MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about Burgernet

november 2, 2018

Een zeventigjarige man is maandag in Nieuw-Vennep danzkij Burgernet teruggevonden......

Een zeventigjarige man is maandag in Nieuw-Vennep danzkij Burgernet teruggevonden.

De vermissing werd op de site van Burgernet geplaatst vanaf de Westerkimme met een signalement van de man. Er werd direct gereageerd door meerdere deelnemers van Burgernet.

De man is uiteindelijk door een deelnemer op de kruising van de Hoofdweg en Venneperweg gevonden.

De politie heeft de man opgehaald en weer met zijn zorgkader in contact gebracht.
 

juli 10, 2018

De politie betreurt het ten zeerste, dat maandagmiddag 9 juli per abuis een verkeerde Burgernetmail is verzonden naar 145 Burgernetdeelnemers in Haarlemmermeer.....

HAARLEMMERMEER - De politie betreurt het ten zeerste, dat maandagmiddag 9 juli per abuis een verkeerde Burgernetmail is verzonden naar 145 Burgernetdeelnemers in Haarlemmermeer. In de mail stonden, behalve een getuigenoproep, ook de persoonsgegevens van een verdachte.

augustus 30, 2017

Dinsdag werd een burgernetactie gestart vanwege de vermissing van een 66-jarige verwarde meneer vanaf het Hemertplein in Floriande..........

HOOFDDORP – Dinsdag werd een burgernetactie gestart vanwege de vermissing van een 66-jarige verwarde meneer vanaf het Hemertplein in Floriande. Meneer was al gesignaleerd door een Burgernetdeelnemer bij de bushalte aan Dassenbos maar daar was hij niet meer omdat een aardige man hem meegenomen had in de auto. Ook deze man ontving het burgernetbericht waarop hij de politie heeft gebeld. De man is door de politie overgenomen en overgedragen aan zijn eigen zorgkader.

augustus 11, 2017

Een filiaal van Used Products aan de Tuinweg in Hoofddorp is vrijdag aan het begin van de middag doelwit geworden van een overval.....

HOOFDDORP - Een filiaal van Used Products aan de Tuinweg is vrijdag aan het begin van de middag doelwit geworden van een overval.
Het filiaal is hangende het politieonderzoek gesloten.

Via Burgernet wordt in verband met de overval gevraagd uit te kijken naar een getinte man met een zwarte muts, spijkerbroek en zwarte rugzak.

Het is nog onduidelijk er iets is buitgemaakt en of er gewonden zijn gevallen.

Bron: haarlemsdagblad.nl.
 

mei 11, 2017

Afgelopen dinsdag werd in Nieuw-Vennep een Burgernet-actie opgestart ...........

NIEUW-VENNEP - Afgelopen dinsdag werd in Nieuw-Vennep een Burgernet-actie opgestart vanwege een melding dat vanaf Beurtschipper een 16-jarige meisje boos was weggelopen. Een Burgernetdeelneemster reageerde op de actie toen zij het meisje zag lopen op Bramerveld. De politie heeft haar daar inderdaad aangetroffen zodat zij dankzij Burgernet binnen tien minuten weer terecht was.

januari 12, 2017

Afgelopen weekend is in Haarlem een vermiste Badhoevedorper dankzij Burgernet opgespoord......

BADHOEVEDORP – Afgelopen weekend is in Haarlem een vermiste Badhoevedorper dankzij Burgernet opgespoord. De 68-jarige man werd al geruime tijd vermist nadat hij een straatje omgegaan was.  Een oproep van Burgernet bereikte ook een chauffeur van Connexxion, die de man herkende aan het opgegeven signalement en kon vertellen dat de man de bus had genomen naar Haarlem.

december 20, 2016

Vrijdag 12 december hield de politie in samenwerking met gemeente Haarlemmermeer en Burgernet een actie tegen zakkenrollers..... 

HOOFDDORP - Vrijdag 12 december hield de politie in samenwerking met gemeente Haarlemmermeer en Burgernet een actie tegen zakkenrollers.

Tijdens de actie probeerde de politie het winkelend publiek bewust te maken van zakkenrollers.

