MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Max en Jaap On Air | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Hoofddorp.

december 7, 2018

Op 2 februari organiseert Stichting MORRIS een groot benefietfeest “Vrienden van Morris” in Sportcentrum Meersquash in Hoofddorp......

Op 2 februari organiseert Stichting MORRIS een groot benefietfeest “Vrienden van Morris” in Sportcentrum Meersquash in Hoofddorp.

Verschillende artiesten die mee hebben gedaan aan The Voice of Holland zullen optreden en ook zal er een bekende artiest komen optreden.

Morris, de zoon van de oprichter van de stichting, is een 8-jarig jongetje met het denkvermogen van een baby van een jaar oud.

Verder praat hij niet, is hij niet zindelijk, heeft autisme en epilepsie.
Het benefietsfeest begint om 8 uur in de avond en tickets kosten €20,-.

oktober 19, 2018

In de vroege vrijdagmorgen hield de politie drie mannen aan die kort daarvoor inbraken in een horecapand aan de Graftermeerstraat in Hoofddorp......

In de vroege vrijdagmorgen hield de politie drie mannen aan die kort daarvoor inbraken in een horecapand aan de Graftermeerstraat in Hoofddorp.

Bij aankomst van de politie bleken de mannen er al met een personenauto vandoor te zijn. De politie vond de rijdende auto en gaf de bestuurder een stopteken, maar die ging er op hoge snelheid vandoor.

Na een achtervolging reden de verdachten zich in Haarlem klem in een doodlopende straat en gingen er rennend vandoor.

oktober 6, 2018

Hoppig Hoofddorp houdt in het weekend van 13 en 14 oktober twee dagen lang een laagdrempelig en kleinschalig bierfestival.....

Hoppig Hoofddorp houdt in het weekend van 13 en 14 oktober twee dagen lang een laagdrempelig en kleinschalig bierfestival.

Tijdens de eerste Bockbiereditie op Landgoed Kleine Vennep aan de Hoofdweg 1041 in Nieuw-Vennep, vlakbij de Calatravabrug de Harp, zal alles in het teken staan van Nederlandse speciaalbieren.

Het doel van de organisatoren is om een knus en persoonlijk bierfestival in Haarlemmermeer te organiseren.

De toegang is gratis en iedereen vanaf 18 jaar is van harte welkom.

Voor meer info: www.hoppighoofddorp.nl
 

september 28, 2018

De broers Koen en Paul Deetman uit Hoofddorp hebben met een klein team van “Keoken Interactive” een internationale game-entertainmentproductie gemaakt.....

De broers Koen en Paul Deetman uit Hoofddorp hebben met een klein team van “Keoken Interactive” een internationale game-entertainmentproductie gemaakt.

In de spelwereld ‘Deliver Us The Moon’ is geweld niet aan de orde. De game draait om de beleving van de speler als astronaut in een toekomst, waarin de grondstoffen op aarde zijn opgebruikt.

In de game ervaren spelers een meeslepend verhaal, waarin moderne en futuristische research en technologie zijn verwerkt in woestijnen, ruimtestations en verlaten nederzettingen op de maan.

september 15, 2018

Bijna twee jaar duurde het voordat het vrieskistjesproject voor de bewoners van de Maatschappelijke Opvang vorige week in Hoofddorp kon worden afgerond met het overhandigen van de laatste 7 van de 30 vrieskistjes....

Bijna twee jaar duurde het voordat het vrieskistjesproject voor de bewoners van de Maatschappelijke Opvang vorige week in Hoofddorp kon worden afgerond met het overhandigen van de laatste 7 van de 30 vrieskistjes.

Beheerder Godfried van de opvang stelt dat een eigen vrieskist in een woning veel voordeel heeft voor de bewoners om extra boodschappen voordelig in te slaan.

Ook voor Jakob van de Maarl is het een geslaagd project geweest van Lion YYX.

september 10, 2018

Een zeer grote brand heeft in de nacht van zondag op maandag een vrijstaande woning aan de Rijnlanderweg in de as gelegd......

Een zeer grote brand heeft in de nacht van zondag op maandag een vrijstaande woning aan de Rijnlanderweg in de as gelegd.

Omstreeks 3 uur vannacht kreeg de brandweer de melding van brand, toen de vlammen al uit het dak sloegen.

De woning bleek niet meer te redden maar de brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de omliggende panden.

