MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about Lijnden

november 8, 2018

Woensdag werd in Lijnden door wethouder Adam Elzakalai het Convention Bureau Event Park Amsterdam geopend........

Woensdag werd in Lijnden door wethouder Adam Elzakalai het Convention Bureau Event Park Amsterdam geopend. Verschillende bedrijven uit de polder hebben de handen ineen geslagen en dit platform ontwikkeld om meer congressen, evenementen en beurzen naar Haarlemmermeer te halen.De gemeente heeft zelf ook een flinke duit in het zakje gedaan om met dit platform Haarlemmermeer op de kaart te zetten bij de evenementenorganisatoren. Volgens wethouder Elzakalai hebben wij nog ruimte zat, waar het in de omringende steden vaak vol is.

oktober 27, 2018

Op 8 November en 21 november zijn er drumclinics bij Terpstra Muziek Drumland in Lijnden.....

Op 8 en 21 november zijn er drumclinics bij Terpstra Muziek Drumland in Lijnden.

De drumclinic van 8 november zal onder leiding staan van Chris Coleman.

Hij heeft gedrumd voor onder andere Christina Aguilera en Prince.

Op 21 november is er een clinic die gegeven wordt door Matt Garstka.

Hij drumt al sinds zijn veertiende en is bekend van Animals As Leaders.

Kaarten voor de drumclinics kosten €10,- in de voorverkoop en zijn beschikbaar via www.drumland.nl.

juli 26, 2018

Een voetganger is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Akerdijk.........

LIJNDEN - Een voetganger is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Akerdijk. Bij het oversteken werd hij aangereden door een wielrenner. Beiden kwamen met een smak op het asfalt terecht.

De voetganger werd naar het ziekenhuis gebracht, de wielrenner kon na behandeling zijn weg vervolgen. De nabij gelande traumahelikopter trok aardig wat bekijks.

juli 11, 2018

Op zaterdag 14 juli komt Brian Frasier Moore, drummer van onder andere Justin Timberlake, Madonna en Christina Aguilera voor de tweede keer een drumclinic geven bij Terpstra Muziek Drumland in Lijnden...........

Op zaterdag 14 juli komt Brian Frasier Moore, drummer van onder andere Justin Timberlake, Madonna en Christina Aguilera voor de tweede keer een drumclinic geven bij Terpstra Muziek Drumland in Lijnden. Ook dit keer staan er twee drumstellen klaar, waar bezoekers met de werelddrummer kunnen jammen of hun drumproblemen aan kunnen pakken. Brian is in Nederland vanwege het concert van Justin Timberlake in de Ziggo Dome. Kaarten voor de drumclinic kosten €10,- in de voorverkoop en zijn te koop via www.drumland.nl.

juni 16, 2018

Op de A5 ter hoogte van de Hoofdweg bij Lijnden is vrijdagochtend een auto gecrasht en onder aan het talud beland......

Op de A5 ter hoogte van de Hoofdweg bij Lijnden is vrijdagochtend een auto gecrasht en onder aan het talud beland.

De automobilist uit Hoofddorp raakte daarbij bekneld en het kostte de brandweer meer dan een uur om hem te bevrijden.

De man is met ernstig letsel aan zijn hoofd en benen naar het ziekenhuis gebracht.

Vermoedelijk is de auto van de weg geraakt en met hoge snelheid tegen een matrixbord geklapt, waarna hij aan de andere kant van de vangrail, net voor de sloot, tot stilstand kwam.

juni 15, 2018

Corendon Airlines neemt de komende jaren méér Boeing 737 MAX-toestellen op in haar vloot.....

LIJNDEN/SCHIPHOL - Corendon Airlines neemt de komende jaren méér Boeing 737 MAX-toestellen op in haar vloot. Dat zegt topman Atilay Uslu in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine.
Corendon Airlines vliegt sinds deze maand met het uiterst stille en zuinige toestel. In 2019 volgt een tweede exemplaar.

mei 30, 2018

Bij Corendon is het sinds afgelopen weekend mogelijk om op alle vluchten met vertrek vanaf Schiphol of Maastricht te pinnen aan boord.....

