MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Badhoevedorp

september 6, 2018

Op zondag 23 september wordt in Badhoevedorp weer het jaarlijkse Straten GolfToernooi gehouden.......

Op zondag 23 september wordt in Badhoevedorp weer het jaarlijkse Straten GolfToernooi gehouden.

Het evenement wordt voor de achtste keer gehouden en is inmiddels een absolute ‘must’ voor iedereen in het dorp die van golfspelen houdt.

Het parcours bestaat uit 18 holen door de plantsoenen en groene ruimtes van het Badhoevedorp.

De opbrengst van het e Straten GolfToernooi gaat immers ook in dit jaar naar de “Stichting Van Badhoevedorp voor Badhoevedorp”, die hiermee diverse goede doelen ondersteunt.

augustus 25, 2018

In Galerie Kunst 2001 in het Dorpshuis van Badhoevedorp aan de Snelliuslaan is van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 7 oktober een expositie te zien......

In Galerie Kunst 2001 in het Dorpshuis van Badhoevedorp aan de Snelliuslaan is van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 7 oktober een expositie te zien met schilderijen van Michael Burgers en de meubelserie ‘Van geen kanten’ van Jolanda Lanslots.

Beide kunstenaars vallen op door het heldere en frisse kleurgebruik en de oorspronkelijkheid. De opening vindt plaats op zondag 2 september om vier uur.

Galerie Kunst 2001 is vrijdag, zaterdag en zondag geopend van een tot vijf uur.
 

augustus 22, 2018

Dinsdagavond rond half 11 zijn bij een ongeval op de kruising Schipholweg (N232) met de Sloterweg drie personen gewond geraakt..........

BADHOEVEDORP - Dinsdagavond rond half 11 zijn bij een ongeval op de kruising Schipholweg (N232) met de Sloterweg drie personen gewond geraakt. Bij het ongeval kwam een taxibusje op zijn dak te liggen. Gezien de ernst van de situatie is ook het mobiel medische team (MMT) ter plaatse gekomen. De ambulancedienst heeft met ondersteuning van het MMT de gewonden onderzocht waarna ze met de ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht. Na onderzoek door de Verkeers Ongevallen Analyse heeft de bergingsdienst beide voertuigen geborgen.

juli 21, 2018

Maandag 23 juli rond vier uur bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Alexander en Alexandra van der Meij-Fransz in Badhoevedorp om hen te feliciteren met hun trouwdag...........

Maandag 23 juli rond vier uur bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Alexander en Alexandra van der Meij-Fransz in Badhoevedorp om hen te feliciteren met hun trouwdag. Het paar was op 15 juli jl. 60 jaar getrouwd. De heer Van der Meij was scheikundig ingenieur bij de NEM en bij Shell tot 1971. Daarna werkte hij tot aan zijn pensioen bij de HTS in Amsterdam. Mevrouw Van der Meij was van 1956 tot 1959 onderwijzeres en zij heeft ook nog 40 jaar les gegeven in gymnastiek, dans en yoga. Het echtpaar heeft twee kinderen en twee kleinkinderen.

juli 19, 2018

Ruim 18 jaar na de eerste plannen voor de omlegging van de A9 en een jaar na de opening van de nieuwe rijksweg, wordt nu gestart met de gebiedsontwikkeling in Badhoevedorp.......

Ruim 18 jaar na de eerste plannen voor de omlegging van de A9 en een jaar na de opening van de nieuwe rijksweg, wordt nu gestart met de gebiedsontwikkeling in Badhoevedorp. Donderdag 19 juli geven de Gemeente Haarlemmermeer, AM, Bohemen en Piet Bouwhuis het startsein voor de ontwikkeling van het eerste deelgebied Park Quatrebras. Dit park met woningen komt op de plek van het deels behouden Wandelbos en de voormalige A9. Om twee uur vindt de feestelijke opening plaats met het uitrollen van een loper over de brug die de verbinding vormt met Quatrebras.

juli 18, 2018

Donderdag19 juli vindt de officiële start plaats van de bouw van de eerste woningen in Park Quatrebras in Badhoevedorp.....

BADHOEVEDORP - Donderdag19 juli vindt de officiële start plaats van de bouw van de eerste woningen in Park Quatrebras.

