MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about Abbenes

september 22, 2018

In een garagebox aan de Maria Margaretalaan in Abbenes heeft donderdagmiddag brand gewoed.....

In een garagebox aan de Maria Margaretalaan in Abbenes heeft donderdagmiddag brand gewoed.

Er was sprake van een uitslaande brand die werd opgeschaald naar middelbrand, omdat de garagebox aan een woning vast zat. Het vuur was snel onder controle, maar de schade is aanzienlijk.

De politie vermoedt dat de bewoner van het pand zijn auto met een jerrycan bijtankte, waarbij brandende brandstof de garage in stroomde.

De politie kon het verhaal niet verifiëren omdat de bewoner ondanks de ontstane brand niet meer aanwezig was.
 

augustus 30, 2018

De politie heeft maandagavond een 34-jarige man aangehouden in een weiland bij Abbenes........

De politie heeft maandagavond een 34-jarige man aangehouden in een weiland bij Abbenes. Rond acht uur zagen agenten op de A4 een auto rijden, waarvan vermoed werd dat deze was gestolen. De politie gaf de bestuurder van het voertuig een stopteken, maar die gaf hier geen gevolg aan. Er ontstond een achtervolging via Buitenkaag naar Abbenes. Daar stapte de man uit en rende weg om aan de politie te ontkomen. Inmiddels vloog boven het gebied ook een politiehelikopter die de voortvluchtige lokaliseerde in een nabijgelegen weiland. Hierop konden agenten op de grond de man aanhouden.

juli 10, 2018

Het karakteristieke kerkje aan de Hoofdweg in Abbenes viert dit jaar zijn 150e verjaardag. De eerste steen werd gelegd op 8 juli 1868 door Sophia Heije.......

Het karakteristieke kerkje aan de Hoofdweg in Abbenes viert dit jaar zijn 150e verjaardag. De eerste steen werd gelegd op 8 juli 1868 door Sophia Heije.

Negen maanden later, op 29 maart 1869 werd de kerk in gebruik genomen.

Over diezelfde periode 150 jaar later, organiseert het Comité 150 jaar Kerk in Abbenes een aantal activiteiten die voor iedereen, kerkelijk of niet kerkelijk, toegankelijk zijn.

juli 6, 2018

In Abbenes is donderdagmiddag een automobilist met zijn auto ondersteboven in de sloot beland. De man werd op de A44 onwel en nam schurend langs de vangrail de afslag......

In Abbenes is donderdagmiddag een automobilist met zijn auto ondersteboven in de sloot beland. De man werd op de A44 onwel en nam schurend langs de vangrail de afslag.

Een andere auto kon op de Lisserweg ternauwernood stoppen om een aanrijding te vermijden.

Het slachtoffer is door brandweermannen uit de sloot gehaald en in de ambulance nagekeken. Ook een traumahelikopter landde op een naastgelegen weiland.

juni 11, 2018

Henk en Anneke den Butter – Eveleens werden zaterdagmiddag tijdens de Rommelmarkt in Abbenes gedecoreerd met de versierselen, behorende bij het Lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau.......

Henk en Anneke den Butter – Eveleens werden zaterdagmiddag tijdens de Rommelmarkt in Abbenes gedecoreerd met de versierselen, behorende bij het Lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Onno Hoes reisde naar de zuidelijke polder af om deze eervolle taak te verrichten.

Het echtpaar heeft de Koninklijke Onderscheiding te danken aan het jarenlange vrijwilligerswerk voor de Protestantse Gemeente in Abbenes.

mei 29, 2018

De Protestantse Gemeente Abbenes organiseert op zaterdag 9 juni voor de laatste keer haar jaarlijkse rommelmarkt........

De Protestantse Gemeente Abbenes organiseert op zaterdag 9 juni voor de laatste keer haar jaarlijkse rommelmarkt.

De markt wordt gehouden tussen 9 en 4 uur op het terrein naast de kerk aan de Hoofdweg 1758 in Abbenes.

Kopers kunnen er terecht voor onder meer allerhande huisraad, meubelen, speelgoed, boeken en fietsen. Goederen kunnen sinds 22 mei worden ingebracht.

De opbrengst van de Rommelmarkt komt ten goede aan de Protestantse Gemeente en aan drie goede doelen.

mei 8, 2018

Voetbalster en Oranje-international Renate Jansen zal ook komend seizoen uitkomen voor de vrouwen van FC Twente. De aanvalster uit Abbenes verlengde haar contract met een jaar......