LIJNDEN - Bij Corendon is het sinds afgelopen weekend mogelijk om op alle vluchten met vertrek vanaf Schiphol of Maastricht te pinnen aan boord. Voorheen konden hapjes en drankjes alleen met een creditcard of cash betaald worden.

Transavia voerde vorige week als eerste Nederlandse maatschappijhet pinnen aan boord in.

Corendon stopt dit seizoen met de verkoop van Duty Free-artikelen aan boord, dus voor deze service komt de bankpas net te laat.
 

maart 28, 2018

De bestuurder van een bedrijfsbus is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de A9 ter hoogte van knooppunt Raasdorp.....

LIJNDEN – De bestuurder van een bedrijfsbus is dinsdagmiddag
gewond geraakt bij een ongeval op de A9 ter hoogte van knooppunt Raasdorp. De man knalde met zijn bus zo hard achterop een vrachtwagen dat de bus vast kwam te zitten aan de vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur voelde de aanrijding en stuurde zijn combinatie naar de vluchtstrook. De brandweer moest er aan te pas komen om de bestuurder, die

maart 23, 2018

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst, de Fiod, heeft beslag gelegd op het wagenpark, waaronder bestelauto’s en tankauto’s, van Kool Automobielbedrijf.....

LIJNDEN - De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst, de Fiod, heeft beslag gelegd op het wagenpark, waaronder bestelauto’s en tankauto’s, van Kool Automobielbedrijf aan de Hoofdweg.

Volgens het Haarlems Dagblad verdenkt de Fiod het bedrijf, of leveranciers die in de keten zitten van toelevering van brandstoffen, van fraude met accijnzen.

Omdat een faillissement dreigt, heeft eigenaar Laurens Kool een kort geding aangespannen om sleutels en kentekenbewijzen terug te krijgen.

februari 6, 2018

Afgelopen zondagavond is er een 32-jarige man aangehouden door de politie in een bedrijfspand aan de San Franciscostraat in Lijnden.......

Afgelopen zondagavond is er een 32-jarige man aangehouden door de politie in een bedrijfspand aan de San Franciscostraat in Lijnden.

De politie kreeg een tip over stank rond het pand. Na extra onderzoek door agenten bleek dat er rond het pand extra warmte hing en waren de ramen zichtbaar afgeplakt.

Toen de politie uiteindelijk het pand wilde betreden, meldde de 32-jarige man zich die na inspectie van het pand, waarin zich ongeveer driehonderd hennepplanten bevonden, aangehouden werd.

Bron: Haarlems Dagblad.
 

januari 29, 2018

Zaterdagavond zag een automobilist op de Raasdorperweg in Lijnden een bocht over het hoofd. De auto kwam in de zachte berm van de greppel terecht en dreigde om te vallen en in de sloot te glijden........

Zaterdagavond zag een automobilist op de Raasdorperweg in Lijnden een bocht over het hoofd. De auto kwam in de zachte berm van de greppel terecht en dreigde om te vallen en in de sloot te glijden.

De brandweer heeft de auto aan een boom en aan de brandweerwagen vastgemaakt, waarna de passagiers veilig konden uitstappen.

De bergingsdienst werd opgeroepen om de auto weer op de weg te zetten.
 

januari 4, 2018

GOfun Partyvakanties, het jongerenmerk van reisorganisatie Corendon uit Lijnden, heeft de samenwerking met rapper Boef tóch opgezegd.....

LIJNDEN - GOfun Partyvakanties, het jongerenmerk van reisorganisatie Corendon uit Lijnden, heeft de samenwerking met rapper Boef tóch opgezegd. Daardoor gaan diverse optredens van de rapper in het buitenland deze zomer niet door.
Afgelopen woensdag zei Corendon-woordvoerder Dick Gussen nog dat de zaak was afgedaan, nadat Boef zijn excuses had gemaakt.

december 27, 2017

Bij een ongeval tussen een busje en een personenwagen is dinsdagavond één persoon gewond geraakt......