De bewoners waren thuis toen de brand uitbrak, maar raakten niet gewond.

Er is nog niets bekend over de oorzaak van de brand.
 

september 10, 2018

Twee vrouwen met jonge kinderen die nu nog in een noodopvang in de Etta Palmstraat in Hoofddorp wonen, vrezen op korte termijn op straat te belanden......

Twee vrouwen met jonge kinderen die nu nog in een noodopvang in de Etta Palmstraat in Hoofddorp wonen, vrezen op korte termijn op straat te belanden.

Zij moeten de opvang binnenkort verlaten om plaats te maken voor andere zogeheten spoedzoekers.

De vrouwen zouden dan naar de zogeheten midstaywoningen in Floriande moeten doorstromen, maar die tijdelijke woningen zitten vol.

Raadslid Michel van Dijk van Forza! heeft zich het lot aangetrokken van de beide moeders, maar wethouder Tom Horn van Wonen wil niet ingaan op individuele gevallen.

september 8, 2018

Locoburgemeester Marjolein Steffens-van de Water brengt komende dinsdag een bezoek aan de heer en mevrouw Breedijk in Hoofddorp, omdat zij die dag hun 60-jarig huwelijksjubileum vieren.......

Locoburgemeester Marjolein Steffens-van de Water brengt komende dinsdag een bezoek aan de heer en mevrouw Breedijk in Hoofddorp, omdat zij die dag hun 60-jarig huwelijksjubileum vieren.

Zij hebben elkaar leren kennen door de vriendschap van beide ouders.

De inmiddels 85 jarige Willem Dirk Breedijk was 46 jaar constructiebankwerker en later chef van de werkplaats bij de Firma Groen in Badhoevedorp.

september 7, 2018

Dennis Kivit viert op zaterdag 15 september om half 9 ’s avonds zijn 25-jarig jubileum in Schouwburg De Meerse met “Dit is Het!"........

Dennis Kivit viert op zaterdag 15 september om half 9 ’s avonds zijn 25-jarig jubileum in Schouwburg De Meerse met “Dit is Het!”.

In dit programma zingt de Hoofddorpse zanger nieuwe Nederlands popsongs, maar ook de mooiste nummers uit zijn carrière, zoals “Let It Be” en “When You Say Nothing At All’.

september 3, 2018

Een flat aan de Opaallaan in Hoofddorp is in de nacht van vrijdag op zaterdag korte tijd ontruimd geweest nadat er brand was ontstaan.....

Een flat aan de Opaallaan in Hoofddorp is in de nacht van vrijdag op zaterdag korte tijd ontruimd geweest nadat er brand was ontstaan.

De brandweer kreeg even voor half 1 melding van een brand in de flat, die al snel werd opgeschaald naar ‘middelbrand’.

Alle bewoners moesten hun appartementen verlaten.

Bij aankomst van de brandweer bleek de brand al uit en was alleen nog een brandlucht te ruiken.

Na een half uur mochten de eerste bewoners terugkeren naar hun woningen.

Bron: Haarlems Dagblad
 

september 3, 2018

De ouders van een Marokkaans gezin uit Hoofddorp zijn afgelopen donderdag om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in Spanje......

De ouders van een Marokkaans gezin uit Hoofddorp zijn afgelopen donderdag om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in Spanje.

Twee kinderen van 1 en 5 jaar en een ander familielid die in de auto zaten overleefden het ongeluk wel.

Het is onduidelijk wat er precies gebeurde tijdens hun reis van Marokko naar Nederland.

De moeder stierf ter plaatse, de vader van het gezin later in het ziekenhuis.

De vader is Abdelghani Belkhou, docent aan het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp.

augustus 29, 2018

Het centrum biedt opvang voor kinderen met een achterstand in de ontwikkeling, een verstandelijke of meervoudige beperking.......

Kinderdienstencentrum De Zevenster Ons Tweede Thuis bestaat 15 jaar.

Het centrum biedt opvang voor kinderen met een achterstand in de ontwikkeling, een verstandelijke of meervoudige beperking.

Omdat elk feest op het dagcentrum wordt gevierd wordt dit zeker gedaan voor het 15 jarig bestaan.

Samen met de kinderen, familie en personeel gaat dit plaatsvinden op 11, 12 en 13 september.

