MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Hoofddorp

september 20, 2018

De film “The Trip to Spain” komt naar Hoofddorp. De hoofdrollen worden gespeeld door Steve Coogan en Rob Brydon......

De film “The Trip to Spain” komt naar Hoofddorp. De hoofdrollen worden gespeeld door Steve Coogan en Rob Brydon.

Samen met regisseur Michael Winterbottom maken ze nog een hoofdstuk in hun komische road tripserie.

Na Engeland en Italië reizen ze dit keer door naar Spanje langs plaatselijke restaurants.

In de film discussiëren ze ook over beroemdheden en maken veel grappen.

“The Trip to Spain” is op zondag 23 september om 8 uur ’s avonds in Het Oude Raadhuis aan de Hoofdweg 675 in Hoofddorp te zien.
 

september 20, 2018

De strijdende partijen over de nieuwbouwplannen voor de Concourslaan in Hoofddorp voeren geen gesprekken met elkaar......

De strijdende partijen over de nieuwbouwplannen voor de Concourslaan in Hoofddorp voeren geen gesprekken met elkaar.

Dat zegt ondernemer Khemai in een reactie op de uitlatingen die wethouder Adam Elzakalai kort geleden in de gemeenteraad deed.
Volgens hem zijn de partijen nog altijd met elkaar in gesprek.

Er ligt een plan van projectontwikkelaar Kennemerland Beheer om de Concourslaan en omgeving te ontwikkelen.
Twee ondernemers van de laan hebben een eigen nieuwbouwplan ingediend.

Het college heeft dat plan vorige week afgewezen.

september 19, 2018

In een woning aan de Oksholm in Hoofddorp is in de nacht van maandag 17 september op dinsdag 18 september een inbraak gepleegd......

In een woning aan de Oksholm in Hoofddorp is in de nacht van maandag 17 september op dinsdag 18 september een inbraak gepleegd.

Rond 4 uur ’s nachts maakten de inbrekers tijdens de nachtelijke kraak in de Hoofddorpse wijk Bornholm, gebruik van een ladder.

De politie zoekt getuigen, die zich via 0900-88 44 kunnen melden.

Ook wordt nog gezocht naar informatie over de ladder.

Wat er in de woning precies is meegenomen is niet bekend.
 

september 19, 2018

De Guinness Book of Records-poging van kinderboekenschrijfster Tosca Menten zorgt ervoor dat Het Cultuurgebouw in Hoofddorp overspoeld was met mummies......

De Guinness Book of Records-poging van kinderboekenschrijfster Tosca Menten zorgt ervoor dat Het Cultuurgebouw in Hoofddorp overspoeld was met mummies.

De hal van het cultuurcentrum liep zondag 16 september in de middag langzaam vol, omdat het Menten een leuk idee leek te kijken hoeveel mummies ze bij elkaar konden krijgen.

Zij deed dit eigenlijk om op een ludieke manier haar verjaardag te vieren.

Om het record te halen moesten er 251 mummies worden geteld. Mensen werden ingepakt met rollen wc-papier.

september 19, 2018

Liefhebbers van honk- en softbal op topniveau kunnen t/m zondag 23 september komen kijken in het honkbalstadion aan de Nieuwe Molenaarslaan in Hoofddorp......

Liefhebbers van honk- en softbal op topniveau kunnen t/m zondag 23 september komen kijken in het honkbalstadion aan de Nieuwe Molenaarslaan in Hoofddorp.

Na het EK is het stadion nu het decor voor een Super 6 Baseball Softball. Dinsdag werden hier de eerste wedstrijden gespeeld.

Team Kingdom of the Netherlands kwam op beide velden als winnaar uit de strijd.

Bij de dames werd het nog een ruime overwinning, bij de heren werd het na een makkelijk verkregen voorsprong toch nog even spannend in het laatste deel van de wedstrijd.

september 17, 2018

De foto van Annemieke Tip, heeft zondag de publieksprijs gewonnen bij de Make-Up Awards......

