MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Max en Jaap On Air | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Gemeenteraadsverkiezingen 2018

november 22, 2018

Bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018 in Haarlemmermeer is D66 de grootste verliezer. De partij halveert van 6 naar 3 zetels.....

Bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018 in Haarlemmermeer is D66 de grootste verliezer. De partij halveert van 6 naar 3 zetels.

VVD en HAP behaalden ieder 7 zetels, maar de VVD heeft meer stemmen gekregen en is de grootste partij geworden.

Het CDA behoudt 5 zetels, Forza! stijgt van 4 naar 5, GroenLinks van 3 naar 4, de PvdA zakt van 4 naar 3 zetels en CU/SGP gaat van 1 naar 2 zetels.

Eén Haarlemmermeer en Sociaal Rechts Haarlemmermeer behouden beide 1 zetel.

november 18, 2018

Jeroen Griekspoor presenteert vanmiddag tussen 12 en 1 uur MeerMagazine. In deze uitzending is weer aandacht voor de komende herindelingsverkiezingen van Haarlemmermeer van 21 november 2018……

Jeroen Griekspoor presenteert vanmiddag tussen 12 en 1 uur MeerMagazine op MeerRadio.

In deze uitzending is weer aandacht voor de komende herindelingsverkiezingen van Haarlemmermeer van 21 november 2018.

Voorzitter Han van der Ploeg van de Fietsersbond Haarlemmermeer komt rond 12.15 uur praten over het beleid voor fietsers in de gemeente Haarlemmermeer.

november 16, 2018

Woensdag 15 november vond het jongerendebat plaats op KSH in Hoofddorp......

Woensdag 15 november vond het jongerendebat plaats op KSH in Hoofddorp.

Verschillende politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen kregen hierbij de kans zich te pitchen en moesten vervolgens met elkaar in debat.

Na de debatten konden de leerlingen vragen stellen aan de politici en kozen ze Jurgen Nobel van de VVD als beste debater.

De VVD kwam ook als grootste partij uit de bus van de schaduwverkiezing.

november 14, 2018

Negen studenten van de opleiding Bouwkunde van het ROC Nova College in Hoofddorp en twee studenten van ICT hebben afgelopen weken gewerkt aan een stempotlood .....

HOOFDDORP - Negen studenten van de opleiding Bouwkunde van het ROC Nova College en twee studenten van ICT hebben afgelopen weken gewerkt aan een stempotlood van formaat. Het bouwwerk, van hout en gedeeltelijk kunststof, meet ruim 2 meter.

november 11, 2018

Vanmiddag tussen 12 en 2 uur de tweede bijzondere uitzending van MeerMagazine op MeerRadio met het thema is de herindelingsverkiezingen van 21 november a.s.......

Vanmiddag tussen 12 en 2 uur de tweede bijzondere uitzending van MeerMagazine op MeerRadio met het thema is de herindelingsverkiezingen van 21 november a.s.

Door loting is bepaald welke partijen de uitzending van vorige week en welke in de uitzending van vandaag.
Alle 12 partijen die meedoen aan de verkiezingen krijgen op deze manier aandacht voor hun programma.
Zij zullen aangegeven waarom wij, kiezers, op hun partij moeten stemmen.

november 8, 2018

Haarlemmermeer heeft het bureau I&O Research een tweede peiling laten houden voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november met peildatum 31 oktober......

Haarlemmermeer heeft het bureau I&O Research een tweede peiling laten houden voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november met peildatum 31 oktober.

Uit deze peiling blijkt dat de VVD met 11 zetels de grootste partij zal worden, op afstand gevolgd door GroenLinks, Forza! en het CDA met ieder 5 zetels.

VVD (11) GroenLinks (5) Forza! (5) en CU/SGP (2) winnen zetels. De PvdA (3) en EEN Haarlemmermeer (1) blijven gelijk. D66 zakt naar 4 en de HAP naar 3 zetels.

november 4, 2018

Vanavond tussen 6 en 8 uur een bijzondere uitzending van MeerMagazine op MeerRadio. Het thema is de herindelingsverkiezingen van 21 november a.s.......

Vanavond tussen 6 en 8 uur een bijzondere uitzending van MeerMagazine op MeerRadio. Het thema is de herindelingsverkiezingen van 21 november a.s.