Er zullen verschillende activiteiten worden er gedaan die dagen zoals een kindervoorstelling, een gezellige middag voor familie en dergelijke.

augustus 28, 2018

Zondag 2 september is het oogstfeest bij Moestuinvereniging De Meertuinders. De tuin is die dag voor iedereen geopend van 13:00 tot 17:00 uur.....

Zondag 2 september is het oogstfeest bij Moestuinvereniging De Meertuinders. De tuin is die dag voor iedereen geopend van 13:00 tot 17:00 uur.

Onder het genot van een hapje en een drankje kan worden beleefd wat er zoal geoogst is op de moestuinen en wat de leden daarvan gemaakt hebben.

Er zijn verschillende soorten jam, gedroogde kruiden, ingemaakte en geweckte groentes en soep, appelmoes, limonades en nog veel meer te koop, waarvan de opbrengst naar de clubkas gaat.

Het adres is Willem Pijperlaan 85 in Hoofddorp.
 

augustus 25, 2018

Lincolnpark Circulair in Hoofddorp wordt een bijzondere wijk en wordt op een nieuwe manier ontwikkeld en gebouwd.....

Lincolnpark Circulair in Hoofddorp wordt een bijzondere wijk en wordt op een nieuwe manier ontwikkeld en gebouwd.

Er wordt anders omgegaan met onder andere materialen, energie, water en mobiliteit.

Haarlemmermeer is op zoek naar vrijwilligers die mee willen denken over de doelstellingen en de stedenbouwkundige kaders van de wijk.

augustus 24, 2018

Ter gelegenheid daarvan vindt op 24 november in de grote zaal van Schouwburg De Meerse een concert plaats met medewerking van het Haarlemmermeers Mannenkoor "Zang en Vriendschap"......

Muziekvereniging Excelsior uit Hoofddorp viert dit jaar haar 90-jarig bestaan.

Ter gelegenheid daarvan vindt op 24 november in de grote zaal van Schouwburg De Meerse een concert plaats met medewerking van het Haarlemmermeers Mannenkoor "Zang en Vriendschap".

Excelsior repeteert vanaf 30 augustus elke donderdag om 19.30 uur in "De Boerderij" aan de Lutulistraat in Hoofddorp.
 

augustus 24, 2018

Het gerechtshof Amsterdam heeft een 47-jarige man uit Hoofddorp in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden en vijf jaar rijontzegging voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Aalsmeer in 2015.....

Het gerechtshof Amsterdam heeft een 47-jarige man uit Hoofddorp in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden en vijf jaar rijontzegging voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Aalsmeer in 2015.

De man reed met zijn auto te hard, terwijl hij onder invloed was van te veel alcohol. Hij verloor de macht over het stuur en reed twee fietsers aan, waarbij er één ter plaatse overleed en de andere zwaargewond raakte.

augustus 21, 2018

Bewoners van de Kellogstraat zagen dinsdagochtend vroeg plotseling meerdere voertuigen van de brandweer voor de deur staan......

Aanzienlijke schade en paniek door een woningbrand in Hoofddorp.

Bewoners van de Kellogstraat zagen dinsdagochtend vroeg plotseling meerdere voertuigen van de brandweer voor de deur staan.

De brandweer kwam af op een melding over een zolderbrand.

Volgens 112meerlanden.nl, de website voor calamiteitennieuws, ging het om een zogeheten middelbrand. Er raakte niemand gewond.

Na het bluswerk heeft de brandweer de getroffen woning en het huis van de buren geventileerd.
 

augustus 17, 2018

Mantelzorg & Meer start een cursus ‘Omgaan met Dementie’ voor partners van iemand met dementie....

Mantelzorg & Meer start een cursus ‘Omgaan met Dementie’ voor partners van iemand met dementie.

U krijgt informatie over dementie en tips en handvatten voor het omgaan met uw veranderende partner.

Daarnaast is er volop gelegenheid voor het delen van ervaringen.

De cursus wordt gegeven in Zorgcentrum De Horizon aan de Kruislaan in Hoofddorp en bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten.

De eerste keer is maandag 1 oktober om 10.30 uur. Aanmelden kan tot 25 september, meer informatie is te vinden op www.mantelzorgenmeer.nl
 

augustus 17, 2018

IVN Haarlemmermeer geeft op vrijdag 24 augustus een excursie over vleermuizen rond de Geniedijk.....

IVN Haarlemmermeer geeft op vrijdag 24 augustus een excursie over vleermuizen rond de Geniedijk.