Aan de bouw van de eerste woningen is veel werk voorafgegaan.
Eerst werd de A9 omgelegd en de moest de oude A9 worden gesloopt. Ook zijn sportverenigingen verplaatst en is de gemeente gestart met de aanleg van de openbare ruimte waaronder het park, dat het bindende element vormt in de opzet van de nieuwe wijk.

juli 11, 2018

Op zondag 15 juli bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Gerrit en Alida Petronella Speelman-Sluis om hen te feliciteren met hun 70-jarig huwelijksjubileum.....

BADHOEVEDORP - Op zondag 15 juli bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Gerrit en Alida Petronella Speelman-Sluis om hen te feliciteren met hun 70-jarig huwelijksjubileum.

Gerrit en Alida Speelman leerden elkaar kennen op het bruggetje in het Groenedaalsebos. De mooie jurk van mevrouw maakte indruk op meneer.
Alida woonde aan de Fortweg en Gerrit in Nieuw-Vennep. Zes jaar lang fietste hij iedere zondag en woensdag heen en weer om haar te bezoeken. Na samen bij een broer te hebben ingewoond, verhuisde het paar naar Badhoevedorp.

juli 10, 2018

Nadat op 4 juli de PA Verkuijllaan in Badhoevedorp weer is opengegaan voor verkeer is gisteren begonnen met de sloop van het Sloterweg viaduct......

De sloop van de viaducten in Badhoevedorp loopt voorspoedig.

Nadat op 4 juli de PA Verkuijllaan in Badhoevedorp weer is opengegaan voor verkeer is gisteren begonnen met de sloop van het Sloterweg viaduct.

De onderdoorgang is afgezet voor alle verkeer, wat een omleiding krijgt via de Kamerlingh Onneslaan.

Het bestemmingsverkeer kan gebruik maken van de PA Verkuijllaan en Kamerlingh Onneslaan.

De werkzaamheden duren vijf weken, waarbij de aannemer rekening houdt met omwonenden.

juli 5, 2018

Voor de derde keer werd in het Dorpshuis in Badhoevedorp een speciale dag georganiseerd voor de 350 vrijwilligers die zich regelmatig inzetten voor de stichting Maatvast........

BADHOEVEDORP -Voor de derde keer werd in het Dorpshuis in Badhoevedorp een speciale dag georganiseerd voor de 350 vrijwilligers die zich regelmatig inzetten voor de stichting Maatvast. De organisatie beheert namens de gemeente Haarlemmermeer 25 locaties van sociaal en maatschappelijk werk in Haarlemmermeer. De inzet van de vrijwilligers werd geprezen door wethouder Marjolein Steffens, Peter Schrauwen van Maatvast en Peter Kasteleijn, voorzitter van de Raad van Toezicht.

juni 21, 2018

Op 28 juni is er een Mantelzorgcafé met als thema “Muziek als medicijn bij dementie”.........

BADHOEVEDORP – Op 28 juni is er een Mantelzorgcafé met als thema “Muziek als medicijn bij dementie”. Een ervaren muziektherapeut geeft praktische tips over bijvoorbeeld het gebruik van voorkeursmuziek om de stemming en de onrust van een persoon te beïnvloeden. Ook kan het helpen bij het aanbrengen van een dagstructuur en de mantelzorger wat tijd vrij geven van de zorg. Het café wordt gehouden van half acht tot half tien in Dorpshuis Badhoevedorp aan de Snelliuslaan. Aanmelden kan via info@mantelzorgenmeer.nl.

juni 20, 2018

Wethouder Derk Reneman heeft de gemeenteraad beloofd dat het groene karakter van Badhoevedorp na de omlegging van de A9 volledig in stand blijft............

BADHOEVEDORP - Wethouder Derk Reneman heeft de gemeenteraad beloofd dat het groene karakter van Badhoevedorp na de omlegging van de A9 volledig in stand blijft. Met name GroenLinks-raadslid Els Berk maakte zich zorgen nadat ze had gelezen dat er mogelijk groen en bomen moeten worden gecompenseerd in Park21. De compensatie van groen betrof volgens Reneman de opdracht van Rijkswaterstaat om na aanleg van de nieuwe A9 voldoende groen terug te plaatsen.

juni 19, 2018

Projectwethouder Derk Reneman heeft de dorpsraad van Badhoevedorp uit het participatieoverleg met de gemeente gezet.....

