MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerWakker | 08:00 - 10:00
Share |

Content about De Koninklijke Marechaussee

augustus 17, 2018

Vanavond is bekend geworden dat een 42-jarige vrachtwagenchauffeur afgelopen dinsdag op Schiphol is beroofd van zijn lading ter waarde van vijf miljoen euro. Ook zijn vrachtwagen werd meegenomen........

SCHIPHOL - Vanavond is bekend geworden dat een 42-jarige vrachtwagenchauffeur afgelopen dinsdag op Schiphol is beroofd van zijn lading ter waarde van vijf miljoen euro. Ook zijn vrachtwagen werd meegenomen.

Daarna werd de chauffeur nog mishandeld, vastgebonden en in een kofferbak gestopt om pas later weer te worden vrijgelaten.

De Koninklijke Marechaussee zegt dat de dader toesloeg nadat de chauffeur vanuit een loods aan de Pelikaanweg een grote hoeveelheid elektronica in de vrachtwagen had geladen.

juli 10, 2018

De politie heeft samen met de Koninklijke Marechaussee zaterdagochtend 7 juli op Schiphol, na een tip van passagiers, een 31-jarige steward-in-opleiding van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij meegenomen voor een ademanalyse.......

De politie heeft samen met de Koninklijke Marechaussee zaterdagochtend 7 juli op Schiphol, na een tip van passagiers, een 31-jarige steward-in-opleiding van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij meegenomen voor een ademanalyse.

De man had teveel alcoholhoudende drank genuttigd. Op het bureau bleek hij 2,0 promille te scoren, waar maximaal 0,2 promille voor vliegtuigpersoneel is toegestaan.

In de luchtvaart mag vliegtuigpersoneel in de tien uur voorafgaand aan de vlucht sowieso geen alcohol nuttigen.

juli 9, 2018

Vrijdag 6 juli voerde de Koninklijke Marechaussee samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een omvangrijke controle uit onder taxi's op de luchthaven Schiphol......

Vrijdag 6 juli voerde de Koninklijke Marechaussee samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een omvangrijke controle uit onder taxi's op de luchthaven Schiphol.

Tientallen chauffeurs werden staande gehouden en gecontroleerd.

Er werden onder andere boetes uitgedeeld voor overschrijden van de arbeidstijdenwet, verlopen keuringen van taximeters en verouderde software voor taximeters.

Alle betrokken chauffeurs moesten direct stoppen met het vervoeren van passagiers.

juni 4, 2018

De marechaussee hield zondag op Schiphol acht Italianen aan, nadat ze voor overlast hadden gezorgd op hun vlucht van Turijn naar Amsterdam......

De marechaussee hield zondag op Schiphol acht Italianen aan, nadat ze voor overlast hadden gezorgd op hun vlucht van Turijn naar Amsterdam.

Het zou gaan om een vrijgezellenweekend van het achttal, dat kennelijk iets te vroeg al was begonnen.

Tijdens de vlucht hielden ze de crew voortdurend bezig en weigerden de aanwijzingen van het personeel in het vliegtuig op te volgen.

Bij aankomst op Schiphol werden ze overgedragen aan de marechaussee. Ze hebben van het OM per persoon een boete van 300 euro gekregen en hebben die betaald.
 

maart 2, 2018

Op Schiphol zijn afgelopen weekend twee bedelaars aangehouden. Zij hielden in de trein maar ook op Schiphol Plaza een zielig verhaal over kindertjes.......

Op Schiphol zijn afgelopen weekend twee bedelaars aangehouden. Zij hielden in de trein maar ook op Schiphol Plaza een zielig verhaal over kindertjes.

Het opgehaalde geld werd echter direct omgezet in sigaretten uit de kiosk.

Agenten zagen dat de twee zwartrijders andere reizigers om geld vroegen. in een fastfoodrestaurant ging het bedelen door.

Een agent in burger werd ook om geld gevraagd. De twee werden gearresteerd en verklaarden net een maand in Nederland te zijn. Dat klopte niet. Ze bleken al twee jaar aan het bedelen te zijn.

februari 14, 2018

De Militaire Kamer van de Rechtbank in Arnhem heeft maandag een 53-jarige medewerker van de Koninklijke Marechaussee veroordeeld tot een gevangenisstraf van 106 dagen en een taakstraf van 80 uur.......

