MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Jaap & Floris On Air | 00:00 - 02:00
Share |

Content about Hoofddorp

mei 25, 2018

Op 15, 16 en 17 juni 2018 wordt de 108e editie van het Concours Hippique Haarlemmermeer gehouden.....

HOOFDDORP - Op 15, 16 en 17 juni 2018 wordt de 108e editie van het Concours Hippique Haarlemmermeer gehouden. In het Haarlemmermeerse Bos valt dan drie dagen lang te genieten van paardensport, eten bij het Food Truck Festival, shoppen in het strodorp, live muziek en nog veel meer entertainment.

In 2017 werd het evenement, na enige jaren afwezigheid, weer georganiseerd. Dat werd zo’n succes dat een vervolg in 2018 niet kon uitblijven.

mei 23, 2018

Op 3 juni 2018 opent ’s middags om 1 uur De Heimanshof in Hoofddorp haar poorten voor het jaarlijks terugkerende Lentefestival.....

HOOFDDORP - Op 3 juni 2018 opent om 13:00 uur De Heimanshof haar poorten voor het jaarlijks terugkerende Lentefestival.
Op het programma staat een rondleiding door een van de natuurgidsen langs de tientallen biotopen met vele honderden soorten wilde planten.

Verder zijn er onder meer twee leerzame speurtochten en een expositie en workshop over botanisch tekenen in de bibliotheek.
In de struintuin worden pizza’s gebakken in de houtgestookte leemoven en zijn er voor de kinderen tal van activiteiten.
Rond half 6 gaat het hek weer dicht.
 

mei 23, 2018

In juni organiseert Pier K een aantal zomerklassen dans, musical, theater en camera acteren voor kinderen en jongeren....

HOOFDDORP - In juni organiseert Pier K een aantal zomerklassen dans, musical, theater en camera acteren voor kinderen en jongeren.

De zomerklassen van Pier K zijn bedoeld voor iedereen die al lessen heeft gevolgd en nog niet klaar is voor die saaie zomervakantie, maar zeker ook voor iedereen die kennis wil maken met dans, theater, musical of camera acteren.

Kijk voor het precieze aanbod, alle data en tijden én voor inschrijving op www.pier-k.nl.
 

mei 22, 2018

Dinsdagmorgen is een 31-jarige inwoner van Hoofddorp in zijn woonplaats beroofd door twee gewapende mannen.....

HOOFDDORP - Dinsdagmorgen is een 31-jarige inwoner van Hoofddorp beroofd door twee gewapende mannen.

Rond 02.45 uur verliet het slachtoffer met twee vrienden een horecabedrijf aan de Kruisweg. Toen de man de rijbaan overstak naar zijn geparkeerd staande auto, kwamen er plotseling twee gewapende mannen aanrennen.
De Hoofddorper en zijn vrienden gingen er in verschillende richtingen rennend vandoor. Het slachtoffer kwam echter ten val, werd ingehaald en moest onder bedreiging onder meer geld en zijn telefoon afgeven.

mei 18, 2018

Donderdag 17 mei is in het Raadhuis in Hoofddorp Energiebank Haarlemmermeer opgericht.....

HOOFDDORP - Donderdag 17 mei is in het Raadhuis in Hoofddorp Energiebank Haarlemmermeer opgericht.
Het bestuur van Energiebank Haarlemmermeer verrichtte de openingshandeling door aan de wethouders Ap Reinders van sociale zaken en John Nederstigt van duurzaamheid het eerste energiebespaarpakket van Energiebank Haarlemmermeer te overhandigen.

mei 18, 2018

Een motorrijder is woensdagavond ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Waddenweg in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Een motorrijder is woensdagavond ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Waddenweg.
De motorrijder botste op het fietspad naast de Waddenweg hard tegen de
zijkant van een afslaande auto. Door de klap vloog de motorrijder over de auto en belandde hard op het asfalt.

Na de nodige medische zorg ter plekke is het slachtoffer met spoed en onder begeleiding van politiemotoren naar het ziekenhuis overgebracht.

De verkeersongevallen analyse van de politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval.
 

mei 17, 2018

De Amerikaanse farmaceut Gilead Sciences gaat in Hoofddorp een grote productielocatie openen.....

