MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Hoofddorp.

juli 9, 2018

De Onderwijsinspectie is lovend over het Nova College en onder de indruk van wat de inspecteurs bij het onlangs gehouden onderzoek hebben gezien en gehoord.......

De Onderwijsinspectie is lovend over het Nova College en onder de indruk van wat de inspecteurs bij het onlangs gehouden onderzoek hebben gezien en gehoord.

Dat blijkt uit het definitieve rapport, dat het College van Bestuur dinsdag van de inspectie ontving.

Volgens haarlemmermeer.nieuws.nl hebben twee opleidingen de hoogst haalbare beoordeling ‘goed’ verdiend.

Het gaat om ‘Coördinator sport, bewegen en gezondheid’ aan het CIOS en Nederlands als 2e taal in de opleiding Educatie.

juli 2, 2018

In de berm aan de Spoorlaan in Hoofddorp is zaterdagavond brand uitgebroken.......

In de berm aan de Spoorlaan in Hoofddorp is zaterdagavond brand uitgebroken.

Trein- en wegverkeer werden platgelegd vanwege de brand.

De vlammen zorgden voor veel rookontwikkeling.

De wolken waren in de wijde omgeving te zien.

Het vuur is vermoedelijk ontstaan door de droogte en al snel onder controle.
 

juli 2, 2018

Bij een aanrijding met een lijnbus op de kruising Van Heuven Goedhart met de Hoofdweg is maandagmorgen een automobiliste gewond geraakt......

Bij een aanrijding met een lijnbus op de kruising Van Heuven Goedhart met de Hoofdweg is maandagmorgen een automobiliste gewond geraakt.

Door de klap belandde de auto tegen een bewegwijzeringspaal. De brandweer heeft de deur met zwaar gereedschap moeten openen om de bestuurster te bevrijden.

Na eerste hulp in de ambulance moest ze naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

De Hoofdweg in de richting van Nieuw-Vennep was enige tijd afgesloten voor verkeer. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.
 

juni 29, 2018

Op donderdag 28 juni was er een brandweeroefening aan de Hoofdvaart ter hoogte van de Calatravabrug De Luit aan de Hoofdweg in Hoofddorp.......

Op donderdag 28 juni was er een brandweeroefening aan de Hoofdvaart ter hoogte van de Calatravabrug De Luit aan de Hoofdweg in Hoofddorp.

Er werd gesimuleerd dat er brand was uitgebroken en er medewerkers onwel waren geworden door de rookontwikkeling.

Daarbij lag één figurant buitenwesten op een opgebouwde stijger in de loods, die door de brandweer met een ladderwagen uit de loods werd gehaald.

Alle figurerende slachtoffers konden tijdig in veiligheid worden gebracht.

juni 26, 2018

Bij een grote actie van meerdere politiediensten zijn op de Binnenweg in Hoofddorp afgelopen vrijdag in totaal 61 auto’s en 88 brom- en snorfietsen gecontroleerd......

Bij een grote actie van meerdere politiediensten zijn op de Binnenweg in Hoofddorp afgelopen vrijdag in totaal 61 auto’s en 88 brom- en snorfietsen gecontroleerd.

De controle richtte zich onder meer op het aanpakken van overlast van snor- en bromfietsen in het centrum van Hoofddorp.

Er werden 57 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 26 aan eigenaren van brom- snorfietsen die te snel waren.

juni 24, 2018

De politie heeft gisteravond een overleden persoon aangetroffen na een woningbrand aan de Henriette Roland Holstlaan in Hoofddorp......

HOOFDDORP - De politie heeft gisteravond een overleden persoon aangetroffen na een woningbrand aan de Henriette Roland Holstlaan in Hoofddorp.

Buren zagen rook uit de woning komen en alarmeerde de hulpdiensten.

Brandweer, politie, ambulance en traumateam werden opgeroepen om te assisteren.

Bij binnentreden van de woning bleek al snel dat hulp niet meer mocht baten. Ook de brand was al uit.

Volgens de politie gaat het vermoedelijk om de bewoner van het huis. De familie is op de hoogte gebracht.

juni 23, 2018

De gemeente Haarlemmermeer heeft het initiatief van het Participatieteam Haarlemmermeer omarmd voor een monument ter herinnering aan het slavernijverleden........