HOOFDDORP/BADHOEVEDORP - Projectwethouder Derk Reneman heeft de dorpsraad van Badhoevedorp uit het participatieoverleg met de gemeente gezet. Met dat besluit moet een einde komen aan oplopende wederzijdse irritaties.
De dorpsraad wil volop betrokken worden bij de metamorfose van het Badhoevedorpse centrum nu de oude snelweg A9 is afgebroken. De gemeente werkt echter met zogenaamde gebiedsspecifieke participatie: niet over het hele centrum, maar delen ervan kunnen betrokkenen participeren.

juni 15, 2018

Een automobilist zag afgelopen woensdag dat een 45 km-auto bij Badhoevedorp richting de snelweg A9 reed en waarschuwde de politie....

Een automobilist zag afgelopen woensdag dat een 45 km-auto bij Badhoevedorp richting de snelweg A9 reed en waarschuwde de politie.

De bestuurder van de brommobiel kon nog net op tijd tegengehouden worden. Hierdoor werd een gevaarlijke situatie op de snelweg voorkomen.

De politie heeft de bestuurder van de oprit gehaald en aan de kant gezet. Of de man ook een boete kreeg is niet bekend.

Bron: Haarlems Dagblad
 

juni 15, 2018

BADHOEVEDORP - Zaterdag 16 juni opent wethouder Derk Reneman het nieuwe clubhuis van de fusieverenigingen Korfbalvereniging Badhoevedorp en Pétanque Union Badhoevedorp, nu verenigd in Sporting Badhoevedorp 2017.....

BADHOEVEDORP - Zaterdag 16 juni opent wethouder Derk Reneman het nieuwe clubhuis van de fusieverenigingen Korfbalvereniging Badhoevedorp en Pétanque Union Badhoevedorp, nu verenigd in Sporting Badhoevedorp 2017.

Vanaf ’s middags 2 uur is iedereen van harte welkom aan de Snelliuslaan 37 in Badhoevedorp.

De nieuwe locatie is de vurige wens van de bestuurders van de gefuseerde vereniging. De oude clubs moesten in het kader van het Masterplan Badhoevedorp namelijk verhuizen, maar beide wilden graag in Quatrebas blijven.

juni 13, 2018

Woensdagochtend rond 5.15 uur brak bij een bedrijfspand aan de Sloterweg in Badhoevedorp brand uit........

Woensdagochtend rond 5.15 uur brak bij een bedrijfspand aan de Sloterweg in Badhoevedorp brand uit.

Een stapel banden die tegen het pand stond was in brand gevlogen, waarna het vuur oversloeg naar het bedrijfspand.

Het terrein bij het pand werd door de politie en marechaussee afgezet. De brandweer rukte met spoed uit, maar kon niet voorkomen dat het pand forse schade opliep.

De politie sluit brandstichting niet uit en roept getuigen op zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.
 

juni 11, 2018

Zaterdag heeft een grijze Volkswagen Golf op het fietspad van de Koekoekslaan tussen de Nieuwemeerdijk en de Oude Haagseweg in Badhoevedorp maar liefst 4 honden aangereden......

Zaterdag 9 juni heeft een grijze Volkswagen Golf op het fietspad van de Koekoekslaan tussen de Nieuwemeerdijk en de Oude Haagseweg in Badhoevedorp maar liefst 4 honden aangereden.

Eén van de honden overleefde de aanrijding niet. De bestuurder is na het incident doorgereden.

De aanrijding vond rond vijf over half een in de middag plaats.

De politie is dringend op zoek naar getuigen van het incident.

Wie iets heeft gehoord of gezien wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.
 

mei 30, 2018

Op zondag 3 juni 2018 organiseert Stichting Dorpentocht voor de 41e keer de recreatieve fietstocht.....

LANDELIJK - Op zondag 3 juni 2018 organiseert Stichting Dorpentocht voor de 41e keer de recreatieve fietstocht, waarvan de opbrengst bestemd is voor een Goed Doel. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor Stichting Jarige Job.

mei 29, 2018

Zaterdag 2 juni aanstaande verzorgt de Russische pianiste Nadezda Filippova een concert in het dorpshuis Badhoevedorp.......

Zaterdag 2 juni aanstaande verzorgt de Russische pianiste Nadezda Filippova een concert in het dorpshuis Badhoevedorp.

Filippova ontwikkelde naast een perfecte technische scholing in de Russische traditie, ook haar eigen stijl en richting tijdens haar studie in Berlijn en Amsterdam.

