MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Zo Zondag | 17:00 - 18:00
Share |

Content about Hoofddorp - Floriande

september 24, 2018

Hoofddorp was gastheer van de allereerste Super 6 Baseball and Softball.......

Hoofddorp was gastheer van de allereerste Super 6 Baseball and Softball.

Van dinsdag 18 tot en met zondag 23 september namen
voor het eerst de zes beste honkbal- en softballanden van Europa deel aan een gecombineerd toernooi.

Bij de honkballers kwamen de nationale teams van België, Duitsland, Italië, het Nederlands Koninkrijk, Spanje en Tsjechië naar Hoofddorp.

Afgelopen zaterdag en zondag werden er twee wedstrijden afgelast vanwege het slechte weer.

april 13, 2018

Afgelopen donderdag heeft wethouder John Nederstigt de publieke internationale basisschool De Optimist geopend........

Afgelopen donderdag heeft wethouder John Nederstigt in de Hoofddorpse wijk Floriande de publieke internationale basisschool De Optimist geopend.

Vanwege de internationale werkgelegenheid in deze regio is het van belang dat er een internationale basisschool is gestart.

Buitenlandse bedrijven kijken naar de mogelijkheden die er geboden worden op het gebied van onderwijs, sport en cultuur alvorens te besluiten waar zij zich vestigen.

november 30, 2017

Nu de proef van een jaar met de bussluis in Floriande is afgelopen, zegt de VVD-fractie in een persbericht dat deze permanent open moet blijven........

HOOFDDORP - Nu de proef van een jaar met de bussluis in Floriande is afgelopen, zegt de VVD-fractie in een persbericht dat deze permanent open moet blijven. De reacties van bewoners zijn volgens de liberalen erg positief. Eerdere tussentijdse cijfers van de openstelling geven volgens de VVD geen aanleiding om aan te nemen dat het sluipverkeer is toegenomen. Voorstanders van de opening van de bussluis wijzen erop dat er geen ernstige verkeersongelukken zijn geweest in de proefperiode en omdat de veiligheid niet in het gedrang komt moet de bussluis zo snel mogelijk permanent open.

juli 27, 2017

Het conflict rond de oplevering van Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp is opgelost....

HOOFDDORP - Het conflict rond de oplevering van Sportcomplex Koning Willem-Alexander is opgelost. De gemeente Haarlemmermeer en aannemer Bouwcombinatie Vaessen Sprangers hebben een schikking getroffen.

Sinds de ingebruikname van het sportcomplex in Hoofddorp-Floriande in 2014 hebben gemeente en aannemer verschil van mening over de oplevering van het gebouw. De gemeente was niet tevreden over het geleverde werk.
Nadat ook een arbitrageprocedure via de rechter eerder geen oplossing bood, zijn partijen nu uiteindelijk toch tot een vergelijk gekomen.

december 13, 2016

De verlichting van het Windzwaard op de rotonde Deltaweg-Bennebroekerweg in Hoofddorp is sinds een paar dagen weer kapot..... 

HOOFDDORP – De verlichting van het Windzwaard op de rotonde Deltaweg-Bennebroekerweg in Hoofddorp is sinds een paar dagen weer kapot.

De gemeente doet onderzoek naar de storing van de ledverlichting van het kunstwerk.

Een softwarestoring zou dit keer de boosdoener zijn geweest.

De verlichting van het Windzwaard kampt al sinds de oplevering in september 2015 met problemen en was voor lange tijd helemaal donker.

In november kreeg het zwaard nog nieuwe ledlampen, die bestand zouden zijn tegen onweer en andere weersomstandigheden.

juli 16, 2015

Bewoners van de wijk Floriande in Hoofddorp zijn er niet gerust op dat de ’mid-stay’ ook werkelijk toegewezen zal worden aan eenoudergezinnen met jonge kinderen.......