HOOFDDORP - De Amerikaanse farmaceut Gilead Sciences gaat in Hoofddorp een grote productielocatie openen. Deze faciliteit voor dochterbedrijf Kite Pharma gaat werk bieden aan zeker driehonderd mensen.

Het gaat om een ultramoderne fabriek waar het bedrijf celtherapieën tegen kanker gaat maken. De celtherapie is bestemd voor patiënten met ernstige vormen van lymfekliekanker.

De locatie, die volledig operationeel moet zijn in 2020, zal heel Europa voorzien van celtherapieën.

mei 17, 2018

Bij een inval in een woning in Hoofddorp door het Cybercrimeteam Noord-Holland is dinsdag een 22-jarige inwoner aangehouden.....

HOOFDDORP - Bij een inval in een woning in Hoofddorp door het Cybercrimeteam Noord-Holland is dinsdag een 22-jarige inwoner aangehouden. De man wordt ervan verdacht DDoS-aanvallen te hebben uitgevoerd op 250 bedrijven. Daardoor waren websites, mailboxen en webapplicaties van deze bedrijven slecht of helemaal niet bereikbaar.

De aanhouding komt voort uit een internationale actie. Daarbij rolde de Nederlandse politie de website Webstresser.org op. Webstresser.org was de grootste cybercriminele website waar tegen lage prijzen krachtige DDoS-aanvallen konden worden aangekocht.

mei 17, 2018

Twaalf koperblazers van de Big Band Haarlemmermeer, zangeres Myrthe Buys en mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo doen zondag 3 juni mee.....

HOOFDDORP - Twaalf koperblazers van de Big Band Haarlemmermeer, zangeres Myrthe Buys en mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo doen zondag 3 juni mee aan de Jazzdienst in Schouwburg De Meerse.

Speciaal voor deze dienst zijn er arrangementen van liederen uit het Liedboek voor de kerken gemaakt. Daarnaast worden er spirituals gezongen en is er jazzy instrumentele muziek.

De jazzdienst is een onderdeel van het Take Off Music Event – voorheen Meerjazz - en wordt georganiseerd in samenwerking met de Raad van Kerken Hoofddorp.

mei 17, 2018

Leerlingen van basisschool Klippeholm hebben maandag tijdens een sponsorloop 3350 euro bij elkaar gerend voor de lokale dierenambulance......

HOOFDDORP – Leerlingen van basisschool Klippeholm hebben maandag tijdens een sponsorloop 3350 euro bij elkaar gerend voor de lokale dierenambulance. De kinderen droegen dit zelf aan als goed doel om geld voor in te zamelen. Zo’n vierhonderd leerlingen probeerden maandag in een kwartier tijd zo veel mogelijk rondjes te lopen.

Bron: Haarlems Dagblad

mei 16, 2018

Dunweg Uitvaartzorg en Begraafplaats De Iepenhof in Hoofddorp hebben de handen ineen geslagen en zijn voorzien van een automatische externe defibrillator (AED)......

HOOFDDORP - Dunweg Uitvaartzorg en Begraafplaats De Iepenhof in Hoofddorp hebben de handen ineen geslagen en zijn voorzien van een automatische externe defibrillator (AED). Een uitvaart is altijd een emotionele aangelegenheid en helaas komt het voor dat bezoekers van een uitvaart hartproblemen krijgen.Als iemand een hartstilstand krijgt is het volgens Dunweg belangrijk dat er een AED in de buurt is omdat snel starten met reanimeren de overlevingskans aanzienlijk vergroot. De AED bevindt zich bij de entree van de parkeerplaats van Dunweg waar ook de achteringang van de begraafplaats is.

mei 16, 2018

In verband met ernstige schade aan het wegdek is de fietstunnel onder de N201 ter hoogte van de Van Heuven Goedhartlaan aan de oostkant van Hoofddorp in beide richtingen afgesloten.........

HOOFDDORP - In verband met ernstige schade aan het wegdek is de fietstunnel onder de N201 ter hoogte van de Van Heuven Goedhartlaan aan de oostkant van Hoofddorp in beide richtingen afgesloten.In de tunnel stond al enige tijd water, ook als het niet regende. De afsluiting duurt tot vrijdag 18 mei 17:00 uur.  De omleidingsroute leidt door Beukenhorst-Oost langs de Van Heuven Goedhartlaan, Antareslaan, Wegalaan , Polarisavenue en Rijnlanderweg. De tunnel is een jaar geleden officieel geopend.

mei 16, 2018

Een extern bureau doet in opdracht van de gemeente onderzoek naar de verkeersveiligheid van de rotonde op de Kruisweg nabij hotel-restaurant De Beurs.....