Ze concentreert zich de laatste jaren steeds meer op muziek uit de 20ste eeuw, zoals Claude Debussy, Sergej Prokofjev en hedendaagse componisten zoals Jörg Widmann.

mei 24, 2018

In Badhoevedorp is vanmiddag ter hoogte van een viaduct bij de Nieuwemeerdijk een lichaam gevonden.....

BADHOEVEDORP - In Badhoevedorp is vanmiddag ter hoogte van een viaduct bij de Nieuwemeerdijk een lichaam gevonden.
Een ooggetuige meldde aan NH Nieuws dat het stoffelijk overschot rond half 12 werd gevonden door een voorbijganger.

De politie laat via Twitter weten dat agenten ter plaatse onderzoek doen. Op foto's is te zien dat de omgeving is afgezet.

Volgens buurtbewoners zou het mogelijk gaan om een zwerver op leeftijd die al enige tijd bij de brug sliep. De politie kan dat niet bevestigen.

mei 12, 2018

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei vindt voor de derde keer de Samenloop voor Hoop in Badhoevedorp plaats......

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei vindt voor de derde keer de Samenloop voor Hoop in Badhoevedorp plaats; het 24-uurs wandelevenement van KWF Kankerbestrijding, om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Honderden lopers verdeeld over teams wisselen elkaar af bij het wandelen over een vast parcours. Het evenement wordt feestelijk omlijst met optredens van dj’s, Jeugdcircus Acrobatico, bands, zangkoren en dansers.

Teams en individuele wandelaars kunnen zich aanmelden op samenloopvoorhoop.nl/Badhoevedorp. Op de website staat ook het volledige programma.

mei 11, 2018

Er komt een jaar lang een inloopspreekuur naast het bestaande informatiepunt in het dorpshuis in Badhoevedorp.....

BADHOEVEDORP - Er komt een jaar lang een inloopspreekuur naast het bestaande informatiepunt in het dorpshuis in Badhoevedorp. Dat is de uitkomst van overleg tussen de gemeente en de dorpsraad naar aanleiding van zorgen uit het dorp over de sluiting van het servicecentrum eind 2017.

Vanaf 17 mei kunnen alle inwoners elke derde donderdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur langskomen met vragen die zij kunnen stellen aan de gebiedsmanager namens de gemeente, de wijkagent, Meerwaarde, Maatvast en zeer waarschijnlijk Ymere.

mei 9, 2018

Dinsdagavond rond negen uur vond er een ernstig ongeval plaats op de Schipholweg ter hoogte van de kruising met de nieuwe Amsterdamse baan.....

BADHOEVEDORP - Dinsdagavond rond negen uur vond er een ernstig ongeval plaats op de Schipholweg ter hoogte van de kruising met de nieuwe Amsterdamse baan. Een motorrijder raakte ernstig gewond nadat hij tegen een auto was gereden en is na onderzoek ter plaatse met spoed naar het ziekenhuis vervoerd onder begeleiding van politiemotoren en een trauma-arts.Na onderzoek door de  Verkeersongevallen Analyse is een ZOAB cleaner gekomen om gelekte vloeistoffen op te ruimen.

mei 8, 2018

In Galerie Kunst 2001 in Badhoevedorp vindt van vrijdag 18 mei tot en met zondag 24 juni 2018 een tentoonstelling plaats met schilderijen van Marjan Nagtegaal en houten meubels van Kien Hertoghs......

In Galerie Kunst 2001 in Badhoevedorp vindt van vrijdag 18 mei tot en met zondag 24 juni 2018 een tentoonstelling plaats met schilderijen van Marjan Nagtegaal en houten meubels van Kien Hertoghs.

Op de schilderijen van Marjan Nagtegaal is een veelheid aan technieken te zien met aquarel als basistechniek. Kien Hertoghs is in deze tentoonstelling gefocust op het recycle design.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 20 mei om 16.00 uur.

mei 4, 2018

Er gaat mogelijk een speciale bus rijden tussen Badhoevedorp en het gemeentelijk servicecentrum in Halfweg.....

BADHOEVEDORP/HALFWEG - Er gaat mogelijk een speciale bus rijden tussen Badhoevedorp en het gemeentelijk servicecentrum in Halfweg. De dorpsraad onderzoekt samen met de zorgcentra Amstelring en Maatvast de haalbaarheid.
De bus moet door vrijwilligers worden gereden.
De gemeente Haarlemmermeer is bereid een startsubsidie te geven.