Drie acteurs speelde de werkwijze van zakkenroller net iets anders na.

In plaats van iets te stelen, stopte de nepzakkenrollers een folder in de tas met een waarschuwende tekst.

Tijdens de actie werd ook een echte winkeldief aangehouden.

augustus 26, 2016

HAARLEMMERMEER - Burgernet doet het in Haarlemmermeer relatief gezien beter dan in grote steden als Haarlem of Alkmaar, waar de succespercentages lager liggen...... 

Burgernet doet het in Haarlemmermeer relatief gezien beter dan in grote steden als Haarlem of Alkmaar, waar de succespercentages lager liggen. Dit heeft de politie aan het Haarlems Dagblad laten weten.

Haarlemmermeer heeft 13.000 officiële deelnemers, ongeveer 9,3 procent van alle inwoners. In sommige kernen ligt het percentage lager, zoals in Abbenes, Nieuw-Vennep en Cruquius.

augustus 4, 2016

Dinsdag werd een Burgernetactie opgestart vanwege een verdachte situatie aan de Leidsepoort in Nieuw-Vennep..........

Dinsdag werd een Burgernetactie opgestart vanwege een verdachte situatie aan de Leidsepoort in Nieuw-Vennep. Gevraagd werd om uit te kijken naar een man i.v.m. een mogelijke inbraak. Een Burgernet deelneemster kreeg de oproep en zag de man. Hierop belde zij de politie belde zodat die naar de juiste plek gestuurd kon worden. De politie heeft de man inderdaad aangetroffen maar het bleek niet om inbraak te gaan. Momenteel wordt gemiddeld één op de tien Burgernetacties dankzij tips van deelnemers succesvol afgerond. 

juli 7, 2016

Succes Burgernet na inbraak.............

HOOFDDORP - Dankzij de oplettendheid van een Burgernet deelneemster kon de politie maandag de verdachte van een inbraak aanhouden. Vanuit de omgeving Wallebos in Hoofddorp werd een inbraak gemeld en de politie ging in verband hiermee op zoek naar een verdachte. Zijn signalement werd verspreid onder de deelnemers van Burgernet. Binnen de looptijd van deze actie werd hij niet opgespoord maar kort daarna meldde een oplettende Burgernet deelneemster dat zij de persoon zojuist had gezien bij GGZ de Spaarnepoort waarna hij kon worden aangehouden. 

april 11, 2016

Zaterdagnacht heeft de politie naar aanleiding van enkele meldingen gezocht naar een inbreker in Mastbos in Hoofddorp.......

HOOFDDORP – Zaterdagnacht heeft de politie naar aanleiding van enkele meldingen gezocht naar een inbreker in Mastbos in Hoofddorp.

Aan de hand van het door getuigen opgegeven signalement verzocht de politie via Burgernet uit te kijken naar een blanke man van ongeveer 50 jaar met halflang grijs haar.

Toegesnelde agenten konden even later een man staande houden die aan deze beschrijving voldeed.

Bij nadere controle bleek het niet om een inbreker te gaan, maar om een verwarde man die onder invloed van alcohol door de woonwijk dwaalde.

maart 24, 2016

Dankzij Burgernet konden afgelopen woensdag twee verdachten worden aangehouden bij een woninginbraak in Hoofddorp......... 

HOOFDDORP – Dankzij Burgernet konden afgelopen woensdag twee verdachten worden aangehouden bij een woninginbraak in Hoofddorp.

De politie had via Burgernet opgeroepen om uit te zien naar twee mannen in verband met een inbraak in de Femina Mullerstraat.

Nadat hierna een waardevolle aanwijzing binnenkwam van een oplettende Burgernetdeelnemer, kon de politie de gezochte mannen even later aanhouden.

december 25, 2015

Twee inbrekers zijn donderdagmorgen aan de Akerdijk in Badhoevedorp op heterdaad betrapt toen zij een inbraak wilden plegen..... 

BADHOEVEDORP – Twee inbrekers zijn donderdagmorgen aan de Akerdijk in Badhoevedorp op heterdaad betrapt toen zij een inbraak wilden plegen.