HOOFDDORP - Een extern bureau doet in opdracht van de gemeente onderzoek naar de verkeersveiligheid van de rotonde op de Kruisweg nabij hotel-restaurant De Beurs. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders geantwoord op vragen van de fractie van de HAP.
De resultaten van het onderzoek worden in juni verwacht.

mei 16, 2018

Op Tweede Pinksterdag, maandag 21 mei, worden kinderen in Hoofddorp Winkelstad de hele middag getrakteerd .....

HOOFDDORP - Op Tweede Pinksterdag, maandag 21 mei, worden kinderen in Hoofddorp Winkelstad de hele middag getrakteerd op vrolijke poppenkastvoorstellingen.
Koos Kneus uit Amsterdam verzorgt die dag met zijn poppentheater meerdere voorstellingen op het Polderplein Buiten.

Tussen de shows door kunnen kinderen zich gratis laten schminken in de meeste fantasierijke en prachtige creaties.
Ook staat er voor de kinderen limonade en Koos Kneus-speculaas klaar.

Op Tweede Pinksterdag zijn veel winkels open van 12 tot 5 uur.
 

mei 16, 2018

Persoonlijk advies is voor starters in Hoofddorp belangrijk bij aankoop van hun eerste huis.....

HOOFDDORP - Persoonlijk advies is voor starters in Hoofddorp belangrijk bij aankoop van hun eerste huis. Het volledig zelf online afsluiten van een hypotheek is onder deze groep niet populair.
Dat zou blijken uit onderzoek van De Hypotheker, uitgevoerd door marktonderzoeksbureau MWM2, onder ruim 500 starters tussen de 20 en 35 jaar die van plan zijn binnen één jaar een huis te kopen.

mei 15, 2018

Een automobiliste is maandagmiddag op de A4 onwel geworden. Haar voertuig kwam op de meest linker rijstrook tot stilstand......

HOOFDDORP - Een automobiliste is maandagmiddag op de A4 onwel geworden. Haar voertuig kwam op de meest linker rijstrook tot stilstand.

Medeweggebruikers sloegen een raam van de wagen in om de vrouw uit de wagen te kunnen halen.

Het slachtoffer is na de nodige zorg in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is door de bergingsdienst afgevoerd.

Het voorval zorgde voor een flinke file ter hoogte van de N207 in de rijrichting van Den Haag.
 

mei 15, 2018

Afgelopen maandag heeft moeder Josephine van Rick en Leo Claus de door de hotelondernemers al lange tijd gewenste uitbreiding ceremonieel in gang gezet.....

HOOFDDORP - Afgelopen maandag heeft moeder Josephine van Rick en Leo Claus de door de hotelondernemers al lange tijd gewenste uitbreiding ceremonieel in gang gezet.
Als alles volgens plan verloopt, telt hun Courtyard by Marriotthotel volgend jaar 259 kamers, precies 111 meer dan nu.

Toen het hotel in 2002 zijn deuren opende, was het met zijn 148 kamers een van de grotere in de polder. Inmiddels telt een hotel hier gemiddeld 240 kamers. In een gemeente die op weg is naar de 8.000 hotelkamers, hoort het hotel van de Clausbroers bij de kleinere.

mei 11, 2018

Lionsclub Haarlemmermeer en Schaakclub Hoofddorp hebben elkaar gevonden .....

HOOFDDORP - Lionsclub Haarlemmermeer en Schaakclub Hoofddorp hebben elkaar gevonden en dat heeft al geleid tot een warm schaaktoernooi op het Polderplein in Hoofddorp.
Zaterdag 19 mei is deel twee gepland, en dan is de jeugd aan zet.

mei 11, 2018

In 2018 bestaat Jongerenkoor Faith twintig jaar.....

