MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Max en Jaap On Air | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Hoofddorp - Pax

juni 9, 2018

Donderdagmiddag heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Kruisweg in Hoofddorp bij de stoplichten van het kruispunt met de Paxlaan.......

Donderdagmiddag heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Kruisweg in Hoofddorp bij de stoplichten van het kruispunt met de Paxlaan.

Een automobiliste reed achter op de auto van haar voorganger.

Een politieagent in vrije tijd bood hulp aan de bestuurder van de voorste wagen.

Na een uitgebreide controle in de opgeroepen ambulance bleek dat de verwondingen niet zodanig waren dat een bezoek aan het ziekenhuis nodig was.

Omdat er vermoedelijk nog een derde auto bij het ongeval betrokken was, doet de politie nader onderzoek.
 

mei 12, 2018

Woensdag 16 mei 2018 zal wethouder Tom Horn de officiële opening verrichten van de kleinschalige woonlocatie voor 9 jongeren met een beperking in de wijk Pax in Hoofddorp.......

Woensdag 16 mei 2018 zal wethouder Tom Horn de officiële opening verrichten van de kleinschalige woonlocatie voor 9 jongeren met een beperking in de wijk Pax in Hoofddorp.

Hij zal daarbij ook een bord onthullen met de naam van het huis erop.

De initiatiefnemers zijn de ouders van de 18-25-jarige bewoners, die zich hebben verenigd in de Stichting ZilverEsdoorn, om deze huisvesting voor hun kinderen met een beperking te realiseren.

mei 9, 2018

Wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen verricht vandaag de officiele start van de bouw van in totaal zestig kleine goedkope woningen..... 

HOOFDDORP - Wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen verricht vandaag de officiele start van de bouw van in totaal zestig kleine goedkope woningen aan de Kaj Munkweg en de Hoofdweg. Deze zijn bestemd voor statushouders, starters en urgente woningzoekers.

Samen met directeur Viviane Regout van wooncorporatie Ymere verricht Horn de feestelijke handeling door symbolisch een deur te openen.

De woningen aan de Kaj Munkweg en de Hoofdweg worden naar verwachting aan het einde van dit jaar opgeleverd.
 

april 16, 2018

Zaterdagmiddag heeft in een woning aan de Wilsonstraat in Hoofddorp brand gewoed op de eerste etage.......

Zaterdagmiddag heeft in een woning aan de Wilsonstraat in Hoofddorp brand gewoed op de eerste etage.

De brandweer heeft de brand geblust en de woning geventileerd met een overdruk ventilator.

De bewoonster van de woning is in de ambulance behandeld omdat ze rook had ingeademd.

De woning heeft aanzienlijke schade opgelopen. De naastgelegen woningen zijn voor de zekerheid gecontroleerd op eventuele schade.

Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand, die nabij de CV-installatie ontstond.
 

maart 28, 2018

Een automobilist is maandagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de Paxlaan in Hoofddorp.........

HOOFDDORP - Een automobilist is maandagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de Paxlaan in Hoofddorp.

Het ongeval gebeurde toen de bestuurder van een personenwagen wilde keren en een tegemoet komende wagen over het hoofd zag.

De bestuurder van deze auto kon niet meer remmen en botste vol in de zijkant van de kerende wagen.

De bestuurder van de kerende wagen raakte hierbij gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. De andere automobilist bleef ongedeerd.

Door het ongeval was de Paxlaan tijdelijk gesloten.
 

januari 31, 2018

Het Nova College houdt woensdag 7 februari van 18.00 - 21.00 uur Open huis voor alle mbo opleidingen waaronder die in Hoofddorp.......

Het Nova College houdt woensdag 7 februari van 18.00 - 21.00 uur Open Huis voor alle mbo opleidingen waaronder die in Hoofddorp.

In Hoofddorp kunnen bezoekers ook terecht voor informatie over het vavo: mavo, havo en vwo voor volwassenen.

Het Nova College is volgens de Keuzegids MBO 2018 het beste ROC in de Randstad, staat landelijk op de 11de plaats en heeft 19 opleidingen met het predicaat ‘topopleiding 2018’ in 8 verschillende vakgebieden.

januari 27, 2018

Op 7 februari zullen 150 leerlingen van het Kaj Munk College een beeld krijgen van de impact en gevolgen van zinloos geweld......

Op 7 februari zullen 150 leerlingen van het Kaj Munk College een beeld krijgen van de impact en gevolgen van zinloos geweld.

