MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Hoofddorp

november 15, 2018

Het Spaarne Gasthuis heeft samen met Smart City Haarlem een innovatieprogramma voor startende ondernemers ontwikkeld...........

Het Spaarne Gasthuis heeft samen met Smart City Haarlem een innovatieprogramma voor startende ondernemers ontwikkeld. Afgelopen maandag tekenden 9 start ups een samenwerkingsovereenkomst met het ziekenhuis. De komende maanden gaan zij samen met verpleegkundigen en specialisten aan de slag met innovatieve pilots op verschillende afdelingen.

november 15, 2018

Aan het Raadhuisplein in Hoofddorp kan men vrijdag 16 november bij Pier-K de Mozaïekworkshop “Ervaar Gaudi” in het kader van Route 65 volgen......

Aan het Raadhuisplein in Hoofddorp kan men vrijdag 16 november bij Pier-K de Mozaïekworkshop “Ervaar Gaudi” in het kader van Route 65 volgen.

Tijdens deze workshop leert men spiegellijsten te mozaïeken van glasstukken in verschillende kleuren en formaten.

Het ontstaan van de mozaïek gaat ver terug, met Antoni Gaudi als een van de bekendste kunstenaars in de 20e eeuw. Hij bedekte grote oppervlakken van gebouwen met onregelmatige tegels en glasstukken, zoals de Segrada Familia in Barcelona.

november 15, 2018

Omwonenden van het toekomstige Hyde-Park in Hoofddorp hebben een vereniging opgericht om gezamenlijk hun belangen te behartigen.........

Omwonenden van het toekomstige Hyde-Park in Hoofddorp hebben een vereniging opgericht om gezamenlijk hun belangen te behartigen. De naam van de vereniging is: Maak Beukenhorst Mooi. Men is niet tegen woningbouw in Beukenhorst-West, maar wel tegen te veel en te hoge bebouwing. De omwonenden gaan voor voldoende parkeerruimte, groen en speelplaatsen: een groot-stedelijk plan hoort volgens hen niet thuis in de polder. Naar de mening van “Maak Beukenhorst Mooi” laat de gemeente het qua participatie door de omwonenden afweten.

november 15, 2018

Het PostNL gebouw aan de Siriusdreef in Hoofddorp is woensdagmiddag 14 november voor korte tijd ontruimd geweest......

Het PostNL gebouw aan de Siriusdreef in Hoofddorp is woensdagmiddag 14 november voor korte tijd ontruimd geweest.

Dit omdat enkele werknemers last van hun ogen kregen.

Iedereen moest buiten wachten en een aantal personeelsleden werd door ambulancemedewerkers gecontroleerd. De brandweer ging op zoek naar het probleem.

Volgens metingen was er geen sprake van gevaarlijke stoffen. Uiteindelijk werd er een storing gevonden aan het luchtbehandeling- klimaatbeheersingssysteem.

november 15, 2018

Beeldengroep De Recreanten van kunstenaar Karel Gomes neemt naar verwachting volgend jaar zomer haar plek op een bankje aan de rand van het meer van het Haarlemmermeerse Bos weer in.....

Beeldengroep De Recreanten van kunstenaar Karel Gomes neemt naar verwachting volgend jaar zomer haar plek op een bankje aan de rand van het meer van het Haarlemmermeerse Bos weer in. De gemeente heeft officiële toestemming binnen om replica’s te maken van de bronzen beelden.De beelden werden in het voorjaar van 2017 gestolen, het ging de dieven waarschijnlijk om het brons. Het gaat om replica’s omdat de mal van het originele beeld niet meer bestaat. Volgens wethouder Reneman zullen dit keer voor de beeldengroep extra beveiligingsmaatregelen worden getroffen.

november 14, 2018

De 18-jarige Joris Bouman uit Hoofddorp is afgelopen maandag bij zijn debuut tijdens de jaarlijkse Scoutler DebatChallenge in Amsterdam op de tweede plaats geëindigd........

De 18-jarige Joris Bouman uit Hoofddorp is afgelopen maandag bij zijn debuut tijdens de jaarlijkse Scoutler DebatChallenge in Amsterdam op de tweede plaats geëindigd. Voor de gevoerde debatten haalde hij na beoordeling op inhoud en presentatie een rapportcijfer van 8.2.

november 14, 2018

De redactie van Weerklank, het kerkmagazine van de Protestantse kerk in Hoofddorp, heeft alle twaalf lokale politieke partijen gevraagd naar hun standpunt t.a.v. religie, kerk en moskee..........

