MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Burgemeester Onno Hoes

december 20, 2018

In zijn wekelijkse column in InforMeer vraagt burgemeester Onno Hoes elkaar te respecteren bij het afsteken van vuurwerk.........

In zijn wekelijkse column in InforMeer vraagt burgemeester Onno Hoes elkaar te respecteren bij het afsteken van vuurwerk. Hij geniet net als velen van al het mooie vuurwerk dat de lucht ingaat, maar het moet niet voor overlast zorgen. Het college van B&W heeft op verzoek van diverse instanties zoals dorps- en wijkraden en zorginstellingen ook dit jaar weer vuurwerkvrije zones aangewezen.Rondom deze zes gebieden worden borden geplaatst waarop staat dat daar geen vuurwerk mag worden afgestoken.

december 19, 2018

Vrijdagavond 21 december om acht uur zal burgemeester Onno Hoes de feestelijke opening verrichten van de Kinderschaatsbaan op het Polderplein-Buiten......

Vrijdagavond 21 december om acht uur zal burgemeester Onno Hoes de feestelijke opening verrichten van de Kinderschaatsbaan op het Polderplein-Buiten. De Kunstschaatsvereniging Haarlem zal zorgdragen voor een spetterende openingsshow.

december 5, 2018

In zijn column in InforMeer online laat burgemeester Onno Hoes weten zeer verheugd te zijn dat hij vanaf 1 januari ook waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer mag zijn.........

In zijn column in InforMeer online laat burgemeester Onno Hoes weten zeer verheugd te zijn dat hij vanaf 1 januari ook waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer mag zijn. Hij heeft vele warme en lieve reacties mogen ontvangen. Volgens de burgemeester zijn we één gemeente maar wel met 26 kernen cq identiteiten, vanaf 1 januari zelfs 31.Dankzij de hartelijke ontvangst eind 2017 voelde Hoes zich snel thuis in de polder. Hij ziet er dan ook naar uit om zijn werk in Haarlemmermeer voort te zetten, samen met de nieuwe raad en het nieuwe college.

november 29, 2018

Kinderburgemeester Julia Pieters heeft maandag een dagje meegelopen met ‘echte’ burgemeester Onno Hoes......

Kinderburgemeester Julia Pieters heeft maandag een dagje meegelopen met ‘echte’ burgemeester Onno Hoes. Het begon met het afstemmingsoverleg waarbij zij een blik in de burgemeestersagenda kreeg en daarna volgde een belangrijk overleg over veiligheid met o.a. politie, brandweer en marechaussee.

november 22, 2018

Zondag 25 november bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Verwindt-Las van Bennekom........

Zondag 25 november bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Verwindt-Las van Bennekom om hen te feliciteren met hun 70-jarig huwelijksjubileum. De echtelieden hebben elkaar in 1947 tijdens danslessen in Amsterdam leren kennen. Ze hebben vier kinderen, negen kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen. In 1960 is het paar naar Zwanenburg verhuisd, sinds 1973 woont het in Hoofddorp. Tot 2010 ging het echtpaar nog samen op vakantie, ze hadden 20 jaar lang een vast vakantie adres: de Dennenhoeve in Nunspeet.

november 14, 2018

Dinsdagavond 20 november staat Poppodium Duycker in het teken van STEMFEST: de feestelijke verkiezingsnacht van de gemeenteraadsverkiezingen .....

HOOFDDORP - Dinsdagavond 20 november staat Poppodium Duycker in het teken van STEMFEST: de feestelijke verkiezingsnacht van de gemeenteraadsverkiezingen van Haarlemmermeer.
Alle 8820 jongeren in Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude die op 21 november voor het eerst mogen stemmen, zijn voor STEMFEST persoonlijk uitgenodigd door de burgemeesters Onno Hoes en Pieter Heiliegers.

november 7, 2018

Burgemeester Hoes heeft woensdagochtend – symbolisch – 300 euro betaald voor een ontbijt bij openbare basisschool Aldoende in Zwanenburg.......

Burgemeester Hoes heeft woensdagochtend – symbolisch – 300 euro betaald voor een ontbijt bij openbare basisschool Aldoende in Zwanenburg. Het bedrag is bestemd voor Stichting Kinderpostzegels die zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen.

november 3, 2018

Burgemeester Onno Hoes bezocht vrijdag 2 november het Savelsbos in de wijk Overbos in Hoofddorp......

