MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Onderweg | 16:00 - 18:00
Share |

Content about Brandweer Kennemerland

september 3, 2018

Een flat aan de Opaallaan in Hoofddorp is in de nacht van vrijdag op zaterdag korte tijd ontruimd geweest nadat er brand was ontstaan.....

Een flat aan de Opaallaan in Hoofddorp is in de nacht van vrijdag op zaterdag korte tijd ontruimd geweest nadat er brand was ontstaan.

De brandweer kreeg even voor half 1 melding van een brand in de flat, die al snel werd opgeschaald naar ‘middelbrand’.

Alle bewoners moesten hun appartementen verlaten.

Bij aankomst van de brandweer bleek de brand al uit en was alleen nog een brandlucht te ruiken.

Na een half uur mochten de eerste bewoners terugkeren naar hun woningen.

Bron: Haarlems Dagblad
 

augustus 20, 2018

De A9 was zondagavond in de richting van Amstelveen enige tijd dicht tussen knooppunt Raasdorp en Badhoevedorp door een autobrand. Er raakte niemand gewond.....

De A9 was zondagavond in de richting van Amstelveen enige tijd dicht tussen knooppunt Raasdorp en Badhoevedorp door een autobrand. Er raakte niemand gewond.

Bij de brand is veel rook vrijgekomen, maar niemand raakte gewond.

De brandweer kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde.

Rijkswaterstaat meldde dat door de brand op de A9 richting Alkmaar een kijkersfile was ontstaan.

 Bron: Haarlems Dagblad
 

augustus 10, 2018

De brandweer heeft donderdagmiddag een verzwakt paard uit de sloot gered in de Inlaagpolder nabij Spaarndam-Oost......

De brandweer heeft donderdagmiddag een verzwakt paard uit de sloot gered in de Inlaagpolder nabij Spaarndam-Oost.

Brandweermannen wisten het paard samen met omstanders met vereende krachten uit het water te trekken.

Aanvankelijk was onduidelijk wat de toestand van het paard was, omdat het minutenlang roerloos op de grond bleef liggen nadat het uit het water was gehaald.

Na enkele minuten stond het paard toch op. Of het paard gewond is geraakt is niet bekend.

Bron: HC Nieuws
 

juli 13, 2018

De brandweer heeft donderdag aan het einde van de middag de begroeiing van de Damsluis in de Hoofdvaart geblust.....

HOOFDDORP - De brandweer heeft donderdag aan het einde van de middag de begroeiing van de Damsluis in de Hoofdvaart geblust. De sluis bevindt zich dichtbij bij molen De Eersteling. In afwachting van de brandweer had een passant al geprobeerd de brand te blussen met een brandblusser. De brandweer had het vuur snel onder controle. Tijdens de recente renovatie is
de Damsluis gedeeltelijk opgebouwd uit piepschuim blokken om de oude sluis lichter te maken. De Damsluis is een onderdeel van de Stelling van Amsterdam. 

juli 6, 2018

Aan de Spaarnwouderweg in Vijfhuizen op bedrijventerrein ‘De Liede’ is donderdag rond het middaguur brand uitgebroken......

Aan de Spaarnwouderweg in Vijfhuizen op bedrijventerrein ‘De Liede’ is donderdag rond het middaguur brand uitgebroken.

De brand werd al snel opgeschaald naar een middelbrand, en de brandweer rukte met groot materieel uit om de brand te blussen.

De brand woedde in een loods op het terrein, waarin volgens de politie vermoedelijk een hennepkwekerij was gevestigd.

Er kwam een kleine hoeveelheid asbest van het dak vrij, die enkel op het eigen terrein is neergedaald. De brandweer heeft het pand overgedragen aan de politie voor verder onderzoek.

juli 2, 2018

In de berm aan de Spoorlaan in Hoofddorp is zaterdagavond brand uitgebroken.......

In de berm aan de Spoorlaan in Hoofddorp is zaterdagavond brand uitgebroken.

Trein- en wegverkeer werden platgelegd vanwege de brand.

De vlammen zorgden voor veel rookontwikkeling.

De wolken waren in de wijde omgeving te zien.

