MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Max en Jaap On Air | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Beinsdorp

december 8, 2018

Zondag 16 december gaan de deuren van Dorpshuis Het Eiland aan de Rietkraag 5 in Beinsdorp open voor een muzikale kerstmarkt.......

Zondag 16 december gaan de deuren van Dorpshuis Het Eiland aan de Rietkraag 5 in Beinsdorp open voor een muzikale kerstmarkt.

Op het podium zal het opleidingsorkerst van de Hillegomse Harmonie kapel spelen en de band 3ForAll optreden.

Op de kerstmarkt zijn kraampjes te bezichtigen, is er een bierproeverij en is het mogelijk om er wat te eten en te drinken.

Het dorpshuis is geopend van 4 uur ’s middags tot 8 uur ’s avonds en de toegang is gratis.
 

december 7, 2018

Vrijdag 14 december organiseert dorpshuis Het Eiland aan de Rietkraag 5 in Beinsdorp een disco voor kinderen uit Beinsdorp en omstreken......

Vrijdag 14 december organiseert dorpshuis Het Eiland aan de Rietkraag 5 in Beinsdorp een disco voor kinderen uit Beinsdorp en omstreken.

In de middag is er een mini-disco van half 4 tot 5 uur voor kinderen van 2 t/m 5 jaar en de toegang is € 1,50 per kind.

In de avond is er dan een disco van half 8 tot half 10 met als thema ‘disco Hollywood’.

Die is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en de entree is € 2,50.
 

november 14, 2018

De HAP blijft de Zuidelijke variant van de Duinpolderweg nog steeds als de beste oplossing zien....

De HAP blijft de Zuidelijke variant van de Duinpolderweg nog steeds als de beste oplossing zien. Uit gesprekken die de lokale politieke partij recent heeft gevoerd met omwonenden blijkt dat men vooral in Beinsdorp en Zwaanshoek de ‘Middenvariant’, waar de provincies nu voor gekozen hebben, niet ziet zitten. HAP kiest niet voor deze middenvariant. Als dit toch werkelijkheid wordt, dan is wat de partij betreft alleen te praten over een tracé dat verdiept wordt aangelegd en met een aquaduct onder de Ringvaart.

november 8, 2018

In dorpshuis Het Eiland aan de Rietkaag in Beinsdorp houdt GroenLinks Haarlemmermeer vrijdag 16 november een bewonersovereenkomst die gaat over de Duinpolderweg......

In dorpshuis Het Eiland aan de Rietkaag in Beinsdorp houdt GroenLinks Haarlemmermeer vrijdag 16 november een bewonersovereenkomst die gaat over de Duinpolderweg.

Bij deze bijeenkomst wil GroenLinks met bewoners en andere belanghebbenden in gesprek gaan over de inhoud van het besluit.

Net als veel bewoners is GroenLinks voorstander van praktische en duurzame oplossingen voor verkeer en vervoer.

Daarom zijn ze niet voor om provinciale snelwegen aan te leggen ten koste van onder andere het woongenot, landschap en natuur.

augustus 8, 2018

Schaatsster Esmee Visser heeft een nieuwe ploeg en sponsor: Infestos, een investeringsmaatschappij uit Enschede........

Schaatsster Esmee Visser heeft een nieuwe ploeg en sponsor: Infestos, een investeringsmaatschappij uit Enschede. Infestos heeft toegezegd een team te gaan ondersteunen met onder meer Ireen Wüst en Visser. In de plannen van het bedrijf met de ploeg is vooral veel ruimte voor talentontwikkeling. Het bedrijf gaat zich in ieder geval de komende 4 jaar inzetten in het schaatsen.

juli 19, 2018

Na een succesvol seizoen Nordic Walking in Zwaanshoek, breidt Team Sportservice Haarlemmermeer samen met Stichting Maatvast de wandelgroep uit naar Beinsdorp........

Na een succesvol seizoen Nordic Walking in Zwaanshoek, breidt Team Sportservice Haarlemmermeer samen met Stichting Maatvast de wandelgroep uit naar Beinsdorp. Vanaf 24 juli is iedereen welkom bij dorpshuis Het Eiland aan Rietkraag om elke dinsdagochtend van half tien tot half elf met de zogenaamde poles te lopen. Docent Ruud Jongerhuis volgde als vrijwilliger een wandelopleiding via Team Sportservice en organiseert sindsdien met veel plezier de lessen. Er wordt telkens tussen de drie en vijf kilometer afgelegd.

juli 3, 2018

Schaatskampioene Esmee Visser werd afgelopen weekeinde tijdens het festival Beinsdorp Local Live opnieuw geëerd.....