HOOFDDORP - Bewoners van de wijk Floriande in Hoofddorp zijn er niet gerust op dat de ’mid-stay’ ook werkelijk toegewezen zal worden aan eenoudergezinnen met jonge kinderen, zoals de gemeente zegt.
De wijkbewoners vrezen dat er in de tot wooneenheden om te bouwen oude noodlokalen van het Haarlemmermeer Lyceum aan de Fanny Blankers-Koenlaan ook asielzoekers of moeilijke jeugd gehuisvest zullen worden.

juni 27, 2015

Gisteravond hebben ruim 600 mensen meegelopen met de stille tocht ter nagedachtenis aan de vermoorde 35-jarige Raja Draaisma uit Hoofddorp. De tocht ging om half 7 van start bij het buurthuis Floriande aan de Waddenweg.......

HOOFDDORP – Gisteravond hebben ruim 600 mensen meegelopen met de stille tocht ter nagedachtenis aan de vermoorde 35-jarige Raja Draaisma uit Hoofddorp.

De tocht ging om half 7 van start bij het buurthuis Floriande aan de Waddenweg.

Iedereen die meeliep kreeg van de organisatie een roos aangeboden die later bij de woning neergelegd kon worden.

In de tocht liep onder andere Burgemeester Theo Weterings mee.
Hij legde een bloemstuk bij de woning van Raja.

juni 26, 2015

Het omvormen van de voormalige noodlokalen van het Haarlemmermeer Lyceum aan de Fanny Blankers-Koenlaan in Hoofddorp tot wooneenheden voor dakloze gezinnen ligt op schema.......

HOOFDDORP - Het omvormen van de voormalige noodlokalen van het Haarlemmermeer Lyceum aan de Fanny Blankers-Koenlaan in Hoofddorp tot wooneenheden voor dakloze gezinnen ligt op schema.

Dat heeft wethouder Tom Horn van Wonen gezegd tijdens het wekelijkse persuurtje.

De gemeente kreeg eerder dit jaar plotseling te maken met een golf aan inwoners die door een scheiding of om andere redenen acuut geen dak meer boven hun hoofd hebben.

Het is volgens Horn de bedoeling dat er 19 wooneenheden worden gecreëerd in de voormalige noodlokalen.

juni 25, 2015

Naar aanleiding van de moord op de 35-jarige Raja Draaisma in de Hoofddorpse wijk Floriande, hebben bewoners van de Sjoukje Dijkstralaan en omgeving een brief in de bus gekregen van burgemeester Weterings......

HOOFDDORP – Naar aanleiding van de moord op de 35-jarige Raja Draaisma in de Hoofddorpse wijk Floriande, hebben bewoners van de Sjoukje Dijkstralaan en omgeving dinsdag een brief in de bus gekregen van burgemeester Weterings.

Hierin spreekt de burgemeester zijn medeleven uit naar familie, vrienden en bekenden van het slachtoffer.

juni 24, 2015

Bij de woning van de vermoorde Raja Draaisma in de Hoofddorpse wijk Floriande is inmiddels een bloemenzee te ontstaan. Veel mensen leggen ter nagedachtenis en medeleven een bloementje bij de woning. Ook staan er al veel kaartjes met een persoonlijke boodschap en branden er kaarsjes.......
 

HOOFDDORP - Bij de woning van de vermoorde Raja Draaisma in de Hoofddorpse wijk Floriande is inmiddels een bloemenzee te ontstaan. Veel mensen leggen ter nagedachtenis en medeleven een bloementje bij de woning.

Ook staan er al veel kaartjes met een persoonlijke boodschap en branden er kaarsjes.

Het merendeel van de bloemen zijn nu nog van buurtbewoners, maar ook stopt er zo af en toe een auto en wordt er een bloementje neergelegd.

juni 22, 2015

RTV-NH - Aan de Sjoukje Dijkstralaan in de Hoofddorpse wijk Floriande is vanavond een vrouw doodgeschoten. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie......

HOOFDDORP - Aan de Sjoukje Dijkstralaan in de Hoofddorpse wijk Floriande is vanavond een vrouw doodgeschoten. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie.

Een medewerker van Domino's Pizza heeft de schietpartij even voor 19.30 uur zien gebeuren. Hij is door de politie gehoord.
Ook een medewerker van een Thais restaurant is ook meegenomen als getuige.