Burgemeester Onno Hoes bezocht vrijdag 2 november het Savelsbos in de wijk Overbos in Hoofddorp.

Hij sprak tijdens zijn bezoek met verschillende bewoners uit de gedupeerde straat.

De afgelopen dagen zijn er vijf auto’s uitgebrand in deze wijk.

De gemeente Haarlemmermeer heeft naar alle buurtbewoners een brief gestuurd met het verzoek om elke vorm van informatie door te geven aan de gemeente of politie.

Bron: Haarlems Dagblad
 

november 1, 2018

Maandag 5 november rond elf uur bezoekt burgemeester Hoes mevrouw Kroes-Hoogeboom om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag.........

Maandag 5 november rond elf uur bezoekt burgemeester Hoes mevrouw Kroes-Hoogeboom om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag. Mevrouw Kroes woont in Woonzorgcentrum Meerwende in Badhoevedorp en is nog heel goed bij de tijd. Zij heeft negen kinderen en meer dan 20 kleinkinderen. Vier jaar geleden werd zij ernstig ziek, maar knapte na een operatie toch weer op. Mevrouw is al 22 jaar weduwe, haar man overleed kort na het 50-jarig huwelijksjubileum. Haar zoon Paul heeft een boek geschreven waarin vooral de grote liefde van zijn moeder voor alle kinderen staat beschreven.

oktober 26, 2018

Maandag 29 oktober bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Teske-Corver om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum in Woonzorgcentrum Eijkenhove in Hoofddorp......

Maandag 29 oktober bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Teske-Corver om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum in Woonzorgcentrum Eijkenhove in Hoofddorp.

Zij hebben elkaar in 1956 op de ijsbaan in Spaarndam ontmoet.
Meneer is 79 en heeft tot aan zijn pensioen bij Ahrend Kantoormeubelen gewerkt.

Mevrouw is 81 en heeft diverse administratieve functies gehad in de omgeving van Hoofddorp.

Het paar heeft drie kinderen, vijf kleinkinderen en bijna twee achterkleinkinderen.
 

oktober 11, 2018

Zaterdag 13 oktober om vier uur bezoekt burgemeester Onno Hoes echtpaar Wijnhout om het te feliciteren met zijn 60-jarig huwelijksjubileum....

Zaterdag 13 oktober om vier uur bezoekt burgemeester Onno Hoes echtpaar Wijnhout om het te feliciteren met zijn 60-jarig huwelijksjubileum. De echtelieden (79 en 78 jaar oud) leerden elkaar kennen op de ijsbaan aan de Oranjelaan in Lisse. Het grootste deel van hun huwelijk woonden zij in Lisserbroek: ze hebben vele jaren een eigen bloemen- en plantenkwekerij gehad. Ze hebben drie dochters, zes kleinkinderen en één achterkleinkind.

oktober 10, 2018

In zijn wekelijkse column pleit burgemeester Hoes voor betere kwaliteit van het cameratoezicht door ondernemers.........

In zijn wekelijkse column pleit burgemeester Hoes voor betere kwaliteit van het cameratoezicht door ondernemers; dit om daders van overvallen e.d. beter te kunnen herkennen. Om dit te bereiken is het project Excellent Cameratoezicht opgezet, waarbij speciaal opgeleide personen op aanvraag bij de ondernemer komen om het cameratoezicht controleren. Als het in orde is krijgt de ondernemer het keurmerk Excellent Cameratoezicht.De burgemeester juicht het toe dat Het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing dit ook in Haarlemmermeer wil gaan doen.

september 28, 2018

Burgermeester Onno Hoes gaat maandag 1 oktober een jubilerend echtpaar in Badhoevedorp bezoeken......

Burgermeester Onno Hoes gaat maandag 1 oktober een jubilerend echtpaar in Badhoevedorp bezoeken.

Hij gaat langs om Franciscus Adrianus de Ruijter en zijn vrouw Janke Anna de Ruijter-Genee met hun 60-jarig huwelijksjubileum te feliciteren.

Het echtpaar heeft elkaar leren kennen via vrienden. Ze hebben het eerste jaar van hun huwelijk in Amsterdam gewoond voordat ze naar de Haarlemmermeerpolder gingen verhuizen.