BEINSDORP - Schaatskampioene Esmee Visser werd afgelopen weekeinde tijdens het festival Beinsdorp Local Live opnieuw geëerd. De ijsclub besloot de ijsbaan in het dorp naar haar te vernoemen.

Bij de schaatsclub die tegenover haar ouderlijk huis ligt, leerde Visser als klein meisje schaatsen. De ijsbaan zal voortaan de Esmee Visser IJsbaan heten.

In februari won Visser, als debutant op de Olympische Spelen, de gouden plak op de 5000 meter.
 

maart 26, 2018

Esmee Visser uit Beinsdorp is vrijdagmiddag geridderd voor haar gouden medaille op de vijf kilometer tijdens de Olympische Spelen van Pyeongchang.....

Esmee Visser uit Beinsdorp is vrijdagmiddag geridderd voor haar gouden medaille op de vijf kilometer tijdens de Olympische Spelen van Pyeongchang.

Visser is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De atleten en begeleiders van Team Oranje kwamen bijeen in de Grote Kerk in Den Haag.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verzorgde daar het officiële huldigingsprogramma.

Ze werden toegesproken door viceminister-president Hugo de Jonge en minister van Sport Bruno Bruins.
 

maart 1, 2018

Locatie en programma voor de huldiging van Olympisch Kampioen Esmee Visser zijn bekendgemaakt.....

BEINSDORP - De locatie en het programma voor de huldiging van Olympisch Kampioen Esmee Visser op zaterdag 3 maart zijn bekendgemaakt.

’s Middags vanaf half 4 klinkt de feestmuziek vanaf het podium op het parkeerterrein Proeflokaal Bregje aan de Rietkraag 2 in Beinsdorp.

Om 4 uur komt Esmee aan bij het podium, waar zij wordt ontvangen door spreekstalmeester Jan Schrama.

Om 5 over 4 spreekt burgemeester Onno Hoes de kampioene toe en huldigt haar namens het gemeentebestuur van Haarlemmermeer.

februari 27, 2018

Zaterdag 3 maart wordt vanaf 4 uur ’s middags gouden Olympiër Esmee Visser gehuldigd door burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer. De huldiging vindt plaats in Beinsdorp, waar de schaatsster bij haar ouders woont......

Zaterdag 3 maart wordt vanaf 4 uur ’s middags gouden Olympiër Esmee Visser gehuldigd door burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer.

De huldiging vindt plaats in Beinsdorp, waar de schaatsster bij haar ouders woont.

Esmee Visser won goud op de vijf kilometer op de winterspelen in Pyeongchang,
De huldiging wordt georganiseerd door de gemeente Haarlemmermeer, samen met de dorpsraad van Beinsdorp.

Waar de huldiging precies plaats vindt wordt nog bekendgemaakt.

februari 16, 2018

Het inzamelpunt voor grof vuil in Hillegom wordt niet opengesteld voor inwoners van de Haarlemmermeerse dorpen Lisserbroek, Zwaanshoek en Beinsdorp.....

HAARLEMMERMEER/HILLEGOM - Het inzamelpunt voor grof vuil in Hillegom wordt niet opengesteld voor inwoners van de Haarlemmermeerse dorpen Lisserbroek, Zwaanshoek en Beinsdorp.
De maatregelen die daarvoor nodig zijn leveren teveel praktische problemen op. De 6.400 Haarlemmermeerders blijven aangewezen op de milieustraat in Rijsenhout.

februari 16, 2018

De gemeente Den Helder moet van de rechter bijna twee miljoen euro betalen aan de firma PC van der Wiel.....

BEINSDORP - De gemeente Den Helder moet van de rechter bijna twee miljoen euro betalen aan het onkruidbestrijdingsbedrijf PC van der Wiel.

De gemeente Den Helder ligt al sinds 2011 met Van der Wiel juridisch in de clinch vanwege een aanbestedingsprocedure.
Van der Wiel had ingeschreven op een aanbesteding en werd daarbij tweede. Den Helder gunde het werk aan Alba, een Duitse aannemer.
Van der Wiel vond dat de gemeente onrechtmatig had gehandeld, omdat aannemer Alba niet aan de gevraagde certificering zou voldoen. De rechter ging hier dus in mee.
 

januari 8, 2018

Zaterdag 6 januari nam Thea Verbeek na 27 jaar afscheid als bestuurslid van de Dorpsraad Beinsdorp. Ruim de helft van die tijd was ze voorzitter......