Het vuur is vermoedelijk ontstaan door de droogte en al snel onder controle.
 

juni 29, 2018

Op donderdag 28 juni was er een brandweeroefening aan de Hoofdvaart ter hoogte van de Calatravabrug De Luit aan de Hoofdweg in Hoofddorp.......

Op donderdag 28 juni was er een brandweeroefening aan de Hoofdvaart ter hoogte van de Calatravabrug De Luit aan de Hoofdweg in Hoofddorp.

Er werd gesimuleerd dat er brand was uitgebroken en er medewerkers onwel waren geworden door de rookontwikkeling.

Daarbij lag één figurant buitenwesten op een opgebouwde stijger in de loods, die door de brandweer met een ladderwagen uit de loods werd gehaald.

Alle figurerende slachtoffers konden tijdig in veiligheid worden gebracht.

mei 7, 2018

Vrijdagmiddag is zo’n 60 vierkante meter natuurgebied afgebrand op de Boseilanden nabij Zwaanshoek. De brandweer spreekt van een middelbrand die overigens snel onder controle was......

Vrijdagmiddag is zo’n 60 vierkante meter natuurgebied afgebrand op de Boseilanden nabij Zwaanshoek. De brandweer spreekt van een middelbrand die overigens snel onder controle was.

Een politiehelikopter heeft enige tijd boven het gebied gehangen om te controleren of het vuur helemaal uit was.

De veiligheidsregio meldde niet veel later op Twitter dat er getuigen waren van het incident.

Zij zouden hebben gezien, dat het vuur was aangestoken. Later op de middag wezen deze getuigen twee jeugdige dadertjes aan.

maart 19, 2018

De drie inzittenden konden het voertuig tijdig verlaten. De bestuurder reed rond 2 uur op de snelweg in de richting van Den Haag toen de auto begon te roken......

In de nacht van vrijdag op zaterdag ging langs de A4 ter hoogte van Nieuw-Vennep een auto in vlammen op.

De drie inzittenden konden het voertuig tijdig verlaten. De bestuurder reed rond 2 uur op de snelweg in de richting van Den Haag toen de auto begon te roken.

Bij de splitsing met de A44 zette hij hem daarom aan de kant en alarmeerde de brandweer.

Op het moment dat de brandweer arriveerde, stond de auto al in lichterlaaie. De brand werd geblust. Helaas konden de spuitgasten niet voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde.
 

januari 26, 2018

In een woning aan de Meeuwenstraat in Hoofddorp is op donderdag 25 januari een brandblusser leeggespoten door de brievenbus.....

In een woning aan de Meeuwenstraat in Hoofddorp is op donderdag 25 januari een brandblusser leeggespoten door de brievenbus.

De bewoners, een ouder stel, zijn flink geschrokken en omdat ze onwel geworden zijn was controle in het ziekenhuis nodig.

NH Nieuws meldt dat een getuige heeft aangegeven dat de aanleiding een burenconflict zou zijn.

De brandweer kwam in actie, omdat in eerste instantie brand werd vermoed, maar blussen bleek niet nodig. De woning heeft behoorlijke schade opgelopen.
 

januari 5, 2018

De brandweer heeft donderdagmiddag een brand geblust in de kelder van een appartementencomplex aan de Friedalaan in Zwanenburg.......

De brandweer heeft donderdagmiddag een brand geblust in de kelder van een appartementencomplex aan de Friedalaan in Zwanenburg.

De politie ontdekte na het bluswerk een hennepkwekerij in een kelderbox. Volgens de politie is de brand mogelijk ontstaan door kortsluiting.

Bij de brand raakte niemand gewond. Bewoners ontdekten de brand zelf en konden zich tijdig in veiligheid brengen door naar buiten te gaan in afwachting van de hulpdiensten.

Bron: Haarlems Dagblad
 

oktober 3, 2017

Bij een bedrijf in de Luzernestraat in Nieuw-Vennep heeft maandagmiddag een klein brandje gewoed in een machine. Bij het bedrijf worden van houtrestanten houtsnippers gemaakt......

Bij een bedrijf in de Luzernestraat in Nieuw-Vennep heeft maandagmiddag een klein brandje gewoed in een machine. Bij het bedrijf worden van houtrestanten houtsnippers gemaakt.

Vanwege de aard van het bedrijf rukte de brandweer met groot materieel uit. Het viel uiteindelijk allemaal mee.