Meneer de Ruijter, 85 jaar, en mevrouw de Ruijter, 84 jaar, zijn dankbaar voor hun goede gezondheid.
  

september 27, 2018

Het landelijk nummer voor mensen die zich zorgen maken over iemand die zich verward gedraagt, zou volgend jaar actief kunnen zijn......

Het landelijk nummer voor mensen die zich zorgen maken over iemand die zich verward gedraagt, zou volgend jaar actief kunnen zijn.

Dit zegt Onno Hoes, voorzitter van het Schakelteam Personen met verward gedrag en waarnemend burgemeester van Haarlemmermeer.

Volgens Hoes kunnen uiteenlopende groepen gebruik maken van het nummer.

Bijvoorbeeld voor iemand die iemand in zijn omgeving ziet of op het werk. Ook kan het zijn voor iemand die er zelf niet uitkomt en niet de tegenwoordigheid van geest heeft om de huisarts te bellen.

september 27, 2018

Schiphol heeft toestemming nodig van de gemeente Haarlemmermeer om geld te vragen voor het ophalen en afzetten van reizigers vlak bij de terminal.......

Schiphol heeft toestemming nodig van de gemeente Haarlemmermeer om geld te vragen voor het ophalen en afzetten van reizigers vlak bij de terminal. Dat zegt Onno Hoes,  waarnemend burgemeester van Haarlemmermeer. De zogenoemde kiss & ride is nu nog gratis. Schiphol overweegt parkeergeld te heffen om mensen ertoe te bewegen met bus of trein naar de luchthaven te komen. Het plan leidde bij reizigers tot verontwaardiging. Hoes zegt dat het kiss & ride-deel tot de openbare weg hoort. Daarom is een akkoord van de gemeente nodig. Schiphol zegt dat het plan nog niet concreet is.

september 14, 2018

Burgemeester Onno Hoes heeft donderdagavond 13 september de 19e editie van MeerLive geopend op het Raadhuisplein in Hoofddorp......

Burgemeester Onno Hoes heeft donderdagavond 13 september de 19e editie van MeerLive geopend op het Raadhuisplein in Hoofddorp.

Diezelfde avond ging MeerLive van start en brengt drie avonden lang en zondagmiddag een keur aan Nederlandse artiesten het publiek in beweging.

De line-up bestaat uit onder andere Yes-R, René Froger, Kraantje Pappie, Tino Martin, Maan, en Ruth Jacott.

Zoals ieder jaar zal Wolter Kroes ook dit jaar Meerlive op zondagmiddag afsluiten.

Door dit gevarieerde programma komt iedereen in het publiek aan zijn trekken.
 

september 7, 2018

Op maandag 10 september bezoekt burgemeester Onno Hoes in Woonzorgcentrum Horizon in Hoofddorp het echtpaar Evert Johannes Hendrik Hageman en mevrouw Teuntje Hageman-van der Lek.....

HOOFDDORP - Op maandag 10 september bezoekt burgemeester Onno Hoes in Woonzorgcentrum Horizon het echtpaar Evert Johannes Hendrik Hageman en mevrouw Teuntje Hageman-van der Lek, om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.

De echtelieden hebben elkaar leren kennen tijdens een woningruil in 1952 tussen de ouders van mevrouw en familie van meneer waar hij op kamers woonde. Dochter Teuntje was meegekomen en de vonk sloeg over.

september 5, 2018

Raadslid Anneke van der Veer doet met haar nieuwe politieke partij Politiek Sterk niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen .....

NIEUW-VENNEP - Raadslid Anneke van der Veer doet met haar nieuwe politieke partij Politiek Sterk niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november. Volgens HC Nieuws heeft zij dit bevestigd en tevens aangegeven komende donderdag tijdens de raadsvergadering een toelichting te geven op haar besluit.

augustus 21, 2018

Van 30 augustus tot 21 september 2018 wordt in het raadhuis aan het Raadhuisplein in Hoofddorp de fototentoonstelling 'Groeiende Herinnering' gehouden......

Van 30 augustus tot 21 september 2018 wordt in het raadhuis aan het Raadhuisplein in Hoofddorp de fototentoonstelling 'Groeiende Herinnering' gehouden.