De foto van Annemieke Tip, heeft zondag de publieksprijs gewonnen bij de Make-Up Awards.

De make-up artiest uit Hoofddorp die onlangs is bedreigd, omdat haar inzending voor de Make-up Awards door sommige mensen als racistisch werd ervaren, wilde iets moois neerzetten.

Op deze foto is een blank model te zien met donkere vlekken die als schaduwen bedoeld worden.

september 13, 2018

Make-up artiest Annemieke Tip uit Hoofddorp is meerdere malen bedreigd: een onbekend aantal mensen ziet haar inzending voor de Make-up Awards als racistisch......

Make-up artiest Annemieke Tip uit Hoofddorp is meerdere malen bedreigd: een onbekend aantal mensen ziet haar inzending voor de Make-up Awards als racistisch.

Annemieke zegt dat zij verschillende telefoontjes kreeg met nare boodschappen nadat haar foto genomineerd was voor de hoofdprijs van de Make-up Awards en deze deelde op Facebook.

Op deze foto is een blank model te zien met donkere vlekken die als schaduwen bedoeld worden.

Woordvoerder Stefan Ammerlaan van de Make-up Awards benadrukt dat dit moet worden gezien als kunstuiting.

september 12, 2018

In het voormalige pand TEMFAY in Hoofddorp is 15 en 16 september de eerste Goede Doelen Braderie Haarlemmermeer, waar clubs, organisaties en particulieren in de gelegenheid worden gesteld een eigen doel te kunnen promoten en steunen......

In het voormalige pand TEMFAY in Hoofddorp is 15 en 16 september de eerste Goede Doelen Braderie Haarlemmermeer, waar clubs, organisaties en particulieren in de gelegenheid worden gesteld een eigen doel te kunnen promoten en steunen.

Aan de JC Beetslaan 6 zijn er deze dagen verschillende kraampjes die door middel van verkoop van bruikbare artikelen geld in zamelen voor verschillende goede doelen.

Er zal er een koffiecorner zijn waar men koffie of thee kan krijgen.

september 8, 2018

Nog nooit de kerktoren beklommen.....

HOOFDDORP - Nog nooit de kerktoren beklommen? En je hebt ook nog geen selfie met de paus? Probeer het eens dit jaar tijdens het Open Huis, op zondag 16 september bij de H. Joannes de Doperkerk in Hoofddorp. Het thema is: Er is meer……

Iedereen is welkom, gelovig en niet-gelovig. Het Open Huis start vanaf 11.15 uur met presentaties van de platforms diaconie, spiritualiteit, liturgie, kids & jongeren en recreatieve activiteiten.

Verder komt Muziekvereniging Excelsior spelen en zijn er vele leuke andere activiteiten.
 

september 7, 2018

Op maandag 10 september bezoekt burgemeester Onno Hoes in Woonzorgcentrum Horizon in Hoofddorp het echtpaar Evert Johannes Hendrik Hageman en mevrouw Teuntje Hageman-van der Lek.....

HOOFDDORP - Op maandag 10 september bezoekt burgemeester Onno Hoes in Woonzorgcentrum Horizon het echtpaar Evert Johannes Hendrik Hageman en mevrouw Teuntje Hageman-van der Lek, om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.

De echtelieden hebben elkaar leren kennen tijdens een woningruil in 1952 tussen de ouders van mevrouw en familie van meneer waar hij op kamers woonde. Dochter Teuntje was meegekomen en de vonk sloeg over.

september 7, 2018

Op woensdag 19 september wordt in De Meerse in Hoofddorp het 1e Innovatie- en Kennis jeugdLAB Haarlemmermeer gehouden.....

HOOFDDORP - Op woensdag 19 september wordt in De Meerse het 1e Innovatie- en Kennis jeugdLAB Haarlemmermeer gehouden.
Deze conferentie is voor iedereen in Haarlemmermeer die werkt met of voor kinderen, jongeren tot 23 jaar en ouders of verzorgers.

