MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Jaap & Floris On Air | 00:00 - 02:00
Share |

Content about Gemeente Haarlemmermeer

mei 18, 2018

De gemeenteraad van Haarlemmermeer gaat niet in op de uitnodiging van TenneT en Liander voor een gesprek over de bouw van een groot transformatorstation bij de sportvelden in Rijsenhout......

De gemeenteraad van Haarlemmermeer gaat niet in op de uitnodiging van TenneT en Liander voor een gesprek over de bouw van een groot transformatorstation bij de sportvelden in Rijsenhout.

Er is grote onrust in het dorp over de komst van het station. De gemeenteraad heeft vorig jaar al laten blijken ook een andere locatie voor het trafostation van 200 bij 300 meter te willen.

De raad is van mening dat het college van Burgemeester en Wethouders de gesprekspartner is voor de energiebedrijven. De controlerende rol van de gemeenteraad blijft dan intact.

mei 18, 2018

De bereikbaarheid in Haarlemmermeer met de fiets, auto en openbaar vervoer is goed......

De bereikbaarheid in Haarlemmermeer met de fiets, auto en openbaar vervoer is goed.

Bezoekers komen graag vanwege het ruime en diverse winkelaanbod, maar ook omdat het parkeren betaalbaar is.

Toch wil Haarlemmermeer de medewerking van inwoners en ondernemers om knelpunten over bereikbaarheid te inventariseren en op te lossen.

In het najaar bepaalt de gemeenteraad welke knelpunten worden aangepakt en wanneer dat gebeurt. De gemeente bekijkt of de aanpak van knelpunten gecombineerd kan worden met andere werkzaamheden.

mei 16, 2018

In verband met ernstige schade aan het wegdek is de fietstunnel onder de N201 ter hoogte van de Van Heuven Goedhartlaan aan de oostkant van Hoofddorp in beide richtingen afgesloten.........

HOOFDDORP - In verband met ernstige schade aan het wegdek is de fietstunnel onder de N201 ter hoogte van de Van Heuven Goedhartlaan aan de oostkant van Hoofddorp in beide richtingen afgesloten.In de tunnel stond al enige tijd water, ook als het niet regende. De afsluiting duurt tot vrijdag 18 mei 17:00 uur.  De omleidingsroute leidt door Beukenhorst-Oost langs de Van Heuven Goedhartlaan, Antareslaan, Wegalaan , Polarisavenue en Rijnlanderweg. De tunnel is een jaar geleden officieel geopend.

mei 12, 2018

Haarlemmermeer heeft samen met het Jongeren Informatie Punt een checklist gemaakt voor inwoners die 18 jaar zijn geworden.......

Haarlemmermeer heeft samen met het Jongeren Informatie Punt een checklist gemaakt voor inwoners die 18 jaar zijn geworden.

Maandelijks gaat de gemeente zo’n 170 verjaardagskaarten versturen naar de jarigen van die maand met de felicitaties maar ook met de checklist.

In deze lijst worden zaken genoemd die een 18-jarige zelf moet regelen. Bijvoorbeeld: zorgverzekering, DigiD, bankzaken, verzekeringen, belasting en toeslagen.

mei 11, 2018

Er komt een jaar lang een inloopspreekuur naast het bestaande informatiepunt in het dorpshuis in Badhoevedorp.....

BADHOEVEDORP - Er komt een jaar lang een inloopspreekuur naast het bestaande informatiepunt in het dorpshuis in Badhoevedorp. Dat is de uitkomst van overleg tussen de gemeente en de dorpsraad naar aanleiding van zorgen uit het dorp over de sluiting van het servicecentrum eind 2017.

Vanaf 17 mei kunnen alle inwoners elke derde donderdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur langskomen met vragen die zij kunnen stellen aan de gebiedsmanager namens de gemeente, de wijkagent, Meerwaarde, Maatvast en zeer waarschijnlijk Ymere.

mei 10, 2018

Woensdag 16 mei om elf uur bezoekt locoburgemeester Reinders het echtpaar Geerlof-van Hunnik.........

