MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Hoofddorp

december 22, 2018

Mats Hoogland, leerling van Dé JeugdTheaterSchool (JTS) Haarlemmermeer heeft de Amateur Musical Award 2018 (AMA) gewonnen...........

Mats Hoogland, leerling van Dé JeugdTheaterSchool (JTS) Haarlemmermeer heeft de Amateur Musical Award 2018 (AMA) gewonnen in de categorie ‘Beste Mannelijke Bijrol’.
Die kreeg hij voor zijn vertolking van Sjaak in de musical ‘Into the Woods’ van Pier K. Afgelopen maandag 10 december was het grote spektakel voor het eerst live te volgen bij RTV Rijnmond.

december 22, 2018

Onlangs is NMCX Centrum voor Duurzaamheid verhuisd naar de gymzaal aan de Prins Hendriklaan in Hoofddorp.........

Onlangs is NMCX Centrum voor Duurzaamheid verhuisd naar de gymzaal aan de Prins Hendriklaan in Hoofddorp. Sindsdien is er hard gewerkt om de zaal in te richten als een groene, comfortabele en circulaire werkplek. Er is onder begeleiding van Dura Vermeer onder meer een entresol gebouwd die verwarmd wordt door infrarood panelen en alle verlichting is vervangen voor LED-verlichting van de Lichthoeve. Afgelopen woensdag konden de omwonenden kennismaken met hun nieuwe buur.

december 21, 2018

Donderdagavond omstreeks kwart voor 10 is ter hoogte van het Novotel hotel in Hoofddorp een auto te water geraakt.........

Donderdagavond omstreeks kwart voor 10 is ter hoogte van het Novotel hotel in Hoofddorp een auto te water geraakt. 

De auto is in een bocht door een onbekende reden rechtdoor gegaan. Via een boom kwam het voertuig half in het water tot stilstand.
Gezien de ernst van de melding werden de hulpdiensten in groten getale opgeroepen, maar al vrij snel konden de brandweerauto's worden geannuleerd.
Eén persoon is in de ambulance gecontroleerd. Een bergingsdienst heeft de auto uit het water gehaald en afgevoerd.

december 21, 2018

Aanstaande zaterdag 22 december is in de kleine zaal van Schouwburg De Meerse aan het Raadhuisplein in Hoofddorp de voorstelling ‘Een magische kerst met Op Sterk Water’ te zien.....

Aanstaande zaterdag 22 december is in de kleine zaal van Schouwburg De Meerse aan het Raadhuisplein in Hoofddorp de voorstelling ‘Een magische kerst met Op Sterk Water’ te zien.

Deze show staat geheel in het teken van Kerst, ‘the most wonderful time of the year’.

Cabaretgroep Op Sterk Water geeft iedereen een kijkje aan het meest gênante kerstdiner tot aan de allernieuwste kersthit.

december 21, 2018

Net als eerdere jaren organiseert wijkraad Overbos ook deze keer de Kerstboominzameling 2019......

Net als eerdere jaren organiseert wijkraad Overbos ook deze keer de Kerstboominzameling 2019.

Op zaterdag 12 januari kunnen kinderen tot 14 jaar tussen 10 uur ’s morgens en 3 uur ’s middags de door hen verzamelde bomen inleveren bij wijkgebouw De Boskern, Liesbos 24 in Hoofddorp.

Per ingeleverde boom krijgt een kind een lot. De trekking van de lootjes en de prijsuitreiking zijn om 4 uur gepland in De Boskern.

december 21, 2018

Zaterdag 22 december kunnen kinderen vanaf 3 uur bij Jeugdland Hoofddorp lasergamen......

Zaterdag 22 december kunnen kinderen vanaf 3 uur bij Jeugdland Hoofddorp lasergamen.

Onder begeleiding kunnen de kinderen leren hoe ze moeten omgaan met de lasergame uitrusting van Jeugdland.

Als ze dit geleerd hebben, kunnen ze wedstrijden met elkaar spelen. Voor deze wedstrijden zijn er vlaggen en kleuren aanwezig om het zo uitgebreid mogelijk te maken.

De leeftijdscategorie is 6 jaar en ouder.