De Militaire Kamer van de Rechtbank in Arnhem heeft maandag een 53-jarige medewerker van de Koninklijke Marechaussee veroordeeld tot een gevangenisstraf van 106 dagen en een taakstraf van 80 uur.

De rechter achtte bewezen, dat de man geheime informatie heeft doorgespeeld aan criminelen.

De celstraf is gelijk aan de periode dat de ex-militair uit Amstelveen in voorarrest heeft gezeten.

december 15, 2017

De Koninklijke Marechaussee heeft op Schiphol rond 17.00 uur een man neergeschoten. Dat bevestigt de Marechaussee aan NH Nieuws. De man dreigde met een mes.......

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft op Schiphol rond 17.00 uur een man neergeschoten. Dat bevestigt de Marechaussee aan NH Nieuws. De man dreigde met een mes.

De Marechaussee heeft via Twitter gemeld dat de verdachte is overmeesterd. Hij is aangehouden en afgevoerd naar een ziekenhuis, zo valt te lezen in de tweet.
De marechaussee heeft net in een statement laten weten dat het gaat om een verwarde man. Er wordt geen rekening gehouden met een terroristische aanslag.

augustus 7, 2017

De Marechaussee heeft zaterdagmiddag op Schiphol een 50-jarige Spanjaard aangehouden, omdat hij in de vertrekhal riep dat er een bom in zijn koffer zat......

SCHIPHOL - De Marechaussee heeft zaterdagmiddag op Schiphol een 50-jarige Spanjaard aangehouden, omdat hij in de vertrekhal riep dat er een bom in zijn koffer zat.

Uit voorzorg werd een deel van de vertrekhal ontruimd en werd een explosievenhond ingezet.

Na onderzoek van de bagage bleek de man geen gevaarlijke stoffen bij zich te hebben en konden passagiers weer inchecken.

Het bleek om een grap te gaan, wat hem een boete van 750 euro opleverde. Dit bedrag heeft hij voldaan waarna hij in vrijheid is gesteld.
 

augustus 1, 2017

De Marechaussee heeft in de nacht van zondag op maandag een man aangehouden die op Schiphol tegen een lichtmast was gereden......

SCHIPHOL – De Marechaussee heeft in de nacht van zondag op maandag een man aangehouden die op Schiphol tegen een lichtmast was gereden.

Omdat de bestuurder een alcoholgeur om zich heen had hangen heeft de marechaussees een blaastest afgenomen, waarbij bleek dat de man teveel had gedronken.

Bij verdere controle bleek zijn rijbewijs ongeldig te zijn verklaard in verband met rijden onder invloed.

Hierop is de bestuurder is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

augustus 1, 2017

De Marechaussee heeft op Schiphol twee Oekraïners opgepakt die tientallen creditkaarten en vals geld bij zich hadden......

SCHIPHOL – De Marechaussee heeft op Schiphol twee Oekraïners opgepakt die tientallen creditkaarten en vals geld bij zich hadden.

De twee mannen hadden daarvoor in het vliegtuig van Kiev naar Schiphol willen betalen met een gestolen creditkaart.

Toen zij op Schiphol waren geland werden zij aangehouden en gefouilleerd door de inmiddels ingeseinde Marechaussee.

De twee mannen bleken daarbij in het bezit te zijn van 33 credit- en betaalpassen op verschillende namen en 6.000 euro vals geld.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juli 29, 2017

De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdag bekend gemaakt dat zij afgelopen zondag een man en een vrouw op Schiphol hebben aangehouden op verdenking van witwassen.....

SCHIPHOL – De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdag bekend gemaakt dat zij afgelopen zondag een man en een vrouw op Schiphol hebben aangehouden op verdenking van witwassen.

De 35-jarige vrouw en een 39-jarige man komen uit Brazilië en zijn opgepakt op verdenking van het witwassen van ruim 360.000 euro.

De douane controleerde hen toen zij vanaf Schiphol wilden vertrekken.

Toen zij geen duidelijke verklaring konden geven hoe zij aan het geld waren gekomen, is het geld in beslag genomen en zijn beide personen aangehouden.

juli 7, 2017

De marechaussee op Schiphol krijgt hulp van de Dienst Justitiële Inrichtingen en het leger om de topdrukte op Schiphol in goede banen te leiden.....

SCHIPHOL - De marechaussee op Schiphol krijgt hulp van de Dienst Justitiële Inrichtingen en het leger om de topdrukte op Schiphol in goede banen te leiden.