De politie is op zoek naar een zilvergrijze Audi Cabrio met een zwart dak. In die auto is de dader - of daders - weggereden in de richting van de Toolenburger Plas.

juni 16, 2015

Zaterdag 27 juni organiseert Verhage Floriande in samenwerking met de Florimarkt en Winkelcentrum Floriande een grote openlucht Kinderbingo in dit winkelcentrum in Hoofddorp......

HOOFDDORP - Zaterdag 27 juni organiseert Verhage Floriande in samenwerking met de Florimarkt en Winkelcentrum Floriande een grote openlucht Kinderbingo in dit winkelcentrum in Hoofddorp.

Inschrijven voor deze Bingo kan van 15 tot en met 21 juni bij Primera en Verhage Floriande.

De inschrijfkosten bedragen 2,50 euro en de opbrengst van deze Kinderbingo zal gedoneerd worden aan de stichting Make-A-Wish die wensen vervult van kinderen met een levensbedreigende ziekte.

februari 20, 2015

Op voorstel van GroenLinks, PvdA en Eén Haarlemmermeer laat de gemeenteraad van Haarlemmermeer een eigen onderzoek doen naar alles wat er is misgegaan bij de verplaatsing van honkbalclub Pioniers......

HOOFDDORP – Op voorstel van GroenLinks, PvdA en Eén Haarlemmermeer laat de gemeenteraad van Haarlemmermeer een eigen onderzoek doen naar alles wat er is misgegaan bij de verplaatsing van honkbalclub Pioniers.

De excuses die burgemeester Theo Weterings hierbij heeft gemaakt zijn door de Raad geaccepteerd. Verder wordt er ook geen wethouder weggestuurd.

Dit is de uitkomst van het raadsdebat van afgelopen donderdag over het dossier Major League Basball.

Bron: Haarlems Dagblad
 

februari 11, 2015

Langs de Waddenweg ter hoogte van het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp komen zeker 53 extra parkeerplaatsen.... 

HOOFDDORP – Langs de Waddenweg ter hoogte van het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp komen zeker 53 extra parkeerplaatsen. Ook wordt het gebied ten zuidoosten van deze weg een blauwe parkeerzone. Bewoners en gebruikers van het deel van de Waddenweg bij het ziekenhuis klagen al langer over parkeeroverlast. Het gaat onder meer om bezoekers van het Spaarne Ziekenhuis die op deze locatie langdurig hun voertuig parkeren.

december 25, 2014

De actiegroep Floriande Tegen Geluid (FTG) hekelt de gang van zaken na het onderzoek naar verlegging van de Spijkerboorroute.........

HOOFDDORP - De actiegroep Floriande Tegen Geluid (FTG) hekelt de gang van zaken na het onderzoek van het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) naar verlegging van de Spijkerboorroute.
De uitkomsten van dit onderzoek waren onverwacht positief: de verlegging bleek mogelijk te zijn, waarna B&W het voorstel indiende bij de Commissie Regionaal Overleg Schiphol.

december 6, 2014

Volgens wijkbewoners van Floriande is een koffie-inloopochtend voor wijkbewoners een goed initiatief. Daarbij zal elke dinsdagmorgen zal voor buurtbewoners vanaf tien uur gratis koffie klaar staan in het restaurant van Amstelring in Floriande........
 

HOOFDDORP – Volgens inwoners van Floriande is een koffie-inloopochtend voor wijkbewoners een goed initiatief.

Daarbij zal elke dinsdagmorgen zal voor buurtbewoners vanaf tien uur gratis koffie klaar staan in het restaurant van Amstelring in Floriande.

Met dit zogenaamde “Huis van de Buurt” wordt geprobeerd een ontmoetingsplek te creëren voor alle bewoners van Floriande.

Sinds kort is er ook een ouderadviseur aanwezig, waarbij iedereen van 65 jaar en ouder met eventuele vragen terecht kan.

oktober 1, 2014

B & W heeft besloten dat inwoners van Sportdorp en de hofjes aan de IJtochtkade in de wijk Floriande in Hoofddorp een parkeerplaats in hun tuin mogen aanleggen.......