Meer informatie op www.jeugdland.net.
 

december 21, 2018

Tijdens de laatste raadsvergadering van de oude gemeente Haarlemmermeer nam burgemeester Onno Hoes afscheid van alle raadsleden.......

Tijdens de laatste raadsvergadering van de oude gemeente Haarlemmermeer nam burgemeester Onno Hoes afscheid van alle raadsleden.

Onder hen waren raadsleden die niet terugkeren in de raad van de nieuwe fusiegemeente Haarlemmermeer.

De scheidende raadsleden Arie Noomen, Els Berk, Rob Koster, Chris Vonk, Steffe Bak en Denise Abbas werden met een lintje benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau op grond van de duur, de uitstraling en de betekenis van hun raadslidmaatschap.

december 20, 2018

Woensdagavond 19 december is er rond kwart over 7 een auto spontaan in de brand gevlogen in Hoofddorp......

Woensdagavond 19 december is er rond kwart over 7 een auto spontaan in de brand gevlogen in Hoofddorp.

De auto was net gestart bij het Sportcomplex Koning Willem Alexander toen hij bij het wegrijden in brand vloog.

De brandweer heeft het vuur kunnen blussen maar kon niet voorkomen dat er flinke schade aan de auto is ontstaan.

Een bergingsbedrijf heeft de auto weggesleept.

Wat de oorzaak was van het ontstaan van de brand, is niet duidelijk.
 

december 20, 2018

De elfde editie van de jaarlijkse benefietshow van Jongerenstichting GIG Haarlemmermeer heeft een totaalbedrag van 7.775,78 euro opgebracht.......

De elfde editie van de jaarlijkse benefietshow van Jongerenstichting GIG Haarlemmermeer heeft een totaalbedrag van 7.775,78 euro opgebracht. Alle opbrengsten van de show gaan volledig en zonder aftrek van enige kosten naar Hospice Bardo in Hoofddorp en Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep.

december 20, 2018

Filmhuis Pier K nodigt schrijvers uit om een kort verhaal te schrijven met als thema ‘De film van je leven, als je later terug kan kijken’.........

Filmhuis Pier K nodigt schrijvers uit om een kort verhaal te schrijven met als thema ‘De film van je leven, als je later terug kan kijken’. Dit thema past bij de film The Happy Prince over Oscar Wilde, die op 15 februari draait. Een vakjury met onder andere schrijfster San Bos, zal de drie beste verhalen uitkiezen. De winnende verhalen mogen door de schrijvers die dag worden voorgelezen op het podium van Pier K, tijdens ‘De week van het korte verhaal’. De winnaars krijgen een cadeaupakket en eeuwige roem.

december 19, 2018

Vrijdagavond 21 december om acht uur zal burgemeester Onno Hoes de feestelijke opening verrichten van de Kinderschaatsbaan op het Polderplein-Buiten......

Vrijdagavond 21 december om acht uur zal burgemeester Onno Hoes de feestelijke opening verrichten van de Kinderschaatsbaan op het Polderplein-Buiten. De Kunstschaatsvereniging Haarlem zal zorgdragen voor een spetterende openingsshow.

december 17, 2018

Maandagochtend is een automobilist in de bocht op de kruising Polarisavenue en Taurusavenue in Hoofddorp in een slip geraakt......

Maandagochtend is een automobilist in de bocht op de kruising Polarisavenue en Taurusavenue in Hoofddorp in een slip geraakt. De auto schoot door de berm en kwam in het water langs de Scorpius terecht.
De bestuurder kon op eigen kracht zijn auto verlaten en werd opgevangen door medewerkers van een naastgelegen bedrijf, die hem onder een warme douche hebben gezet. De man liep geen letsel op en werd door familie opgehaald.
De auto is door een bergingsdienst uit het water gehaald.

december 13, 2018

Dierenartsen van AniCura Hoofddorp waarschuwen bezitters van huisdieren voor mogelijke gevaren rondom de feestdagen en de donkere wintermaanden......

Dierenartsen van AniCura Hoofddorp waarschuwen bezitters van huisdieren voor mogelijke gevaren rondom de feestdagen en de donkere wintermaanden.

Volgens hen moeten huisdieren buiten in het donker goed zichtbaar zijn om gevaren te voorkomen.