Dit weekend begint de topdrukte, omdat de schoolvakanties in het midden van het land van start gaan.

Staatssecretaris Dijksma zegt dat men er nu alles aan doet om herhaling van de problemen rond de meivakantie te voorkomen.
De militairen zullen ingezet worden bij grens- en havencontroles, zodat de marechaussees die daar normaal werken, nu op Schiphol ingezet kunnen worden.

juli 4, 2017

De marechaussee heeft de afgelopen vier maanden bijna 900 zogeheten creditcardmessen op Schiphol in beslag genomen......

SCHIPHOL – De marechaussee heeft de afgelopen vier maanden bijna 900 zogeheten creditcardmessen op Schiphol in beslag genomen.

Deze wapens vallen bij de veiligheidscontroles minder op dan een gewoon mes of een schaar.

Het mes ziet er namelijk uit als een stuk plastic ter grootte van een creditcard.

Uitgeklapt ontstaat er een vlijmscherp mes van 6,5 centimeter dat valt onder de categorie verboden wapens.

Bij aantreffen wordt een proces-verbaal opgemaakt en krijgt men een boete van 150 euro voor illegaal wapenbezit.

juni 13, 2017

De Koninklijke Marechaussee houdt de komende zomermaanden eventueel stiptheidsacties op Schiphol. Dat hebben de gezamenlijke vakbonden voor de krijgsmacht in een interne nieuwsbrief laten weten.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee houdt de komende zomermaanden eventueel stiptheidsacties op Schiphol.

Dat hebben de gezamenlijke vakbonden voor de krijgsmacht in een interne nieuwsbrief laten weten.

De vakbonden voor militair- en burgerpersoneel hebben een loonconflict met het Ministerie van Defensie.

Omdat militairen geen stakingsrecht hebben, behoren stiptheidsacties tot de mogelijkheden om het ministerie alsnog tot een nieuw cao-voorstel te kunnen dwingen.

Bron: haarlemsdagblad.nl

juni 2, 2017

De marechaussee krijgt er nog eens 65 medewerkers extra bij voor onder meer de grensbewaking op Schiphol......

SCHIPHOL - De marechaussee krijgt er nog eens 65 medewerkers extra bij voor onder meer de grensbewaking op de nationale luchthaven.

Uit de voorjaarsnota die donderdag naar de Tweede Kamer is gestuurd, blijkt dat het kabinet 20 miljoen euro extra beschikbaar stelt voor de Koninklijke Marechaussee.
Dat geld is genoeg voor 200 extra krachten; hiervan waren er al 135 voor deze zomer beloofd om de grootste drukte op Schiphol op te vangen.

mei 23, 2017

De Koninklijke Marechaussee heeft onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland onderzoek gedaan naar de diefstal van Apple apparatuur op Schiphol in 2016.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland onderzoek gedaan naar de diefstal van Apple apparatuur op Schiphol in 2016.

Dinsdag is bekend gemaakt dat in verband met deze diefstal drie verdachten zijn aangehouden.

Tijdens de diefstal zijn de mannen met een vrachtwagen het bedrijventerrein van Schiphol opgereden en hebben daar gereedstaande pallets met apparatuur gestolen.

De man uit Hoofddorp is na verhoor weer in vrijheid gesteld, terwijl de twee andere mannen nog in voorlopige hechtenis blijven.

maart 21, 2017

Een 21-jarige man uit Oekraïne is maandagmiddag op Schiphol aangehouden door de Koninklijke Marechaussee......

SCHIPHOL - Een 21-jarige man uit Oekraïne is maandagmiddag op Schiphol aangehouden door de Koninklijke Marechaussee.

Hij wilde voor zijn vertrek op het vliegveld voor zijn familie en vrienden nog even snel een filmpje met zijn drone maken.

Na onderzoek van het team Luchtvaartoezicht van de politie kreeg de man een boete van 500,- euro en is zijn drone in beslag genomen.

De Oekraïner heeft de boete snel betaald en de afstandsverklaring voor zijn drone getekend om zo zijn eigen vlucht niet te missen.
 

februari 17, 2017

Een 37-jarige taxichauffeur is donderdag aangehouden op Schiphol.....

SCHIPHOL - Een 37-jarige taxichauffeur is donderdag aangehouden op Schiphol.

De als taxironselaar bekend staande man had al een verbod om op een aantal locaties op Schiphol te zijn.