LIJNDEN - Bij een ongeval tussen een busje en een personenwagen is dinsdagavond één persoon gewond geraakt. Het ongeval gebeurde rond elf uur op de oprit van de A9. Brandweer, ambulance, politie en het traumateam werden opgeroepen om te assisteren bij het ongeval. De brandweer heeft de bestuurder uit de personenwagen moeten bevrijden. Eén persoon is naar het ziekenhuis overgebracht, assistentie van het traumateam bleek niet nodig en werd geannuleerd. 

december 20, 2017

Rijkswaterstaat neemt een groot deel van de VerkeersInformatieDienst in Lijnden en het personeel over........

LIJNDEN - Rijkswaterstaat neemt een groot deel van de VerkeersInformatieDienst (VID) in Lijnden en het personeel over. De overname is vorige maand gedaan, maar nu pas bekendgemaakt. Op 1 maart 2018 moet de overname een feit zijn. Volgens Rijkswaterstaat passen de activiteiten van de VID in het streven om de weggebruiker voortdurend te informeren over de toestand op het wegennet. Ook de website met verkeersinformatie hoort bij de overname.Bij de VID in Lijnden werken nu twintig mensen.

november 16, 2017

Het oude viaduct in snelweg A9 over de Hoofdvaart wordt later gesloopt dan gepland......

LIJNDEN - Het oude viaduct in snelweg A9 over de Hoofdvaart wordt later gesloopt dan gepland. Het werk vindt niet dit najaar maar pas begin volgend jaar plaats. Volgens Rijkswaterstaat wil aannemer CBB zich eerst concentreren op het doortrekken van de afslag S106 naar Lijnden en Amsterdam-west. Deze afslag wordt volgens planning op vrijdag 24 november in gebruik genomen. Een tweede reden om de sloop later uit te voeren is dat er momenteel werkzaamheden zijn aan de Akerdijk, zodat er problemen zouden ontstaan met de omleiding van het verkeer.

november 3, 2017

Op donderdag 23 november komt Horacio 'El Negro' Hernandez naar drumspeciaalzaak Terpstra Muziek Drumland in Lijnden.....

LIJNDEN - Op donderdag 23 november komt Horacio 'El Negro' Hernandez naar drumspeciaalzaak Terpstra Muziek Drumland.
De latin-drumlegende komt daar voor een exclusieve drumclinic op het Slagwerkkrant Podium.

Poppodium Duycker en Terpstra Muziek Drumland hebben de handen ineen geslagen om deze legendarische drummer naar Nederland te halen.

Het optreden begint ’s avonds om 8 uur.
Voor toegangskaarten kun je terecht op de website van Podium Duycker.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.
 

oktober 26, 2017

Op de Amsterdamse Baan in Lijnden is woensdagmiddag een man gewond geraakt na een aanrijding met een personenwagen.....

LIJNDEN - Op de Amsterdamse Baan is woensdagmiddag een man gewond geraakt na een aanrijding met een personenwagen.
Het slachtoffer reed op zijn bromfiets over het fietspad van de Amsterdamse Baan, toen hij geen voorrang kreeg van een automobilist die de Brisbanestraat insloeg.
Het slachtoffer botste op de zijkant van de wagen en kwam hierbij ten val.

De man is na de nodige zorg in de ambulance, met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.
 

september 27, 2017

Bij de augustrekking van de Postcode Loterij zijn hele wijken in Cruquius en Lijnden in de prijzen gevallen.....

CRUQUIUS/LIJNDEN - Bij de augustrekking van de Postcode Loterij zijn hele wijken in Cruquius en Lijnden in de prijzen gevallen. De bewoners die in die trekking meespeelden winnen allemaal de IJsprijs.

In Cruquius viel de IJsprijs op postcodegebied 2142 en in Lijnden zijn de deelnemers in postcodegebied 1175 de gelukkigen.

De prijswinnaars, 166 uit Cruquius en 186 in Lijnden, kunnen hun IJsprijs vanaf volgende week ophalen bij een bouwmarkt in Cruquius en een supermarkt in Amsterdam-Slotervaart.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

augustus 28, 2017

In een loods aan de Raasdorperweg in Lijnden heeft maandagmorgen een grote brand gewoed. De brand ontstond rond 5 uur in vroege morgen en ontwikkelde zich snel.......