De automatische blusinstallatie van het bedrijf had het brandje geblust. De brandweer heeft de situatie gecontroleerd en veilig bevonden.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

oktober 3, 2017

In een vijver in Hoofddorp-Noord zijn honderden vissen het slachtoffer geworden van zuurstofgebrek. Dat gebeurde afgelopen zaterdag nadat door een enorme hoosbui een ondergrondse rioolbunker vol raakte en het overtollige water op de vijver loosde.....

In een vijver in Hoofddorp-Noord zijn honderden vissen het slachtoffer geworden van zuurstofgebrek. Dat gebeurde afgelopen zaterdag nadat door een enorme hoosbui een ondergrondse rioolbunker vol raakte en het overtollige water op de vijver loosde.

Vrijwilligers van een gealarmeerde hengelsportvereniging slaagden er in een groot aantal dieren te redden door ze over te zetten naar de nabij gelegen Nieuwerkerkertocht.

september 25, 2017

Zaterdagavond is de brandweer uitgerukt naar de Goudriaanstraat in Zwaanshoek, omdat daar een speeltoestel in brand stond. Het is de tweede keer in relatief korte tijd dat op die plek brand is gesticht......

Zaterdagavond is de brandweer uitgerukt naar de Goudriaanstraat in Zwaanshoek, omdat daar een speeltoestel in brand stond.

Het is de tweede keer in relatief korte tijd dat op die plek brand is gesticht. Op 16 juli ging ook al een speeltoestel verloren.

De politie verzoekt getuigen of mensen die iets bijzonders hebben gezien afgelopen zaterdagavond om zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

augustus 2, 2017

Maandagmorgen was in een bedrijfspand aan de Schipholweg in Boesingheliede een brand uitgebroken......

BOESINGHELIEDE – Maandagmorgen was in een bedrijfspand aan de Schipholweg in Boesingheliede een brand uitgebroken.

De politie kreeg rond half zeven vanuit het pand een melding van een inbraakalarm binnen.

Toen de agenten arriveerden bleek in het pand een brand te woeden welke snel geblust kon worden.

De politie onderzoekt de zaak nog, maar vermoedt dat het hierbij om brandstichting gaat.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 23, 2017

Zaterdag 1 juli is weer Brandweerdag op Jeugdland in Nieuw-Vennep. De Jeugdbrandweer van Zwanenburg zal hierbij van 13.00 tot 15.00 uur aanwezig zijn.......

NIEUW-VENNEP - Zaterdag 1 juli is weer Brandweerdag op Jeugdland in Nieuw-Vennep.

De Jeugdbrandweer van Zwanenburg zal hierbij van 13.00 tot 15.00 uur aanwezig zijn om te laten zien hoe zij een grote brand blussen.

Zij komen hierbij met een brandweerwagen waarin kinderen mogen zitten om even te ervaren hoe het is om een echte brandweerman te zijn.

Ook mogen kinderen deze dag een brandweerpak aantrekken en spuiten met een echte brandweerslang of meedoen aan de wedstrijd brandslangen uitrollen.
 

juni 20, 2017

De heer De Boer ontving deze onderscheiding omdat hij ruim twintig jaar vrijwilliger is geweest bij de brandweerpost Badhoevedorp.......

BADHOEVEDORP - Burgemeester Weterings heeft afgelopen zaterdag een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan René de Boer.

De heer De Boer ontving deze onderscheiding omdat hij ruim twintig jaar vrijwilliger is geweest bij de brandweerpost Badhoevedorp.

Ook is de heer De Boer betrokken geweest bij de hulpverlening na de crash van een vliegtuig van Turkish Airlines in 2009.

De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse korpsmiddag in de brandweerkazerne in Badhoevedorp.
 

juni 3, 2017

De brandweer in de gemeente Haarlemmermeer wil de brandkranen afschaffen. Volgens de brandweer zijn waterwagens veel effectiever en betrouwbaarder in het aanleveren van bluswater......

HAARLEMMERMEER – De brandweer in de gemeente Haarlemmermeer wil de brandkranen afschaffen.

Volgens de brandweer zijn waterwagens veel effectiever en betrouwbaarder in het aanleveren van bluswater.

Burgemeester Theo Wetering zegt het hier mee eens te zijn.