De redactie van Weerklank, het kerkmagazine van de Protestantse kerk in Hoofddorp, heeft alle twaalf lokale politieke partijen gevraagd naar hun standpunt t.a.v. religie, kerk en moskee. Tien partijen reageerden. Zes daarvan spreken uit dat ze graag met kerk en moskee willen samenwerken. Dit zijn CDVP, CDA, HAP, GroenLinks, Forza! en PvdA. Het gaat dan vooral over thema’s die politiek en kerk gemeenschappelijk hebben: mensen verbinden, de leefbaarheid van de aarde, duurzaamheid, opkomen voor zwakkeren.

november 14, 2018

Aanstaande zaterdag 17 november om 11 uur zal minister president Mark Rutte in Hoofddorp zijn......

Aanstaande zaterdag 17 november om 11 uur zal minister president Mark Rutte in Hoofddorp zijn om samen met  lijstrekker Jurgen Nobel van VVD Haarlemmermeer koffie uit te delen op straat en tegelijkertijd in gesprek te gaan met inwoners voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Mark Rutte zal ontvangen worden bij Snel & Verzzz aan de Marktlaan.

november 14, 2018

Negen studenten van de opleiding Bouwkunde van het ROC Nova College in Hoofddorp en twee studenten van ICT hebben afgelopen weken gewerkt aan een stempotlood .....

HOOFDDORP - Negen studenten van de opleiding Bouwkunde van het ROC Nova College en twee studenten van ICT hebben afgelopen weken gewerkt aan een stempotlood van formaat. Het bouwwerk, van hout en gedeeltelijk kunststof, meet ruim 2 meter.

november 13, 2018

Schrijfster Suzanna Jansen komt donderdag 29 november naar Het Cultuurgebouw aan het Raadshuisplein in Hoofddorp tijdens een literairdiner......

Schrijfster Suzanna Jansen komt donderdag 29 november naar Het Cultuurgebouw aan het Raadshuisplein in Hoofddorp tijdens een literairdiner.

In de kleine zaal van Schouwburg De Meerse worden belangstellende om 6 uur ’s avonds uitgenodigd om te komen dineren en te luisteren naar Suzanna Jansen.

Zij is onder andere bekend geworden met haar boek ‘Het pauperparadijs’, dat uitgroeide tot een absolute bestseller.

november 9, 2018

Van 15 november tot en met 15 december is de tentoonstelling Factfiction te zien in Galerie De Meerse aan het Raadhuisplein in Hoofddorp......

Van 15 november tot en met 15 december is de tentoonstelling Factfiction te zien in Galerie De Meerse aan het Raadhuisplein in Hoofddorp.

Er is onder andere werk van Floris Kaayk, Evan Roth en Leonard van Munster te bewonderen.

Factfiction is een wereld waarin robots werk van de mens uitvoeren, slimme apparaten voor de mens nadenken en algoritmes het wereldbeeld bepalen via Facebook en Google.

De tentoonstelling laat men uit de wereld van nu stappen en door de blik van tien kunstenaars kijken naar de invloed van technologie op het leven.

november 8, 2018

Donderdagochtend 8 november is openbare basisschool Wereldwijs in Hoofddorpse wijk Graan voor Visch ontruimd......

Donderdagochtend 8 november is openbare basisschool Wereldwijs in Hoofddorpse wijk Graan voor Visch ontruimd.

Dit omdat er een vreemde geur geroken werd en omdat de rookmelder af ging. Leerlingen moesten de school verlaten en werden opgevangen in de naastgelegen moskee.

De brandweer stelde een onderzoek in naar de vreemde lucht. Voor de zekerheid was er ook een ambulance opgeroepen.

Uiteindelijk kwam de brandweer er achter dat het vermoedelijk jassen waren die op de gloeiend hete radiatoren van de cv lagen.

november 8, 2018

Voor juwelier Anand Khemai uit Hoofddorp goed nieuws: zijn winkelpand hoeft van de gemeente niet gesloopt te worden. Dit nieuws werd vorige week bekend gemaakt......