Voorafgaand aan de hartverscheurende film Fataal vertellen Jasper en Ronnie hun verhaal.

Zij werden in april 2017 door een aantal jongeren mishandeld met een betonschaar. Zij hebben nog dagelijks te maken met de fysieke en mentale gevolgen.

Naar aanleiding van deze gebeurtenis ontstond er de nodige media-aandacht, waaronder de hand-in-hand-actie die door politici werd opgepakt.

januari 24, 2018

Het Hoofdvaart College en de Praktijkschool De Linie gaan verhuizen naar bedrijventerrein De President in Hoofddorp. Deze nieuwe locatie ligt dicht bij de Van Heuven Goedhartlaan en het NS-station maar ook dicht bij bedrijven waar leerlingen stage kunnen lopen......

Het Hoofdvaart College en de Praktijkschool De Linie gaan verhuizen naar bedrijventerrein De President in Hoofddorp.

Deze nieuwe locatie ligt dicht bij de Van Heuven Goedhartlaan en het NS-station maar ook dicht bij bedrijven waar leerlingen stage kunnen lopen.

Waarschijnlijk neemt het Nova College de oude locaties Paxlaan en Hoofdweg in gebruik, omdat die huisvesting geschikt is voor algemeen vormende vakken.

De directie hoopt dat in augustus 2019 de eerste lessen op de nieuwe locatie kunnen worden gegeven.

Bron: Haarlems Dagblad

januari 10, 2018

Leerlingen van het Kaj Munk Technasium gaan maandag 15 en woensdag 17 januari in Badhoevedorp onderzoek doen naar welke kansen er zijn om van de grasvelden bij de Einsteinlaan en de Papegaaistraat echte parkjes te maken.....

HOOFDDORP - Leerlingen van het Kaj Munk Technasium gaan maandag 15 en woensdag 17 januari in Badhoevedorp onderzoek doen naar welke kansen er zijn om van de grasvelden bij de Einsteinlaan en de Papegaaistraat echte parkjes te maken.

Dat doen ze op uitnodiging van de dorpsraad. De opdracht aan de bijna 100 leerlingen, verdeeld over 26 teams, is om innovatieve ontwerpen te maken.

Die ontwerpen moeten passen bij wat huidige bewoners wensen, en daarnaast bijdragen aan een gezonde leefomgeving voor toekomstige bewoners.

december 29, 2017

Gisteravond hield de politie een 18-jarige man uit Hoofddorp aan op verdenking van poging tot inbraak in een woning aan de Wilsonstraat in de wijk Pax.....

Gisteravond hield de politie een 18-jarige man uit Hoofddorp aan op verdenking van poging tot inbraak in een woning aan de Wilsonstraat in de wijk Pax.

Een getuige had twee mannen bij een woning zien ‘rommelen’ met een koevoet. Er bleek geprobeerd te zijn een raam open te breken.

De inbrekers waren niet in de woning geweest en er was niets buit gemaakt.

Op basis van het door de getuige opgegeven signalement kon de politie na onderzoek in de omgeving een van de verdachten aanhouden. De andere verdachte is nog voortvluchtig.
 

december 28, 2017

In het Nova College aan de Paxlaan kunnen mensen die werken en leren in de kinderopvang willen combineren, speeddaten met potentiële werkgevers in de kinderopvang...........

HOOFDDORP - In het Nova College aan de Paxlaan kunnen mensen die werken en leren in de kinderopvang willen combineren, speeddaten met potentiële werkgevers in de kinderopvang. De vraag naar geschoold personeel in de kinderopvang is groot en zal naar verwachting nog toenemen. Het Nova College in Hoofddorp start in februari met een 2-jarige opleiding voor 21-plussers tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker.Belangstellenden kunnen maandagavond 15 januari van zes uur tot half acht alvast kennismaken met de diverse werkgevers waarmee het college samenwerkt.

december 18, 2017

Een kindje is zondagmiddag ernstig gewond geraakt door een valpartij met zijn fiets in de Martin Luther Kingstraat in Hoofddorp......

Een kindje is zondagmiddag ernstig gewond geraakt door een valpartij met zijn fiets in de Martin Luther Kingstraat in Hoofddorp.

Het slachtoffertje ging vermoedelijk door de gladheid met zijn fiets onderuit op een fietspad achter de woningen.

Meerdere ambulances en de traumahelikopter werden opgeroepen om te assisteren. Nadat het slachtoffertje in de ambulance lag, is besloten om de traumahelikopter bij de ambulancepost te laten landen, zodat de trauma-arts in de ambulance kon stappen.

november 11, 2017

Het Nova College breidt het aanbod mbo opleidingen Horeca en Facility uit met drie nieuwe opleidingen Fastservice......