NIEUW-VENNEP - Woensdag 16 mei om elf uur bezoekt locoburgemeester Reinders het echtpaar Geerlof-van Hunnik aan de Vivaldisingel om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.Het echtpaar heeft elkaar leren kennen in het Gereformeerd Jeugdhuis in Amsterdam en zij woonden daar boven de apotheek aan de Haarlemmerdijk. Na Lisse en Haarlem ging het paar in 1968 in Nieuw-Vennep wonen waar het inmiddels vierde kind werd geboren. Mevrouw Geerlof was tot 1990 apothekersassistente, de heer Geerlof was tot aan zijn pensioen in 1996 autovertegenwoordiger bij Ford in Hillegom en Lisse.

mei 4, 2018

Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, zijn het raadhuis en de servicecentra van de gemeente Haarlemmermeer en het gemeentehuis van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude gesloten.....

HAARLEMMERMEER/HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE - Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, zijn het raadhuis en de servicecentra van de gemeente Haarlemmermeer en het gemeentehuis van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude gesloten.
Bewoners kunnen die dag dus niet bij de gemeentelijke loketten terecht en de gemeenten zijn ook niet telefonisch bereikbaar.

Vrijdag 11 mei is de dienstverlening als normaal.
 

mei 4, 2018

Het college van B&W heeft aan de gemeenteraad voorgesteld om voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november weer gebruik te maken van de digitale stemhulpen Stemwijzer en Kieskompas......

Het college van B&W heeft aan de gemeenteraad voorgesteld om voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november weer gebruik te maken van de digitale stemhulpen Stemwijzer en Kieskompas.

Kiezers kunnen dan met behulp van antwoorden op stellingen hun politieke voorkeur laten vaststellen.

Verder wil B&W een nachtelijk stembureau, bijvoorbeeld in Podium Duycker in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp, een mobiel stembureau voor middelbare scholieren en een live internetuitzending op de verkiezingsavond met een slotdebat.

mei 2, 2018

De organisatie van de historische Venniper Koninginnerit moest dit jaar onnodig een enorm bedrag voor de aanvraag van de gemeentelijke vergunning betalen.......... 

NIEUW-VENNEP - De organisatie van de historische Venniper Koninginnerit moest dit jaar onnodig een enorm bedrag voor de aanvraag van de gemeentelijke vergunning betalen. Volgens Forza!-raadslid Michel van Dijk was de organiserende stichting dit jaar 676 euro kwijt aan de vereiste vergunning tegen 300 euro vorig jaar. Burgemeester Hoes betreurt de gang van zaken. Volgens hem heeft de stichting aangegeven dat zo'n 1000 mensen zouden meedoen aan het evenement, aanzienlijk meer dan het aantal deelnemers van vorig jaar. Dit leidde tot een aanzienlijk hoger tarief.

april 27, 2018

De leden van GroenLinks Haarlemmermeer hebben Maaike Ballieux verkozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november........

De leden van GroenLinks Haarlemmermeer hebben Maaike Ballieux verkozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november.

De 51-jarige Ballieux is momenteel raadslid, en gaat op voor haar tweede termijn.

Op nummer 2 van de GroenLinks-lijst staat een oude bekende: Peter Boerman. De Hoofddorper zat van 1998 tot 2010 ook al in de raad, en wil nu zijn politieke ervaring graag verder uitbouwen.

De lijst van GroenLinks bevat in totaal 36 namen, afkomstig uit de vele kernen die de nieuwe gemeente Haarlemmermeer rijk is.
 

april 26, 2018

Haarlemmermeer gaat zich aansluiten bij het project Open Overheid dat de rijksoverheid en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten hebben gemaakt.......

Haarlemmermeer gaat zich aansluiten bij het project Open Overheid dat de rijksoverheid en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten hebben gemaakt. Een voorstel daartoe is door de gemeenteraad aangenomen. Via dat programma, waar al honderd gemeenten aan meedoen, worden voorstellen, notulen, moties en stemuitslagen van de gemeenteraad toegankelijk gemaakt als open data. Daarmee kunnen raadsleden en journalisten, maar ook onderzoekers, belangenorganisaties en inwoners zich informeren.

april 26, 2018

Voorafgaand aan Koningsdag worden weer de traditionele lintjes uitgereikt in het kader van de jaarlijkse Lintjesregen. Anders dan in voorgaande jaren, heeft burgemeester Onno Hoes de Koninklijke Onderscheidingen in de Orde van Oranje Nassau op verschillende locaties uitgereikt.......
 