Voor juwelier Anand Khemai uit Hoofddorp goed nieuws: zijn winkelpand hoeft van de gemeente niet gesloopt te worden. Dit nieuws werd vorige week bekend gemaakt.

De gemeente wilde ruimte maken voor een groot bouwproject, en wilde winkelpanden aan de Concourslaan in Hoofddorp afnemen.

Een meerderheid van de gemeenteraad stemde vorige week tegen de onteigening van panden aan de Concourslaan.

Hierdoor verdwijnen de plannen van ontwikkelaar Kennemerland Beheer, wat de panden wilde slopen voor een groot winkelcomplex.

november 8, 2018

Wethouder Horn en burgemeester Hoes zijn zaterdag 10 november van de partij bij de viering van het jubileumfeest van De Boer Advies & Notariaat dat vijftien jaar bestaat...........

Wethouder Horn en burgemeester Hoes zijn zaterdag 10 november van de partij bij de viering van het jubileumfeest van De Boer Advies & Notariaat dat vijftien jaar bestaat. De bijeenkomst vindt plaats in het Novotel Amsterdam Schiphol Airport in Hoofddorp. Notaris Pieter de Boer ontvangt die avond zo’n honderd relaties en heeft ervoor gekozen om niet zelf cadeaus te ontvangen maar vraagt om donaties voor het goede doel.

november 8, 2018

Verkeerswethouder Derk Reneman laat een aantal aanpassingen doen aan de rotonde op het Beursplein in Hoofddorp......

Verkeerswethouder Derk Reneman laat een aantal aanpassingen doen aan de rotonde op het Beursplein in Hoofddorp.

Op de rotonde gebeuren regelmatig ongelukken met fietsers en auto’s. Reneman stelt dat men denkt dat dit komt door het tweerichtingsfietspad.

Veel andere rotondes in Haarlemmermeer hebben dit niet, waar dan ook minder ongelukken gebeuren.

Volgens een onderzoek van een gespecialiseerd adviesbureau is tweerichtingsverkeer voor fietsers een juiste keuze, omdat fietsers dan de kortste route nemen.

november 7, 2018

Het is weer vroeg donker en dat weten inbrekers ook.........

Het is weer vroeg donker en dat weten inbrekers ook. Gemeente, politie en handhavers spannen zich tijdens de donkere dagen, van oktober tot en met maart, extra in om aandacht te vragen voor inbraakpreventie. De afgelopen maanden zijn de meeste inbraken geweest in Bornholm, Floriande en Overbos (Hoofddorp) en in Badhoevedorp, de zogenoemde 'hotspots'. Volgens Danny Korbee van Basisteam Haarlemmermeer van de politie kunnen inwoners veel aan preventie doen. Onder meer door een stevig slot op de deur en goede buitenverlichting.

november 7, 2018

Liefhebbers van gitaargroepen uit de jaren zestig kunnen vrijdag 16 november genieten van deze live muziek in Event Centre Fokker aan de IJweg in Hoofddorp......

Liefhebbers van gitaargroepen uit de jaren zestig kunnen vrijdag 16 november genieten van deze live muziek in Event Centre Fokker aan de IJweg in Hoofddorp.

Tijdens deze ‘Great Sixties Guitars Live’ avond treden meerdere populaire groepen van toen op. Dit zijn: Renée & The Alligators, De Torero’s en The Jumping Jewels Revival Band.

Verder staan ook De Maskers 2.0 op het podium, met op de sologitaar ‘Mr. La Comparsa’ Jan de Hont.

november 7, 2018

Zaterdag 10 november brengt fractievoorzitter van de PvdA in de tweede kamer, Lodewijk Asscher, een bezoek aan Haarlemmermeer.......

Zaterdag 10 november brengt fractievoorzitter van de PvdA in de tweede kamer, Lodewijk Asscher, een bezoek aan Haarlemmermeer. Hij zal met onder anderen Mieke Booij, fractievoorzitter en lijsttrekker van de PvdA een wandeling maken door Hyde Park, volgens PvdA Haarlemmermeer een goed voorbeeld van het omvormen van leegstaande kantoren  tot (sociale) woningen. De lokale partij hoopt en verwacht dat de landelijke fractie zich hard maakt om op meer plekken in Nederland dit voorbeeld te volgen.

november 7, 2018

Aanstaande donderdag geeft wethouder cultuur Derk Reneman het startsein van de herbestemming van Fort bij Hoofddorp in Hoofddorp......

