter van de HAP, ligt wel. De cultuurbus moet inwoners van alle kernen in Haarlemmermeer de mogelijkheid bieden om cultuur te snuiven.......

Gaat er een “cultuurbus” rijden door Haarlemmermeer? Als het aan Marjolein Steffens-van de Water, fractievoorzitter van de HAP, ligt wel. De cultuurbus moet inwoners van alle kernen in Haarlemmermeer de mogelijkheid bieden om cultuur te snuiven. Nu zijn er veelal alleen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep culturele activiteiten.