Natuurgidsen vertellen eerst wetenswaardigheden over de vleermuizen en laten zien welke soorten er voorkomen in Haarlemmermeer.

Daarna gaat de excursie op weg langs de Geniedijk met apparaten om de vleermuizen te kunnen horen.

De excursie start om 20:15 uur bij Korenmolen de Eersteling aan de Hoofdweg in Hoofddorp. Belangstellenden moeten zich aanmelden met een e-mail naar ivnhaarlemmermeer@gmail.com
 

augustus 16, 2018

Op het Raadhuisplein in Hoofddorp vindt op zondag 2 september MeerSpinning plaats. Het evenement is een gezamenlijke actie van de Lionsclubs Haarlemmermeer en Haarlemmermeer-Ringvaart.....

Op het Raadhuisplein in Hoofddorp vindt op zondag 2 september MeerSpinning plaats. Het evenement is een gezamenlijke actie van de Lionsclubs Haarlemmermeer en Haarlemmermeer-Ringvaart.

De opbrengst gaat naar Hoofddorp aan Zee, dat zich inzet om kinderen die in de zomer niet op vakantie kunnen gaan tóch even helemaal dat vakantiegevoel te geven.

Tussen 11 en 15 uur kunnen per uur 60 deelnemers een spinfiets huren en daarmee zowel een gezonde inspanning leveren als ook een financiële bijdrage voor Hoofddorp aan Zee.

augustus 14, 2018

Het MeerJazz Café organiseert op 19 augustus een gratis toegankelijk concert van 15.30 uur tot 18.00 uur in Hotel de Beurs aan de Kruisweg in Hoofddorp......

Het MeerJazz Café organiseert op 19 augustus een gratis toegankelijk concert van 15.30 uur tot 18.00 uur in Hotel de Beurs aan de Kruisweg in Hoofddorp.

Salonmuziek, oude jazz, het vooroorlogse Berlijn, Cuba anno 1930, het staat allemaal op het repertoire van de groep Musica Extrema.

Violiste Tanya Schaap is de oprichter van de groep, waarvan de samenstelling varieert naar gelang de locatie en het programma.

In het MeerJazz Café komt zij met pianist Rob van Kreeveld, de Hongaarse bassist Sandor Kem en als vocalist de veelzijdige bariton Job Hubatka.

augustus 9, 2018

Op 29 en 31 augustus en 1 september kun je in Hoofddorp bij IntertoysXL in winkelcentrum de Vier Meren meedoen aan de voorrondes van het NK LEGO bouwen.....

Op 29 en 31 augustus en 1 september kun je in Hoofddorp bij IntertoysXL in winkelcentrum de Vier Meren meedoen aan de voorrondes van het NK LEGO bouwen.

Er zijn twee leeftijdsgroepen waarin je mee kunt doen: 5 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar.
De voorrondes vinden plaats bij 50 Intertoys winkels verspreid over heel Nederland.

Per winkel worden er twee winnaars bepaald die een VIP-trip naar LEGO World 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht winnen. Hier is de grote finale.

Daar ontmoeten zij Dylan Haegens die bekend is van zijn video's op YouTube.

augustus 8, 2018

Deze maand wordt het terrein waar het eerste deel komt van de nieuwe woonwijk Lincolnpark in Hoofddorp, bouwrijp gemaakt......

Deze maand wordt het terrein waar het eerste deel komt van de nieuwe woonwijk Lincolnpark in Hoofddorp, bouwrijp gemaakt.

Op 20 augustus gaat het werk verder met grondwerk en de aanleg van riolering.

Het eerste deel van Lincolnpark bestaat uit 225 sociale huurwoningen.
 

juli 31, 2018

De aanleg van een busbaan langs de Fokkerweg bij Schiphol-Oost is jaren uitgesteld, waarvan het laatste deel misschien pas in 2023.....

De aanleg van een busbaan langs de Fokkerweg bij Schiphol-Oost is jaren uitgesteld, waarvan het laatste deel misschien pas in 2023.

Wel kan buslijn 180 van R-net vanaf eind dit jaar grotendeels de geplande route gaan rijden, maar op deze weg met het autoverkeer mee.

Hoogwaardige openbaarvervoerverbinding Schiphol-Oost heeft al langer te maken met tegenslagen.

Vertraging van de vergunning en bodemverontreiniging zijn de belangrijkste oorzaken.