Voorafgaand aan Koningsdag worden weer de traditionele lintjes uitgereikt in het kader van de jaarlijkse Lintjesregen.

Anders dan in voorgaande jaren, heeft burgemeester Onno Hoes de Koninklijke Onderscheidingen in de Orde van Oranje Nassau op verschillende locaties uitgereikt.

Op Koningsdag vrijdag 27 april ontvangt de burgemeester de decorandi op het Raadhuis in Hoofddorp.

De volgende personen krijgen dit jaar de Koninklijke onderscheiding:

april 26, 2018

Inwoners van Haarlemmermeer moeten per voorstel kunnen zien welke partij voor en welke tegen heeft gestemd..........

Inwoners van Haarlemmermeer moeten per voorstel kunnen zien welke partij voor en welke tegen heeft gestemd. De gemeenteraad heeft een voorstel van D66, HAP, Forza, Onafhankelijk Liberaal en raadslid Van der Veer om dat mogelijk te maken aangenomen. Er komt een onderzoek naar digitaal stemmen, waarmee het stemgedrag van raadsleden wordt vastgelegd. Om overzichtelijk te maken welke partij of welk raadslid ergens voor of tegen stemt moet het mondelinge stemmen worden vervangen door een druk op de knop in de raadszaal.

april 23, 2018

Haarlemmermeer verruimt de zondagse openingstijden voor winkels. Ze mogen straks van 6 tot 22 uur de deuren openen. Dat meldt het Haarlems Dagblad.......

Haarlemmermeer verruimt de zondagse openingstijden voor winkels. Ze mogen straks van 6 tot 22 uur de deuren openen. Dat meldt het Haarlems Dagblad.

Vanwege concurrentie met Amsterdam en Amstelveen diende een aantal supermarktondernemers een verzoek in voor ruimere openingstijden.

In Haarlemmerliede en Spaarnwoude mogen winkels op zondag al om 6 uur open.

B en W van Haarlemmermeer hebben nu besloten de openingstijden gelijk te trekken met die van de fusiepartner.

Daarom loopt de zondagse winkeldag straks van 6 tot 22 uur.

april 18, 2018

Zondag 22 april bezoekt locoburgemeester John Nederstigt mevrouw Elisabeth Johanna Beers-van Schie om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag.........

Zondag 22 april bezoekt locoburgemeester John Nederstigt mevrouw Elisabeth Johanna Beers-van Schie om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag. Mevrouw Beers werd op 22 april 1918 geboren in Haarlemmerliede en Spaarnwoude, is al 70 jaar woonachtig in Haarlemmermeer en woont nog steeds zelfstandig.De familie Beers is een van de eerste geslachten die in Haarlemmermeer een landbouwbedrijf uitoefende. Momenteel woont het zesde geslacht op de boerderij. Het bezoek vindt om drie uur plaats in zalencentrum De Poterne in Vijfhuizen.

april 18, 2018

Tijdens een bijeenkomst in de Rustende Jager is Frans van der Maden uit Nieuw-Vennep donderdag participatieproof verklaard...........

Tijdens een bijeenkomst in de Rustende Jager is Frans van der Maden uit Nieuw-Vennep donderdag participatieproof verklaard.

april 18, 2018

Donderdag 19 april reikte wethouder Ap Reinders de participatieverklaringen uit aan de deelnemers van het participatietraject...........

Donderdag 19 april reikte wethouder Ap Reinders de participatieverklaringen uit aan de deelnemers van het participatietraject. Sinds medio 2017 moeten alle vluchtelingen in Nederland een dergelijke verklaring tekenen. Deze is bedoeld om vluchtelingen te wijzen op de rechten, plichten en fundamentele waarden van de Nederlandse samenleving. De verantwoordelijkheid voor de verklaring ligt bij de gemeenten. Voor Haarlemmermeer neemt Vluchtelingenwerk Nederland dit traject voor haar rekening.

april 13, 2018

De gemeente heeft haar visie op verkeer en vervoer opnieuw geformuleerd.....

