MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Haarlemmermeer

december 20, 2018

In zijn wekelijkse column in InforMeer vraagt burgemeester Onno Hoes elkaar te respecteren bij het afsteken van vuurwerk.........

In zijn wekelijkse column in InforMeer vraagt burgemeester Onno Hoes elkaar te respecteren bij het afsteken van vuurwerk. Hij geniet net als velen van al het mooie vuurwerk dat de lucht ingaat, maar het moet niet voor overlast zorgen. Het college van B&W heeft op verzoek van diverse instanties zoals dorps- en wijkraden en zorginstellingen ook dit jaar weer vuurwerkvrije zones aangewezen.Rondom deze zes gebieden worden borden geplaatst waarop staat dat daar geen vuurwerk mag worden afgestoken.

december 19, 2018

In de begroting van de Vervoerregio Amsterdam wordt extra aandacht besteed aan het verbeteren van de bereikbaarheid van Schiphol en de Zuidas.......

In de begroting van de Vervoerregio Amsterdam (VRA) wordt extra aandacht besteed aan het verbeteren van de bereikbaarheid van Schiphol en de Zuidas. Ook duurzaamheid is een belangrijk thema. De begroting 2019-2022 is in te zien en richt zich onder andere op de bereikbaarheid van Metropool Regio Amsterdam en het verbeteren van de bereikbaarheid van Schiphol en de Zuidas.

december 18, 2018

Tijdens de bijzondere gemeenteraadsvergadering in Haarlemmermeer op donderdag 20 december wordt tussen 19.30 en 20.00 uur de Haarlemmermeerse politicus van het jaar 2018 bekendgemaakt......

Tijdens de bijzondere gemeenteraadsvergadering in Haarlemmermeer op donderdag 20 december wordt tussen 19.30 en 20.00 uur de Haarlemmermeerse politicus van het jaar 2018 bekendgemaakt.
Lokale journalisten van Haarlems Dagblad, HCnieuws en MeerRadio stellen gezamenlijk de winnaar vast. Onafhankelijk van elkaar stellen zij ieder hun top 5 van raadsleden vast. De griffie van de raad verzamelt de punten en maakt de definitieve ranglijst op.

december 18, 2018

De gemeente gaat de mogelijkheid van een zogenaamde kartonklep op papiercontainers onderzoeken......

De gemeente gaat de mogelijkheid van een zogenaamde kartonklep op papiercontainers onderzoeken.
Raadslid Pablo Meegdes uitte eerder zorgen over het groeiend aantal kartonnen zwerfdozen bij brengparkjes, omdat die niet gemakkelijk in de papiercontainers passen. Met de toename van online bestellingen in kartonnen dozen zal het probleem alleen maar toenemen.

december 18, 2018

Vrijdag 21 december is De Rotary Santa Run; een gezellige wandeling waarbij deelnemers, verkleed als kerstman, een parcours lopen voor het goede doel......

Vrijdag 21 december is De Rotary Santa Run; een gezellige wandeling waarbij deelnemers, verkleed als kerstman, een parcours lopen voor het goede doel.

De Santa Run in Hoofddorp wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. De start is om half 8 ’s avonds op het Van Stamplein. Burgemeester Onno Hoes zal het startschot geven.

In de afgelopen 3 jaar hebben de gezamenlijke Rotary Clubs in Haarlemmermeer al ongeveer € 32.500,- opgehaald.

Ook dit jaar hoopt de organisatie op vele lopers en sponsoren.

december 17, 2018

Op 20 december 2018 vindt er een buitengewone openbare gemeenteraadsvergadering plaats in Haarlemmermeer......

Op 20 december 2018 vindt er een buitengewone openbare gemeenteraadsvergadering plaats in Haarlemmermeer. In deze vergadering wordt afscheid genomen van de gemeenteraad van de oude gemeente Haarlemmermeer.
Burgemeester Hoes zal een woord van dank uitspreken aan alle raadsleden, en afscheid nemen van de leden die niet terugkomen in de raad van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer.
De vergadering begint donderdagavond om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. De vergadering wordt rechtstreeks uitgezonden via de website: gemeenteraad.haarlemmermeer.nl
 

december 17, 2018

Wethouder John Nederstigt van D66 staat op nummer 5 van de conceptverkiezingslijst van de democraten voor de Europese verkiezingen op 23 mei 2019. .....