Sinds begin februari van dit jaar is het namelijk verboden om in en rond de terminal op Schiphol taxidiensten aan te bieden.

Dit verbod is ingesteld om overlast door de ronselaars tegen te gaan.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zal zich volgens de marechaussee nog voor een rechter moeten verantwoorden.

Bron: haarlemsdagblad.nl

januari 24, 2017

Een Noorse man is maandag door een piloot aangehouden tijdens een vlucht van Sint Maarten naar Schiphol......

SCHIPHOL – Een Noorse man is maandag door een piloot aangehouden tijdens een vlucht van Sint Maarten naar Schiphol.

De 30-jarige man zou zich tijdens de vlucht agressief hebben gedragen.

Eenmaal geland op Schiphol is de man overgedragen aan de Marechaussee die hem heeft meegenomen voor nader onderzoek in deze zaak.

Tegen de man is proces verbaal opgemaakt .
 

november 4, 2016

Een inwoner van Groot-Brittannië is woensdagavond op Schiphol door de Koninklijke Marechaussee aangehouden omdat hij riep dat hij een bom bij zich had.....

SCHIPHOL - Een inwoner van Groot-Brittannië is woensdagavond op Schiphol door de Koninklijke Marechaussee aangehouden omdat hij riep dat hij een bom bij zich had.

De 70-jarige Brit werd in de vertrekhal gearresteerd omdat hij bij de veiligheidscontrole meerdere malen zei dat hij een bom in zijn bagage had zitten.

De bagage van de man werd doorzocht, maar daarin werden geen gevaarlijke stoffen gevonden. De man is uiteindelijk weer vrijgelaten en heeft een boete gekregen van 250 euro.

september 2, 2016

De marechaussee meldt dat zij op Schiphol een drugslijn via postpakketten heeft opgerold.....

SCHIPHOL - De marechaussee meldt dat zij op Schiphol een drugslijn via postpakketten heeft opgerold.

Vanuit een loods in Hillegom maakte de criminele organisatie de pakketten klaar, waarna ze allemaal werden verzonden via diverse postagentschappen in Noord-Holland.

De activiteiten kwamen in beeld nadat de douane op Schiphol drugs had achterhaald in postpakketten naar buitenlandse bestemmingen.

Vier mannen tussen de 18 en 25 jaar zijn als verdachten in deze drugssmokkel opgepakt.

augustus 2, 2016

De Marechaussee heeft dinsdagmorgen een 36-jarige Rotterdammer op het treinstation van Schiphol aangehouden......

SCHIPHOL - De Marechaussee heeft dinsdagmorgen een 36-jarige Rotterdammer op het treinstation van Schiphol aangehouden.

De agressieve man zou in de trein vreemde opmerkingen over bommen gemaakt hebben.

Na een melding van een agressieve passagier aan boord van een trein naar Schiphol wachtte de Marechaussee de man op bij het station.

Nadat de man was aangehouden is het treinstel nog gecontroleerd, maar werd er niets verdachts gevonden.

Volgens de marechaussee ging het hierbij om een verwarde man.

maart 22, 2016

Na de aanslagen in Brussel is de Marechaussee op Schiphol vanmorgen ook overgegaan tot het houden van extra patrouilles op de nationale luchthaven.......

SCHIPHOL – Na de aanslagen in Brussel is de Marechaussee op Schiphol vanmorgen ook overgegaan tot het houden van extra patrouilles op de nationale luchthaven.

In verband met de extra dreiging staan op Schiphol ook diverse hulpdiensten paraat.

Ook voert de marechaussee vanaf vanmorgen verscherpte grenscontroles uit bij de grens met België. Naast de Marechaussee is ook de politie in Nederland extra alert.

januari 26, 2016

De Koninklijke Marechaussee moet vanwege een tekort aan mensen op Schiphol schuiven met haar personeel.....

De Koninklijke Marechaussee moet vanwege een tekort aan mensen op Schiphol schuiven met haar personeel.

Dit tekort wordt veroorzaakt doordat de militaire politie belangrijke taken van de nationale politie heeft overgenomen en steeds vaker wordt ingezet voor missies in het buitenland.

De Marechaussee doet echter geen enkele concessie aan de kwaliteit van de grensbewaking, omdat Schiphol ook een buitengrens van de Europese Unie is.

Wel zullen volgens de Marechaussee minder controleposten open en daardoor de wachtrijen langer zijn.