Voetbalster en Oranje-international Renate Jansen zal ook komend seizoen uitkomen voor de vrouwen van FC Twente. De aanvalster uit Abbenes verlengde haar contract met een jaar.

De 27 jarige Jansen werd afgelopen zomer Europees Kampioen met de Oranje Leeuwinnen en gaat volgend seizoen haar vierde seizoen bij de FC Twente Vrouwen in.

De ervaren speelster verklaart haar langere verblijf in Twente met het goede gevoel dat ze bij de club heeft. Ze zegt er op haar plek te zijn.

april 17, 2018

De graftombe van Jan Pieter Heije in Abbenes is toegevoegd aan de lijst van betekenisvolle plekken in de polder. De Amsterdamse arts en nationaal volksdichter, was zeer sociaal bewogen......

De graftombe van Jan Pieter Heije in Abbenes is toegevoegd aan de lijst van betekenisvolle plekken in de polder. De Amsterdamse arts en nationaal volksdichter, was zeer sociaal bewogen.

Hij beheerde in het zuiden van Haarlemmermeer vanaf de drooglegging tot 1876 vele landerijen.

Heije gaf de boerderijen dichterlijke namen, bouwde huizen voor de arbeiders, stimuleerde dat de kinderen naar school gingen en hielp een kerk te stichten in Abbenes.

maart 27, 2018

Afgelopen vrijdagmorgen is bij de Ringvaart in Abbenes de langste wintrackmast van 80 meter geplaatst voor de nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding....

ABBENES - Afgelopen vrijdagmorgen is bij de Ringvaart in Abbenes de langste wintrackmast van 80 meter geplaatst voor de nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding.

Deze mast weegt 70 ton en bestaat uit drie delen. Bij de Ringvaart zijn de masten extra hoog om de scheepvaart een veilige doorvaarhoogte te garanderen.

De hoogspanningsverbinding komt tussen Beverwijk en Bleiswijk en is met een lengte van 65 kilometer het grootste project van TenneT in Nederland op land.

maart 16, 2018

Toneelvereniging Spelenderwijs uit Abbenes brengt de komende weken tweemaal een uitvoering naar het sprookje “De Chinese Nachtegaal”.....

ABBENES/LISSERBROEK - Toneelvereniging Spelenderwijs uit Abbenes brengt de komende weken tweemaal een uitvoering naar het sprookje “De Chinese Nachtegaal” van Hans Christian Andersen.
De eerste keer op zondag 25 maart in dorpshuis Het Praatpunt in Abbenes.
De tweede voorstelling is in dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek op zondag 8 april.

Een voorstelling duurt ongeveer een uur. Het stuk is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

februari 22, 2018

Toneelvereniging Spelenderwijs uit Abbenes brengt “De Chinese Nachtegaal” op de planken........

ABBENES - Toneelvereniging Spelenderwijs uit Abbenes brengt “De Chinese Nachtegaal” op de planken, een sprookje van Hans Christiaan Anderson. De vereniging wil kinderen en volwassenen blijven stimuleren en enthousiasmeren om de magie van de verbeeldingskracht levend te houden en vindt dat dit het beste kan met een sprookje. De voorstelling duurt ongeveer een uur en is geschikt voor kinderen vanaf 4/5 jaar tot 100 jaar. De voorstelling is zondagmiddag 25 maart te zien in ‘t Praatpunt in Abbenes of op 8 april in dorpshuis de Meerkoet in Lisserbroek.

januari 25, 2018

De kerk van Abbenes bestaat bijna 150 jaar...........

ABBENES - De kerk van Abbenes bestaat bijna 150 jaar.

De eerste steen werd op 8 juli 1868 gelegd door Sophia, dochter van dokter J.P. Heije. Zondag 8 juli 2018 start de protestantse gemeente met de festiviteiten die gaan duren tot 29 maart 2019. Die dag is het dan 150 jaar geleden dat de kerk werd geopend. De kerk, gebouwd op grond die Heije schonk, was nodig omdat de kerk op De Kaag te klein werd.

Bron: Haarlems Dagblad

november 30, 2017

In het kader van de Meer voor Elkaar toer van het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer bracht wethouder Tom Horn woensdag een bezoek aan de Abbenessers John van den Berg en Ria Baars...........