De tentoonstelling geeft een impressie van de totstandkoming van het Nationaal Monument MH17.

Vlucht MH17 werd op 17 juli 2014 boven de Oekraïne uit de lucht geschoten tijdens de vlucht van Amsterdam naar Kuala Lumpur in Maleisië.

Het monument aan de Vijfhuizerweg in Vijfhuizen houdt de herinnering levend aan de 298 slachtoffers van de vliegramp.
 

juli 27, 2018

Aanstaande maandag worden op Schiphol 230.000 reizigers verwacht......

Aanstaande maandag worden op Schiphol 230.000 reizigers verwacht. Burgemeester Hoes was donderdagavond in het programma van Eva Jinek om dit onder de aandacht te brengen. De kans dat er toestanden voorkomen als bij de stroomstoring in april blijft altijd aanwezig, maar er zijn volgens Hoes goede afspraken gemaakt met betrokkenen om herhaling te voorkomen. Goede communicatie is zeer belangrijk. Hij raadt Schipholreizigers aan om met openbaar vervoer te komen en de diverse sites en social media in de gaten te houden.

juli 27, 2018

Donderdag vond een seinstoring plaats die op NS-station Schiphol Airport tot volle perrons leidde......

Donderdag vond een seinstoring plaats die op NS-station Schiphol Airport tot volle perrons leidde. Naar aanleiding hiervan liet burgemeester Hoes bij Jinek weten dat er voor verbetering van het openbaar vervoer rond Schiphol zo’n 500 miljoen euro nodig is. De helft daarvan wordt betaald door de regio, maar voor de andere helft moet gelobbyd worden bij het Rijk. Volgens Hoes is de verbetering van het OV in ons aller belang, het is een groot bedrag maar omgerekend per passagier “gaat het nergens over”.

juli 25, 2018

Naar aanleiding van de verdrinking kort geleden van een vierjarig jongetje in de Toolenburg Plas wil Burgemeester Onno Hoes in gesprek gaan met een groep inwoners die een vorm van toezicht willen organiseren op en rond de plas..........

Naar aanleiding van de verdrinking kort geleden van een vierjarig jongetje in de Toolenburg Plas wil Burgemeester Onno Hoes in gesprek gaan met een groep inwoners die een vorm van toezicht willen organiseren op en rond de plas. Het college en een meerderheid van de gemeenteraad zien in een strandwacht niet dé oplossing. Zij vinden dat de ouders zelf de eerst aangewezenen zijn om hun kinderen in de gaten te houden. Een strandwacht kan ook net de verkeerde kant op kijken en is ook niet 24/7 op de been te brengen.

juli 21, 2018

Maandag 23 juli rond vier uur bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Alexander en Alexandra van der Meij-Fransz in Badhoevedorp om hen te feliciteren met hun trouwdag...........

Maandag 23 juli rond vier uur bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Alexander en Alexandra van der Meij-Fransz in Badhoevedorp om hen te feliciteren met hun trouwdag. Het paar was op 15 juli jl. 60 jaar getrouwd. De heer Van der Meij was scheikundig ingenieur bij de NEM en bij Shell tot 1971. Daarna werkte hij tot aan zijn pensioen bij de HTS in Amsterdam. Mevrouw Van der Meij was van 1956 tot 1959 onderwijzeres en zij heeft ook nog 40 jaar les gegeven in gymnastiek, dans en yoga. Het echtpaar heeft twee kinderen en twee kleinkinderen.

juli 18, 2018

Ruim duizend nabestaanden hebben dinsdag 17 juli bij het Nationaal Monument stilgestaan bij Vliegramp MH17............

VIJFHUIZEN - Ruim duizend nabestaanden hebben dinsdag 17 juli bij het Nationaal Monument stilgestaan bij Vliegramp MH17. Er waren toespraken, er werden bloemen gelegd, er was een minuut stilte en opnieuw werden de 298 namen van de slachtoffers genoemd met hun leeftijd ten tijde van de ramp. Burgemeester Onno Hoes sprak de hoop uit dat het verdriet minder scherp zal aanvoelen nu we vier jaar verder zijn. Hierna sprak pastoor Jules Dresmé over ‘een niet meer uit te wissen herinnering’ en over gerechtigheid die er moet komen.