HOOFDDORP - In 2018 bestaat Jongerenkoor Faith twintig jaar.
Om dit te vieren geeft het gezelschap op zaterdag 12 mei een jubileumconcert, waarin de hoogtepunten van de afgelopen twintig jaar ten gehore worden gebracht.

Het concert wordt gegeven in de grote zaal van schouwnburg De Meerse in Hoofddorp en begint ’s avonds om kwart over 8.
Het concert biedt een gevarieerd programma met solo’s en eenstemmig of meerstemmig samenzang, van à capella tot volledige band.

mei 11, 2018

Het bekende Classic Rock album ‘Bat Out Of Hell’ van Meat Loaf bestaat 40 jaar.....

HOOFDDORP - Het bekende Classic Rock album ‘Bat Out Of Hell’ van Meat Loaf, met de wereldhits ‘Paradise By The Dashboard Light’ en ‘You Took The Words Right Out Of My Mouth’, bestaat 40 jaar.

Om dat te vieren gaan gitarist Menno Gootjes, bekend van de formatie Focus, en zijn band het meesterwerk integraal vertolken in rockpodium Duycker in Hoofddorp. Dit gebeurt op zaterdag 12 mei ’s avonds
vanaf 9 uur.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.duycker.nl.
 

mei 10, 2018

Op vrijdag 18 mei zijn ervaringsdeskundige vrijwilligers van de Schildklier Organisatie Nederland in het Spaarne Gasthuis........ 

HOOFDDORP - Op vrijdag 18 mei zijn ervaringsdeskundige vrijwilligers van de Schildklier Organisatie Nederland (SON) in het Spaarne Gasthuis om te luisteren naar ervaringen met schildklieraandoeningen en vragen te beantwoorden. In Nederland gebruiken ruim 500.000 patiënten schildklierhormonen. Bij een groot deel van deze patiënten is deze medicatie niet goed ingesteld, met ernstige klachten en een grote impact op het dagelijks leven tot gevolg. Daarom besteedt de SON speciaal aandacht aan ‘het optimaal instellen’.

mei 10, 2018

In juni vinden voor kinderen en jongeren de audities plaats bij Dé JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer.....

HOOFDDORP - In juni vinden voor kinderen en jongeren de audities plaats bij Dé JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer. De school is onderdeel van Pier K en brengt elk jaar meerdere theater- en musicalvoorstellingen op de planken. Vanaf acht jaar kunnen kinderen al in een musicalvoorstelling spelen. Voor theaterproducties is de minimum leeftijd tien jaar. De repetities staan onder leiding van professionele docenten die vaak ook zelf in het theater staan of hebben gestaan. De audities vinden groepsgewijs plaats bij Pier K in Hoofddorp. Voorbereiding is niet nodig.

mei 10, 2018

Op zaterdag 19 mei presenteert de Hoofddorpse schrijfster Ingrid Mulder in de Centrale Bibliotheek haar nieuwe boek.....

HOOFDDORP - Op zaterdag 19 mei presenteert de Hoofddorpse schrijfster Ingrid Mulder in de Centrale Bibliotheek haar nieuwe boek. Het is de eerste young adult thriller van deze schrijfster, die al vier spannende boeken voor volwassenen en een kinderboek op haar naam heeft staan. Zij heeft ook een e-book in eigen beheer uitgegeven dat zich afspeelt tijdens de Haarlemmermeerrun. Het nieuwe boek ‘Startschot’ gaat over Caro die een schietpartij in de bus overleeft. De presentatie begint om drie uur.

mei 10, 2018

Voor eerste Pinksterdag 20 mei organiseert de Raad van Kerken Hoofddorp oecumenische Pinkstervieringen.....

HOOFDDORP – Voor eerste Pinksterdag 20 mei organiseert de Raad van Kerken Hoofddorp oecumenische Pinkstervieringen. Deze vinden plaats om half tien in de Marktpleinkerk en om tien uur in de Doopsgezinde kerk en in de H. Joannes de Doperkerk. De kerken liggen zo dicht bij elkaar dat deze gevolgd kunnen worden door een gezamenlijke afsluiting rondom de Joannes de Doperkerk.Alleen in laatstgenoemde kerk is er een kindernevendienst en een crèche in het parochiehuis. De Raad vraagt de deelnemers koffie en zo mee te nemen voor de ontmoeting na afloop en die met anderen te delen.