Wethouder John Nederstigt van D66 staat op nummer 5 van de conceptverkiezingslijst van de democraten voor de Europese verkiezingen op 23 mei 2019. De leden van D66 moeten via een verkiezing de lijst nog definitief maken.
Nederstigt is 8 jaar wethouder duurzaamheid en milieu in Haarlemmermeer. Hij wordt regelmatig genoemd in de top 100 van invloedrijkste personen op het gebied van duurzaamheid, die het dagblad Trouw jaarlijks publiceert. In 2018 stond hij op plaats 30.

december 14, 2018

De Cruquiusbrug en de Aalsmeerderbrug krijgen een fietsonderdoorgang in de lengte van de Ringvaart......

De Cruquiusbrug en de Aalsmeerderbrug krijgen een fietsonderdoorgang in de lengte van de Ringvaart.

Beide bruggen zijn van de provincie Noord-Holland en zijn onderdeel van de provinciale weg N201 en N196.

De Cruquiusbrug wordt momenteel vervangen voor een bredere brug waarbij meer ruimte is voor fietsers en voetgangers.

Bij de Aalsmeerderbrug was het een idee om een fietsonderdoorgang te maken die kan worden weggehaald als er een schip wordt verscheept. Of dit gaat gebeuren weet de provincie nog niet.

Bron: Haarlems Dagblad
 

december 14, 2018

Van 2 januari t/m 4 januari staat Pier K geheel in het teken van de Kinderkunstdagen, speciaal voor kinderen tussen de 6 en de 12 jaar......

Van 2 januari t/m 4 januari staat Pier K geheel in het teken van de Kinderkunstdagen, speciaal voor kinderen tussen de 6 en de 12 jaar.

Tijdens deze dagen met het thema ‘Cinema’ kunnen kinderen hun creativiteit en energie kwijt. Ze kunnen onder andere dansen, knutselen, toneelspelen, fotoshoppen en muziek maken.

De Kinderkunstdagen starten iedere dag om 10 uur en eindigen om 4 uur. Lunch is inbegrepen.

Meer informatie op www.pier-k.nl.

december 14, 2018

Van iedere drie vrijkomende sociale huurhuizen gaan er voortaan twee naar ‘gewone’ woningzoekenden......

Van iedere drie vrijkomende sociale huurhuizen gaan er voortaan twee naar ‘gewone’ woningzoekenden.

Het derde huis wordt voor iemand uit een bijzondere doelgroep. Gemeente Haarlemmermeer, woningcorporatie Ymere en huurdersvereniging VHH zijn het hier over eens.

Momenteel gaat de helft van vrijkomende huurwoningen naar bijzondere doelgroepen. Bijvoorbeeld mensen die uit een instelling komen, statushouders, spoedzoekers en jongeren.

december 13, 2018

Mats Hoogland, leerling van De JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer, heeft maandag 10 december de Amateur Musical Award 2018 gewonnen......

Mats Hoogland, leerling van De JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer, heeft maandag 10 december de Amateur Musical Award 2018 gewonnen.

Hij heeft dit award gewonnen in de categorie ‘Beste Mannelijke Bijrol’ voor zijn vertolking van Sjaak uit de musical ‘Into the Woods’ van Pier K.

Precies een jaar voor de uitreiking van de Awards, op 10 december 2017, presenteerde productiegroep van De JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer de musical in De Meerse in Hoofddorp.
De castleden hebben bijna driekwart jaar gewerkt aan deze muzikale uitdaging.

december 12, 2018

Maandag 17 december gaat Burgemeester van Haarlemmermeer Onno Hoes een 60-jarig jubilerend echtpaar bezoeken......

Maandag 17 december gaat Burgemeester van Haarlemmermeer Onno Hoes een 60-jarig jubilerend echtpaar bezoeken.

Hij brengt een bezoek aan de heer Willem Timmer en zijn vrouw Neeltje Timmer, beide geboren in Haarlemmermeer.

Het echtpaar heeft elkaar leren kennen op tweede kerstdag in 1956, bij een toogdag in de Klopperskerk in Haarlem.