Zaterdag 6 januari nam Thea Verbeek na 27 jaar afscheid als bestuurslid van de Dorpsraad Beinsdorp. Ruim de helft van die tijd was ze voorzitter.

Reden om terug te treden is het feit dat ze is verhuisd naar Hillegom.

Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van de Dorpsraad in dorpshuis Het Eiland nam Wendy Oudshoorn de voorzittershamer van de vertrekkende preses over.

Naast Oudshoorn maken Greet Plaatzer en Jan van Saase deel uit van het bestuur.

Beiden brengen vanwege hun meerjarige betrokkenheid volop ervaring in.
 

januari 2, 2018

Schaatsster Esmee Visser uit Beinsdorp heeft een ticket veroverd voor deelname aan Olympische Winterspelen in februari in Zuid Korea.....

Schaatsster Esmee Visser uit Beinsdorp heeft een ticket veroverd voor deelname aan Olympische Winterspelen in februari in Zuid Korea.

Op de laatste dag van het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Heerenveen, reed zij op de 5000 meter de tweede tijd. Visser, die vijfde werd op de 3000 meter, behoorde tot de outsiders op de 5000 meter.

Ze maakte pas half november in Noorwegen haar wereldbekerdebuut op deze afstand. Ze won toen in de B-groep met een veelbelovende tijd van 6.58,04.
 

november 13, 2017

In dorpshuis Het Eiland wordt dinsdagavond 14 november tussen 7 en 9 uur een inloopavond gehouden over de Hillegommerbrug in Beinsdorp.....

In dorpshuis Het Eiland wordt dinsdagavond 14 november tussen 7 en 9 uur een inloopavond gehouden over de Hillegommerbrug in Beinsdorp.

Tijdens de bijeenkomst zal het onder meer gaan over de maatregelen die worden voorgesteld om de veiligheid van het langzame verkeer te verbeteren.

Ook mogelijkheden om de doorstroming van het openbaar vervoer te bevorderen en de hoeveelheid doorgaand verkeer te verminderen staan op de agenda om te worden besproken.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

oktober 11, 2017

Op de Hillegommerdijk is dinsdagochtend een personenwagen na een aanrijding in de Ringvaart beland........

BEINSDORP - Op de Hillegommerdijk is dinsdagochtend een personenwagen na een aanrijding in de Ringvaart beland. De bestuurster kon met hulp van de andere bestuurder met een nat pak de wagen verlaten, zij liep geen letsel op en is door de ambulance thuis afgezet. Vermoedelijk is de vrouw ingehaald door een automobilist die tijdens het inhalen moest uitwijken voor een geparkeerde vrachtwagen waarbij hij de auto van het slachtoffer aantikte. Een speciale duikploeg werd opgeroepen om de auto in het water te lokaliseren en aan een kraanwagen te koppelen.

september 26, 2017

Vrijdag 29 september verschijnt op elpee-formaat een vuistdik boek over de geschiedenis van de Nederlandse platenindustrie. Auteur van het boek is Beinsdorper Peter Voskuil, die eerder onder meer de biografie van Lennaert Nijgh schreef......

Vrijdag 29 september verschijnt op elpee-formaat een vuistdik boek over de geschiedenis van de Nederlandse platenindustrie.

Auteur van het boek is Beinsdorper Peter Voskuil, die eerder onder meer de biografie van Lennaert Nijgh schreef.

Van zijn nieuwe boek is nu ook direct een collectors item beschikbaar.

De set bevat naast het standaardwerk een LP, een CD met daarop onder meer de door Boudewijn de Groot gecomponeerde en geproduceerde Rob de Nijs-song 'Hé Speelman’ en een reeks exclusieve Nederpop-foto's uit de seventies.

maart 25, 2017

De gemeente Haarlemmermeer heeft een nieuw bestemmingsplan klaar voor Beinsdorp.....

BEINSDORP – De gemeente Haarlemmermeer heeft een nieuw bestemmingsplan klaar voor Beinsdorp.

In dit plan blijft bijna alles in het dorp zoals het nu is, met als enige uitzondering de mogelijkheid van woningbouw aan de Ringdijk in de nabijheid van de Hillegommerbrug.