Het Nova College breidt het aanbod mbo opleidingen Horeca en Facility uit met drie nieuwe opleidingen Fastservice.

Op de vestiging aan de Paxlaan in Hoofddorp kunnen studenten komend schooljaar een opleiding volgen om te werken in een fastservicebedrijf zoals een koffiebar, strandpaviljoen, healthfoodbar, de vestiging van een foodketen of een bezorgdienst.

september 5, 2017

Zaterdag 9 september organiseert Stichting Erfgoed Korenmolen De Eersteling de Eersteling Ambachten Dag. Vanaf 10 uur worden tal van oude ambachten gedemonstreerd, waaronder paling roken en smeden.......

Zaterdag 9 september organiseert Stichting Erfgoed Korenmolen De Eersteling de Eersteling Ambachten Dag.

Vanaf 10 uur worden tal van oude ambachten gedemonstreerd, waaronder paling roken en smeden.

Verder zijn onder meer aan het werk een koperslager, een houtdraaier, een midwinterhoorn-maker, een nettenbreier en een bijenkorfvlechter.

Ook strovlechters, touwdraaiers en kantklossers tonen hun vaardigheden. Op het weiland achter de molen staan oldtimer tractoren en landbouwwerktuigen opgesteld. Daarbij de gerestaureerde en werkende Kromhout stationair motor.

juli 8, 2017

Wethouder Tom Horn neemt maandag in Hoofddorp de ontwerpvoorstellen voor Park21 in ontvangst van leerlingen van het Kaj Munk College......

HOOFDDORP - Wethouder Tom Horn neemt maandag in Hoofddorp de ontwerpvoorstellen voor Park21 in ontvangst van leerlingen van het Kaj Munk College.

Onder begeleiding van het Podium voor Architectuur hebben de leerlingen bij dit project de rol van landschapsarchitect op zich genomen.

Ze hadden zich daarbij verdiept in de opgave en een visie gevormd op het vraagstuk: “Ontwerp een unieke entree voor Park21 dat past bij de visie van het park en de gemeente Haarlemmermeer.”
 

juni 27, 2017

Een snorscooterrijder is maandagochtend gewond geraakt toen hij in Hoofddorp tegen de zijkant van een personenwagen botste........

HOOFDDORP - Een snorscooterrijder is maandagochtend gewond geraakt toen hij in Hoofddorp tegen de zijkant van een personenwagen botste.

Het ongeval gebeurde toen de scooter de Asserweg wilde oversteken, maar door een technisch defect niet kon remmen voor een passerende auto.

De gewonde scooterrijder moest na de nodige zorg in de ambulance, naar het ziekenhuis overgebracht worden.

Zowel de scooter als de auto zijn bij de botsing zwaar beschadigd geraakt.
 

juni 23, 2017

Briënne ten Napel wordt de nieuwe rector van het Kaj Munk College in Hoofddorp. Zij is nu conrector van het VWO op het Christelijk Lyceum Apeldoorn........

HOOFDDORP - Briënne ten Napel wordt de nieuwe rector van het Kaj Munk College in Hoofddorp.

Zij zal met ingang van 1 augustus de huidige rector Alle van Steenis opvolgen, die bestuursvoorzitter van de Montessori Scholengemeenschap Amsterdam wordt.

Ten Napel is nu conrector van het VWO op het Christelijk Lyceum Apeldoorn.

Volgens de benoemingscommissie van de Kaj Munk is zij enthousiast, communicatief en sociaal vaardig.

Briënne ten Napel begon haar onderwijsloopbaan als docent Nederlands.

januari 23, 2017

De mavo-afdeling van het Kaj Munk College mag zich de komende drie jaar Excellent noemen.

HOOFDDORP – De mavo-afdeling van het Kaj Munk College mag zich de komende drie jaar Excellent noemen.

Op maandag 23 januari heeft de inspectie van het Onderwijs bekend gemaakt welke scholen het predicaat Excellente School 2016-2018 mochten ontvangen.

Om Excellent te worden moet de school naast goed onderwijs, ook op een bepaalde manier uitblinken.

De mavo-afdeling van het Kaj Munk College blinkt uit in talentontwikkeling en is hiermee de eerste school in Haarlemmermeer dat zich Excellent mag noemen.

januari 7, 2017

Leerlingen van het Kaj Munk College in Hoofddorp starten dinsdag met een educatieve opdracht over het klimaat- en waterbestendig maken van Haarlemmermeer.....