Het jeugdLAB is bedoeld voor directeur-bestuurders en medewerkers en vrijwilligers binnen onder meer het sociaal domein, zorg, cultuur, onderwijs en sport.

september 7, 2018

Wethouder Tom Horn van Wonen slaat dinsdag 11 september 2018 de - symbolische - eerste paal van het project Elzenhove .....

HOOFDDORP - Wethouder Tom Horn van Wonen slaat dinsdag 11 september 2018 de - symbolische - eerste paal van het project Elzenhove van Smit's Bouwbedrijf uit Beverwijk.

Elzenhove bestaat uit 17 villa's in het recreatie- en woongebied Boseilanden tussen de Hoofddorpse wijk Floriande en het dorp Zwaanshoek.

september 7, 2018

Rob Kolkman is benoemd tot nieuwe topman van Sanoma Media Nederland.....

HOOFDDORP - Rob Kolkman is benoemd tot nieuwe topman van Sanoma Media Nederland. Hij neemt per 1 januari de functie op zich, na het vertrek vorige maand van zijn voorganger Marc Duijndam.

Sanoma is eigenaar van onder meer nieuwswebsite nu.nl en tijdschriften als Libelle, Linda en Donald Duck.

De 45-jarige Kolkman zal als hoofd van de Nederlandse activiteiten van Sanoma verantwoording afleggen aan topvrouw Susan Duinhoven van het gehele Finse mediaconcern. Hij is afkomstig van informatieleverancier RELX, waar hij verschillende managementfuncties vervulde.

september 6, 2018

Martijn Koning, erkend stand-upcomedian en cabaretier, presenteert op zondag 9 september de Herfstsonate....

HOOFDDORP - Martijn Koning, erkend stand-upcomedian en cabaretier, presenteert op zondag 9 september de Herfstsonate in De Meerse.

De Herfstsonate is al jaren hét cabaret- en kleinkunstevenement van Hoofddorp waarin het publiek in één lange avond een keur aan cabaretiers aan het werk kan zien. Bezoekers kunnen hierin kennis maken met verschillende nieuwe talenten uit de cabaret- en kleinkunstwereld, maar ook ‘oude’ bekenden staan op de planken.

september 6, 2018

Op 8 oktober 2018 is het 10 jaar geleden dat stichting NMCX Centrum voor Duurzaamheid werd opgericht.....

HOOFDDORP - Op 8 oktober 2018 is het 10 jaar geleden dat stichting NMCX Centrum voor Duurzaamheid werd opgericht. Dat wordt gevierd met een feestweek met het thema “Duurzame Dromen”.

Het centrum nodigt alle Haarlemmermeerders uit hun duurzame dromen met hem te delen. Hoe dat gebeurt mag de inzender zelf bepalen: tekenen, schrijven, fotograferen, filmen, een collage maken, alles mag.
Uit alle inzendingen kiest NMCX elke dag van de feestweek winnaars, die leuke prijzen winnen.

september 5, 2018

Raadslid Anneke van der Veer doet met haar nieuwe politieke partij Politiek Sterk niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen .....

NIEUW-VENNEP - Raadslid Anneke van der Veer doet met haar nieuwe politieke partij Politiek Sterk niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november. Volgens HC Nieuws heeft zij dit bevestigd en tevens aangegeven komende donderdag tijdens de raadsvergadering een toelichting te geven op haar besluit.

september 5, 2018

In het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp wordt vrijdag een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor de verongelukte docent Abdelghani Belkhou.....

HOOFDDORP - In het Haarlemmermeer Lyceum wordt vrijdag een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor de verongelukte docent Abdelghani Belkhou.
Belkhou, die met zijn vrouw overleed bij een verkeersongeval in Spanje, is inmiddels begraven in Marokko.

Het samenzijn is bedoeld voor docenten, oud-collega’s, oud-leerlingen en andere belangstellenden.
De plechtigheid is op locatie Zuidrand van het Haarlemmermeer Lyceum aan de Nieuwe Molenaarslaan.

september 5, 2018

Vandaag gaan medewerkers van NMCX Centrum voor Duurzaamheid in gesprek met bezoekers en omwonenden van Graan voor Visch over zwerfafval.....