De gemeente Haarlemmermeer heeft het initiatief van het Participatieteam Haarlemmermeer omarmd voor een monument ter herinnering aan het slavernijverleden.

Op 1 juli opent wethouder Marjolein Steffens-van de Water de bijzondere gedenkplaats in Hoofddorp samen met de voorzitter van het Participatieteam, Elaine Veldema.

1 juli is de jaarlijkse Surinaamse feestdag Keti Koti, waarop de afschaffing van de slavernij, 155 jaar geleden, wordt gevierd.

juni 23, 2018

Het college van burgemeester en wethouders Haarlemmermeer heeft ingestemd met het stedenbouwkundig plan voor Hyde Park op Beukenhorst-West in Hoofddorp........

Het college van burgemeester en wethouders Haarlemmermeer heeft ingestemd met het stedenbouwkundig plan voor Hyde Park op Beukenhorst-West in Hoofddorp.

De kantorenwijk tegenover het station Hoofddorp wordt getransformeerd naar een autoluwe stadswijk met bijna 4000 woningen. Van dit aantal appartementen is 20% sociale woningbouw.

De gemeenteraad gaat erover beslissen in de vergadering van 19 juli. De eerste appartementen kunnen als het goed is medio 2020 worden betrokken.
 

juni 15, 2018

Vijf trainers van SV Hoofddorp hebben dinsdag in het bijzijn van het hoofdbestuur hun contracten voor het seizoen 2018/2019 getekend......

Vijf trainers van SV Hoofddorp hebben dinsdag in het bijzijn van het hoofdbestuur hun contracten voor het seizoen 2018/2019 getekend.

Hoofdtrainer Jethro Abram en bestuurslid voetbalzaken Benno Peperkamp zijn met de technische commissie gestart met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

Het eerste elftal handhaafde zich na promotie vorig jaar in de middenmoot van de 1e klasse. Met de nieuwe zondagselectie wordt ernaar gestreefd opnieuw een stapje hogerop te komen.

juni 14, 2018

Op zondag 24 juni is de 7e editie van het Groene Loper Festival in Hoofddorp, waar iedereen kan ervaren hoe gemakkelijk en leuk een duurzame leefstijl is......

Op zondag 24 juni is de 7e editie van het Groene Loper Festival in Hoofddorp, waar iedereen kan ervaren hoe gemakkelijk en leuk een duurzame leefstijl is.

Er is een markt met eerlijke producten, hapjes en drankjes, muziek en een straattheater, en er zijn talloze workshops.

Het festival trekt bezoekers en aanbieders uit heel Nederland, en het past goed bij de ambities van het Hoofddorpse winkelgebied om te verduurzamen.

Het Groene Loper Festival is op zondag 24 juni van 12.00 tot 17.00 uur aan het Raadhuisplein in Hoofddorp en de toegang is gratis.
 

juni 13, 2018

Op donderdagavond vergadert de gemeenteraad in het raadhuis aan het Raadhuisplein in Hoofddorp.....

Op donderdagavond vergadert de gemeenteraad in het raadhuis aan het Raadhuisplein in Hoofddorp.

Op de agenda staat de vragensessie voor de raadsleden. Daarna praat men over de voortgang 2018 van de gebiedsontwikkeling Badhoevedorp en de omlegging van de A9.

Ook wordt er gesproken over de voorstellen om de opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november te verhogen.

De vergadering wordt afgesloten met een besloten bijeenkomst over het meerjarenperspectief van grondzaken Haarlemmermeer.

juni 7, 2018

Het gaat om 177 laagbouwwoningen en 4 woonvilla’s met in totaal 48 woningen onder meer voor spoedzoekers, statushouders en jongeren.......

Woningbouwcorporatie Eigen Haard gaat in het gebied Lincolnpark in Hoofddorp woningen bouwen.

Het gaat om 177 laagbouwwoningen en 4 woonvilla’s met in totaal 48 woningen onder meer voor spoedzoekers, statushouders en jongeren.

De wijk krijgt een groen en waterrijk karakter en wordt duurzaam gebouwd. Het gebied is tijdelijk te bereiken via de Johan Enschedélaan, in afwachting van de ontwikkeling van de rest van Lincolnpark.