Het eten van chocolade, macadamia noten, avocado, druiven en rozijnen is zeer schadelijk voor huisdieren. Ook zijn eikels en eikenbladeren slecht voor honden.

Medicijnen die voor mensen zijn bedoeld, zoals een paracetamol zijn ook gevaarlijk voor dieren.

december 13, 2018

Zondag 16 december bezoekt locoburgemeester Ap Reinders echtpaar Verbaas om het te feliciteren met zijn 65-jarig huwelijksjubileum..........

Zondag 16 december bezoekt locoburgemeester Ap Reinders echtpaar Verbaas om het te feliciteren met zijn 65-jarig huwelijksjubileum. In hun eerste eigen woning in Nieuw-Vennep kregen zij drie kinderen. De heer Verbaas was altijd werkzaam in de landbouw en de laatste 15 jaren van zijn werkzame leven in de wegenbouw, mevrouw deed de huishouding.  Het echtpaar heeft elf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen die een onuitputtelijke bron van plezier zijn. Het paar woont nu in een appartement in Hoofddorp waar het nog steeds zonder hulp zelfstandig woont.

december 13, 2018

Tien handhavers in Haarlemmermeer hebben een opleiding reddend zwemmen gevolgd......

Tien handhavers in Haarlemmermeer hebben een opleiding reddend zwemmen gevolgd. Bij het evalueren van het zwemseizoen 2018 wordt gekeken of de andere veertig toezichthouders ook hiertoe worden opgeleid. De opleiding is een reactie op verdrinkingsgevallen in de Toolenburgerplas en het Haarlemmermeerse Bos in de afgelopen jaren. Er zijn ook  borden geplaatst, in meerdere talen, waar op staat dat er gevaarlijk zwemwater is. Door de fusie met Haarlemmerliede en Spaarnwoude krijgt de nieuwe gemeente er recreatiegebieden bij, maar daar zijn geen zwemlocaties.

december 13, 2018

Lactatiekundigen van het Spaarne Gasthuis organiseren samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin voorlichtingsavonden over het geven van borstvoeding......

Lactatiekundigen van het Spaarne Gasthuis organiseren samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin voorlichtingsavonden over het geven van borstvoeding.Borstvoeding is de beste start voor moeder en kind maar veel moeders stoppen met het geven van borstvoeding.Goede begeleiding, steun en duidelijke informatie is belangrijk om borstvoeding de kans te geven die het verdient. Inschrijven voor deze voorlichtingsavonden kan via de site van het gasthuis, daar zijn ook de locaties en de data te vinden. 

december 12, 2018

Dinsdagavond even na tien uur is aan de Mosselplaat naast de brug een auto te water geraakt........

HOOFDDORP - Dinsdagavond even na tien uur is aan de Mosselplaat naast de brug een auto te water geraakt. De oorzaak is nog niet bekend. Brandweer en omstanders hebben de bestuurster uit haar auto geholpen. Zij is door de ambulancedienst onderzocht maar bleek bij het ongeval niet gewond geraakt te zijn. De brandweer heeft de auto uit het water getrokken. Het voertuig werd later opgehaald. 

december 12, 2018

De elfjarige karter Devyan Roest uit Hoofddorp kreeg zaterdag in Venray de beker uitgereikt voor zijn Nederlandse titel in de Parolin Rocky-klasse.......

De elfjarige karter Devyan Roest uit Hoofddorp kreeg zaterdag in Venray de beker uitgereikt voor zijn Nederlandse titel in de Parolin Rocky-klasse. De huldiging was voor Devyan één van de hoogtepunten van het afgelopen seizoen. Hij vond de huldiging best wel cool, maar ook wel een beetje spannend. Het was zijn eerste jaar in deze klasse en werd meteen kampioen. Een overstap naar een andere klasse volgend seizoen ligt voor de hand, hij kan kiezen uit de Mini 60-klasse of de Rotax Max Micromax-klasse.

december 12, 2018

Dataplace gaat een nieuw datacenter in Hoofddorp bouwen. De Nederlandse datacenterexploitant heeft al vier andere datacenters op verschillende plekken in Nederland......

Dataplace gaat een nieuw datacenter in Hoofddorp bouwen. De Nederlandse datacenterexploitant heeft al vier andere datacenters op verschillende plekken in Nederland.