Meneer Timmer heeft vroeger in Rozenburg gewoond en was timmerman. Zijn vrouw was huisvrouw en hielp bij de administratie van haar man.

december 12, 2018

Bij zes brengparkjes waar sinds kort bloemetjestapijten zijn neergelegd, wordt minder afval bijgeplaatst als de containers vol zitten......

Bij zes brengparkjes waar sinds kort bloemetjestapijten zijn neergelegd, wordt minder afval bijgeplaatst als de containers vol zitten.

Dat zei wethouder Marjolein Steffens vorige week tijdens de raadsvergadering in antwoord op mondelinge vragen van D66-raadslid Pablo Meegdes.

Volgens Meegdes dumpen mensen toch gewoon hun afval neer, als de containers vol zijn. Hij vroeg zich af of Meerlanden met de feestdagen in aantocht de afvalcontainers wat vaker gaat legen.

Meerlanden heeft aangegeven om het afval in de feestmaand vaker te gaan ophalen.
 

december 12, 2018

Middelbare scholen doen mee aan de Haarlemmermeerse Mensenrechtenprijs 2019......

Middelbare scholen doen mee aan de Haarlemmermeerse Mensenrechtenprijs 2019.

Burgemeester Onno Hoes heeft maandag het startsein gegeven tijdens de les maatschappijwetenschappen van een have 5-groep op het Herbert Visser College in Nieuw-Vennep.

De scholieren gaan komend jaar aan de slag met de Universele verklaring van de Rechten van de Mens.

De leerlingen mogen zelf bepalen hoe ze met mensenrechten aan de slag gaan. De voorwaarde is de Rechten van de Mens op een overtuigende, creatieve manier over te brengen aan andere jongeren.

december 12, 2018

De nieuwe gemeente Haarlemmermeer krijgt ook een nieuw wapen.......

De nieuwe gemeente Haarlemmermeer krijgt ook een nieuw wapen. Elementen van de wapens van de fusiegemeenten komen in het ontwerp terug: de leeuw van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en de graanhalmen en het water van Haarlemmermeer. Het ontwerp is gemaakt in overleg met de Hoge Raad van Adel en vorige maand officieel goedgekeurd door de koning.

december 11, 2018

De gemeente moet apart beleid gaan maken dat gericht is op toeristen......

De gemeente moet apart beleid gaan maken dat gericht is op toeristen.

Dat bepleitte VVD-fractievoorzitter Jurgen Nobel vorige week in de gemeenteraad tijdens een discussie over de financiële Najaarsrapportage.

De aanleiding voor de oproep was het bedrag dat de gemeente ieder jaar binnenhaalt met de toeristenbelasting.

Toeristen betalen namelijk de hoofdprijs in de gemeente. Dit jaar levert het in totaal 2.3 miljoen euro op.

Het college van burgemeester en wethouders wilt volgend jaar met reddingsvoorstellen naar de nieuwe gemeenteraad komen.

december 7, 2018

Gemeente Haarlemmermeer heeft Cliëntenbelang onlangs gevraagd de ‘Crisiskaart’ in Haarlemmermeer te introduceren......

Gemeente Haarlemmermeer heeft Cliëntenbelang onlangs gevraagd de ‘Crisiskaart’ in Haarlemmermeer te introduceren.

In de gemeente raken per jaar honderden mensen in een lichte of zware psychische crisis. Een Crisiskaart komt hierbij van pas: hierin staat kort omschreven wat omstanders of hulpverleners moeten doen of juist laten, en wie ze kunnen bellen.

Niet alleen hulpdiensten zijn blij met dit handige document met concrete aanwijzingen. Veel kaarthouders zeggen dat ze zich beter voelen met een kaart op zak.

december 6, 2018

Sinds afgelopen week staan er op 51 locaties in Haarlemmermeer wintrackmasten. Dit is een nieuw type hoogspanningsmast......

Sinds afgelopen week staan er op 51 locaties in Haarlemmermeer wintrackmasten. Dit is een nieuw type hoogspanningsmast.

De laatste is geplaatst langs de Driemerenweg.

De masten in Haarlemmermeer zijn verschillend. Zo is er een korte mast van ongeveer 45 meter nabij de Polderbaan, en is er een bijna 80 meter hoge mast bij de Ringvaart in Abbenes.