LIJNDEN - In een loods aan de Raasdorperweg in Lijnden heeft maandagmorgen een grote brand gewoed.
De brand ontstond rond 5 uur in vroege morgen en ontwikkelde zich snel.

De brandweer heeft uitbreiding naar naastgelegen panden kunnen voorkomen.

In de loodsen zijn meerdere bedrijven gevestigd, waaronder een autobedrijf en een indoor trainingshal voor soft- en honkballers.

De brand zorgde voor grote rookwolken vlakbij de snelweg.

Volgens de Verkeersinformatiedienst ondervond het verkeer op de A5 ondervond geen hinder.

augustus 18, 2017

Het viaduct van de oude A9 over de Hoofdvaart bij Lijnden wordt gesloopt.....

LIJNDEN - Het viaduct van de oude A9 over de Hoofdvaart bij Lijnden wordt gesloopt. Het slopen is nodig omdat daarmee de S106 kan worden aangesloten op de nieuwe A9.
Rijkswaterstaat verwacht dat de aansluiting eind van het jaar gerealiseerd zal zijn.

Met de werkzaamheden zal een periode van 15 aaneengesloten dagen gemoeid zijn. Omwonenden zullen daar volgens Rijkswaterstaat weinig hinder van ondervinden, aangezien de werkzaamheden niet bij bewoond gebied plaatsvinden.
 

augustus 15, 2017

Zaterdagmiddag kon de politie door alert optreden van buurtbewoners in Lijnden twee inbrekers aanhouden......

LIJNDEN - Zaterdagmiddag kon de politie door alert optreden van buurtbewoners in Lijnden twee inbrekers aanhouden.

Door glasgerinkel gingen getuigen een kijkje nemen en zagen daar twee mannen wegrennen vanaf een huis in de straat.

Zij werden vermoedelijk gestoord terwijl zij probeerden in te breken.

Op basis van het signalement en de vluchtrichting kon de politie de verblijfplaats van de verdachten opsporen.

Op de Brenner in Amsterdam werden de twee Roemenen aangehouden. Zij hielden zich schuil in de bosjes.

augustus 12, 2017

In de nacht van donderdag op vrijdag is op het industrieterrein in Lijnden een man aangehouden met inbrekersgereedschap.....

LIJNDEN - In de nacht van donderdag op vrijdag is op het industrieterrein in Lijnden een man aangehouden met inbrekersgereedschap.

De politie zag even na enen een bestelbusje op het industrieterrein rijden. Eén van de achterlichten was defect. Bij controle van het kenteken bleek het voertuig niet APK-gekeurd te zijn. Het busje werd daarop aan de kant gezet.

De bestuurder, een 27-jarige Amsterdammer, bleek een bekende van de politie op het gebied van vermogensdelicten.

augustus 11, 2017

Corendon biedt in de herfstvakantie weer vluchten aan naar Tunesië.....

LIJNDEN - Corendon biedt in de herfstvakantie weer vluchten aan naar Tunesië. Net als TUI springt de reisorganisatie in op de versoepeling van het reisadvies van Buitenlandse Zaken, waardoor zonvakanties richting het Noord-Afrikaanse land weer mogelijk zijn.

Tussen 24 september en 29 oktober biedt Corendon vijf vluchten aan tussen Schiphol en Enfidha.
In het winterseizoen wordt niet gevlogen, maar vanaf voorjaar 2018 staat Tunesië weer twee keer per week op de kalender.

juni 16, 2017

Een fietser is woensdagmiddag zwaar gewond geraakt bij een ongeval op de Amsterdamse Baan bij Lijnden. Hij reed over het fietspad en kreeg geen voorrang van een automobilist.....
 

LIJNDEN - Een fietser is woensdagmiddag zwaar gewond geraakt bij een ongeval op de Amsterdamse Baan bij Lijnden.

Hij reed over het fietspad en kreeg geen voorrang van een automobilist.

Nadat de fietser door de auto was geschept kwam hij via de voorruit van de auto hard op het wegdek terecht.

De gewonde fietser is na de nodige zorg in een ambulance, met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam.

De bestuurder van de personenwagen is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau in Hoofddorp.