Toen iemand de inbrekers zag, werd er een bericht via Burgernet verzonden.

De daders gingen er vandoor, maar konden niet veel later door de politie worden aangehouden.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

oktober 28, 2015

Burgernet zoekt vermiste vrouw ook in Haarlemmermeer........

HAARLEMMERMEER - In de zoektocht naar de vermiste 34-jarige Carolien Blom uit Hillegom wordt extra aandacht gevraagd van mensen die haar misschien hebben gezien in Hoofddorp of Nieuw-Vennep.
In een extra bericht van Burgernet zoekt de politie in deze omgeving naar mogelijke getuigen van de vermissing.
Carolien Blom wordt vermist sinds woensdag 21 oktober.
Haar signalement is: 1.70-1.72 m lang, donkerbruin lang haar, slank postuur, donkerblauwe spijkerbroek, oranje shirt, zwart vestje, zwarte regenjas, donker montuur bril.
 

september 8, 2015

De politie heeft zaterdagmiddag een winkeldief in Hoofddorp kunnen aanhouden. Mede dankzij de hulp van enkele omstanders kon de man door de politie worden ingerekend......
 

HOOFDDORP – De politie heeft zaterdagmiddag een winkeldief in Hoofddorp kunnen aanhouden.

Mede dankzij de hulp van enkele omstanders kon de man door de politie worden ingerekend.

Bij de zoektocht naar de winkeldief waren meerdere politiemensen ingezet.

Ook werden Hoofddorpers via Burgernet gevraagd uit te kijken naar de man.

Hierbij werden ze door de politie gewaarschuwd om de man niet zelf te benaderen.

De winkeldief zit na zijn aanhouding vast en de politie doet nu onderzoek naar de zaak tegen hem.

Bron: Dichtbij.nl

augustus 4, 2015

Maandag belde de moeder van een 3-jarige peuter in paniek de politie, dat haar zoontje in de bus achter was gebleven. Zij was uitgestapt met haar baby en de bus was onderweg naar het station.....
 

HOOFDDORP - Maandag belde de moeder van een 3-jarige peuter in paniek de politie, dat haar zoontje in de bus achter was gebleven.

Zij was uitgestapt met haar baby en de bus was onderweg naar het station.

Nadat Burgernet was ingezet en Connexxion was gebeld zijn bij het station alle bussen bekeken, maar het jongetje werd niet gevonden.

Naar aanleiding van het Burgernet bericht kreeg de meldkamer een melding dat het jongetje gezien was bij een kiosk op het station.

april 17, 2015

Via Burgernet doet de politie een beroep op de burgers.....

HAARLEMMERMEER - Via Burgernet doet de politie een beroep op de burgers. Diegenen die zich bij het netwerk hebben aangemeld, ontvangen na een incident een spraak- of sms-bericht met een duidelijke omschrijving van een verdacht persoon of voertuig. Als men deze ziet of andere aanwijzingen heeft, kan men de politie gratis bellen via 0800-0011. Door aanwijzingen via Burgernet kan de politie sneller en gerichter zoeken en wordt gemiddeld één op de tien Burgernetacties succesvol afgerond.

december 17, 2014

Maandagmiddag  kreeg de politie een melding van  vermissing van een 9-jarig jongetje in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – Maandagmiddag  kreeg de politie een melding van  vermissing van een 9-jarig jongetje in Hoofddorp.

Het jongetje heeft het down syndroom en werd door de moeder vermist in het winkelcentrum 4-Meren.

Burgernet werd bij de zoekactie opgestart en dankzij tips van deelnemers werd het jongetje binnen 15 minuten gevonden bij Dirk van den Broek en herenigd met zijn moeder.

november 3, 2014

Zaterdagmiddag werd een 23-jarige man met het Syndroom van Down uit Assumburg in Hoofddorp vermist...

HOOFDDORP - Zaterdagmiddag werd een 23-jarige man met het Syndroom van Down uit Assumburg in Hoofddorp vermist.

De politie ging op zoek naar de man en er werd een Burgernetactie gestart. Met Burgernet ontvangt men een oproep wanneer er een incident in eigen buurt plaats vindt.