Aanstaande donderdag geeft wethouder cultuur Derk Reneman het startsein van de herbestemming van Fort bij Hoofddorp in Hoofddorp.

Dit doet hij samen met Joke Geldhof van Stelling van Amsterdam en Serge Schoemaker, bestuurslid van Stichting Fort van Hoofddorp.

De omgevingsvergunning is definitief en de renovatiewerkzaamheden kunnen van start gaan.

Het fort zal veranderd worden in een openbaar stadspark met ruimte voor horeca, culturele activiteiten en werkplekken.

Volgens Reneman is Haarlemmermeer niet gezegend met veel cultuurhistorisch erfgoed.

november 6, 2018

Bij een fastfoodrestaurant langs de A4 in Hoofddorp is in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 november een auto op een flinke kei terechtgekomen......

Bij een fastfoodrestaurant langs de A4 in Hoofddorp is in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 november een auto op een flinke kei terechtgekomen.

Twee Belgen zouden een hapje gaan eten en wilden de auto parkeren. De bestuurder stuurde iets te vroeg in en reed over een kei.

Deze kei bleek zó hoog dat de wielen van de grond kwamen en de auto op het chassis in het luchtledige balanceerde.

Een berger heeft de auto van de kei kunnen halen en de twee mannen konden verder rijden.
 

november 5, 2018

De recherche heeft zondag een tweede verdachte aangehouden die mogelijk iets te maken heeft met de autobranden aan het Savelsbos. Het is een 20-jarige Hoofddorper......

De recherche heeft zondag een tweede verdachte aangehouden die mogelijk iets te maken heeft met de autobranden aan het Savelsbos. Het is een 20-jarige Hoofddorper.

Twee weken geleden werden er in de wijk Overbos meerdere auto’s brandend gevonden en in de nacht van 30 op 31 oktober brandde er nog een auto uit.

Afgelopen donderdag werd er in het onderzoek naar deze autobranden een 24-jarige Hoofddorper aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Bron: www.politie.nl
 

november 5, 2018

Woensdag 7 november hoopt ‘MeerSquash de koppositie te pakken in de DPD Heren Eredivisie......

Woensdag 7 november hoopt ‘MeerSquash de koppositie te pakken in de DPD Heren Eredivisie.

Op de openingsavond 8 september haalde het team uit Hoofddorp 10 punten tegen Squash Utrecht, maar hoopt in de uitwedstrijd tegen Victoria Squash Rotterdam de volle buit mee te nemen.

‘Meersquash zal in hun favoriete opstelling spelen met Kopman Paul Coll die het team aan zal voeren.

Volgens ‘MeerSquash zet Victoria Squash Rotterdam hier een kwalitatief mindere ploeg tegenover.

november 2, 2018

Komende zaterdag 3 november komen The Rootsriders terug naar Hoofddorp met een show in Poppodium Duycker......

Komende zaterdag 3 november komen The Rootsriders terug naar Hoofddorp met een show in Poppodium Duycker.

Net als vorig jaar doen The Rootsriders een tour langs enkele poppodia onder de naam ‘Marley Meets’ met deze keer het thema ‘Marley Meets the 60s’.

Het zal een Bob Marley Tribute zijn met de nadruk op de beginperiode van The Wailers.

Na afloop zal er een afterparty zijn om kennis te maken met zanger Sir Jean die wereldwijd door veel kenners wordt beschouwd als een van de starters van de Franse reggae.

november 1, 2018

De wijkraad van Graan voor Visch nodigt haar bewoners uit om op 14 november mee te komen praten over de verkeersdrukte in Graan voor Visch.........

De wijkraad van Graan voor Visch nodigt haar bewoners uit om op 14 november mee te komen praten over de verkeersdrukte in Graan voor Visch, met name op de A-weg. Het centrum van Hoofddorp zorgt daar voor veel verkeer en dat zal door de nieuwe parkeergarage Binnenweg en de bouw van HydePark alleen maar toenemen. De Gemeente zal aanwezig zijn om de suggesties van de bewoners te inventariseren. Het is de bedoeling dat de gemeente tijdens de jaarvergadering van de wijkraad in maart met een voorstel komt om tot een oplossing te komen.