Volgens Managing Director, Gerben van der Veen, is een vijfde vestiging in de regio Amsterdam een unieke positie voor nationale en internationale klanten die een landelijke dekking in Nederland willen.

Het nieuwe datacenter gaat Dataplace Amsterdam heten en de bouw gaat rond januari 2019 van start.

Naar verwachting opent Dataplace Amsterdam in het derde kwartaal van 2019.
 

december 11, 2018

Het bestuur van S.V. Hoofddorp organiseert donderdag 13 december een kerstdiner voor 90 ouderen in de kantine......

Het bestuur van S.V. Hoofddorp organiseert donderdag 13 december een kerstdiner voor 90 ouderen in de kantine.

In samenwerking met het Rode Kruis, de Zonnebloem, De Meerstede en De Horizon wordt gezorgd, dat de ouderen samen met enkele oud S.V. Hoofddorpleden, in alle opzichten een heerlijke avond tegemoet kunnen zien.

De muzikale omlijsting is daarbij in handen van Max Pomstra. Ook de Kerstman zal niet ontbreken.

De vrijwillige koks Bilge Evin, Janneke Teeuwen en Ellen Bouwmeester zullen iedere genodigde verzekeren van een heerlijk kerstdiner.

december 11, 2018

Lia Klop uit Hoofddorp is maandag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau door Burgemeester Onno Hoes......

Lia Klop uit Hoofddorp is maandag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau door Burgemeester Onno Hoes.

Sinds 1983 is Klop onder andere actief voor het Koningin Wilhelmina Fonds.

De Hoofddorpse was ook lid van de gemeente in opbouw. Ze werkte actief mee aan het voorbereiden van de zondagsdienst en leidde de welkomstgroep van De Lichtkring.

Naast al dit vrijwilligerswerk heeft ze tot 2006 gewerkt bij Woonzorg Nederland. Tot 2009 heeft ze de zorg van haar man op zich genomen en de laatste vijf jaar is ze mantelzorger voor haar moeder.

december 11, 2018

Zaterdag 15 december kan men in Het Oude Raadhuis in Hoofddorp de voorstelling ‘Weltschmerz’ bijwonen......

Zaterdag 15 december kan men in Het Oude Raadhuis in Hoofddorp de voorstelling ‘Weltschmerz’ bijwonen.

In de voorstelling doorgronden Anne & Lisa personages die niet bepaald vooraan stonden toen geluk en liefde werden uitgedeeld.

Met sketches en absurde situaties geven zij op een humoristische en muzikale wijze een ode aan de onvolmaaktheid van de wereld.

‘Weltschmerz’ begint om half 9. Kaartjes zijn verkrijgbaar op www.demeerse.nl.

 

december 10, 2018

Met meer dan 60 dansfeesten per jaar komt 40UP naar Hoofddorp op zaterdag 15 december in Podium Duycker.......

Met meer dan 60 dansfeesten per jaar komt 40UP naar Hoofddorp op zaterdag 15 december in Podium Duycker.

40UP is een dansfeest geschikt voor 40 plussers met de grootste hits uit de jaren zeventig, tachtig en negentig. Ook komen de fijnste meezingers van nu van pas, gecombineerd met unieke videobeelden.

Harry de Winter is de bedenker van 40UP en samen met DJ Alex van Oostrom begon hij met het organiseren van de eerste 40UP avond in Paradiso Amsterdam.
Dit was een groot succes, nu is 40UP in veel andere steden bij te wonen.

december 7, 2018

Op vrijdag 14 december is er een Kinderkerstconcert in Het Cultuurgebouw......

Op vrijdag 14 december is er een Kinderkerstconcert in Het Cultuurgebouw.

Tijdens dit kerstconcert, georganiseerd door Pier K, worden kersliedjes gezongen door basisschoolleerlingen uit Haarlemmermeer. Ook leerlingen van Pier K zingen mee.

De kerstliedjes zijn speciaal gemaakt door Zangexpress uit Rotterdam.

Het concert kan van 5 tot 6 uur bijgewoond worden aan het Raadhuisplein in Hoofddorp.

Meer informatie op www.pier-k.nl.