Een deelnemer gaf aan de vermiste man op de Wilhelmina Druckerstraat te hebben gezien.
De man werd daar inderdaad door de politie gevonden en naar huis gebracht.
 

oktober 22, 2014

Maandag is dankzij een oproep van Burgernet een man aangehouden op Norholm in Hoofddorp. Nadat het signalement van een man was verspreid, belde een oplettende burger de politie waarna de man kon worden aangehouden......
 

HOOFDDORP – Maandag is dankzij een oproep van Burgernet een man aangehouden op Norholm in Hoofddorp.

Nadat het signalement van een man was verspreid, belde een oplettende burger de politie waarna de man kon worden aangehouden.

Het doel van Burgernet is dat de politie met hulp van burgers sneller en gerichter kan zoeken.

Degene die zich hebben aangemeld bij dit netwerk ontvangen een sms-bericht en kunnen hierna eventuele informatie via hun telefoon doorgeven aan de politie.

Aanmelden kan via de website Burgernet.nl
 

februari 27, 2014

Vrijdag 21 februari heeft op initiatief van de wijkagent Bart van Dam een groep studenten van basisteam Haarlemmermeer een speciale actie gehouden in het winkelcentrum Vier Meren.............

HOOFDDORP - Vrijdag 21 februari heeft op initiatief van de wijkagent Bart van Dam een groep studenten van basisteam Haarlemmermeer een speciale actie gehouden in het winkelcentrum Vier Meren in Hoofddorp.

De studenten waren verdeeld in een geüniformeerde groep en een groep in burger.
De geüniformeerde groep studenten sprak het publiek aan om Burgernet te promoten.
De groep in burger lette op verdachte situaties en zakkenrollers.

november 2, 2013

Ter ondersteuning van de Burgernetcampagne in de regio Noord-Holland heeft een promotieteam donderdagmiddag bij een tankstation op de A4 bij Hoofddorp actie gevoerd voor nieuwe leden......

Ter ondersteuning van de Burgernetcampagne in de regio Noord-Holland heeft een promotieteam donderdagmiddag bij een tankstation op de A4 bij Hoofddorp actie gevoerd voor nieuwe leden.

Onder het motto ‘help mee uit te kijken voor Burgernet’, maakten promotiemedewerkers gratis de autoruit van klanten schoon. Ook deelden zij Burgernet-gadgets en inschrijfformulieren uit.

oktober 3, 2013

Binnen de gemeente Haarlemmermeer zijn momenteel 7.661 mensen aangesloten bij Burgernet. Sinds de start van de landelijke campagne van 6 september j.l. hebben 848 nieuwe leden uit de gemeente zich bij Burgernet aangemeld.......

HAARLEMMERMEER- Binnen de gemeente Haarlemmermeer zijn momenteel 7.661 mensen aangesloten bij Burgernet.

Sinds de start van de landelijke campagne van 6 september j.l. hebben 848 nieuwe leden uit de gemeente zich bij Burgernet aangemeld.

Burgemeester Theo Weterings laat in een persverklaring weten erg blij te zijn met deze toename van 6.813 naar 7.661 “Burgernetdeelnemers”, waarmee het aantal deelnemers binnen Haarlemmermeer is gestegen tot 5% van de inwoners.
 

oktober 2, 2013

Op steeds meer plaatsen komen we de posters van Burgernet tegen. De afgelopen weken zijn de voertuigen van de sociale onderneming Paswerk uit Cruquius van posters voorzien. Volgens Paswerk heeft het opsporingsmiddel een belangrijk maatschappelijk doel en dus.....

CRUQUIUS - Op steeds meer plaatsen komen we de posters van Burgernet tegen. De afgelopen weken zijn de voertuigen van de sociale onderneming Paswerk uit Cruquius van posters voorzien. Volgens Paswerk heeft het opsporingsmiddel een belangrijk maatschappelijk doel en dus moet het bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht worden gebracht. Burgernet wordt nu bijvoorbeeld ingezet om vermiste personen te vinden. De politie stuurt iedereen die zich ingeschreven heeft een spraak- of tekstbericht met een signalement.