HOOFDDORP – Leerlingen van het Kaj Munk College in Hoofddorp starten dinsdag met een educatieve opdracht over het klimaat- en waterbestendig maken van Haarlemmermeer.

NMCX Centrum voor Duurzaamheid vraagt leerlingen hierbij om oplossingen voor problemen bij hevige regenbuien en hittestress.

Aanleiding voor deze opdracht zijn onder andere de afvoerproblemen bij hevige regenval in Haarlemmermeer door bebouwing en het steeds meer bestraten van tuinen.

De door leerlingen bedachte oplossingen zullen op 21 maart gepresenteerd worden.

januari 4, 2017

Bij een supermarkt aan de Bernadottestraat in Hoofddorp is dinsdagmorgen een grote hoeveelheid sigaretten gestolen.....

HOOFDDORP – Bij een supermarkt aan de Bernadottestraat in Hoofddorp is dinsdagmorgen een grote hoeveelheid sigaretten gestolen.

De inbrekers kwamen rond 04.30 uur via een raam het pand van de Vomar Voordeelmarkt binnen en vertrokken met hun buit via hetzelfde raam.

Toen politieagenten ter plaatse kwamen, waren de drie inbrekers al op de vlucht geslagen.
De politie doet nog nader onderzoek in deze zaak.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

november 22, 2016

Pax Haarlemmermeer eindigt op het hoogste podium bij het NK Turnen voor vrouwen, dat afgelopen weekend werd gehouden in Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp......

HOOFDDORP – Pax Haarlemmermeer eindigt op het hoogste podium bij het NK Turnen voor vrouwen, dat afgelopen weekend werd gehouden in Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp.

De seniorenploeg van Pax Haarlemmermeer was vastbesloten om in de eredivisie de winst te pakken in eigen huis en dat lukte.

Ze bleken sterker te zijn dan de concurrentie en wonnen voor het eerst in de geschiedenis het nationale kampioenschap turnen.

Het tweede team van Pax kwam anderhalve punt te kort voor de bronzen plek en eindigde als vijfde.

november 17, 2016

Het Nova College heeft het activiteitenprogramma gericht op een gezond leven voor alle eerstejaars studenten uitgebreid. Er wordt sinds kort samengewerkt met Sportservice Nederland........

HOOFDDORP - Het Nova College heeft het activiteitenprogramma gericht op een gezond leven voor alle eerstejaars studenten uitgebreid.

Er wordt sinds kort samengewerkt met Sportservice Nederland. Studenten kunnen nu ook sporten als Ultimate Frisbee en Panna Knock Out onder de knie krijgen en een clinic van oud-voetballer Henny Meijer volgen.

Vorige week zijn de eerste activiteiten gestart. De opleidingen ICT, Techniek en Logistiek op de vestiging Hoofddorp maken als eerste kennis met het nieuwe aanbod.

september 9, 2016

Tijdens de Open monumentendag van zaterdag opent burgemeester Theo Wetering om 11.30 uur het molenwinkeltje bij Korenmolen De Eersteling in Hoofddorp......

HOOFDDORP - Tijdens de Open monumentendag van zaterdag opent burgemeester Theo Wetering om 11.30 uur het molenwinkeltje bij Korenmolen De Eersteling in Hoofddorp.

Om het ambacht van molenaar goed te kunnen blijven uitvoeren was deze extra ruimte een vereiste voor de toekomst.

De Stichting Cultureel Erfgoed Korenmolen De Eersteling heeft de molenwinkel kunnen bouwen door het verkopen van obligaties en door sponsoring van lokale ondernemers.

juli 16, 2016

Emma Vrieswijk vertrekt in september voor twee jaar naar India. De Hoofddorpse is toegelaten tot het Mahindra College, dat deel uitmaakt van het United World Colleges.......

HOOFDDORP – Emma Vrieswijk vertrekt in september voor twee jaar naar India.

De Hoofddorpse is toegelaten tot het Mahindra College, dat deel uitmaakt van het United World Colleges.

Dit United World Colleges heeft wereldwijd vijftien internationale scholen, waaraan jongeren uit meer dan 100 landen studeren.

De 17-jarige Emma Vrieswijk zegt dolgelukkig te zijn met de toelating en verruilt het vwo aan het Hoofddorpse Kaj Munk College nu graag voor een nieuw avontuur ver van huis.