Verder heeft de Veiligheidsregio Kennemerland, waaronder ook Haarlemmermeer valt, volgens hem te kennen gegeven dat de waterdruk op het waterleidingnet onvoldoende is om via kranen bluswater aan te leveren.

april 26, 2017

De brandweer heeft maandagavond een gewonde jongen van het dak van een leegstaande winkel aan de Kruisweg in Hoofddorp gehaald.......

HOOFDDORP - De brandweer heeft maandagavond een gewonde jongen van het dak van een leegstaande winkel aan de Kruisweg in Hoofddorp gehaald.

De jongen was samen met andere tieners via het dak van een parkeergarage op het dak van de leegstaande winkel geklommen.

Het ging echter mis toen de jongen op een op een kapotte hark sprong.

De punten van de hark kwamen hierbij dwars door zijn schoen in zijn voet terecht.

Nadat hij van het dak was gehaald, is de jongen met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
 

januari 19, 2017

Lisserbroeker Jan Hulsebosch, Zwaanshoeker Gerard Beelen en Richard de Groot uit Noordwijkerhout hebben als het “Firemen Dakar Team” de Dakar Rally uitgereden......

HAARLEMMERMEER- Lisserbroeker Jan Hulsebosch, Zwaanshoeker Gerard Beelen en Richard de Groot uit Noordwijkerhout hebben als het “Firemen Dakar Team” de Dakar Rally uitgereden.

Het team met twee brandweermannen uit Haarlemmermeer, behaalde bij de Dagar Rally in Buenos Aires de 34 plaats bij de 49 gestarte vrachtwagens.

De brandweermannen kwamen afgelopen woensdag blij maar vermoeid in Nederland terug nadat ze rally van 11.000 kilometer onder barre omstandigheden hadden uitgereden.

december 7, 2016

Maandagavond zijn in Nieuw-Vennep drie jongeren aangehouden voor het in brand steken van een glijbaan......

NIEUW-VENNEP – Maandagavond zijn in Nieuw-Vennep drie jongeren aangehouden voor het in brand steken van een glijbaan.

Het gaat hierbij om twee jongens van vijftien en zestien jaar en een meisje van zeventien jaar uit Nieuw-Vennep.

Een getuige zag dat de tieners de glijbaan in brand staken en alarmeerde direct de politie.

Toen agenten zagen dat de drie jongeren zich uit de voeten wilden maken konden zij de verdachten nog net aanhouden.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

oktober 21, 2016

In een woning aan de Inlaag is donderdagochtend brand uitgebroken. In het pand had even na half twaalf een broodrooster vlam gevat......

ZWANENBURG - In een woning aan de Inlaag is donderdagochtend brand uitgebroken. In het pand had even na half twaalf een broodrooster vlam gevat. Ook een Senseo-apparaat dat ernaast stond, vloog door de hitte in brand.

De brandweer was snel ter plaatse om de brand te blussen en de apparatuur naar buiten te halen.
Een in het pand aanwezige jongen bleef ongedeerd.

De woning is met een grote overdrukventilator geventileerd.

Bron: haarlemsdagblad.nl.

 

september 27, 2016

De politie heeft dinsdag bekend gemaakt dat de 53-jarige man die verdacht wordt van brandstichting in een woning in Hoofddorp zichzelf maandagmiddag bij hen heeft gemeld.....

HOOFDDORP – De politie heeft dinsdag bekend gemaakt dat de 53-jarige man die verdacht wordt van brandstichting in een woning in Hoofddorp zichzelf maandagmiddag bij hen heeft gemeld.

Afgelopen maandag was er brand uitgebroken bij een woning aan de Etta Palmstraat, waarbij uit voorzorg diverse omliggende woningen werden geëvacueerd.

Nadat de brandweer het vuur had geblust werd al snel duidelijk dat het hierbij vermoedelijk om brandstichting ging.

september 8, 2016

De brandweer moest dinsdagavond voor een brand naar Graan voor Visch........

HOOFDDORP - De brandweer moest dinsdagavond voor een brand naar Graan voor Visch. Al snel bleek dat een vergeten broodje in de oven voor een flinke rookontwikkeling zorgde. Gelukkig was van brand verder geen sprake. De brandweer heeft de woning voor de bewoners geventileerd.

Bron: HCnieuws.nl