HOOFDDORP – B & W heeft besloten dat inwoners van sportdorp en de hofjes aan de IJtochtkade in de wijk Floriande in Hoofddorp een parkeerplaats in hun tuin mogen aanleggen.

Bewoners mogen hierbij drie meter van de haag tussen hun tuin en de openbare weg weghalen als zij hun auto in hun tuin willen parkeren.

De optie om als gemeente eenzijdig af te zien van verplichte handhaving van hagen zien B en W niet zitten, omdat een notaris dan alle koopcontracten moet aanpassen.

Bron: Haarlems Dagblad
 

augustus 12, 2014

Zaterdagmiddag 9 augustus zijn drie jongeren, die verdacht worden van diefstal van een scooter, in Hoofddorp aangehouden....

Hoofddorp - Zaterdagmiddag 9 augustus zijn drie jongeren, die verdacht worden van diefstal van een scooter, in Hoofddorp aangehouden.
Het drietal werd aangetroffen aan de Lauwers met een scooter die op 21 juli was gestolen op de Waddenweg.
Het drietal, twee van zeventien en 1 van achttien jaar uit Hoofddorp, is meegenomen naar het politiebureau.
 

juni 26, 2014

Inbrekers hebben flink huisgehouden in een Volkswagen Golf die geparkeerd stond aan de Banjaard in Hoofddorp...

HOOFDDORP – Inbrekers hebben flink huisgehouden in een Volkswagen Golf die geparkeerd stond aan de Banjaard in Hoofddorp. Toen de eigenaar maandagochtend voor de autodeur stond, zag hij dat stoelen, achterbank, navigatie, airbags en deurpanelen ontbraken.

Een bergingsbedrijf heeft de wagen ’s middags opgehaald en naar de garage gebracht. Het was niet de eerste keer dat de berger zo’n volledige ‘strip’ meemaakte. Wel noemde hij het ‘uitzonderlijk’.

juni 26, 2014

Na onderzoek is gebleken dat tijdens het zwemincident van 11 mei, in het Sportcomplex Koning Willem Alexander, medewerkers niet van nalatigheid worden verweten...

HOOFDDORP – Na onderzoek is gebleken dat tijdens het zwemincident van 11 mei, in het Sportcomplex Koning Willem Alexander, medewerkers niet van nalatigheid worden verweten. Er was op 11 mei voldoende toezichthoudend personeel. Dit concludeert een inspecteur van de Provincie Noord-Holland.
Een jongetje verdronk die dag bijna. Het sportcomplex en de bedrijfsvoering zijn wat betreft de veiligheid van het zwemgedeelte onderhevig aan wet- en regelgeving. De provincie houdt hier toezicht op.
 

februari 21, 2014

Nog een paar dagen en dan kunnen zwemmers terecht in het nieuwe Sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA)....

HOOFDDORP - Nog een paar dagen en dan kunnen zwemmers terecht in het nieuwe Sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA).
Zaterdag sluit het huidige Hoofddorpse zwembad van Het Spectrum zijn deuren, om een dag later het stokje over te geven aan het nieuwe sportcomplex.
De sporthal en horeca van Het Spectrum blijven geopend.
Het nieuwe sportcomplex wordt vrijdag 7 maart officieel geopend door Zijne Majesteit de Koning. Meer informatie hierover is te vinden op www.huisvandesport.com
Bron: Dichtbij.nl
 

mei 28, 2013

Op zaterdag 15 juni organiseert winkelcentrum Floriande zijn eerste Floriande’s Got Talent show. Iedereen, die over zangtalent beschikt, kan dit op zaterdag 15 juni laten horen in winkelcentrum Floriande in Hoofddorp....
 

HOOFDDORP - Op zaterdag 15 juni organiseert winkelcentrum Floriande zijn eerste Floriande’s Got Talent show.
Iedereen, die over zangtalent beschikt, kan dit op zaterdag 15 juni laten horen in winkelcentrum Floriande in Hoofddorp.
Tussen 12.00 en 16.00 uur zullen de optredens van de kandidaten plaats vinden.
Een jury zal de talenten gaan beoordelen.
Er worden drie prijzen beschikbaar gesteld door de winkeliers van resp. € 250,00, € 125,00 en € 75,00.