ABBENES - In het kader van de Meer voor Elkaar toer van het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer bracht wethouder Tom Horn woensdag een bezoek aan de Abbenessers John van den Berg en Ria Baars. Zij zijn de mensen achter de dorpswebsite www.abbenes.net waarmee zij een enorme bijdrage leveren aan de sociale cohesie in het circa 1150 inwoners tellende dorp. De website viert dezer dagen het feit dat de oprichting 15 jaar geleden is en bovendien komt met rasse schreden de miljoenste bezoeker van de site in zicht.

november 27, 2017

De hulpdiensten zijn zondagochtend rond half 10 gealarmeerd voor een omgevallen bietenrooier in een sloot. Een treinmachinist schakelde de hulpdiensten in toen hij in het voorbij rijden het landbouwvoertuig nabij de Dr. Heijelaan in Abbenes zag liggen.......

De hulpdiensten zijn zondagochtend rond half 10 gealarmeerd voor een omgevallen bietenrooier in een sloot. Een treinmachinist schakelde de hulpdiensten in toen hij in het voorbij rijden het landbouwvoertuig nabij de Dr. Heijelaan in Abbenes zag liggen.

Meerdere hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter, werden naar de locatie in het weiland gedirigeerd. De traumahelikopter kon in de nabijheid landen.

De bemanning constateerde vervolgens dat er geen gewonden bij het ongeval waren gevallen.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

november 7, 2017

Vrijdag 10 en zaterdag 11 november vindt in het Praatpunt aan de Hoofdweg 1730 in Abbenes voor de eerste keer het Fashion Event Abbenes plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door Melissa Backer Verkerk.......

Vrijdag 10 en zaterdag 11 november vindt in het Praatpunt aan de Hoofdweg 1730 in Abbenes voor de eerste keer het Fashion Event Abbenes plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door Melissa Backer Verkerk.

Tijdens de mode-party worden uiteenlopende merken gepresenteerd. Zo is er merk baby- en kinderkleding, dameskleding, zijn er tassen, sjaals en portemonnees.

Ook is er aandacht voor make up en uiterlijke verzorging, badkleding, badtextiel en beddengoed.

oktober 27, 2017

Afgelopen woensdag 25 oktober ontving voetbalster Renate Jansen de versierselen behorende bij het Ridderschap in de Orde van Oranje Nassau. De international uit Abbenes maakte deel uit van de selectie die deze zomer in eigen land Europees Kampioen werd........

Afgelopen woensdag 25 oktober ontving voetbalster Renate Jansen de versierselen behorende bij het Ridderschap in de Orde van Oranje Nassau. De international uit Abbenes maakte deel uit van de selectie die deze zomer in eigen land Europees Kampioen werd.

Ook al haar ploeggenoten werden geridderd. Dat gebeurde tijdens een huldiging in aanwezigheid van premier Mark Rutte en demissionair minister Edith Schippers van sport.
De groep voetbalsters ging ook op bezoek bij koning Willem-Alexander op Paleis Noordeinde.

september 1, 2017

Er komt geen windmolenpark in Haarlemmermeer-Zuid. Woensdag verwierp de Raad van State het hoger beroep van de Stichting Windpark Haarlemmermeer-Zuid en de gemeente Haarlemmermeer......

Er komt geen windmolenpark in Haarlemmermeer-Zuid.

Woensdag verwierp de Raad van State het hoger beroep van de Stichting Windpark Haarlemmermeer-Zuid en de gemeente Haarlemmermeer.

De Raad is het eens met de weigering van de provincie Noord-Holland om tien windturbines van 150 meter hoogte bij Abbenes te plaatsen.

augustus 14, 2017

Renate werd zondagmiddag met een open auto vanaf het dorpshuis door het polderdorp rondgereden, waarna zij bij de kantine van SV Abbenes door vele fans werden gefeliciteerd.......

ABBENES – Zondag werd in Abbenes Europees voetbalkampioene Renate Jansen gehuldigd.

Renate werd met een open auto vanaf het dorpshuis door het polderdorp rondgereden, waarna zij bij de kantine van SV Abbenes door vele fans werden gefeliciteerd.

Bij SV Abbenes voetbalde Jansen tot haar vijftiende en vorig jaar werd ze daar ook al gehuldigd nadat ze met FC Twente landskampioen was geworden.

Vorige week zondag werd zij met de Oranje Leeuwinnen Europees kampioen.

Bron: Haarlems Dagblad
 

augustus 7, 2017

Na de 4-2 overwinning van de oranje leeuwinnen wordt in het bijzonder ook in Abbenes feest gevierd. Oranjevoetbalster Renate Jansen komt uit Abbenes, waar men zondag in het dorpshuis de zinderende finale meebeleefde.......

ABBENES – Na de 4-2 overwinning van de oranje leeuwinnen wordt in het bijzonder ook in Abbenes feest gevierd. 