Als de gemeenteraad voor de zomer een besluit neemt kan Eigen Haard snel van start gaan met de bouw.
 

juni 6, 2018

Dinsdagochtend vond de politie een dode kat in een sloot tussen de Jadelaan en Opaallaan in Hoofddorp. De kat had een chipszakje over zijn hoofd en lag vermoedelijk al langer in het water......

Dinsdagochtend vond de politie een dode kat in een sloot tussen de Jadelaan en Opaallaan in Hoofddorp. De kat had een chipszakje over zijn hoofd en lag vermoedelijk al langer in het water.

Met de hulp van medewerkers van de Stichting Dierenambulance is de kat uit de sloot gehaald.

De politie is op zoek naar de eigenaar van de kortharige, bruine cyperse poes met een wit buikje. Het baasje dat zijn kat vermist kan bellen met telefoonnummer 0900-8844.

Bron: Haarlems Dagblad
 

juni 5, 2018

Studenten van het Nova College waarderen hun opleiding gemiddeld met een 7,3. In 2016 gaven ze een 7,2.....

Studenten van het Nova College waarderen hun opleiding gemiddeld met een 7,3. In 2016 gaven ze een 7,2.

Vergeleken met andere ROC’s in de Randstad geven studenten van het Nova College en MBO Utrecht gemiddeld de hoogste rapportcijfers voor hun opleiding.

Dat blijkt uit de JOB-monitor die de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs publiceert. Landelijk staat het Nova College op een gedeelde vierde plaats van alle ROC’s.

juni 4, 2018

Een pizzakoerier is zondagavond met zijn scooter hard onderuit gegaan op het Leenderbos in Hoofddorp.......

Een pizzakoerier is zondagavond met zijn scooter hard onderuit gegaan op het Leenderbos in Hoofddorp.

De scooterrijder raakte vermoedelijk de verhoogde rijbaanafscheiding ter plaatse en verloor hierdoor de macht over het stuur. Hij kwam lelijk ten val.

Ambulancepersoneel verzorgde het slachtoffer ter plaatse, waarna deze is overgebracht naar het ziekenhuis. De scooter was flink beschadigd en is afgevoerd.
 

juni 4, 2018

Zondagochtend 3 juni rond half drie hield de politie twee mannen aan op de Nieuwe Bennebroekerweg in Hoofddorp op verdenking van diefstal......

Zondagochtend 3 juni rond half drie hield de politie twee mannen aan op de Nieuwe Bennebroekerweg in Hoofddorp op verdenking van diefstal.

Het gaat om een 15-jarige jongen uit Beinsdorp en een 18-jarige man uit Alkmaar.

Kort ervoor kwam een inbraakmelding binnen vanaf een bouwterrein op de Laan van Zuiderhoeve in Hoofddorp.

De politie zicht met inzet van een hondengeleider de omgeving af, waarbij al snel verschillende inbrekerswerktuigen werden gevonden.

juni 3, 2018

Wethouder Derk Reneman van cultuur heeft zaterdagavond de prijzen van de Corendon International Big Band Competition in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp uitgereikt........

Wethouder Derk Reneman van cultuur heeft zaterdagavond de prijzen van de Corendon International Big Band Competition in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp uitgereikt.

Winnaar in de Top Klasse is Big Band GveriLLaz uit de Sloveense hoofdstad Ljubljana geworden.

Deze Big Band is opgericht op 1 januari 2014. De groep bestaat uit 18 professionele muzikanten.

Tweede plaats was voor het Sointi Jazz Orchestra uit Finland.

juni 2, 2018

Voordat GroenLinks het verkiezingsprogramma gaat vaststellen nodigt de partij inwoners uit om politieke wensen kenbaar te maken......

Voordat GroenLinks het verkiezingsprogramma gaat vaststellen nodigt de partij inwoners uit om politieke wensen kenbaar te maken, om zodoende hun programma nog beter af te stemmen op de wensen van de kiezers.

Het verkiezingsprogramma is voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november 2018.

De openbare bijeenkomst is op 6 juni. Belangstellenden kunnen zich melden tussen 19.30 en 21.30 uur in de Jopenkerk aan de Hoofdweg 774 in Hoofddorp.