Door loting is bepaald welke partijen de uitzending van 4 november zitten en welke in de uitzending van 11 november.
Alle 12 partijen die meedoen aan de verkiezingen krijgen op deze manier aandacht voor hun programma.
Zij zullen aangegeven waarom wij, kiezers, op hun partij moeten stemmen.

oktober 26, 2018

Vanaf 27 oktober is de Kieskompas online waarmee men kan kijken op welke politieke partijen men het best kan stemmen......

Op 21 november 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer en Haarlemmerliede Spaarnwoude.

Deze twee gemeentes worden samen op 1 januari 2019 één grote gemeente.

Vanaf 27 oktober is de Kieskompas online waarmee men kan kijken op welke politieke partijen men het best kan stemmen.

Het KiesKompas is te vinden via deze link: www.haarlemmermeer.kieskompas.nl.
 

oktober 20, 2018

Haarlems Dagblad komt in samenwerking met het Algemeen Dagblad met een eigen stemhulp voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november......

Haarlems Dagblad komt in samenwerking met het Algemeen Dagblad met een eigen stemhulp voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november.

De redactie heeft dertig lokale stellingen bedacht, waarop alle twaalf deelnemende politieke partijen hun standpunten hebben gegeven.

Het gaat om actuele zaken die in de huidige gemeenten Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude spelen, maar ook over beslissingen die moeten worden genomen voor de toekomst.

oktober 19, 2018

Nadat afgelopen week de lokale partij HAP het verkiezingsprogramma voor 2019 -2022 bekend gemaakt heeft, zijn van alle deelnemende partijen de programma’s bekend......

Nadat afgelopen week de lokale partij HAP het verkiezingsprogramma voor 2019 -2022 bekend gemaakt heeft, zijn van alle deelnemende partijen de programma’s bekend.

Het gaat om de verkiezingen van 21 november 2018 voor de gemeenteraad voor de nieuwe gefuseerde gemeente Haarlemmermeer.

Alle programma’s staan overzichtelijk op de site: haarlemmermeer.nl/verkiezingen.

Om het voor de kiezers eenvoudiger te maken komt de gemeente eind oktober ook nog met de digitale stemhulpen van Kieskompas en Stemwijzer.
 

oktober 13, 2018

Op de gemeentewebsite www.haarlemmermeergemeente.nl is een subpagina gemaakt voor de verkiezingen van 21 november a.s.....

Op de gemeentewebsite www.haarlemmermeergemeente.nl is een subpagina gemaakt voor de verkiezingen van 21 november a.s.

Deze factsheetpagina geeft een overzicht van alle tot nu toe gepresenteerde partijprogramma’s. 11 van de 12 deelnemende partijen hebben hun verkiezingsprogramma inmiddels gepresenteerd. Lokale partij HAP moet dit nog doen volgens de site.

oktober 12, 2018

CDA Haarlemmermeer kiest in het gepresenteerde verkiezingsprogramma met de naam “Haarlemmermeer voor alle dorpen en wijken” voor het terugdraaien van de bezuinigingen op het maaibeleid.....

CDA Haarlemmermeer kiest in het gepresenteerde verkiezingsprogramma met de naam “Haarlemmermeer voor alle dorpen en wijken” voor het terugdraaien van de bezuinigingen op het maaibeleid.

Het mag in de gemeente wel wat fraaier in de openbare ruimte, dat zegt lijstrekker Mariëtte Sedee.

Het programma geeft verder aan dat woningen bouwen, veiligheid en het sociale domein belangrijke punten zijn voor het CDA.

Bijzonder is ook dat de partij het idee van Park21 wil herijken op zowel de inrichting als de omvang van het park.
 

september 28, 2018

In de skybox van het Corendon-hotel in Badhoevedorp heeft VVD Haarlemmermeer het verkiezingsprogramma met de titel “Optimistisch aan de slag” gepresenteerd…..

In de skybox van het Corendon-hotel in Badhoevedorp, met een prachtig uitzicht over Schiphol en de polder, heeft VVD Haarlemmermeer het verkiezingsprogramma met de titel “Optimistisch aan de slag” gepresenteerd.

Naast de gebruikelijke VVD-punten als lage belastingen en meer blauw op straat, gaat de VVD in dit programma ook voor meer 30-kilometerzones in wijken, meer woningen in een groene omgeving en voor een gezellig centrum met meer horeca en terrasjes.

september 24, 2018

Afgelopen weekend heeft Forza! Haarlemmermeer met ‘Niet links, Niet rechts, maar lokaal’ het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer van 21 november gepresenteerd......