Oranjevoetbalster Renate Jansen komt uit Abbenes, waar men zondag in het dorpshuis de zinderende finale meebeleefde.

Op vijfjarige leeftijd begon Renate met voetballen bij SV Abbenes, waar ze onder andere haar oom en haar vader als trainers had. Na zeven seizoenen bij ADO Den Haag te hebben gevoetbald, speelt ze nu bij FC Twente.

augustus 4, 2017

Heel Abbenes leeft momenteel mee met de voetbalsters van Oranje die zondag in de finale staan van EK Vrouwenvoetbal. De leeuwinnen spelen dan tegen Denemarken.......

ABBENES - Heel Abbenes leeft momenteel mee met de voetbalsters van Oranje die zondag in de finale staan van EK Vrouwenvoetbal. De leeuwinnen spelen dan tegen Denemarken.

Niet alleen omdat zij voor het Nederlands elftal zijn, maar ook omdat oranjevoetbalster Renate Jansen uit Abbenes komt.

Om deze reden gooit het dorpshuis in Abbenes bij de finale van zondagmiddag de deuren open, zodat alle dorpsbewoners de verrichtingen van het elftal en “hun Renate” op een groot scherm kunnen volgen.

juli 18, 2017

De 77-jarige man uit Hillegom reed in in Abbenes in een groepje wielrenners en werd door een passerende vuilniswagen aangereden nadat hij ten val was gekomen.......

ABBENES - Op de Hoofdweg in Abbenes heeft dinsdagochtend een dodelijk ongeval met een wielrenner plaatsgevonden.

De 77-jarige man uit Hillegom reed in een groepje wielrenners en werd door een passerende vuilniswagen aangereden nadat hij ten val was gekomen.

Meerdere hulpdiensten waren opgeroepen om hulp te bieden, maar de wielrenner bleek ter plaatse te zijn overleden.

De overige wielrenners zijn opgevangen en de chauffeur van de vuilniswagen is volgens de standaardprocedure aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau gebracht.

juli 14, 2017

Op zaterdag 15 juli bezoekt burgemeester Theo Weterings mevrouw Ariaantje Rus-Steenwijk om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag.....

RIJSENHOUT - Op zaterdag 15 juli bezoekt burgemeester Theo Weterings mevrouw Ariaantje Rus-Steenwijk om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag.

Ariaantje Steenwijk ging op 16-jarige leeftijd werken bij het boerenbedrijf van de familie Rus aan de Rijnlanderweg in Nieuw-Vennep. Zij was daar inwonend en zorgde voor het gezin. In de weekenden ging zij één dag naar haar ouderlijk huis aan de Kaagweg in Abbenes.

In de loop der tijd kreeg Mevrouw Rus verkering met Jaap, de jongste van de 3 boerenzonen. Zij trouwden en kregen 5 kinderen.
 

juni 7, 2017

Zaterdag 10 juni zal in Abbenes de jaarlijkse rommelmarkt van de Protestantse Gemeente Abbenes plaatsvinden......

ABBENES - Zaterdag 10 juni zal in Abbenes de jaarlijkse rommelmarkt van de Protestantse Gemeente Abbenes plaatsvinden.

Van 09.00 tot 16.00 uur kan men op de markt naast de kerk terecht voor speelgoed, boeken, curiosa en nog veel meer.

De opbrengst van deze rommelmarkt is bestemd voor de kerk en drie goede doelen.

Dit zijn de Stichting Hoop voor Albanië, de Stichting Duchênne en de zwemgroep De Spetters van Stichting De Aanloop.

Verder is er voor kinderen een springkussen en kan men prijzen winnen bij het Rad van Avontuur.
 

mei 22, 2017

Er kwam bij de politie een melding binnen van een man met een automatisch vuurwapen op de carpoolplek op de Lisserweg. Agenten van drie verschillende korpsen gingen op de aangewezen locatie een kijkje nemen......

ABBENES -De politie heeft zondagavond onderzoek gedaan naar een vuurwapen in Abbenes.

Er kwam bij de politie een melding binnen van een man met een automatisch vuurwapen op de carpoolplek op de Lisserweg.

Agenten van drie verschillende korpsen gingen op de aangewezen locatie een kijkje nemen.

Na de omgeving afgezocht te hebben konden de agenten uiteindelijk een man aanhouden op een boerderij in de buurt van de carpoolplaats.

Toen de man het wapen in de boerderij aanwees, bleek het hier om een nepwapen te gaan.