HOOFDDORP - Vandaag gaan medewerkers van NMCX Centrum voor Duurzaamheid in gesprek met bezoekers en omwonenden van Graan voor Visch over zwerfafval. Afgelopen maandag hebben zij dat gedaan bij de P + R bij het station in Nieuw-Vennep.

september 5, 2018

De lijsttrekker is bekend, de lijst is gevuld. De PvdA Haarlemmermeer is klaar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.....

HOOFDDORP - De lijsttrekker is bekend, de lijst is gevuld. De PvdA Haarlemmermeer is klaar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

september 5, 2018

Op donderdag 6 september, in de Week van de Alfabetisering, opent het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp een Taalpunt in de centrale hal.....

HOOFDDORP - Op donderdag 6 september, in de Week van de Alfabetisering, opent het Spaarne Gasthuis een Taalpunt in de centrale hal. Vanaf dat moment kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers daar terecht met al hun taalvragen.

Vrijwilligers gaan voortaan op dinsdag en donderdag hulp bieden bij onder andere het begrijpen van medische informatie en het invullen van formulieren en vragenlijsten.
Het Spaarne Gasthuis wil laaggeletterden hiermee ook helpen naar een betere leefstijl en gezondheid.

september 5, 2018

De raadsfractie van D66 heeft naar aanleiding van berichten op sociale media over het onlangs gehouden dancefestival Mysteryland een aantal vragen gesteld aan het college van B en W.....

HOOFDDORP - De raadsfractie van D66 heeft naar aanleiding van berichten op sociale media over het onlangs gehouden dancefestival Mysteryland een aantal vragen gesteld aan het college van B en W.

Dit jaar was van veel bezoekers hun telefoon gestolen. Daarnaast blijken steeds meer bezoekers 3 of 4 dagen naar het festival te gaan en al vanaf vrijdag op de camping te verblijven, met als gevolg meer geluidsoverlast voor de omgeving op de vrijdagavond.

september 5, 2018

Nederland telt 2,5 miljoen volwassenen die niet goed kunnen lezen, schrijven en/of rekenen.....

HOOFDDORP - Nederland telt 2,5 miljoen volwassenen die niet goed kunnen lezen, schrijven en/of rekenen. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven.
Om aandacht te vragen voor deze problematiek organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering.
Ook Haarlemmermeer doet hieraan mee.

Op 5 september opent wethouder sociale zaken Ap Reinders de Taalmarkt/informatiemarkt in het Cultuurgebouw. Tevens tekent hij het regionale Taalakkoord/samenwerkingsverband namens de gemeente.

september 4, 2018

Bij een ongeval op de Van Heuven Goedhartlaan in Hoofddorp is dinsdagmiddag een fietser overleden. Het ongeval gebeurde op de busbaan ter hoogte van het Sont. 

HOOFDDORP - Bij een ongeval op de Van Heuven Goedhartlaan in Hoofddorp is dinsdagmiddag een fietser overleden.  Het ongeval gebeurde op de busbaan ter hoogte van het Sont. 

Meerdere hulpdiensten kwamen hulp bieden, maar dit mocht niet meer baten. De omgeving is afgezet en de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

september 4, 2018

Met een afscheidsreceptie vol persoonlijke verhalen en mooie momenten uit zijn carrière, heeft Leo Claus afgelopen maandag afscheid genomen .....

HOOFDDORP - Met een afscheidsreceptie vol persoonlijke verhalen en mooie momenten uit zijn carrière, heeft Leo Claus afgelopen maandag afscheid genomen als directeur van Claus Company.
Leo Claus treedt nu toe tot de Raad van Commissarissen.

De afgelopen 42 jaar is Claus Company onder leiding van directeuren en broers Rick en Leo Claus uitgegroeid tot een gerenommeerd horecabedrijf, met diverse restaurants, een Courtyard by Marriott hotel, een bowling en evenementenruimtes.