De gemeente zal de concrete bouwplannen hiervoor in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 30 maart bespreken.

Bron: Haarlems Dagblad

oktober 19, 2016

Vanwege groot onderhoud is de brug tussen Beinsdorp en Hillegom van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 11 november afgesloten voor al het verkeer......

BEINSDORP – Vanwege groot onderhoud is de brug tussen Beinsdorp en Hillegom van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 11 november afgesloten voor al het verkeer.

Voor fietsers en voetgangers komt in deze periode een tijdelijke brug over de Ringvaart en met de auto dient men om te rijden via de Leimuiderweg ten zuiden van Nieuw-Vennep en de Leidsestraat in Hillegom.

Bus 57 rijdt tijdens de afsluiting een alternatieve route en stopt dan niet in Beinsdorp.
De haltes van bus 57 worden dan door een pendelbus aangedaan.

oktober 10, 2016

Een automobilist is afgelopen zaterdagmiddag de Ringvaart op de Hillegommerdijk ingereden.....

BEINSDORP – Een automobilist is afgelopen zaterdagmiddag de Ringvaart op de Hillegommerdijk ingereden.

Ambulance en een traumahelikopter waren snel ter plaatse om hulp te verlenen.

De bestuurder kon het voertuig zelf verlaten en had alleen een nat pak gekregen door het ongeval.

Het is nog onduidelijk hoe de automobilist de macht over het stuur kon verliezen.

Het bergingsbedrijf heeft de auto uit de Ringvaart gehaald, waardoor de Hillegommerdijk enige tijd was afgesloten.

Bron: haarlemsdagblad.nl

september 1, 2016

Op vrijdag 9 september vindt in dorpshuis het Eiland te Beinsdorp weer een thema disco plaats.........

BEINSDORP - Op vrijdag 9 september vindt in dorpshuis het Eiland te Beinsdorp weer een thema disco plaats. Ditmaal is het thema “NEON”. De kinderen wordt dan ook gevraagd naar dit thema gekleed naar deze disco te komen. De muziek wordt zoals gebruikelijk verzorgd door dj’s van Light Flash. De disco is toegankelijk voor kinderen van zes t/m twaalf jaar en duurt van half acht tot half tien ’s avonds. De entree bedraagt 2,50 euro inclusief een welkomstdrankje. Er wordt gezorgd voor voldoende toezicht.  

juni 17, 2016

Zaterdag 25 juni wordt met een Open Dag stilgestaan bij het 50-jarig jubileum van dorpshuis Het Eiland in Beinsdorp......

BEINSDORP – Zaterdag 25 juni wordt met een Open Dag stilgestaan bij het 50-jarig jubileum van dorpshuis Het Eiland in Beinsdorp.

Tussen 14.00 en 17.00 uur zijn bezoekers van harte welkom bij deze Open Dag in het dorpshuis.

Op deze dag zullen alle aangesloten verenigingen zoals de IJSclub, de toneelvereniging, de sjoelclub en de dartsvereniging zich presenteren via demonstraties en diverse informatiestands.

Naast de verenigingen zal ook de dorpsraad van Beinsdorp zich aan de bezoekers voorstellen en haar activiteiten presenteren.
 

juni 1, 2016

Een 16-jarige jongen uit Hillegom is in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt in Beinsdorp.......

BEINSDORP - Een 16-jarige jongen uit Hillegom is in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt in Beinsdorp.

Agenten zagen rond 01.50 uur een auto al slingerend en met hoge snelheid over de Venneperweg rijden.

Toen zij de auto lieten stoppen troffen zij daarin de 16-jarige bestuurder aan.

Bij navraag bleek dat de auto niet van hem was en hij ook niet in het bezit was van een rijbewijs.

De jongeman is hierna naar het politiebureau meegenomen voor joyriden en de auto is daarna weer teruggegeven aan de eigenaar.

maart 17, 2016

Activiteitengroep Beinsdorp houdt een bingoavond.......

BEINSDORP - Activiteitengroep Beinsdorp houdt zaterdagavond 2 april in Het Eiland een bingoavond voor iedereen ouder dan 18 jaar. De activiteit begint om half negen. Bij de ontvangst ontvangt iedere deelnemer een welkomstborrel, bingokaarten en een pen. 

In de pauzes worden hapjes geserveerd. Er worden drie rondes gespeeld en deelname kost 15 euro.

Aanmelden kan tot 25 maart bij Sandy Goezinne via s.goezinne@quicknet.nl.