De gemeente heeft haar visie op verkeer en vervoer opnieuw geformuleerd. Het uitgangspunt van deze mobiliteitsvisie is ‘vrijheid van bewegen’. Dat betekent dat de gemeente alle vormen van vervoer zo makkelijk en veilig mogelijk wil maken voor inwoners.

april 10, 2018

Er is bezorgdheid over hoe de gemeente burgers informeert in kernen waar geen lokaal nieuwsblad wordt bezorgd met het informatiekatern ‘Informeer’.......

Er is bezorgdheid over hoe de gemeente burgers informeert in kernen waar geen lokaal nieuwsblad wordt bezorgd met het informatiekatern ‘Informeer’.

Volgens HAP-raadslid Tim van Essen valt die lokale krant her en der in Haarlemmermeer, zoals in Buitenkaag, niet op de deurmat en blijven inwoners verstoken van het gemeentelijke nieuws.

Andere raadsleden meldden ook bezorgproblemen in Rijsenhout.

april 7, 2018

11 april houdt de gemeenteraad Haarlemmermeer de jaarlijkse kinderraad. Het doel is om kinderen van groep 7 van basisscholen op een speelse manier kennis te laten maken met de gemeente en politiek.......

Woensdag 11 april houdt de gemeenteraad Haarlemmermeer de jaarlijkse kinderraad. Het doel is om kinderen van groep 7 van basisscholen op een speelse manier kennis te laten maken met de gemeente en politiek.

Elk jaar wordt een aantal scholen uitgenodigd om mee te doen met de kinderraad. De deelnemende scholen krijgen een lesprogramma.

Daarnaast presenteert elke school een projectvoorstel over een door hen gewenste activiteit. De kinderraad kiest het beste voorstel. De gemeente voert het gekozen voorstel uit.

maart 27, 2018

De nieuwe gemeente Haarlemmermeer is vanaf de samenvoeging in 2019 herkenbaar aan een kleurrijke H die voortdurend van gedaante verandert.......

HAARLEMMERMEER - De nieuwe gemeente Haarlemmermeer is vanaf de samenvoeging in 2019 herkenbaar aan een kleurrijke H die voortdurend van gedaante verandert.

Dat is de keuze van vijfduizend inwoners en van de gemeentebesturen van beide gemeenten.

Burgemeesters Pieter Heiliegers en Onno Hoes van de twee fusiegemeenten hebben dit maandag 26 maart bekendgemaakt.

De gekozen huisstijl is herkenbaar en laat de diversiteit van de gemeente zien.

maart 25, 2018

Op 20 mei, Eerste Pinksterdag dit jaar, krijgt Haarlemmermeer een triatlon. Er wordt gestreden over 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen......

Op 20 mei, Eerste Pinksterdag dit jaar, krijgt Haarlemmermeer een triatlon. Er wordt gestreden over 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen.

Het parcours zal worden uitgezet in het Haarlemmermeerse bos, langs de Polderbaan, en de deelnemers rennen de zogenaamde Big Spotters Hill op.

Vanwege de spectaculaire locatie zal de ‘Haarlemmermeer Triathlon’ ook wel genoemd worden de “race against the planes”

maart 23, 2018

In de gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdag is stilgestaan bij de vraag of de communicatie over het referendum voldoende is geweest.....

In de gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdag is stilgestaan bij de vraag of de communicatie over het referendum voldoende is geweest.

Een aantal kiezers was verbaasd over het feit dat zij niet konden stemmen voor de gemeenteraad.

Burgemeester Hoes gaf echter aan dat de informatie aan de inwoners ruim voldoende was.

Via informeer, sociale media en posters is er voorlichting gegeven dat, in verband met de fusie, de gemeenteraadsverkiezing op 21 november 2018 zullen worden gehouden.

maart 22, 2018

Uitvaartverzorger en –verzekeraar Monuta doet jaarlijks onderzoek naar de grafkosten in Nederland.........

Uitvaartverzorger en –verzekeraar Monuta doet jaarlijks onderzoek naar de grafkosten in Nederland. Hieruit blijkt dat er grote verschillen per provincie en gemeente bestaan in gemeentelijke grafkosten voor 2018. Haarlemmermeer staat met 5804 euro op de vierde plaats in de top 10 van duurste gemeenten. De gemeente Groningen komt met 7129 euro als duurste gemeente uit de bus, de gemeente Losser is de goedkoopste met 721 euro. Grafkosten zijn slechts een deel van de totale begrafeniskosten.