Ook is er variatie in kleur. Alle masten hebben de kleur grijs van de Nederlands lucht, alleen de masten in de buurt van Schiphol hebben een bijzondere kleur.
 

december 6, 2018

Arthur van Dijk, voormalig wethouder in Haarlemmermeer, is woensdag 5 december door koning Willem-Alexander beëdigd als commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland......

Arthur van Dijk, voormalig wethouder in Haarlemmermeer, is woensdag 5 december door koning Willem-Alexander beëdigd als commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland.

Vanaf 1 januari 2019 volgt Van Dijk Johan Remkes op. De plechtigheid vond plaats op Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de koning.

Van Dijk was jarenlang wethouder in gemeente Haarlemmermeer en vertrok in 2013 om voorzitter van Transport en Logistiek Nederland te worden.

Hij wordt benoemd voor een periode van 6 jaar.
 

december 5, 2018

Ruim een week na de opening van het meldpunt ikervaargeenoverlast.nl zijn er al meer dan 12.000 meldingen binnen van mensen die vinden dat het zelf afsteken van legaal consumentenvuurwerk in eigen straat op oudejaarsdag mogelijk moet blijven.......

Ruim een week na de opening van het meldpunt ikervaargeenoverlast.nl zijn er al meer dan 12.000 meldingen binnen van mensen die vinden dat het zelf afsteken van legaal consumentenvuurwerk in eigen straat op oudejaarsdag mogelijk moet blijven. Het meldpunt is opgezet door de Vuurwerk Federatie die een tegengeluid wil laten horen namens de vele miljoenen vuurwerkliefhebbers in ons land. Overigens is de Vuurwerk Federatie niet blind voor misstanden en randverschijnselen rond vuurwerk.

december 5, 2018

In zijn column in InforMeer online laat burgemeester Onno Hoes weten zeer verheugd te zijn dat hij vanaf 1 januari ook waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer mag zijn.........

In zijn column in InforMeer online laat burgemeester Onno Hoes weten zeer verheugd te zijn dat hij vanaf 1 januari ook waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer mag zijn. Hij heeft vele warme en lieve reacties mogen ontvangen. Volgens de burgemeester zijn we één gemeente maar wel met 26 kernen cq identiteiten, vanaf 1 januari zelfs 31.Dankzij de hartelijke ontvangst eind 2017 voelde Hoes zich snel thuis in de polder. Hij ziet er dan ook naar uit om zijn werk in Haarlemmermeer voort te zetten, samen met de nieuwe raad en het nieuwe college.

december 5, 2018

Meerdere fracties in de gemeenteraad maken zich zorgen over de kwaliteit van de bomen en het groen in het recreatiegebied Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep......

Meerdere fracties in de gemeenteraad maken zich zorgen over de kwaliteit van de bomen en het groen in het recreatiegebied Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Dit bleek vorige week tijdens een debat in de raad. Volgens raadslid Michel van Dijk van Forza! is de helft van de aanplanting weer gesneuveld.

Verantwoordelijk wethouder John Nederstigt van Park21 stelde dat het vaker voorkomt dat groen niet wil aanslaan bij grootschalige groengebieden.

Er wordt onderzoek naar gedaan om te kijken hoe het beter kan in Park21.
 

december 4, 2018

In navolging van de geslaagde kerstdiners van eerdere jaren organiseert Stichting Maatvast ook dit jaar een gratis kerstdiner of brunch voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken......

In navolging van de geslaagde kerstdiners van eerdere jaren organiseert Stichting Maatvast ook dit jaar een gratis kerstdiner of brunch voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Dit doen zij op maar liefst 18 verschillende Maatvast locaties in gemeente Haarlemmermeer.

Deze maaltijdbijeenkomsten met als titel ‘Kerstfeest in je buurthuis’ komen onder meer tot stand dankzij de financiële steun van de Rotaryclubs in Haarlemmermeer.

december 4, 2018

Onno Hoes is benoemd tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer per 1 januari 2019......

Onno Hoes is benoemd tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer per 1 januari 2019.

Hierover zijn de lijsttrekkers van de nieuwe gemeente en Johan Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland het eens.

Per 1 januari 2019 ontstaat de nieuwe gemeente Haarlemmermeer na een fusie van de gemeenten Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlemmermeer.
In verband met de fusie zal een burgemeester voor de nieuwe gemeente benoemd moeten worden.