Afgelopen weekend heeft Forza! Haarlemmermeer met ‘Niet links, Niet rechts, maar lokaal’ het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer van 21 november gepresenteerd.

Op de lijst staan onder andere lijsttrekker Paul Meijer, en vertrouwde namen als Michel van Dijk en Jordy Schaap.

Opvallend is de terugkeer van Conny de Bree. Dit voormalige raadslid staat zevende op de lijst en zal zich vooral inzetten voor de ouderen in Haarlemmermeer.

augustus 31, 2018

Op dinsdagavond 4 september aanstaande vindt de campagneaftrap van de ChristenUnie-SGP plaats in de Witte Kerk aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep......

Op dinsdagavond 4 september aanstaande vindt de campagneaftrap van de ChristenUnie-SGP plaats in de Witte Kerk aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep.

De aftrap start om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur kunt u binnenlopen. De avond begint met een toespraak van lijsttrekker Koos de Vries.

Ook zal Rick Middel, derde op de kandidatienlijst, vertellen over de activiteiten aangaande de campagne.

Vervolgens kunt u kennismaken met de kandidaten onder het genot van een hapje en een drankje. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.
 

augustus 30, 2018

Naast 6 landelijke zullen 6 lokale partijen op 21 november 2018 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer om de 39 raadszetels te verdelen......

Naast 6 landelijke zullen 6 lokale partijen op 21 november 2018 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer om de 39 raadszetels te verdelen.

Het centraal stembureau van Haarlemmermeer heeft donderdag bekendgemaakt dat de volgende lokale partijen meedoen:
• ÉÉN Haarlemmermeer
• GEZOND Haarlemmermeer
• Haarlemmermeerse Actieve Politiek, (HAP)
• Sociaal Rechts Haarlemmermeer (SRH)
• Forza! Haarlemmermeer
• Christen-Democratische Volkspartij (CDVP)

augustus 13, 2018

Onafhankelijk Liberaal die nu met één zetel vertegenwoordigd is in de gemeenteraad van Haarlemmermeer doet niet mee met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november 2018.....

Onafhankelijk Liberaal die nu met één zetel vertegenwoordigd is in de gemeenteraad van Haarlemmermeer doet niet mee met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november 2018.

Fractievoorzitter Kees van der Linden heeft dat aan MeerRadio laten weten.

In de uitzending van MeerMagazine op 26 augustus komt hij het nader toelichten.

Van der Linden is 24 jaar actief geweest in de lokale politiek en is voor de VVD actief geweest als wethouder.

juli 31, 2018

Voor de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Haarlemmermeer Op 21 november 2018 maakt KiesKompas weer een stemhulp........

Voor de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Haarlemmermeer Op 21 november 2018 maakt KiesKompas weer een stemhulp.

Dertig stellingen helpen de kiezer een keuze te maken uit de deelnemende partijen, en geven inzicht in waar de politieke partijen voor staan.

KiesKompas Haarlemmermeer wordt gemaakt door André Krouwel van de Vrije Universiteit en zijn team.

Dit jaar is er ook een belangrijke rol voor de inwoners.

juni 1, 2018

De leden van de lokale politieke partij HAP hebben Marjolein Steffens-van de Water unaniem gekozen tot lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.......

De leden van de lokale politieke partij HAP hebben Marjolein Steffens-van de Water unaniem gekozen tot lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Voorzitter van de HAP, Paul Croese, gaf aan dat zijn partij met Steffens een lijsttrekker heeft met veel politieke ervaring én een vrouw die de kernwaarden ‘lokaal, sociaal en betrokken’ dagelijks in de praktijk brengt. Ze voert de lijst van HAP voor de vierde keer aan.

De gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Haarlemmermeer vinden plaats op woensdag 21 november 2018.
 

maart 27, 2018

Waarnemend burgemeester Onno Hoes (VVD) is samen met de Tilburgse Groen Links politicus Roel van Gurp gevraagd om als informateur in Eindhoven aan de slag te gaan.......

Waarnemend burgemeester Onno Hoes (VVD) is samen met de Tilburgse Groen Links politicus Roel van Gurp gevraagd om als informateur in Eindhoven aan de slag te gaan.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen woensdag zijn de VVD en Groen Links de grootste partijen geworden in de Brabantse lichtstad. Beiden hebben nu zeven zetels.

De twee politici gaan de komende tijd met alle partijen in Eindhoven rond de tafel zitten om te praten over de vorming van een nieuwe coalitie.