De schrijvers van het programma zijn dan aanwezig om bezoekers te ontvangen.
 

juni 2, 2018

VVD Haarlemmermeer houdt op 4 juni een politiek café over milieu en mobiliteit.......

VVD Haarlemmermeer houdt op 4 juni een politiek café over milieu en mobiliteit.

Nu rekeningrijden weer terug is in de actualiteit, gaat de VVD in op de vraag: “Hoe houden we de regio bereikbaar? Meer asfalt aanleggen, of ontkomt Nederland niet aan hogere beprijzing van CO2-uitstoot?”.

VVD-wethouder mobiliteit, Derk Reneman, verzorgt de inleiding. Ook oud-wethouder Arthur van Dijk, voorzitter Transport en Logistiek Nederland, zal een bijdrage leveren.

juni 2, 2018

Op maandag 4 juni 2018 is wethouder Horn een spreker op de bouwplaats van Tudorpark aan de Bennebroekerweg in Hoofddorp-Zuid......

Op maandag 4 juni 2018 is wethouder Horn een spreker op de bouwplaats van Tudorpark aan de Bennebroekerweg in Hoofddorp-Zuid.

Om 15.45 uur is er een feestje, vooral bedoeld voor de kopers van de woningen in het plandeel Buckingham Quarter. Om 16.15 uur wordt de officiële handeling verricht: het slaan van de eerste paal.

De 78 woningen worden in kenmerkende Engelse Tudorstijl gebouwd. De oplevering is in de zomer van 2019
 

mei 30, 2018

Wethouder Tom Horn meldt op facebook dat het college dinsdag op werkbezoek is geweest in de wijken Overbos en Floriande in Hoofddorp......

Wethouder Tom Horn meldt op facebook dat het college dinsdag op werkbezoek is geweest in de wijken Overbos en Floriande in Hoofddorp.

Allereerst is het vernieuwde wijkcentrum De Boskern bezocht en daar is gesproken met de beheerder, vrijwilligers en bezoekers.

Daarna bezocht het college de 380 kV-hoogspanningsleiding in Zwaanshoek, waarbij uitleg werd gegeven over de vorderingen in de aanleg daarvan.

mei 29, 2018

De 14e MeerBusiness Haringparty staat in de agenda voor 26 juni aanstaande. De bijeenkomst is een jaarlijkse traditie van het ondernemersplatform......

De 14e MeerBusiness Haringparty staat in de agenda voor 26 juni aanstaande. De bijeenkomst is een jaarlijkse traditie van het ondernemersplatform.

Elk jaar wordt een keynote spreker uitgenodigd. Deze editie van het netwerk-evenement zal Lieke Lamb haar opwachting maken. Ze is trendwatcher en innovatie-adviseur.

De MeerBusiness Haringparty vindt plaats in Claus Hoofddorp. Inloop vanaf 4 uur, het hoofdprogramma start om 5 uur.

Voor deelname moeten ondernemers zich aanmelden via de website van MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol.
 

mei 29, 2018

Op de Hoofdweg in Hoofddorp, nabij de skipiste, is zondagavond een persoon bedreigd met een vuurwapen......

Op de Hoofdweg in Hoofddorp, nabij de skipiste, is zondagavond een persoon bedreigd met een vuurwapen.

Na de bedreiging is de persoon gevlucht richting het parkje van de voormalige waterzuivering. De politie heeft uiteindelijk ook iemand aangehouden en deze overgebracht naar het bureau.

Het vermoeden bestond dat het vuurwapen gedumpt was in de bosjes. Hierop heeft de politie met meerdere honden uit park afgezocht.

Daarbij werd een voorwerp gevonden dat is overgedragen aan de recherche.

Het park werd afgesloten vanwege het sporen onderzoek.
 

mei 28, 2018

Op de kruising van de Hoofdweg met de Weg om de Noord heeft zondagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenwagens.......

Op de kruising van de Hoofdweg met de Weg om de Noord heeft zondagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenwagens.

Omdat gezien de materiële schade gevreesd werd voor gewonden, rukten de hulpdiensten naar de plaats van het ongeluk uit. Onder de inzittenden bevond zich ook een klein kind.

Bij controle in de ambulance bleek niemand zodanig gewond, dat vervoer naar het ziekenhuis noodzakelijk was.

Door het ongeval was een deel van de Hoofdweg afgesloten.